Home » » Ενας προφήτης, μα τι προφήτης

Ενας προφήτης, μα τι προφήτης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 27 Μαΐου 2023 | 6:30 μ.μ.

 

Πηγή: Ι. Σ. Καριώτης - Dpcumento

Πού να ξέρεις αν ο Αδωνης είναι μαρτυριάρης ή προφήτης. Αν αυτό που είπε, ότι η ΝΔ πρέπει να πάρει 180 έδρες και να αλλάξει τα φώτα στο σύνταγμα, του ξέφυγε ή έχει διαβάσει τα σημάδια καλύτερα από άλλους και προφητεύει τι έχει σκοπό να κάνει ο μεσαίας μας. Πάντως ότι το είπε, το είπε. Κι όταν ο Αδωνης μιλάει για μονομερή αλλαγή του συντάγματος τρέμετε, Εβραίοι και πόσης φύσεως ακονιστές. Συγγνώμη, τρέμετε συριζαίοι και πάσης φύσεως κρατιστές. Διότι ο στόχος έχει τεθεί από χρόνια από τον ίδιο τον Μητσοτάκη. Ντα τελειώνουν με τα δημόσια πανεπιστήμια. Με τα δάση. Με το νερό. Με καθετί που εμποδίζει την υγιή επιχειρηματικότητα να cmδοθεί στην υγιή ανάπτυξη χωρίς ανθυγιεινά συνταγματικά εμπόδια.

Μπορεί βέβαια να σχεδιάζουν και άλλες παρόμοιες μεταρρυθμίσεις. Ο Βορίδης, για παράδειγμα, θα ήθελε ίσως να θέσει εκτός νόμου ακόμη και τη λέξη Αριστερά, όπως τα χρόνια τα παλιά που σε έστηναν στον τοίχο για κάτι τέτοια. Ο Γεραπετρίτης να κατοχυρώσει συνταγματικά τις υποκλοπές υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού. Ο Καραμανλής να απαγορεύσει τη λέξη Τέμπη. Ο Πάτσης να θεσπίσει το συνταγματικό δικαίωμα ο βουλευτής να ξεσπιτώνει κόσμο για πέντε δέκα χιλιάρικα. Η Μαρέβα να απαιτήσει συνταγματικέ» μέριμνα για την Κυρία του Κυρίου. Και ο Λιγνάδης να διευρύνει τις συνταγματικές ελευθερίες μέχρι την παιδεραστία και την προστασία των απροστάτευτων ανηλίκων από κατάλληλους ενήλικες.

Σας φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά; Κακώς. Διότι οφείλετε να ξέρετε ότι το σύνταγμα εξελίσσεται σε αρμονία με την πραγματικότητα. Κι αφού όλα αυτά συμβαίνουν με την αυτοδυναμία Μητσοτάκη, γιατί να μην κατοχυρωθούν συνταγματικά με την παντοδυναμία που ζητάει και να τελειώνουμε; Να μπορεί επιτέλους να ανοίξει ένα πανεπιστήμιο ο Αλφα Βήτα Βασιλόπουλος.Ή να μπει ένας Στάσσης στην ΕΥΔΑΠ να δούμε άσπρη μέρα. Και ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι αν δώσει ο κυρίαρχος λαός άλλες πέντε έξι μονάδες στον Μητσοτάκη κι άλλες δυο τρεις στον Ανδρουλάκη, δεν θα τεθεί εκτός συνταγματικής προστασίας το δάσος και εντός συνταγματικής προστασίας οι βίλες της Μύκονού; Και οι πισίνες της Πάρου;

Γι'  αυτό κρατάτε όοο πιο μεγάλο καλάθι γίνεται Κάτι ξέρει ο Αδωνης, δεν λέει κουιουρού όοα λέει. Εάν ο Μηισοτάκης είναι ο μεσαίας μας, ο Αδωνης είναι ο προφήτης του. Τα πάντα έχει προφητέψει, αν θυμάστε. Γιατί να πέσει έξω στον θαυμαστό καινούργιο κόσμο που προφητεύει: Τον συνταγματικούς κατοχυρωμένο και θεσμικώς εξασφαλισμένο κόσμο της δημιουργίας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της χαράς; Σχολείο, πανεπιστήμιο. νοσοκομείο, νεράκι; Σκάσε και πλήρωνε. Κι αν δεν; Αν δεν... ψήφισε Ανδρουλάκη για να καταπιεί τον Τσίπρα και να κάνει προγραμματική αντιπολίτευση.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger