Home » , » Ανοιξε το καπάκι του υπονόμου απ' όπου ξεχειλίζει η κυβερνητική μπόχα. - Κύριος υπεύθυνος για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανοιξε το καπάκι του υπονόμου απ' όπου ξεχειλίζει η κυβερνητική μπόχα. - Κύριος υπεύθυνος για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 | 7:33 μ.μ.


Μόνο σε τριτοκοσμική μπανανία και σε "καθεστώς Μητσοτακη", θα εξακολουθούσε απλώς να ήταν Σάββατο, αν προκύπταν τέτοιες αποκαλύψεις όπως αυτές που δημοσιεύει η εφημερίδα Dcumento που κυκλοφορεί. Κι αυτό γιατί τα όσα αναφέρει η εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη τα τεκμηριώνει παραθέτοντας στοιχεία που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. 

Το γεγονός είναι ένα: Ο αντιπρόεδρος του κυβερνητικού κόμματος, πρωτοκλασάτος υπουργός και για 30 χρόνια φίλος του Μητσοτάκη, είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, την ευθύνη της οποίας έχει ο πρωθυπουργός, κάτι που δεν αμφισβητεί με δήλωση του και ο ίδιος ο Κωστής Χατζηδάκης !!!  

Προφανώς μετά απ' την σημερινή αποκάλυψη η κυβέρνηση βρίσκεται σε βέρτικο. Ενώ η είδηση βρίσκεται σε όλες τις ενημερωτικές ιστοσελίδας και με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να εξηγήσει τους λόγους εθνικής ασφάλειας για τους οποίους έδωσε εντολή παρακολούθησης του κ. Χατζηδάκη, "άκρα του τάφου σιωπή" ... και η μπάλα στην εξέδρα. 

Το κυβερνητικό φερέφωνο Γιάννη Οικονόμου μας λέει ότι είναι "αδιανόητο να υπονοείται ότι ο Κ. Μητσοτάκης γνώριζε για παρακολούθηση του Κ. Χατζηδάκη από την ΕΥΠ" και συμπληρώνει το αφήγημα του: "Κομβικό σκέλος της υπόθεσης αυτής είναι και η ύπαρξη ρυπαρών δικτύων, τα οποία συνεργάζονται με συγκεκριμένα ΜΜΕ, διοχετεύοντάς τους υλικό που μένει να αποδειχθεί ο βαθμός αληθείας του. Ο σκοπός αυτών των κυκλωμάτων είναι η μετατροπή της δημόσιας ζωής σε βούρκο και η επιστροφή σε αλήστου μνήμης εποχές, όταν η πολιτική στην Ελλάδα κινούνταν στο ρυθμό «κασετών».”. 

Στην ίδια ρότα και ο Κ. Χατζηδάκης. Δεν αμφιβάλλει για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ και η μόνη του προσπάθεια είναι να βγάλει τον Μητσοτάκη απ' το κάδρο: "Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία", δηλώνει ο υπουργός Εργασίας..

Μόνο που όλοι τους παριστάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι τώρα μόλις που άνοιξε το καπάκι του υπονόμου απ' όπου ξεχειλίζει η κυβερνητική μπόχα. Κι αυτό το προαναγγέλλει στο κείμενο που υπογράφει σήμερα ο Κώστας Βαξεβάνης. 

"To Doeumento έχει στη διάθεσή του στοιχεία που υποδεικνύουν ότι ο πρωθυπουργός λέει ψέματα", όταν ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε και τις παρακολουθήσεις, μας γράφει ο εκδότης του Documento και συμπληρώνει: "ψεύδεται μέσα στη Βουλή για να καλύψει τα εγκλήματα του απέναντι στη δημοκρατία". Τονίζει δε ότι τώρα "δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο μόνο μερικών στοιχείων", κάτι που σημαίνει ότι στην διάθεση της εφημερίδας υπάρχουν πολλά "χαρτιά και ντοκουμέντα", που θα τα χρησιμοποιήσουν οι υπεύθυνοι του εντύπου όταν αυτοί το θεωρήσουν σκόπιμο.

Πάμε να δούμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το κείμενο που υπογράφει ο Κ. Βαξεβάνης:

Οι συνεχείς αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών φανερώνουν ένα παράλληλο σκάνδαλο με αποκλειστικό υπεύθυνο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οχι μόνο έχει την πλήρη ευθύνη για τις παρακολουθήσεις υπουργών, συνεργατών του, πολιτικών της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφων, ακόμη και των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά ψεύδεται μέσα στη Βουλή για να καλύψει τα εγκλήματα του απέναντι στη δημοκρατία. 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, αφού με αποκάλεσε «εθνικό συκοφάντη» για όσα έχει αποκαλύψει το Documento για τις παρακολουθήσεις, απέδρασε από τη Βουλή όταν ο Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε απόλυτη διαβεβαίωση ότι η ΕΥΠ δεν παρακολουθούσε τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη και τον αρχηγό ΓΕΕΘΛ Κωνσταντίνο Φλώρο. 

Λίγο πριν είχε επιχειρήσει να αντιμετωπίσει πλαγίως τις κατηγορίες περί παρακολουθήσεων λέγοντας: «Με τον κ. Χατζηδάκη γνωρίζομαι 30 χρόνια, είναι αντιπρόεδρος του κόμματός μας. Του συνομιλώ... Προφανώς και όχι! Λοιπόν. Τι είναι αυτά τα οποία λέτε; Είναι δυνατόν να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα εγώ υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας! Μόνο που το υπονοείτε. Λοιπόν. Δεν ντρέπεσαι λίγο. Ή ότι παρακολουθούσα εγώ, παρακολουθούσα εγώ ή γνώριζα ότι παρακολουθείτο ο κ. Φλώρος; Λεν ντρέπεσαι λίγο; Λεν ντρέπεσαι λίγο;».

To Doeumento έχει στη διάθεσή του στοιχεία που υποδεικνύουν ότι ο πρωθυπουργός λέει ψέματα. Η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2020 και το λιγότερο για έναν ολόκληρο χρόνο. Ο Κυρ. Μητσοτάκης βαρύνεται με τις εξωθεσμικές παρακολουθήσεις, με τη δημιουργία καθεστωτικών συνθηκών στη χώρα ενάντια στις δημοκρατικές αρχές και με όλα τα ψέματα συγκάλυψης μέσα στο κοινοβούλιο.

 Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί ούτε να κατηγορήσει κανέναν ούτε να αποδράσει από τις ευθύνες. Το μόνο που του απομένει είναι η έξοδος. Δεν μπορεί ούτε πρέπει να είναι πρωθυπουργός ενώ λειτουργεί ενάντια στους θεσμούς. 

To Docuinento με συναίσθηση της ευθύνης που έχουν ο Τύπος και η δημοσιογραφία απέναντι στη δημοκρατία δημοσιοποιεί σήμερα αποδεικτικά στοιχεία από την παρακολούθηση του Κ. Χατζηδάκη. Ανατριχιαστικό δεν είναι μόνο το γεγονός ότι παρακολουθείται ένας υπουργός. Ανατριχιαστικό είναι ότι ένας υπάλληλος της ΕΥΙI καταγράφει τις επικοινωνίες του και τον αποκαλεί στις εκθέσεις του προς τους προϊσταμένους του «στόχο». Στόχος ένα θεσμικό πρόσωπο και εκλεγμένο από τον ελληνικό λαό. 

Ο κ. Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ έχει τον κωδικό 5046c, όπως οι παρακολουθούμενοι για εγκληματικές πράξεις. Οπως προκύπτει από τα δελτία παρακολούθησης, το «έγκλημα» του κ. Χατζηδάκη είναι ότι έχει πιο στενές σχέσεις με κάποιους επιχειρηματίες απ’ ό,τι θα επιθυμούσε ενδεχομένως ο Κυρ. Μητσοτάκης. Αυτός είναι ο λόγος παρακολούθησής του. Οι σχέσεις του αυτές σημειώνονται ως επιβαρυντικές στα δελτία παρακολούθησης με τον ίδιο τρόπο που σημειώνονται ως επιβαρυντικές οι σχέσεις των εγκληματιών με όπλα ή ναρκωτικά.

Η σύνταξη του Documento επέλεξε να δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο μόνο μερικών στοιχείων που αποδεικνύουν την παρακολούθηση και φυσικά πρόκειται για στοιχεία χωρίς προσωπική διάσταση. Η γνησιότητα των εγγράφων που μας επιδείχθηκαν ελέγχθηκε με δύο τρόπους. Από τα διακριτικά και τους κωδικούς που έφεραν, που αναμφίβολα ανήκουν στην' ΕΥΠ, αλλά και από θύματα της έμμεσης παρακολούθησης. Επιχειρηματίες, πολιτικά πρόσωπα και δύο δημοσιογράφοι, των οποίων' τις δηλώσεις δημοσιεύουμε, επιβεβαιώνουν τις επικοινωνίες που έχουν καταγραφεί με τον υπουργό.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger