Home » » Ευλογίες...

Ευλογίες...

Από giorgis , Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008 | 5:26 μ.μ.


Τώρα που τέλειωσε ο τζερτζελές με τα τσαμπασλίκια που είχαν οι αρχιπαπάδες για να βγάλουν αρχιεπίσκοπο θέλουμε να δηλώσουμε την απογοήτευση μας για την μόστρα που παρουσίασε στα τηλεοπτικά παράθυρα ο πάλαι πότε καλογεροσκούμπρια Μουλατσιώτης.
Και δεν μιλάμε για τα τροπάρια που έψελνε αλλά για την εικόνα που παρουσίαζε. Πραγματικά μας ξυράφιασε το απλανές βλέμμα του, οι θαμπές λέξεις που με κόπο ψέλλιζε.
Και επειδή το blog μας είχε δηλώσει fan του Μουλατσιώτη σήμερα βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να τον αποκηρύξει αναλαμβάνοντας το ρίσκο να αφοριστεί.


Που πήγε Νεκτάριε η τσαχπινιά που είχε το μάτι σου, τα ντεσιμπέλ που έβγαζες όταν μιλούσες για το πνευματικό έργο σου;
Τέτοιο μισοκακόμοιρο ύφος σαν το δικό σου δεν είχε ούτε ο Κούγιας όταν έφαγε την τακουνιά της Βατίδου στο μάγουλο.
Εσύ δεν ήσουνα ρε γίγαντα που οργάνωσες στο μοναστήρι σου το γαμήλιο γλέντι της Πέγκυς Ζήνα με χίλιους τόσους καλεσμένους όπου έγινε χαμός στο ίσωμα;
Εμας μας είπαν ότι εκεί έκανες φραμπαλά με τον Ψινάκη και ότι είχες μερακλώσει ακούγοντας τον Πασχάλη Τερζή να σπικάρει τα άσματα του φούσκωνα από περηφάνια.
Να, ένας ρασοφόρος, λέγαμε, που ξέρει να μεταλαβαίνει αρωματισμένο νάμα καθημερινότητας και δεν κολλάει να το δείχνει.. Τώρα, πώς διάολο τα έφερες τούμπα;

Εντάξει, μας σφύριξαν τα χαμπέρια σου και κάπου ανθιζόμαστε την φάση. Δεν είναι και λίγο τα καλογεράκια που είχες δίπλα σου στα ντάπα ντούπα να την πουλέψουν για άλλα λημέρια μακριά από ψαλμωδίες και λιβάνια.
Σ’ άφησαν μπουκάλα μεγάλε, αλλά μην το παίρνεις τόσο κατάκαρδα. Το μοναστήρι ναν’ καλά και από καλόγερους όσους θέλεις, δεν λέει η παροιμία;
Όπως και να’ ναι όμως τα τσανάκια μας χωρίζουν εδώ και άμα ξελαμπικάρεις απ’ το κόζι που έφαγες το ξανασυζητάμε.

Και επειδή το blog δεν θέλει να μείνει πνευματικά αδέσποτο δηλώνει τα σέβη του στον δεσπότη Ζακύνθου Χρυσόστομο. Ειδικά τώρα που κάποιες φυλλάδες τον κράζουν χοντρά θεωρεί υποχρέωση της να τον στηρίξει.

Δεν ξέρουμε αν το είδατε αλλά από την φασιστοφυλλάδα «Στόχος» που τον χαρακτηρίζει «μικρόψυχο κοράκι με ράσα» και ζητάει «να τον ξυρίσουμε» μέχρι τις μπηχτές σε βάρος του που αφήνει συνέχεια ο «Ελεύθερος Τύπος» εμάς μας δημιουργείται η αίσθηση ότι αυτός ο δεσπότης έχει μια τζούρα μαγκιάς επάνω του, έστω και παπαδίστικης.
Αν μάλιστα ισχύουν αυτά που είπε έγκριτος παπαδολόγος δημοσιογράφος για το πώς αντιμετωπίζει τους άλλους δεσποτάδες ο Χρυσόστομος τότε καπαρώνουμε στασίδι στην μητρόπολη του.
Ε, δεν είναι και λίγο να απευθύνεται στις άλλες μητροπολιτικές μήτρες με τροπάρια του στυλ «φύγε από εδώ μωρή», και «πήγαινε να παίξεις με τις κούκλες σου».
Τώρα μάλιστα που μια κυριακάτικη εφημερίδα ξέθαψε κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν και τον μπινελικώνει χοντρά με κυριλέδικη γλώσσα αρχίζουμε να τον πάμε περισσότερο.

Τότε, μωρέ, που ο «άγιος» Ζακύνθου ζητούσε απ’ τους άλλους τσέλιγκες του «χριστεπώνυμου ποιμνίου» να ξαραχνιάσουν λίγο την κούτρα τους και να δεχθούν τις προγαμιαίες σχέσεις.
Εδώ, θα σκέφτηκε ο μεγάλος, φέτα πας να πάρεις απ’ το σούπερ μάρκετ και την δοκιμάζεις. Και τον σύντροφο που θα επιλέξεις για μια ζωή να μην ξέρεις τι νταλγκά βαράει στα χαμουρέματα του;
Γίνονται αυτά τα πράγματα;

Δεν φρέναρε, όμως μόνο στο να ζητάει να αλλάξουν τα θεολογικά κιτάπια ο δεσπότης μας. Σε κάθε ευκαιρία χωνόταν με κόκκινο στον μακαρίτη Χριστόδουλο. Όπως τότε που του είχε αποδώσει ότι «είναι βουτηγμένος στο παραδικαστικό μέχρι το καλυμμαύχι του».

Και άντε να πεις ότι όλα αυτά μπορεί να τα χωνέψουν με αγιασμό θέλοντας και μη οι υπόλοιποι χριστέμποροι. Όταν όμως διαβάζουν ότι ο δεσπότης μας δεν στανιάρει να ζητάει απ’ τους πιστούς του μόνο νηστείες και εξομολογήσεις αλλά κάνει και ένα σάλτο στο επίγειο λέγοντας: « ...Για να φτιάξουμε λίγο την κοινωνία πρέπει να κρεμάσουμε έναν δεσπότη, έναν δικαστή, έναν πολιτικό, έναν δικηγόρο και 2-3 δημοσιογράφους», είναι να μην τους πιάνει τραμπάκουλο;

Αντε πάτερ μας συνέχισε σ’ αυτή την ρότα και που ξέρεις … μπορεί ν’ αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει «άγιο πνεύμα» αφού τέτοιες διαπιστώσεις χλωμό το βλέπουμε να τις σκέφτηκες μόνος σου.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger