Home » , » Η Δεξιά", τα "τούβλα" και τα πονήματα Καμπουράκη και Μουμτζή.

Η Δεξιά", τα "τούβλα" και τα πονήματα Καμπουράκη και Μουμτζή.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 | 5:37 μ.μ.

Η εκλογική βάση της Δεξιάς αποτελείται στην συντριπτική της πλειοψηφία από άτομα που έχουν μηδενική ταξική συνείδηση, ενώ τους πλεονάζει η πολιτική αντίληψη "τούβλου" οικοδομής. 

Υπάρχει όμως και μια πολύ μικρή ομάδα που εδρεύει, είτε παρασκηνιακά είτε σε επιτελικές θέσεις σ' αυτόν τον πολιτικό σχηματισμό, που όταν αναλαμβάνει την κυβερνητική εξουσία η Δεξιά, ανταμείβονται πλουσιοπάροχα.
Εκεί κατοικοεδρεύουν και ορισμένοι που δεν έχουν κανένα προβληματισμό να δηλώνουν εν δυνάμει μιζαδόροι, και λαμόγια. επιρρεπείς στον πειρασμό να ενδώσουν στην απατεωνιά όταν τους προσφερθούν χρηματικά "τούβλα"

(Κάποιες φορές, μάλιστα, οι αστοί πολιτικάντηδες, δεν περίμεναν αυτά τα "τούβλα" για το "υπαλληλίκι" τους, αλλά τα απαιτούσαν φορτικά από τους καπιταλιστές, όπως έκανε ο γεννήτορας του σημερινού πρωθυπουργού από τον Αλαφούζο. Κι εδώ καλό είναι ότι την λέξη τα «τούβλα» την λάνσαρε στην πιάτσα ο μακαρίτης Κώστας Μητσοτάκης, βαφτίζοντας έτσι τα χρηματοδέματα με τις μίζες που έπαιρνε).

Και καλά, το κατά δήλωση του γαλάζιο παπαγαλάκι. Δημήτρης Καμπουράκης, να μας γράφει ότι περιορίζει τις αρπαχτές του συμμετέχοντας σε διαφημιστικές καμπάνιες και να μας δηλώνει ότι δεν αποφασίζει να βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής, "προβληματιζόμενος" σαν "απούλητος" αν οι "εσωτερικές του άμυνες", θα τον αποτρέψουν να διαφθαρεί. Μια απ' τις συνηθισμένες του παπαριές μας γράφει η "μαϊμουδιτσα της δημοσιογραφίας και ξεφτιλισμένος άντρας", όπως έχει χαρακτηρίσει αυτόν τον δημοσιολόγο ο Π. Πολάκης.
 
Το κείμενο όμως που έγραψε στην "Καθημερινή" η πιο γνήσια έκφραση του νεοφασισμού στην χώρα μας και θεωρούμενος από τους οπαδούς της Ν.Δ., σύγχρονος νεοφιλελεύθερος διανοούμενος Σάκης Μουμτζή;, είναι απίστευτα προκλητικό. Μας θεωρεί όλους σαν τα μούτρα του, και ότι διακατεχόμαστε απ' την σαπίλα του ίδιου και των ομοϊδεατών του. 

Ενα απόσπασμα από το κείμενο του:

Ολοι οι Ελληνες έγιναν ξαφνικά αδάμαντες ηθικής, βράχοι που επάνω τους σκάνε τα κύματα διαφθοράς, τιμητές του καναπέ και του πληκτρολογίου. Εθεσε κανένας το ερώτημα στον εαυτό του τι θα έκανε αν βρισκόταν στη θέση της κυρίας Καϊλή; Αν βρισκόταν μπροστά σε δεκάδες «τούβλα» από ευρώ; Πώς θα αντιδρούσε; Θα ράπιζε τον επίδοξο διαφθορέα της συνείδησής του ή θα το καλοσκεφτόταν, υπολογίζοντας πως με αυτά τα χρήματα λύνει το πρόβλημα της ζωής της δικής του και της οικογένειάς του; ... 
Εδώ, μακριά από τη δημοσιότητα, ακούγεται, είτε χαμηλόφωνα είτε πιο δυνατά, πως το αμάρτημα της κυρίας Καϊλή ήταν ότι τη συνέλαβαν. Κάτι που υπονοεί με σαφήνεια πως η κριτική δεν αφορά την πράξη χρηματισμού της –αν βεβαίως αποδειχθεί–, αλλά το γεγονός πως δεν οργάνωσε καλά όλο το κόλπο. Αυτό το λέμε και υποκρισία, η οποία κρύβεται κάτω από έναν καθωσπρεπισμό που φροντίζουμε να χαρακτηρίζει τη δημόσια εικόνα μας.

Λοιπόν, κοινωνικό κατακάθι Μουμτζή, προσπάθησε να καταλάβεις το απλό: Εμείς οι κομμουνιστές και οι αναρχικοί, είμαστε ιδεολόγοι και όχι "στομαχόφρονες" όπως εσύ και οι όμοιοι σου. Οποτε απαιτήθηκε στο παρελθόν. δώσαμε την ζωή μας, μαρτυρήσαμε σε μπουντρούμια και εξορίες, παραμένοντας πιστοί στην ιδεολογία μας. Σήμερα βρισκόμαστε σε κάθε μετερίζι εργατικού και κοινωνικού αγώνα, δίπλα σε κάθε συνάνθρωπο μας που το έχει ανάγκη. Εμείς με τις ιδέες μας κι εσείς με τα λεφτά και την σαπίλα.  Αντε λοιπόν σάλτα και  ... άθλιε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

17 Δεκεμβρίου 2022 στις 6:17 μ.μ.

Εθνική υπερηφάνεια.
Έχω μια αδερφή, λαμόγιο και αυτή,
τη λένε Μανταλένα, την αγαπώ πολύ
τη λένε Μανταλένα και είναι Καϊλή
Στη ΜΚΟ ξανά θα στείλω εγώ λεφτά
Βαλίτζα με ευρώπουλα θα δώσω στον μπαμπά
Πολλά - πολλά χηνάρια να πάρει μακριά.
Κι αν τύχει και πιαστώ, έχω τον Ιταλό
Για να του τα φορτώσω να τη γλυτώσω εγώ
Και το μαλάκα Έλληνα ξανά να τον μαδώ
Και το μαλάκα Έλληνα ταΐζω με σανό.
Εθνική υπερηφάνεια. Όλος ο κόσμος για μας μιλάει. Βασικά για τη Σπυράκη, την Καϊλή… Όλος ο πλανήτης!
Τα είδατε ποτέ αυτά ρε πλεμπαίοι; Μόνο με Μητσοτάκη τέτοια «διαφήμιση».
Τι θα πει «τι λένε»; Μας ζηλεύουν. Βγήκε τώρα ένας Βέλγος να μας πει για μίζες και λαδώματα.
Ρε, έχουμε μια παράδοση εμείς, ρεεε! Αλλά που να ξέρετε εσείς, πόσο τιμάμε τους κλέφτες και τους αμαρτωλούς.
Η Καϊλή τα έχει όλα. Γι αυτό ήθελε κι άλλα.
Το είπαν οι ψηφοφόροι της. «Την ψηφίσαμε γιατί είναι μουνάρα και καλά κάναμε»!
Εδώ κάποιοι λένε γιατί «τη μαλακία του κάθε λιγούρη, να την πληρώσουμε εμείς»;
Πάτε βγάλτε την Παπαρήγα, που είναι έντιμη. Ποιοι όμως είναι περισσότεροι; Οι μαλάκες, όχι οι Κομμουνιστές! Να το πρόβλημα.
Καλά κάνατε και τη βγάλατε την Εύα. Όπως καλά κάνατε και βγάζετε όλα τα καθάρματα. Με έναν όρο: Τα λεφτά να τα κλέβουν μόνο από σας. Ακρίβεια να ισχύει μόνο για σας. Μόνο σε σας περικοπές, μαύρη αγορά στο ρεύμα, βλάκες με περικεφαλαία.
Δεν μπορείτε να παίρνετε εμάς στο λαιμό σας. Θέλετε Καϊλή, Κούλη κλπ; Πληρώστε μόνο εσείς που τους ψηφίσατε. Να λεηλατήσουν εσάς, που παίζετε το πουλί σας, όχι το δημόσιο ταμείο.
Είστε συνένοχοι, δεξιοί ψηφοφόροι. Ηλίθιοι, αλλά συνένοχοι. Κάποιοι βέβαια δεν είναι ηλίθιοι, είναι λαμόγια. Αλλά να κλέβουν τους ομοϊδεάτες τους, που το τραβάει ο οργανισμός τους. Γιατί, αν βγούμε εμείς, θα πάνε πολλά χρόνια φυλακή.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger