Home » » Μύλος με τους δημοσιοκάφρους

Μύλος με τους δημοσιοκάφρους

Από giorgis , Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008 | 7:38 μ.μ.


Δεν ξέρω πως ακριβώς το χαμπάριαζε ο Μεϊμαράκης όταν έλεγε ότι «η κατάσταση στην Ελλάδα είναι μπουρδέλο». Πρέπει να το διευκρινίσει για να μην βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα. Ότι και να εννοούσε όμως ο πολικάντης, αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι οι παρλαπίπες που κυκλοφορούν για βίντεο που υπάρχουν δεν έχουν καμιά σχέση με μπουρδέλα. Ο Κακαουνάκης, ας πούμε, έγραψε στην φυλλάδα του ότι στο βίντεο της Τσέκου «ο Ζαχόπουλος εικονίζεται γυμνός να υποδύεται το σκύλο, που η παρτενέρ του τον σέρνει με λαιμοδέτη, και να παραληρεί κομπορρημονώντας για την «κορμάρα που στηρίζει τον Καραμανλή». Τέτοιες φάσεις αποκλείετε να συναντήσεις σε οίκους ανοχής. Ούτε σκηνικά όπως αυτά που περιγράφει στο πρωτοσέλιδο της η Αυριανή γράφοντας ότι «με αφορμή την εκλογή του νέου αρχιεπισκόπου θα γεμίσουν τα κανάλια με σκληρό πορνό από παπάδες και δεσποτάδες». Τέσπα. Αφού φτάσαμε στο σημείο να να γίνετε είδηση κάθε χαμούρεμα «επωνύμου» ή μη η δημοσιογραφική κατρακύλα δεν έχει πάτο. Δεσ’ τε για παράδειγμα με τι «καρεδάκι» με έντονα γράμματα κυκλοφόρησε στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα «Καλάμι» που εκδίδετε στην Αμερική: «Κυκλοφορεί DVD στη Νέα Υόρκη με τις περιπτύξεις -και βαρυσήμαντες, αποκαλυπτικές δηλώσεις για 'Ελληνες "τηλεοπτικούς αστέρες", πολιτικούς κλπ- τηλεπαρουσιαστή από την Αθήνα, που επισκέπτεται τακτικά την μεγαλούπολη. Ενήμεροι οι ανταποκριτές αθηναϊκών τηλεοπτικών και μη ΜΜΕ. Προσπαθούν απεγνωσμένα να μην δει το φως της δημοσιότητας το επίμαχο ροζ DVD. ''Διακριτική'' παρέμβαση κι Ελλήνων διπλωματών».
Απ’ τις κασέτες του Τόμπρα που κυκλοφορούσαν επί Πασόκ περάσαμε στα dvd επί νέας δημοκρατίας. Είναι κι αυτός ένας εκσυγχρονισμός, δεν μπορείς να πεις.
Παράλληλα με την δημοσιογραφία της κλειδαρότρυπας εγώ εκεί που κάνω περισσότερο χαβαλέ είναι με τα μπινελίκια που ανταλλάσουν οι δημοσιοκάφροι.
Ο Γ. Κύρτσος ισχυρίζεται ότι αυτό συμβαίνει γιατί με αφορμή την ιστορία του Ζαχόπουλου προέκυψε ένας εκδοτικός πόλεμος μεταξύ των καπιταλιστών που ελέγχουν τα ΜΜΕ (κατονομάζει τους Βαρδινογιάννη, Λαμπράκη και Μπόμπολα). Γ’ αυτό και γαυγίζουν οι δημοσιοκάφροι ανάλογα ποιος τους ταΐζει. Γράφει, επίσης, ότι τα αφεντικά που έχουν τον τηλεοπτικό σταθμό alter θέλουν να μπουν στην εκδοτική πιάτσα με όχημα τον Τριανταφυλλόπουλο. Γίνετε δηλαδή μια προσπάθεια να ξαναμοιραστεί η πίτα των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης με ότι σημαίνει αυτό για τους πλουτοκράτες και τις επιχειρήσεις τους.
Απ’ την άλλη μεριά ο Αλαφούζος νιώθει ριγμένος στα μπακίρια που παίρνει απ’ τον κρατικό κορβανά με τα ΜΜΕ που διαθέτει και καρφώνει τον Ρουσόπουλο ότι έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τον εκδότη της «Χώρας» αφού ο Τράγκας «εισέπραξε από το κράτος ως διαφήμιση, στο δεκάμηνο φέτος 2.500.000 ευρώ!». Μύλος η υπόθεση.
Ας πάμε όμως στο λιμανιώτικο λακιρντί που ανταλλάσουν τα «τηλεοπτικά μας αστέρια» Να προσπεράσουμε τα κοσμητικά επίθετα που αντάλλαξαν ο Καμπουράκης με τον Χίο. Ξενέρωτο ήταν και το λεκτικό πλάκωμα της Τρέμη με τον Καρατζαφέρη. Ο «αλητάκος της δημοσιογραφίας» –κατά τον χαρακτηρισμό Τριανταφυλλόπουλου- Θέμος Αναστασιάδης όμως έχει ένα στόμα που στάζει ροδόσταμό. Βγήκε και έλουσε τον εκδότη του «Παρόν» Μάκη Κουρή σαν «κυπατζή-εκβιαστή», ρωτώντας τον, μέσω της εφημερίδας του «πώς «άνοιξε την κυπατζίδικη φυλλαδίτσα του, ποιος έβαλε τα 270 εκατ. δραχ. τότε;».
Απ’ την αναμπαμπούλα δεν μπορούσε να λείπει και ο Κακαουνάκης που έχει προηγούμενα με τον Ζούγκλα. Γράφει λοιπόν στο «Καρφί»: «Ξέρουμε, όμως, ότι μάζεψαν πολλά λεφτά από επιχειρηματίες για να εκδοθεί η εφημερίδα Κάποια από αυτά πήγαν στην εφημερίδα και κάποια άλλα –ίσως τα περισσότερα– στην τσέπη τους… Όταν λέει ο Τριανταφυλλόπουλος ότι προσφέρεται να ανοίξει «ο ένας και μοναδικός λογαριασμός μου» για να δούμε «ότι δεν έχει μπει ευρώ πέραν των αμοιβών μου» και μάλιστα ισχυρίζεται ότι «δεν έχω πάρει δραχμή από το "Πρώτο Θέμα"», γελάνε όλα τα παρδαλά κατσίκια της επικράτειας. Είναι δυνατόν ένας δημοσιογράφος που στα 15 χρόνια τηλεοπτικής διαδρομής έχει στην πλάτη του χίλιες αγωγές και ακόμη περισσότερες, να τα έχει σε νόμιμους λογαριασμούς; Για ποιο λόγο; Για να κάνουν πάρτι όσοι τον κυνηγάνε;» Συνεχίστε έτσι δημοσιογραφικά λαμόγια, έχετε την πλάκα σας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger