Home » , » Τούρκοι και Ιρανοί - αντίπαλοι μεταξύ τους - χτυπούν από κοινού τους Κούρδους!

Τούρκοι και Ιρανοί - αντίπαλοι μεταξύ τους - χτυπούν από κοινού τους Κούρδους!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 | 10:00 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που είχαμε. Μετά τις επιτυχείς (αρχικά) επιθέσεις ανταρτών στην Ιρανική πόλη Mahabad, όπου κατοικούν πολλοί Κούρδοι και Αζέροι, το Ιράν επιτέθηκε στους Κούρδους. Πρόκειται για πολύ αρνητική εξέλιξη και για μεγάλο λάθος. Για όσους με διαβάζουν, έχω πει πως στην πολιτική τα λάθη είναι χειρότερα κι από τα εγκλήματα, όσον αφορά τις επιπτώσεις.

«Οι ιρανικές μονάδες των Φρουρών της Επανάστασης εξαπέλυσαν μαζικά πλήγματα ακόμα και με βαλλιστικούς πυραύλους στις θέσεις των κουρδικών ομάδων σε διάφορες περιοχές του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με φιλοϊρανικά κανάλια Telegram, στόχος έγιναν τα κεντρικά γραφεία και οι βάσεις μελών του Κόμματος Ελευθερίας του Κουρδιστάν, που αναγνωρίζεται ως τρομοκρατικό στο Ιράν.

Λίγες ώρες νωρίτερα, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν θέσεις κουρδικών σχηματισμών στη βορειοανατολική Συρία».

Τούρκοι και Ιρανοί - αντίπαλοι μεταξύ τους - χτυπούν από κοινού τους Κούρδους! Οι Τούρκοι βομβαρδίζουν τη Συρία, κατόπιν άδειας των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Οι βομβαρδισμοί στη Συρία από αεροπορία, πυροβολικό και drones είναι σφοδρότατοι. Οι Κούρδοι ήρωες αμύνονται σθεναρά. Έχουν επίσης πληγεί θέσεις τους Συριακού στρατού που βρίσκονταν ανάμεσα σε Τούρκους και Κούρδους με αποτέλεσμα Σύριους στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες.

Οι Κούρδοι απαντούν όπως μπορούν στις επιθέσεις, δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά είναι μόνοι τους. Τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν βομβαρδισμοί Κούρδων από Τούρκους και στο Ιράκ. Το λάθος των γενναίων μαχητών ήταν που εμπιστεύτηκαν τους Αμερικάνους.

Αλήθεια, αυτό που κάνει το μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία, πως λέγεται; Γιατί σκοτώνουν και καταστρέφουν. Μάλιστα τα περισσότερα θύματα είναι άμαχοι. Θα έχουμε άραγε κυρώσεις του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία; Όχι βέβαια! Δεν είναι η πρώτη φορά. Φυσικά καταδικαστέες είναι οι επιθέσεις, από όπου κι αν προέρχονται και από το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν. Τα δυο μέτρα και δυο σταθμά της Δύσης όμως «βγάζουν μάτι».

Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα. Η προβοκάτσια της Κωνσταντινούπολης ήταν κατασκευασμένη από τους ίδιους τους Τούρκους αξιωματούχους, για να βρουν αφορμή να επιτεθούν. Μια τέτοια μεγάλη επίθεση σε μήκος όλων σχεδόν των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία και σε βάθος 70 χιλιομέτρων, όπου βομβαρδίζονται πόλεις, οργανώνεται μήνες. Πιθανό να ακολουθήσουν χερσαίες επιχειρήσεις του Τουρκικού στρατού. Βεβαίως σε αυτή την περίπτωση θα έχουν μεγάλες απώλειες όπως είχαν και στο παρελθόν, όμως είναι ανάγκη οι Κούρδοι να αναζητήσουν νέους συμμάχους.

Η λογική και η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί να βρεθεί συμβιβαστική λύση με το Ιράν. Αυτό δεν είναι κάτι καλό, ούτε ανώδυνο, είναι όμως αναγκαίο.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger