Home » , » Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Documento οδηγεί σε υπογλώσσια τα κυβερνητικά στελέχη

Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Documento οδηγεί σε υπογλώσσια τα κυβερνητικά στελέχη

Από giorgis , Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 | 10:55 μ.μ.

Του Γ. Γ

Ξεφυλλίζοντας το Documento -που ήδη κυκλοφορεί στην Ομόνοια- και εστιαζόμενος στην συγκλονιστική του αποκάλυψη για το δίκτυο παρακολουθήσεων που είχε στήσει το στενό επιτελείο του Μητσοτάκη με θύματα πολιτικούς τους αντιπάλους, αλλά και κυβερνητικά στελέχη που θεωρούσαν "απρόβλεπτα" και με μη επαρκή "κομματικό πατριωτισμό", να κάνω δυο εισαγωγικές επισημάνσεις.

Αρχικά να πω ότι μεγαλούργησε η ερευνητική δημοσιογραφία, και αξίζουν τα εύσημα μας στους εργαζόμενους που συμμετέχουν στο έντυπο που εκδίδει ο Κώστας Βαξεβάνης. 
Ο "Ντοκουμέντος", που έλεγε και ο Πρετεντεράκος, όταν προεξοφλούσε το επαγγελματικό του τέλος, με την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από την Ν.Δ -"να ζήσουμε να τον θυμόμαστε", ισχυριζόταν προκλητικά-, έχει κάνει όλα τα δημοσιοκαφρικά τσουτσέκια να χάσουν τον ύπνο τους. Αυτή είναι η μια μόνο παράμετρος και όχι η πιο ουσιαστική.

Το κύριο που δεν πρέπει να μας διαφεύγει είναι η λαϊκή ρήση: ''O λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του''. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρέπει να λησμονούμε ότι το DNA της Δεξιάς παραμένει το ίδιο πάντα, όσα προσωπεία και να εμφανίσει. Δεν μπορεί να υπάρξει δεξιά κυβέρνηση που να μην θεωρεί το κράτος τσιφλίκι της, να λειτουργεί χωρίς κρατικούς-παρακρατικούς μηχανισμούς, πόσο μάλλον όταν έχει θέσει σε εφαρμογή την μεθόδευση για φασιστικοποίηση της πολιτικούς και κοινωνικής μας ζωής, όπως κάνει η κυβέρνηση των "αρίστων". Η άκρατη καταστολή, η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων, το "αποφασίζομεν και διατάσομεν" σε κάθε έκφανση της πολιτικής ζωής, είναι κάποιες ορατές πτυχές αυτής της κατάστασης.

Και ερχόμαστε τώρα στην συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Documento. Αυτές σε κανονικές συνθήκες αστικής δικτατορίας θα αποτελούσαν το νεκρώσιμο τροπάρι που θα συνόδευε το πολιτικό πτώμα της κυβέρνησης στην τελευταία του κατοικία. Και ούτε ο παπάς των "αγίων" Ισιδώρων δεν θα μπορούσε να το αναστήσει. 

Εδώ όμως έχουμε "καθεστώς Μητσοτάκη". Η κυβέρνηση βρισκόμενη σε απόλυτο πανικό, μετά τις αποκαλύψεις για αποκαλύψεων για το «Ελληνικό Watergate», καταφεύγει σ' αυτό που γνωρίζει άριστα, άσχετα αν για μια ακόμα φορά γίνεται ρόμπα ξεκούμπωτη με τις σπασμωδικές της αντιδράσεις. 

Αναθέτει στον επαγγελματία ψεύτη Γιάννη Οικονόμου να εκδώσει μια προσβλητική ανακοίνωση για τον κ. Βαξεβάνη χαρακτηρίζοντας τον "εθνικό συκοφάντη, άνθρωπο που έχει ξεπεράσει σε φαντασία και επινοητικότητα ακόμα και τους μεγαλύτερους παραμυθάδες", ενώ ταυτόχρονα στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει: "Όσα αναφέρονται στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική Δικαιοσύνη παρότι δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος". 

Τι λες ρε τιτανομέγιστε; Δηλαδή η κυβέρνησή σου ζητάει να δραστηριοποιηθούν μια σειρά κρατικές υπηρεσίες επειδή έγραψε ένα κείμενο κάποιος "εθνικός συκοφάντης¨ και "παραμυθάς"; Και γιατί δεν στέλνετε τα "όργανά" σας να συλλάβουν αυτό τον "εγκληματία" που συκοφαντεί την κυβέρνησή σας και τον πρωθυπουργό;.

Και σοβαρά κ. κυβερνητικές παπαγάλε δεν προκύπτει καμιά "τεκμηρίωση του δημοσιεύματος"; Εντάξει, σας έβαλαν να παπαγαλίσετε κάποιες ανοησίες, αλλά ορισμένοι έχουμε διαβάσει το σχετικό δημοσίευμα για το πώς ήρθε το κακόβουλο λογισμικό στην Ελλάδα από την Κύπρο, ενώ απόλυτη ευθύνη για τους “στόχους” αλλά και τον χρόνο των παρακολουθήσεων είχε το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Φυσικά τα όσα διαβάσαμε μέχρι τώρα είναι μόνο η εισαγωγή αυτών που θα μάθουμε για τον "εθνικό μας κοριό".

Στην απάντηση που έδωσε το Documento στον Γ. Οικονόμου, αφού προαναγγέλλει νέες αποκαλύψεις σημειώνει: "Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέλαβε το ρόλο καμικάζι του Μητσοτάκη μετά τις αποκαλύψεις του Documento. Αποφάσισε να αυτοκτονήσει  πέφτοντας σε ένα έδαφος αυτογελοιοποίησης και αυτοέκθεσης. Δυστυχώς έκανε θυσία χωρίς αντίκρισμα. Ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε η κυβέρνηση σώζονται με τη θυσία του στη γελοιότητα. ... Η ομάδα έρευνας του  Documento, δημοσιεύει μόνο στοιχεία που έχουν διασταυρωθεί και για τα οποία διατηρεί σοβαρά στοιχεία". 

Και εδώ βρίσκεται η ουσία του θέματος κάτι που γίνεται αντιληπτό σ' όποιον/α έχει στοιχειώδη πολιτική αντίληψη. Οτι οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας θα αφήσουν τα κυβερνητικά στελέχη και τα γαλάζια παπαγαλάκια να εκτεθούν εντελώς, και τότε θα τους κάνουν να χρειαστούν υπογλώσσια. 

Το γράφει ξεκάθαρα στο κείμενο του ο Κ. Βαξεβάνης: "Η λίστα προέρχεται από πηγές πέραν πόσης αμφιβολίας και φυσικά δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που έχουμε στη διάθεσή μας".
Γράφει το αυτονόητο. 
Ενας τόσο έμπειρος δημοσιογράφος δεν θα προχωρούσε σε τέτοιες συγκλονιστικές καταγγελίες αν δεν είχε στην κατοχή του αδιάψευστα ντοκουμέντα για να τις τεκμηριώσει. Κι αυτό, γιατί, εκτός των άλλων, θα είχε και ποινικές εμπλοκές.
Οτι άποψη και να έχει κανείς για την πολιτική και επαγγελματική διαδρομή του εκδότη του Documento, πεοβασανιστή δεν τον λες.

Δεν θα "κάψουμε" το δημοσίευμα, αφού η εφημερίδα δεν έχει κυκλοφορήσει σε όλη την Ελλάδα. Μόνο δυο μικρές αναφορές, απ' αυτό. 

"Οι παρακολουθήσεις στην Ελλάδα σχεδιάστηκαν από πολιτικό κέντρο και σε κάθε περίπτωση έχουν την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το σύστημα Predator με το λογισμικό υποκλοπής δεν αποτέλεσε κάποιου είδους «επιχειρηματική δραστηριότητα» ιδιωτών, όπως θέλουν να το εμφανίζουν. Ηταν ενταγμένο σε ένα σύστημα παρακολουθήσεων που στην κορυφή του υπήρχε η αμαρτωλή ΕΥΠ την οποία διηύθυνε αυτοπροσώπως ο Μητσοτάκης και στη βάση του πολυποίκιλες (αντιδημοκρατικές πάντα) διαδικασίες".  

Αυτή είναι η βάση του θέματος.

Τα εκκωφαντικά σήμαντρα όμως ακούγοντας στην κατακλείδα του κειμένου που υπογράφει ο Κ. Βαξεβάνης. 

"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να κατηγορήσει το Documento για ψέματα ούτε να μεθοδεύσει επιχείρηση φίμωσης ή κλεισίματος της εφημερίδας. Για να το πω πιο απλά για να το καταλάβει, υπάρχουν πλέον αρκετοί που είναι έτοιμοι να του τραβήξουν το μεγάλο και βρόμικο αυτί. Ή, όπως θα έλεγε και η Μαρέβα κομψά και αγγλιστί, «don’t push your luck, Κυριάκος»".

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

6 Νοεμβρίου 2022 στις 1:42 μ.μ.

Το πρόβλημα, σύντροφε Γιώργη, δεν είναι απλώς το μαύρο "καθεστώς του Μητσοτάκη". Αυτό το κυβερνητικό αίσχος με την τωρινή του μορφή είναι δεδομένο εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν υφίσταται σήμερα ούτε ένα αριστερό κόμμα στην Ελλάδα που να θέλει να μπει μπροστά και να συγκροτήσει μια κοινωνική και πολιτική συμμαχία των δυνάμεων του λαού ικανή να βγάλει στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους για τη συντριβή, όχι κοθνοβουλευτικά, αλλά από τα κάτω και από αριστερά, αυτού του "καθεστώτος", για την αχρήστευση και το άμεσο ξήλωμα όλων των αντιδραστικών του νόμων και με ευρύτερη αλλά καθαρά και δημόσια διακηρυγμένη στόχευση, μετά το πέταγμα στα σκουπίδια του Μητσοτάκη, τη βαθύτατη εκκαθάριση όλου του κρατικού μηχανισμού από το σκυλολόι του "καθεστώτος" του σε δημόσια διοίκηση, στρατό, αστυνομία, "δικαιοσύνη", εκπαίδευση, τύπο κλπ. Ριζική εκκαθάριση! Να μη μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα. Κόψιμο και κάψιμο της ρίζας που συνδέει αυτό το μηχανισμό με το εκάστοτε κυβερνητικό κόμμα του κεφαλαίου και της συνολικής ελληνικής δεξιάς, με την ακροδεξιά, με τους Πάτσηδες, με τους Μίχους, τους χαφιέδες και το παπαδαριό κάθε συνοικίας. Δύσκολη δουλειά οπωσδήποτε που θέλει οργάνωση και σιδερένιο προλεταρικό χέρι στην πρώτη γραμμή, για να αφοπλιστεί και να δεθεί πισθάγκωνα όλος αυτός ο εσμός, αλλά απολύτως απαραίτητη αν θέλουμε να αλλάξει αυτός ο τόπος. Πάνω στην έλλειψη τέτοιας πραγματικά αριστερής αντιπολίτευσης ποντάρει το λεγόμενο "καθεστώς Μητσοτάκη'' και οι πάτρωνές του, ντόπιοι και ξένοι, κι εξακολουθούν το χαβά τους, ισχυριζόμενοι οι τύραννοι αυτοί ότι απλώς ψιχαλίζει δρόσο του φθινοπώρου ακόμα κι όταν τους φτύνει στα μούτρα πολύς κόσμος καθημερινά. Το πρόβλημα φυσικά οφείλεται στο γεγονός ότι σύμπασα η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση, οποία κάλπικη ταμπέλα κι αν διαφημίζει, "παίζει μπάλα" μετά τη μεταπολίτευση αποκλειστικά στο γήπεδο του πραγματικού καθεστώτος αυτής της κοινωνίας, δηλαδή στα πλαίσια του εξαρτημένου καπιταλιστικού συστήματος, και δεν έχει κανένα σκοπό να διαταράξει και να απορρυθμίσει (ούτε κατά διάνοιαν, που λέει ο λόγος!)την απρόσκοπτη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ενώ η εξωκοινοβουλευτική αριστερή αντιπολίτευση είναι σκορποχώρι ανάξιο λόγου! Λείπει επί δεκαετίες ολόκληρες (πάνω από μισό αιώνα, για έξι δεκαετίες τώρα πια) το επαναστατικό κομμουνιστικό κόμμα της εργατικής τάξης, που θα εύρισκε τους τρόπους και την τακτική να συσπειρώσει το λαό και να εκμεταλλευτεί σε επαναστατική κατεύθυνση τη συγκυρία. Αυτό είναι κατά βάση το μεγάλο μας πρόβλημα. Όλα τα άλλα είναι συνέπειες κι επακόλουθα! Ας τι έχουμε ξεκάθαρο αυτό μπροστά μας, γιατί αλλιώς οι αποκαλύψεις για τη βρωμιά και τη σαπίλα θα μένουν όπως και σήμερα μόνο στα χαρτιά ορισμένων εφημερίδων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger