Home » , » Αστικά σκηνικά

Αστικά σκηνικά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 | 9:44 μ.μ.


Δεν μας έχει συνηθίσει ο εκδότης του Documento να προαναγγέλλει από την Τρίτη αποκαλύψεις που θα περιέχει το Κυριακάτικο έντυπο. Και αυτό ίσως δεν πρέπει να είναι τυχαίο. (Μια προσπάθεια που κάναμε να ανιχνεύσουμε περί τίνος πρόκειται αποδείχτηκε ατελέσφορη).

Από κει και πέρα σίγουρα αιφνιδίασε αρκετούς η σημερινή τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ απ' την οποία μαθαίνουμε ότι:  "Δε νομιμοποιούμε την εκτροπή. Αποσυρόμαστε από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή. Να αποφασίσουν 10.000.000 Έλληνες, όχι 156 -πιθανώς εκβιαζόμενοι- βουλευτές ... Δηλώνουμε σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως ο μεγάλος κορμός της δημοκρατικής παράταξης στον τόπο μας, ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή, ακόμη και αν 156 βουλευτές της ΝΔ αποφάσισαν την περασμένη Παρασκευή να τη νομιμοποιήσουν. ...  Ζητάμε, συνεπώς, την άμεση διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία...".

Γενικά εμείς θεωρούμε ότι από ταξική άποψη ελάχιστη σημασία έχουν όσα διαδραματίζονται στην πίστα του κοινοβουλευτικού κρετινισμού. Ακόμα όμως κι έτσι και μιλώντας με αστικούς όρους, αμφιβάλουμε αν θα υπήρχε "πολιτισμένη" χώρα με αστική δημοκρατία που θα μπορούσε να σταθεί κυβέρνηση που έχει ιθύνων νου τον ίδιο τον πρωθυπουργό σε "παρακρατικό-κρατικό" κύκλωμα υποκλοπών.

Οσο αφορά την πρόσφατη τοποθέτηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφήνουμε να απαντήσει το παρακάτω εύστοχο βιντεάκι που δημιούργησε η ΚΝΕ:

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger