Home » , » Οσο δεν λαμβάνονται τα μέτρα που προτείνει η Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών, θα υπάρχουν απόφοιτοι της "σχολής Μπαλάσκα"

Οσο δεν λαμβάνονται τα μέτρα που προτείνει η Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών, θα υπάρχουν απόφοιτοι της "σχολής Μπαλάσκα"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 | 4:48 μ.μ.

 
Οι αριθμοί είναι τρομακτικοί όσο αφορά τις γυναικοκτονίες που συμβαίνουν στην χώρα μας καθώς και τις καταγγελίες που υπάρχουν για κακοποίηση γυναικών και ενδοοικογενειακή βία. 
Επίσης με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο πληροφορηθήκαμε ότι μόνο πέρυσι 175 γυναίκες κατέφυγαν σε δομές φιλοξενίας για να γλυτώσουν από τους κακοποιητές συζύγους τους, ενώ τα τηλέφωνα στα συμβουλευτικά κέντρα που προσφέρουν υποστήριξη στις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, έχουν πάρει φωτιά.

Πραγματικά δεν ξέρουμε τι άλλο να προσθέσουμε εκτός απ' αυτά που αναφέραμε στην ανάρτησή μας με τίτλο "Η πατριαρχία σκοτώνει", για να σχολιάσουμε την νέα γυναικοκτονία που έγινε σήμερα το πρωί στην Νίκαια. 
Σ' αυτή την περίπτωση είχαμε μια 54χρονη γυναίκα νεκρή, ένα μικρό ανήλικο κοριτσάκι ορφανό και ένα δράστη να εμφανίζεται ... απόφοιτος της σχολής Μπαλάσκα. Πραγματοποιεί το έγκλημα του και αμέσως τηλεφωνεί στην αστυνομία λέγοντας: «έπνιξα τη γυναίκα μου, αν θέλετε ελάτε πάρτε με». Και εδώ πρέπει να σταθούμε λίγο.  
 
 Οπως διαβάζουμε στην ειδησεογραφία, ο γυναικοκτόνος "στραγγάλισε την γυναίκα του σε κατάσταση μέθης", "είχε ψυχολογικά προβλήματα" ... 
Παρ' όλο το μεθύσι και τα ψυχολογικά προβλήματά του, όμως, ο εγκληματίας βρήκε την δύναμη να στραγγαλίσει την μητέρα του παιδιού του και παράλληλα είχε την πνευματική διαύγεια να τηλεφωνήσει αμέσως στην αστυνομία και να ομολογήσει την πράξη του. 
Να είναι τυχαίο ότι όλοι οι γυναικοκτόνοι ακολουθούν την ίδια τακτική από τότε που υπήρξαν οι "νομικές συμβουλές" Μπαλάσκα;

Και σε περίπτωση που αγνοείται τι σημαίνει να είναι κάποιος γυναικοκτόνος απόφοιτος από την "Μπαλάσκειο σχολή", παραθέτουμε το παρακάτω βιντεάκι που απαλλοτριώσαμε από χρήστη του twitter: 

Προφανώς και δεν έχουν σημασία οι λεπτομέρειες αυτού του εγκλήματος που συνέβη στην Νίκαια. Το θέμα και το ζητούμε είναι να υπάρξουν οι κρατικές και όχι μόνο παρεμβάσεις αφού δεν γίνεται να εξαλriφθεί αυτό το φαινόμενο, τουλάχιστον να περιοριστεί, λαμβάνοντας τα μέτρα που αναφέρει στην διακήρυξη της η Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

22 Ιανουαρίου 2023 στις 11:53 μ.μ.

...ενώ αν είχε προσπαθήσει να την γλυτώσει θα ήταν απόφοιτος της "σχολής Μπάμπης ο πιλότος"...Δύσμοιρη χώρα γέμισες εγκληματολόγους της πλάκας και αστικά κινήματα του "σήμερα είμαι, αύριο δεν είμαι"...Υ.Γ.: Ξέχασα και τους "χρήστες" της λέξεως "πατριαρχία". Σίγουρα δεν γνωρίζουν τη σοφότατη λαϊκή ρήση: "Το νινί σέρνει καράβι"...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger