Home » , , » Δ. Κουτσούμπα;: Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Δ. Κουτσούμπα;: Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Από giorgis , Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 | 10:32 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Ρε τι μαθαίνουμε τώρα στα πουρέματα και μάλιστα από το στόμα του γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα! Μιλάμε για τόσο βαθυστόχαστες απόψεις που ούτε οι θεωρητικοί του μ/λ δεν είχαν συλλάβει και διατύπωναν λαθεμένες απόψεις για τον ρόλο που επιτελούν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί σε ένα αστικό κράτος

Ο Μαρξ, ο Λένιν και ο Σταλιν δεν είχαν την οξυδέρκεια να μην "τσουβαλιάζουν" όλους/ες τους ένστολους που υπηρετούν στους μηχανισμούς μηχανισμούς του αστικού κράτους: Αντιμετώπιζαν ενιαία τα ένοπλα σώματα που επέβαλαν την "νόμιμη βία" και στις θεωρητικές τους προσεγγίσεις θεωρούσαν τους μηχανισμούς αυτούς σαν ένα όργανο στα χέρια της άρχουσας τάξης, που σκοπός του είναι να καταπολεμήσει την αντίσταση αυτών που είναι αντίθετοι στην αστική δικτατορία. 

Απ' τα λίγα που έχω διαβάσει, δεν είχα σχηματίσει την εντύπωση ότι κάπου οι θεμελιωτές της κοσμοθεωρίας μας κάνουν αναφορά για καλούς και κακούς μπάτσους. Για κατασταλτικές υπηρεσίες που πρέπει να διαλυθούν και για άλλες που προσφέρουν "έργο" στην κοινωνία και οι εργαζόμενοι σ αυτές πρέπει να επιβραβεύονται. Με βάση αυτών των γνώσεων έκανα σχετική τοποθέτηση που αφορά την επιλογή του ΚΚΕ να ψηφίσει το έκτακτο επίδομα των 600 ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση, στους μπάτσους, . 

Την ανεπάρκεια γνώσεων μου σ' αυτό το θέμα ανέλαβε να αποκαταστήσει ο Δ. Κουτσούμπας. Μας είπε λοιπόν ότι υπάρχουν καλοί και κακοί μπάτσοι. Και αφού υπάρχουν καλά "όργανα της τάξης", πρέπει ο φορολογούμενος λαός να τα ανταμείβει πλουσιοπάροχα για τις υπηρεσίες τους, ενώ εκτιμάει πιθανόν ότι "κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα". Δηλαδή την ίδια προνομιακή αντιμετώπιση έχουν από το κράτος και μπάτσοι που υπηρετούν σε κατασταλτικές υπηρεσίες που πρέπει να διαλυθούν. 

Μάστα. Γενικός γραμματέας ενός ιστορικού κόμματος είναι ο Δ. Κουτσούμπας, προφανώς θα έχει καλύτερη θεωρητική κατάρτιση από μένα. Θα του ήμουν υπόχρεος όμως αν μου έλεγε από που προκύπτει αυτή η εκτίμησή του, η οποία για μένα είναι μια απίστευτη παπαριά. 

Αντιγράφω από την ιστοσελίδα 902: 

... Θα το πούμε ξανά και ξανά: Καμία συγκάλυψη, καμιά ανοχή, στην κρατική βία και καταστολή. Το ίδιο πρέπει να πουν και οι εργαζόμενοι, ο λαός μας.

Το περιστατικό αυτό φέρνει ακόμη πιο έντονα στο προσκήνιο τα περιστατικά αστυνομικής βίας κι αυθαιρεσίας, που πολλαπλασιάζονται στο έδαφος μιας πολιτικής που από τη μία ενισχύει την καταστολή απέναντι στον λαό, ενώ από την άλλη επανειλημμένα συγκαλύπτει υποθέσεις κι ενόχους.

Φέρνει πάνω από όλα στο προσκήνιο κυρίως την ανάγκη να βρεθεί στο επίκεντρο της λαϊκής πάλης, η κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων, αλλά και η κατάργηση των διάφορων ειδικών ομάδων καταστολής όπως ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΟΔΟΣ, Πανεπιστημιακή αστυνομία κλπ.

Και επειδή πολλή συζήτηση έγινε για το επίδομα της κυβέρνησης στους ενστόλους, η διαχρονική θέση του ΚΚΕ είναι ότι όλες αυτές οι ομάδες στο συγκεκριμένο σώμα, δεν δικαιούνται κανενός επιδόματος, ούτε καν μισθός δεν τους αξίζει να παίρνουν, γιατί δεν έχουν καμία θέση στην Ελληνική Αστυνομία.

Είναι όνειδος και ντροπή! Πρέπει να καταργηθούν εδώ και τώρα!

Ούτε βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι όσους και όσες εργάζονται στην Αστυνομία και σε άλλα Σώματα Ασφαλείας με αυτούς που εκπαιδεύονται απ’ το κράτος και τις κυβερνήσεις για να καταστέλλουν, να χτυπούν, να κυνηγούν το λαό και τη νεολαία, αλλά να είναι ανεκτικοί και κάποιοι μάλιστα και συνεργάτες με το οργανωμένο έγκλημα.

Το ΚΚΕ έχει απαιτήσει κατ’ επανάληψη την άμεση κατάργηση όλων των κατασταλτικών τεχνικών μέσων και υλικών που στοχεύουν τους αδύναμους και το λαό.


Πάντως τέτοια ρητορική όπως του Κουτσούμπα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ούτε δικολάβος επαρχιώτης δικηγόρος της δεκαετίας του '50 δεν θα χρησιμοποιούσε! 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

15 Δεκεμβρίου 2022 στις 12:11 π.μ.

Λίαν επιεικώς "προφάσεις εν αμαρτίαις" κ. Γ.Γ...Έχει μαυρίσει η καρδιά μου αυτές τις μέρες...Στις μαύρες ημερομηνίες του Λιβάνου, της Καζέρτας, της Βάρκιζας, του 1989, προστίθεται τώρα και η μαύρη ημερομηνία της 12ης Δεκεμβρίου 2022...Ο οπορτουνισμός είναι κατάντια...Αυτή θα φανεί στις επόμενες εκλογές, μόνος σου μαζί με την υπόλοιπη οπορτουνιστική αριστερά του Τσίπρα κ.λ.π. ουσιαστικά νεκρανασταίνεις την φασιστοΝ.Δ...Καληνύχτα και... καλή τύχη δε μπορώ να ευχηθώ, ο οπορτουνισμός ποτέ δεν φέρνει καλή τύχη...

15 Δεκεμβρίου 2022 στις 1:28 π.μ.

H πασοκίλα σας δε γιατρεύεται με τίποτε. Τζαμπαμάγκικος "αντιμπατσισμός", νερό στο μύλο της Αντίδρασης, που θέλει το Λαό να ξεκατινιάζεται με τους μπάτσους αφήνοντας στο απυρόβλητο την πολιτική της. Διαβάστε λίγη Ιστορία για να δείτε πως παλεύει ένα κομμουνιστικό κόμμα να εξουδετερώσει τα όργανα καταστολής της αστικής εξουσίας:
"Η συμβολή της Αστυνομίας στην Εθνική Αντίσταση", του Σπ. Κωτσάκη
https://gkagkarin.blogspot.com/2021/11/blog-post_8.html
Φαντάζομαι τι θάχε γίνει τότε, αν κι ο Κωτσάκης είχε τα δικά σας μυαλά, κι έλεγε "Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι".
Αλλά τότε δεν υπήρχε πασόκ και πασοκίλα. Οι μικροαστοί ήταν βραχυκυκλωμένοι μέσα στο ΕΑΜ και δεν είχαν έκφραση.
Αειντε, τώρα βρήκατε και τους "αγέρωχους", που σκύβουν το κεφάλι στα μνημόνια, που τους υπαγορεύουν τα αφεντικά των "μπάτσων".....
....αλλά με τους ίδιους τους "μπάτσους" είναι σαν κι εσάς ....ασυμβίβαστοι!
https://www.in.gr/2022/12/14/politics/politiki-grammateia/syriza-ixiri-diaforopoiisi-gia-epidoma-stous-astynomikous/
Να τους χαίρεστε!
Ξεχείλισε από υποκρισία και ψευτομαγκιά η "Αριστερά" μας....
Εκλογές έρχονται και επείγει η κατασκευή του αναχώματος, που σέρνεται εδώ και εφτά χρόνια μετά το ξεφούσκωμα του τΣύριζα το 2015....

15 Δεκεμβρίου 2022 στις 12:13 μ.μ.

Σεχτάρ Τρομερέ, τι τρομερό ψευδώνυμο, τρόμαξα! Διάβασε κανένα βιβλίο του Λένιν και δες τι λέει για την αστυνομία ως ένοπλο σώμα προστασίας του καπιταλιστικού συστήματος. Αυτά που λέει ο Κωτσάκης στο βιβλίο του αφορούν ένα πολύ μικρό ποσοστό των ανδρών της αστυνομίας και δεν αναιρούν το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σωμάτων ασφαλείας ήταν συνεργάτες των Ναζί και προδότες της Ελλάδας. Τις αστειότητες περί πασοκίλας και συριζίλας, αναχωμάτων και λοιπών οχυρωματικών έργων πες τες αλλού. Έρχονται εκλογές και δυστυχώς το ΚΚΕ (μαζί με τους υπόλοιπους οπορτουνιστές του Σύριζα, Κιναλητες κ.λ.π.) με την τραγική του στάση στην ψηφοφορία της 12ης Δεκεμβρίου 2022 και το "ναι" στο "επίδομα" στους "αστυνομικούς", λειτουργεί το ίδιο ως ανάχωμα και στέλνει ψήφους στην φασιστοΝ.Δ....

15 Δεκεμβρίου 2022 στις 12:25 μ.μ.

Σεχτάρ, μαζί σου, τα είπες όλα... Δεν χαρίζω κανέναν στους άλλους. Δεν σηκώνω τοίχους. Βλέπουμε πόσοι στρατιωτικοί και αστυνομικοί βρίσκονται κοντά στο κόμμα. Με παράνομο το ΚΚΕ, στην κατοχή και τα στελέχη του στις εξορίες και στις φυλακές, μετά στο ΕΑΜ ηρθαν πολλοί στρατιωτικοί και χωροφύλακες. Μέχρι και κομμ. οργαν. έφτιαξαν...

15 Δεκεμβρίου 2022 στις 2:44 μ.μ.

Το μόνο ανάχωμα στο ΚΚΕ είναι ο εαυτός του. Για αυτό κατάφερε το μοναδικό το 2012: το Φλεβάρη τα γκάλοπ έδειχναν 12,5. Τον Μάη πήρε 8,5 και τον Ιούνη 4,5. Κατρακύλα....

15 Δεκεμβρίου 2022 στις 3:54 μ.μ.

πολιτικο κοστος, φοβος των κυβερνητικων μμε. επαρκεις δικαιολογιες. για ενα αστικο κομμα σιγουρα..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger