Home » , » Προς θεούσες επιστολή

Προς θεούσες επιστολή

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 | 10:16 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Θεούσες μου. Άκουσα κλαίτε. Γιατί; Μήπως δεν έχετε να αγοράσετε τρόφιμα όπως χιλιάδες φτωχοί συμπολίτες μας; Μήπως για την κατάσταση στο ΕΣΥ; Δεν είναι απλά για κλάματα, είναι για μοιρολόγια. Δεν κλαίτε γι αυτό. Γιατί τόσος καημός και τόσο σεκλέτι;

«ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- ΑΓΙΟΙ ΙΣΙΔΩΡΟΙ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ: Συνέχεια έξω από τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού ο εκδότης του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, Ανδρέας Καραγιάννης- ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ».

Εκεί να μείνει όσο θέλει. Να κατασκηνώσει. Ο επιμένων νικά!

«Τρίτη μέρα κλειστή παραμένει η Εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού με Ιερείς να μιλούν στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE για εκδικητικό ΛΟΥΚΕΤΟ που έχει μπει.

Οργισμένοι πιστοί προσήλθαν σήμερα έξω από την Εκκλησία φωνάζοντας για τον διωγμό του π Δημητρίου Λουπασάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών ενώ ένας άντρας που είχε έρθει με την οικογένειά του (το παιδί του έχει θεραπευθεί από τον Τίμιο Σταυρό) προσπάθησε να παραβιάσει την πόρτα φωνάζοντας ότι δεν έχει δικαίωμα η Αρχιεπισκοπή να τους κρατά έξω από τον Ιερό Ναό που έχουν ζήσει τόσο σημαντικά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια…»

Κάντε συγκέντρωση να δούμε πόσοι είστε, πόσοι πιστεύετε στα θαύματα. Για πολλούς λόγους. Κυρίως γιατί θα δώσετε χαρά σε μένα. Μεγάλη χαρά, το πόσο θα γελάσω από τη χαρά μου, δε λέγεται. Θα σας αφιερώσω μάλιστα όσα άρθρα μπορέσω.

Μόνο που η Ιερά Σύνοδος δεν είπε πως ο παπάς είναι απατεώνας; Το είπαν στα παπαδίστικα, αλλά το είπαν. Οπότε πηγαίνετε έξω από κει που συνεδριάζουν οι Μητροπολίτες να δούμε και πως θα αντιδράσουν τα ΜΑΤ, θα έχει ενδιαφέρον.

Πέρα από την πλάκα, έχω πει πως το μεγαλύτερο θαύμα είναι που δισεκατομμύρια σε όλο τον κόσμο πιστεύουν σε δεισιδαιμονίες, μάγια, θαύματα, θρησκείες κοκ.

Είναι δύσκολο να αποδεχτεί κάποιος πως από μικρό τον έχουν φλομώσει στο παραμύθι, αλλά κάποτε πρέπει να ωριμάσουμε. Αν «Διαφωτισμός είναι η έξοδος του ανθρώπου από την ανωριμότητα του για την οποία ο ίδιος είναι υπεύθυνος» τότε σκοταδισμός είναι η εθελούσια ανωριμότητα, η άρνηση να μεγαλώσουμε, να ενηλικιωθούμε, να πάψουμε να ζούμε με παραμύθια. Αυτό δεν είναι εύκολο, είναι όμως απαραίτητο.

Αλλιώς πάντα θα υπάρχουν παραμυθάδες και μην ξεχνάτε πως λέμε στα παιδιά παραμύθια συνήθως για να τα κοιμίσουμε. Δεν υπάρχουν θαύματα. Υπάρχει μόνο Επιστήμη και Λογική. Σήμερα εξηγούνται πολλά και κάθε μέρα που περνά ακόμα περισσότερα.

Υπάρχει γενικά Πρόοδος παρά τις οπισθοδρομήσεις. Σήμερα πχ γελάμε και κάνουμε πλάκα με τον παπά «θαυματοποιό». Με υπερηφάνεια θυμίζουμε πως ήμασταν από τους πρώτους που είπαμε τι συμβαίνει. Παλιότερα όμως δε θα γελούσαμε καθόλου, γιατί πολλοί περισσότεροι θα πήγαιναν να σουν τα «θαύματα» όποτε τυχόν συγκρούσεις μεταξύ εμπόρων των θαυμάτων μπορούσαν να οδηγήσουν σε πολύ άσχημες καταστάσεις: Σχίσματα, διώξεις, ακόμα και πολέμους, δηλαδή όλα αυτά τα «Χριστιανικά».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger