Home » , » Ο Λένιν για την αποστολή της αστυνομίας στις αστικές δημοκρατίες

Ο Λένιν για την αποστολή της αστυνομίας στις αστικές δημοκρατίες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 | 7:17 μ.μ.

Από τον αναγνώστη μας Α.Ζ. λάβαμε και παραθέτουμε ένα κειμενάκι του Λένιν (Εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή, "Απαντα Λένιν" τομ,32, σελ.25), "επιβεβαίωση των σωστών τοποθετήσεων του Β.Κ για την κριτική που άσκησε στο ΚΚΕ για την απόφασή του να ψηφίσει το έξτρα μπόνους στους αστυνομικούς", όπως μας αναφέρει: 

Σε όλες τις αστικές δημοκρατίες, ακόμη και στις πιο δημοκρατικές, η αστυνομία αποτελεί το κύριο όργανο καταπίεσης των μαζών (όπως και ο τακτικός στρατός), εγγύηση που κάνει δυνατή κάθε στιγμή την επάνοδο στη μοναρχία. Η αστυνομία κακοποιεί τον «απλό λαό» στα αστυνομικά τμήματα και στη Νέα Υόρκη, και στη Γενεύη, και στο Παρίσι, ενώ χαρίζεται στους καπιταλιστές είτε με την ανοιχτή εξαγορά (Αμερική κτλ.), είτε με το σύστημα τής «προστασίας» και των «φροντίδων» από μέρους πλούσιων προσώπων (Ελβετία), είτε και με τα δυο συστήματα μαζί (Γαλλία).

Η αστυνομία, όντας χωρισμένη από το λαό, αποτελώντας επαγγελματική κάστα, συγκροτημένη από ανθρώπους «ξεσκολισμένους» στη βία ενάντια στο φτωχό πληθυσμό, ανθρώπους που έχουν κάπως μεγαλύτερο μισθό και το προνόμιο της «εξουσίας» (αφήνουμε πια «τα τυχερά»), παραμένει αναπόφευκτα σε οποιαδήποτε αστικοδημοκρατική δημοκρατία, εφόσον κυριαρχεί η αστική τάξη, το πιο πιστό της όργανο, στήριγμα και φρουρός της.  

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

16 Δεκεμβρίου 2022 στις 8:47 μ.μ.

Σύντροφοι Λένιν και Στάλιν πόσο λείπετε...

17 Δεκεμβρίου 2022 στις 3:43 μ.μ.

Γιατι δε κανετε μια εφοδο στα 《χειμερινσ ανακτορα 》;

17 Δεκεμβρίου 2022 στις 11:52 μ.μ.

Νομίζετε στα σοβαρά, αγαπητέ φίλε Αλέξανδρε, ότι αντέχει σε λογικό έλεγχο, η απάντηση αυτή που δίνετε παραπάνω στον σύντροφο Αντώνη ή και σε όλους όσοι ασκούμε πολιτική κριτική στην ηγεσία του ΚΚΕ από μαρξιστικές- λενινιστικές θέσεις; Νομίζετε ότι είναι επιχείρημα που μπορεί να σταθεί η τοποθέτηση που κάνετε εδώ και η αντίστοιχη που διατυπώσατε σε άλλο σχόλιό σας, του τύπου "γιατί όσοι παρουσιάζονται ως επαναστάτες και διαφωνούν με με τη γραμμή του ΚΚΕ δεν βγαίνουν με τα όπλα στο βουνό;". Καλά τώρα εσείς, ένας κομμουνιστής, είναι δυνατόν να νομίζετε ότι αποτελεί σοβαρή πολιτική θέση και κομμουνιστική κριτική αυτή και κάθε τέτοια "εξυπνάδα", που, ειλικρινά δεν ταιριάζει να λέγεται όχι σε αντιπαραθέσεις απόψεων μεταξύ κομμουνιστών, αλλά ούτε μετά από μια γερή...ουζοποσία μπεκρήδων, ούτε καν στις γνωστές φλυαρίες μεταξύ των ...καφενόβιων κομματικών οπαδών περί της τρέχουσας ή της "μεγάλης" πολιτικής; Με τέτοιου είδους αστήρικτες κραυγές (ή με τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που μονότονα αποδίδει σε όλους εμάς τους διαφωνούντες κάποιος άλλος κύριος στα αντίστοιχα σχόλια του) κανένας δεν μπορεί να υπερασπιστεί καμία πολιτική γραμμή οιουδήποτε κόμματος, πολύ δε περισσότερο ενός κόμματος που θέλει να λέγεται κομμουνιστικό. Δείτε ψύχραιμα κι αντικειμενικά την πραγματικότητα, δείτε αυτό που συμβαίνει σε σύγκριση με αυτό που πρέπει και που είναι εφικτό να γίνει στη σημερινή συγκυρία από ένα πραγματικό κομμουνιστικό κόμμα στη χώρα μας. Κάντε συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης και του συσχετισμού των δυνάμεων. Τότε μόνος σας θα αντιληφθείτε ποια είναι η απάντηση σε όσα λέτε στον Αντώνη, αλλά και ποια είναι η πραγματική ουσία της κριτικής που ασκείται προς την ηγεσία του ΚΚΕ για συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις και πράξεις, που δεν του τις επιβάλλει κανένας αρνητικός συσχετισμός των ταξικών δυνάμεων εις βάρος του, αλλά η εδώ και δεκαετίες λανθασμένη αντίληψη του ίδιου του επιτελείου του για το κράτος και για την επανάσταση. Θα σας συνιστούσα τέλος να διδαχθείτε από τον τρόπο που διεξάγουν τον μεταξύ τους διάλογο οι σύντροφοι Αντώνης και Μήτσος 175, με τις όποιες τυχόν μεταξύ τους διαφορές εκτιμήσεων για την κομματική γραμμή, μικρές ή μεγάλες. Δείτε στα κείμενά τους τι θα πει διάλογος μεταξύ κομμουνιστών με επιχειρήματα κι όχι με κραυγές ή με εξυπνάδες, και σίγουρα θα καταλάβετε τη διαφορά.

18 Δεκεμβρίου 2022 στις 1:20 π.μ.

Προς ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Περιμένουμε το πρόσταγμά σου για έφοδο...

18 Δεκεμβρίου 2022 στις 2:06 π.μ.

Σύντροφε Νίκος από Βόλο, ευχαριστώ για την απάντησή σου στον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και άλλοι που απαντάνε με το ίδιο ειρωνικό, να πω ευγενικά στυλ, στην καλοπροαίρετη κριτική σου, την κριτική του mitsos175 και πολλών άλλων συντρόφων, πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι η κριτική είναι απαραίτητη για να πάει το λαϊκό κίνημα μπροστά. Τα λάθη πρέπει να επισημαίνονται εγκαίρως ώστε να μην επαναληφθούν με ολέθριες συνέπειες. Η προηγούμενη απάντησή μου στον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ήταν ειρωνική, αφού και αυτός με ειρωνευόταν, έφτασα στα όρια μου, αγανάκτησα με ότι έχει προηγηθεί όλη την προηγούμενη εβδομάδα στο κόμμα μου το ΚΚΕ. Το είπα και σε άλλα σχόλιά μου. Μαύρισε η καρδιά μου αυτή την εβδομάδα. Πολλούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς σύντροφε Νίκο!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger