Home » , » Μια υπενθύμιση στον "αδιευκρίνιστο λαδέμπορα κ. Γεωργιάδη"

Μια υπενθύμιση στον "αδιευκρίνιστο λαδέμπορα κ. Γεωργιάδη"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 | 10:32 μ.μ.


Παρακολουθώντας την σημερινή ομιλία του Π. Πολάκη στην βουλή και την αναφορά του στον "αδιευκρίνιστο λαδέμπορα κ. Γεωργιάδη" θυμηθήκαμε το απίστευτο σκεπτικό με το οποίο λήφθηκε η δικαστική απόφαση αρχειοθέτησης της εμπλοκής του αντιπροέδρου της Ν.Δ., στο σκάνδαλο Novartis. 

(Είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος της εισαγγελέως Αντωνίας Γεωργίου. Βασικός συντάκτης της απόφασης είναι ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτης Καψιμάλης. Μια απόφαση που σύμφωνα με δημοσιεύματα αποτελεί ένα μνημείο ευτελισμού της Δικαιοσύνης και συγκάλυψης)

Ο λαλίστατος, λοιπόν, αντιπρόεδρος της Ν.Δ. που μας παρουσιάζεται σαν κήνσορας της πολιτικής μας ζωής, και μας λέει ότι "απεδείχθει η αθωότητα και το ακέραιο του χαρακτήρα του" επικαλείται μια δικαστική απόφαση έχει ένα μοναδικό ... δικαστικό σκεπτικό. Για πρώτη φορά στα νομικά χρονικά -ή μάλλον εμείς δεν γνωρίζουμε να υπάρχει προηγούμενο - υπάρχει επίσημο κρατικό έγγραφο που απαλλάσσει ελεγχόμενο πρόσωπο για δωροληψία με την πιθανολόγηση ότι "είναι άτομο χαρακτηριστικής κουφότητας και δεν αντιλαμβάνεται τι πράττει και γιατί το πράττει".

Είναι σαν να λέει δηλαδή ότι η δικαστική απόφαση τον αθωώνει λόγω ... βλακείας;   

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

26 Ιανουαρίου 2023 στις 10:36 μ.μ.

Η μαϊμού της μαϊμούς.
Για το πόσο έχουν τα κόμματα, «Κυριακή κοντή γιορτή», θα γελάμε με τις φάτσες των δημοσκόπων όταν θα εξηγούν τα αποτελέσματα και τις 20 μονάδες που έπεσαν έξω για κάποιους. Είναι όπως τις συσκευασίες που νομίζεις πως ζυγίζει 10 κιλά, κι έχει μέσα 10 γραμμάρια…
Αλλά το εξοργιστικό στο παραμύθι της MRB είναι για τον Κοκό και το σόι του. «Άποψη για τον τέως βασιλιά: Μάλλον θετική εικόνα 31,6%, μάλλον αρνητική 45,2% ΔΞ ΔΑ 23,2%»!
Είναι ο ορισμός της προπαγάνδας, του ψέματος. Γιατί πρώτον ο Κοκός είναι μακαρίτης. Τον έχει το διαολάκι στη Κόλαση και του κάνει ό,τι έκανε στο λαό. Άντε να τον πούνε «έκπτωτο».
Το 31% είναι περίπου το ποσοστό των βασιλοχουντικών το 1974. Είναι και λίγο τσιμπημένο στη δημοσκόπηση. Θα περίμενε κανείς αρνητική γνώμη να έχει το υπόλοιπο 69%. Όμως τι έκαναν; Έβαλαν το ποσοστό των φιλοβασιλικών ατόφιο, ενώ έβαλαν 23% να μην απαντάνε, για να δημιουργηθούν εντυπώσεις. «Ναι μεν οι περισσότεροι έχουν αρνητική γνώμη αλλά όχι η πλειοψηφία»!
Ρε παραμυθάδες, νομίζετε πως ξεχάσαμε ότι η χούντα και ο Κοκός συνεργάστηκαν; Νομίζετε ξεχάσαμε την Κύπρο; Ξεχάσαμε μήπως τα αίσχη και τους διωγμούς που γίνονταν «εν ονόματι του βασιλέως», την καμαρίλα, τους αυλοκόλακες, το παρακράτος;
Γιατί δε ρωτάνε ευθέως «Πόσοι θέλετε βασιλεία»; Αν γίνει πάλι δημοψήφισμα ούτε 10% δε θα πάρει η μοναρχία. Εκτός, αν έχουν σκοπό να κάνουν νοθεία για να χάσουν πάλι κανένα κομμάτι της Ελλάδας.
Να σας πω λοιπόν τη γνώμη μου για τον Κωνσταντίνο. Συνέχισε αυτό που έκανε ο συνονόματος του. Ο Κωνσταντίνος ο Α’ ήταν ο υπεύθυνος της Μικρασιατικής καταστροφής. Ο Κοκός έφερε τη χούντα και χάσαμε την Κύπρο.
Να πούμε και για τον παλιό τον Κωνσταντίνο, γιατί δε διευκρινίζουν για ποιον βασιλιά πρόκειται.
Σε ηλικία 29 ετών ανέλαβε τη διοίκηση του Ελληνικού στρατού κατά τον πόλεμο του 1897, όπου τον ήπιαμε κανονικά.
Έκανε το διχασμό γιατί ήθελε να πάμε με τη Γερμανία στο Α΄ Παγκόσμιο.
«Μετά την ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου 1920, ο Κωνσταντίνος επανέρχεται στο θρόνο μέσω δημοψηφίσματος». Όταν λέμε «δημοψήφισμα» δεν εννοούμε κανονικό. Έγινε Η νοθεία. 99,0% υπέρ της επιστροφής του Κωνσταντίνου! Το δημοψήφισμα χαρακτηρίστηκε νόθο, «τόσο κυρίως λόγω του ποσοστού υπέρ της επιστροφής, όσο και διότι ο αριθμός των ψηφοφόρων που ανακοινώθηκε ήταν κατά 30% αυξημένος σε σχέση με τις εκλογές του προηγούμενου μήνα και το υψηλό ποσοστό που ανακοινώθηκε προϋπέθετε ότι όλοι οι βενιζελικοί ψηφοφόροι (το μισό του εκλογικού σώματος) ψήφισαν να επανέλθει ο Κωνσταντίνος»! Λίγο αργότερα χάναμε τη Μικρά Ασία.
Ας κάνουν κανονικό δημοψήφισμα, να γελάσουμε. Γιατί λένε το ζήτημα έχει λυθεί οριστικά; Γιατί ξέρουν. Θα βγει 90% κατά των μοναρχοφασιστών, κι άμα τολμάνε, ας πάνε γυρεύοντας...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger