Home » , » Αντιδράσεις μετά από τοποθέτηση της Αλέκας Παπαρήγα

Αντιδράσεις μετά από τοποθέτηση της Αλέκας Παπαρήγα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 | 8:13 μ.μ.

Δεν πέρασε απαρατήρητη η ομιλία που έκανε, από το βήμα της βουλής, σήμερα η πρώην γ.γ τις Κ.Ε του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ιστοσελίδες που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, καθώς και δεξιοί χρήστες του twitter προβάλλουν τις ευθύνες που απέδωσε η κ. Παπαρήγα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις υποκλοπές που γίνονται διαχρονικά, κάτι που από αντιπολιτευόμενους ιστότοπους θεωρείτε ότι "αναπαράγει σχεδόν αυτολεξεί το κυβερνητικό αφήγημα", 

Χαρακτηριστικό το παρακάτω δημοσίευμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Documento:

 Ο Κώστας Καραγιώργης από το μακρινό 1947 απαντά στην Αλέκα Παπαρήγα

«Έχουμε δικαίωμα ως ΚΚΕ, θύμα παρακολούθησης, να σκεφτούμε ότι μέσα στην ΕΥΠ υπάρχουν διαπλεκόμενοι θύλακες, με πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα, που εξυπηρετούν διάφορα σενάρια;», διερωτήθηκε από το βήμα της Βουλής η Αλέκα Παπαρήγα, θέτοντας παράλληλα το ερώτημα πώς είναι δυνατόν απόρρητα έγγραφα να διέρρεαν σε Μέσα Ενημέρωσης.

Η πρώην γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, μπροστά στην αποκάλυψη πιθανών εκβιασμών αλλά κι ενός παρακράτους, σαν εκείνα που έχει ζήσει στο πετσί του το ΚΚΕ, επέλεξε να συμβαδίσει σχεδόν με το κυβερνητικό αφήγημα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ΚΚΕ έχει δικαίωμα να θέτει ερωτήματα για οτιδήποτε. Ακόμη και για το πώς δημοσιογράφοι (του Documento ή και άλλων Μέσων) εντόπισαν και αποκάλυψαν τις αποδείξεις εκείνες που πιστοποιούν την ύπαρξη παρακρατικού μηχανισμού με επικεφαλής -εκ των πραγμάτων- τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στον αντίποδα βέβαια, είναι άξιο απορίας γιατί η Αλέκα Παπαρήγα έχει τρόπον τινά τα ίδια άγχη με τον πρωθυπουργό. Όπως και το γιατί αναπαράγει σχεδόν αυτολεξεί το κυβερνητικό αφήγημα περί ρυπαρών δικτύων που παρακολουθούσαν ίσως και κάτω από τη μύτη του προϊστάμενου της ΕΥΠ Κυριάκου Μητσοτάκη από υπουργούς μέχρι τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και πιθανώς διοχέτευαν απόρρητα στοιχεία σε δημοσιογράφους.

Στο ερώτημα πάντως της πρώην γ.γ. του ΚΚΕ αναφορικά με το πώς είναι δυνατόν απόρρητα έγγραφα να διαρρέουν σε Μέσα Ενημέρωσης, έχει προ πολλών ετών απαντήσει ο διευθυντής του Ριζοσπάστη (1944-1947), δημοσιογράφος και ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ Κώστας Καραγιώργης.

Σε κείμενό του τον Φεβρουάριο του 1947 όταν ορισμένοι εγκαλούσαν τον Ριζοσπάστη για την αποκάλυψη απόρρητων στοιχείων, και με αφορμή ένα κείμενο της Εστίας σύμφωνα με το οποίο δεν είχε συλληφθεί ο «Βουλγαροπληρωμένος πράκτωρ που παρέδωσεν επί εχθρικάς χείρας την εμπιστευτική έκθεση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου», ο Κώστας Καραγιώργης έγραφε:

«Πρώτη πηγή. Αυτή είναι υποθετική. Είναι οι γνωστοί κουκουέδες. Τα μέλη του ΚΚΕ και οι συμπαθούντες. Φυσικά οι αντίπαλοί μας νομίζουν ότι αυτοί μας φέρνουν τα εμπιστευτικά έγγραφα.

[…]

Δεύτερη πηγή. Αυτή είναι πραγματική, όπως και όλες οι παρακάτω. Είναι οι μυστηριώδεις φίλοι μας, άπειροι σαν την άμμο της θαλάσσης, πανταχού παρόντες και μερακλήδες στην αυτεπάγγελτη ‘’κατασκοπεία’’.

[…]

Περνούμε στην τρίτη πηγή μας. Είναι πρωτότυπη. Βρίσκεται μέσα στους αντιπάλους μας ‘’εθνικόφρονες’’. Αυτούς που ευχαρίστως μας… πουλάνε μια εκδουλευσούλα.

[…]

Τέλος η τέταρτη πηγή. Αυτή είναι διασκεδαστική. Είναι η λεγόμενη του ‘’αλληλοφαγώματος’’. Όταν αποφασίσει ένας γνήσιος ‘’εθνικόφρων’’ παράγων να καταβροχθίσει έναν ομόφρονά του ανταγωνιστή γίνεται περίφημος συνεργάτης του Ριζοσπάστη. Και τι δουλεμένα τα στέλνει τα στοιχεία! Και πώς μας διευκολύνει να τα επαληθεύσουμε!».

Αυτές λοιπόν είναι οι δημοσιογραφικές πηγές. Και αυτές οι πηγές, μιλούν στους δημοσιογράφους που κάνουν αυτό το οποίο επιτάσσει ο ρόλος τους: έρευνα και ρεπορτάζ.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

26 Ιανουαρίου 2023 στις 8:56 μ.μ.

Εάν σε αυτό το κόμμα λειτουργούσε η κριτική προς την καθοδήγηση και όχι η δουλικη υποταγη, έπρεπε η Παπαρηγα να ελεγχθεί για την εκλογική κατάρρευση του ΚΚΕ. Η οποία μεταξύ άλλων είχε ανακαλύψει ότι τη δραχμή επιθυμούσαν οι μεγάλο ξενοδόχοι. Μας είχε υποσχεθεί και σχετική μελέτη!

26 Ιανουαρίου 2023 στις 9:33 μ.μ.

Το βαθύ κόκκινο αναπαραγη την δεξιά άποψη του ΣΥΡΙΖΑ

26 Ιανουαρίου 2023 στις 9:38 μ.μ.

Δηλαδή ρε Πειραιώτη που διαφωνείς με την τοποθέτηση της Παπαρήγα

26 Ιανουαρίου 2023 στις 11:42 μ.μ.

Σωστός ο Νίκος από Βόλο! Δεν προλάβαμε να συνέλθουμε από το "λάθος" του ΝΑΙ στο επίδομα των 600 ευρώ στα μαντρόσκυλα του συστήματος, σήμερα έσκασε κι άλλο "λάθος"... Κρίμα...

27 Ιανουαρίου 2023 στις 5:26 π.μ.

Κόκκινε, ο τόπος είναι μικρός και γνωριζόμαστε όλοι όπως θα έλεγε και ο Παφιλης. Η Παπαρηγα, έχει μια ιστορία στη τακτική του στρίβειν δια της υπερεπαναστατικης φρασης: όταν το σύστημα εκμεταλλευονταν τη κρίση για να σακατέψει τα εργατικά δικαιώματα με τα μνημόνια, αυτή κατέβαζε στο Πεδίο του Αρεος αναλυτικό πρόγραμμα για τη λαϊκή εξουσία. Ο λόγος του κομμουνιστή πρέπει να είναι απλός και κρυστάλλινος, όπλο για τον λαο και να μην δημιουργεί συγχύσεις, αλλιώς αποδιοργανώνει την ενότητα του αγώνα. Δυστυχώς, η Αλέκα αυτό έκανε πάντα...

27 Ιανουαρίου 2023 στις 9:40 π.μ.

Καλά τα είπε η Αλέκα, αλλά ωρισμένα λεγόμενα πονάνε τους υπερεπαναστάτες..

27 Ιανουαρίου 2023 στις 4:30 μ.μ.

Αντωνάκη τα 600 τ ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ .
Εσύ με τα 600 του ΣΥΡΙΖΑ είσαι φυσικά

27 Ιανουαρίου 2023 στις 7:39 μ.μ.

Κόκκινε το έχω πει και σε άλλα σχόλια. Είμαι φίλος και ψηφοφόρος του ΚΚΕ. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει σε τίποτα να κάνω κριτική στο κόμμα μου. Αυτό το δικαίωμα δεν θα μου το στερήσεις ούτε εσύ ούτε οποιοσδήποτε άλλος. Κάποια στιγμή φέρε και κανένα σοβαρό επιχείρημα. Ο τρόπος απάντησής σου: ο Αντώνης είναι σύριζα, ο Νίκος είναι σύριζα, ο τάδε είναι σύριζα κ.λ.π. έχει κουράσει πλέον...

1 Φεβρουαρίου 2023 στις 7:57 π.μ.

Επειδή Κοκκινε τα 600
τα ψήφισε ο Σύριζα
γι αυτό τα ψήφισε και
το ,,κ,,ΚΕ? Αριστερός
για κλαματα καταντή
σες

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger