Home » , » ΚΚΕ: έχει χάσει τα ταξικά γυαλιά του και τα έχει αντικαταστήσει με τα κομματικά

ΚΚΕ: έχει χάσει τα ταξικά γυαλιά του και τα έχει αντικαταστήσει με τα κομματικά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 | 1:42 π.μ.

Πηγή: «Πριν»

ΚΚΕ: Πέντε χρόνια φαγούρα

Αν διαβάσει κανείς τους τίτλους των πολιτικών ειδήσεων του Ριζοσπάστη, θα διακρίνει μια μονομέρεια η οποία αγγίζει τα όρια της υπερβολής. «ΠΑΣΟΚ: Κλείνοντας το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ», «Σαμαράς: Στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ αν...», «Ποτάμι: Στηρίζει κυβέρνηση για πλεονάσματα». Δηλαδή η κύρια κριτική που βρίσκει να κάνει η εφημερίδα του ΚΚΕ τόσο στα δεξιά αστικά κόμματα όσο και σας δυνάμεις της ΕΕ είναι ότι ...είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Για κάθε στοιχειωδώς αντικειμενικό αναγνώστη, το κύριο πρόβλημα με το ΚΚΕ είναι πως δεν μπορεί να ξεφύγει από την εντύπωση ότι η πολεμική του δεν εκπορεύεται από την ανάγκη για αριστερή κριτική και πίεση στην κυβέρνηση αλλά από τη σιωπηρή εκτίμηση της Κεντρικής Επιτροπής ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την κύρια απειλή για το ίδιο το κόμμα του Περισσού, που έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι πια «μαγαζί γωνία», όπως κάποτε περηφανευόταν  η  πρώην επικεφαλής του Αλέκα Παπαρήγα. Η λογική «το μοναστήρι να ΄ναι  καλά» και ο υπέρμετρος κομματικός πατριωτισμός ωστόσο έχουν ορισμένα όρια.

Το αυτονόητο τονίζει ο δημοφιλής αρθρογράφος Νίκος Μπογιόπουλος, όταν χαρακτηρίζει ασύγγνωστο το να μη βλέπει κανείς ότι και μόνο με την αποχώρηση των προηγούμενων έχει φυσήξει άλλος αέρας, ότι αν δεν είχαν αλλάξει τα πράγματα, τότε ήδη από την επομένη των εκλογών θα μετράγαμε κιόλας νέες περικοπές στις συντάξεις, νέα αύξηση του ΦΠΑ, νέες απολύσεις.
Όπως σημειώνει, «είναι πολιτική αχρωματοψία να λες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιος με τη ΝΔ, ότι οι νέοι υπουργοί είναι ίδιοι με τους προηγούμενους».

Το ΚΚΕ δεν έχει πολιτική αχρωματοψία. Απλώς, όπως και άλλα κατ’ όνομα κομμουνιστικά κόμματα που εκφυλίστηκαν στην πορεία, έχει χάσει τα ταξικά γυαλιά του και τα έχει αντικαταστήσει με τα κομματικά. Αρνείται ακόμα και σήμερα να παραδεχτεί τη\ αλήθεια, ότι από την πρώτη στιγμή υποτίμησε τον δομικό χαρακτήρα και το βάθος της κρίσης χαρακτηρίζοντάς τα ως έναν ακόμα κύκλο του καπιταλισμού, υποτίμησε το ζήτημα του χρέους που στην αρχή έλεγε... ότι δεν αφορά το λαό αλλά μόνο τις κυβερνήσεις. Το κυριότερο είναι πως ακόμα και σήμερα υποτιμάει τη σημασία ενός  μετώπου για την ανατροπή του κοινωνικού ολοκαυτώματος που συντελείται. Γι’ αυτό και δεν τολμάει να αναμετρηθεί με το ερώτημα πώς μπορεί να είναι ικανοποιημένο που ανέκτησε μικρό μέρος των δυνάμεων που έχασε σε μια περίοδο κατά την οποία ο λαός βλέπει τη ζωή και τις προοπτικές του να κονιορτοποιούνται.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 48 σχόλια

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:54 π.μ.

Την απάντηση τη δίνει ο Αίσωπος:"Η αλεπού που της κόπηκε η ουρά", αλλά και η ανατολίτικη θυμοσοφία με το φούρνο του Χότζα! Και η λαϊκή ιατρική δίνει και τη συνταγή για τους άρχοντες του "Πριν"[από τι;]:ΞΙΔΙ!!!!

8 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:50 π.μ.

Ας κάνει το ΝΑΡ μέτωπο με τον "νέο αέρα" που φυσάει κατά ΕΕ και ΝΑΤΟ μεριά, και υπέρ των μονοπωλείων.
Και ας μείνει το ΝΑΡ να κάνει τον αριστερό ψάλτη της συγκυβέρνησης του νεοΠΑΣΟΚ με την άκρα εθνικιστική δεξιά.

Αλλά ξέχασα πως αυτά τα έχει κάνει ήδη.
Εκείνο που ο συντάκτης ξέχασε να μας πει είναι το από ποια ακριβώς ταξική ανάλυση προκύπτουν αυτά που λέει.
Ποια "ταξική ανάλυση" δηλαδή λέει πως πρέπει σόνι και ντε να κάνεις "αριστερή κριτική" σε μια κυβέρνηση απόλυτα δεσμευμένη στα μονοπώλεια.
Πολύ περισσότερο που πέρα από τα δικά μας, προσυπέγραψε πριν λίγες ημέρες και την ευρωατλαντική επέμβαση μέσω ενός ναζιστικού πραξικοπήματος στην Ουκρανία.

Τον Μαρξ, από τον Σεραφίνο τον διαβάσανε στο Πριν;

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:47 π.μ.

τα εχω γράψει ήδη για την αδικαιολόγητη αδράνεια της ΚΟΒ Μπογιόπουλου, οπότε έχω τη συνείδησή μου ήσυχη

περίεργος

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:51 π.μ.

"μαγαζί γωνία" έτσι ακριβώς το είχε πει η Παπαρήγα. μεγάλη στιγμή. είναι σίγουρα μεγάλη στιγμή όταν παύουν οι υποκρισίες και τα ψευτοεπαναστατικά λογύδρια και βγαίνει ατόφιος ο μικροαστικός εαυτός τους.

περίεργος

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:16 μ.μ.

Σωστό άρθρο. 1. Το ΚΚΕ φοβάται το αυθόρμητο, όπως ο διάολος το λιβάνι. Εχει αναπτύξει μια ανθρωποφοβία υστερικού τύπου σε πολλά μέλη του. Είναι εθχρικό προς την ανάγκη οργάνωσης και αυτοοργάνωσης του λαού και της εργατικής τάξης. Γιατί;

Γιατί το ΚΚΕ είναι συνεπέστατο με 2 πράγματα: α. Με το μοντέλο του ανύπαρκτου σοσιαλισμού όπου το κυβερνητικό ΚΚ ήταν ο νταβατζής της εργατικής τάξης και του λαού. Διότι ανεξάρτητα από τις πολλές και πολύτιμες κατακτήσεις που είχε η εργατική τάξη σε αυτές τις χώρες σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια και εργασία, ΔΕΝ είχε το πιο βασικό γνώρισμα του σοσιαλισμού: Την εξουσία.

β. ΤΟ ΚΚΕ είναι συνεπέστατο επίσης και με την ανάγκη διατήρησης της κοινωνικής ειρήνης στην Ελλάδα. Δεν είναι περίεργο που από το 2008 όπου ο λαός αρχίζει να βγαίνει πιο θαρρετά στο προσκήνιο έως και σήμερα, το ΚΚΕ έκανε και κάνει ΚΑΘΕ δυνατή προσπάθεια για να διαχωριστεί ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ/ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ βριζοντας, κ χλευάζοντάς τα, για να καναλιζαριστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια και να μην ξεφύγει η κοινωνική/ταξική σύγκρουση πέρα από ένα όριο; Και μην χρησιμοποιήσει κανείς την Χαλυβουργία: Είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα: Ακόμα και σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ ΑΡΝΗΘΗΚΕ μέχρι τέλους την ανάγκη ευρύτερου διακλαδικού συντονισμού και του αντίστοιχου απεργιακού μετώπου: Χάρη στο ΚΚΕ χάθηκε η έτερη μεγάλη απεργία η οποία μπορούσε να σπάσει την απεργιακή απομόνωση των Χαλυβουργών: Η απεργία στα ΜΜΕ!

2. Το μόνο που νοιάζει το ΚΚΕ και πολλά μέλη του, είναι να ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ προσπαθεί να οικοδομήσει μορφες εκφρασης (συνδικαλισμός βάσης, λαϊκές συνελεύσεις, κοινωνικά εγχειρήματα κλπ) ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ τα κομματικά/παραταξιακά χαρακτηριστικά των προηγούμενων δεκαετιών. Διότι όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το ΚΚΕ έχει ως στρατηγικό του στόχο, όχι τον κομμουνισμό γενικά, αλλά τον λεγόμενο "υπακρτό σοσιαλισμό", δλδ μια κοινωνία όπου ο λαός και η εργατική τάξη θα απολαμβάνουν μεν κάποιες κατακτήσεις, αλλά που το χ κομμουνιστικό κόμμα θα έχει την εξουσία για πάρτη του. Με αποτέλεσμα ΠΑΝΤΑ να βγαίνει η νέα κοινωνικά άρχουσα τάξη μέσα από αυτό: Η κομματική/κρατική γραφειοκρατία. Και φυσικά, ο σοσιαλισμός να πηγαίνει περίπατο.

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:40 μ.μ.

Αντιλαμβάνομαι την οδύνη σας ,επειδή δεν ικανοποιήθηκαν οι πόθοι σας για διάλυση του ΚΚΕ,βρε παιδιά! Γι' αυτό και ο πόνος,αλλά είστε για κλωτσιές,ατιμούλικα!!!!

8 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:16 μ.μ.

η αρνηση του κκε να στηριξει μετεκλογικα τον συριζα αφηνοντας χωρο στους ανελ μπορει να περιγραφει με την παραλλαγη της γνωστης εκφρασης "χαμενος αγωνας ειναι αυτος που δεν δοθηκε" ως εξης:
"για να μην χασεις καποια μαχη μην την δωσης"
γ παυλιδης

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:11 μ.μ.

α, καλά. το "πριν" κι η ανταρσύα ασχολούνται περισσότερο με το ΚΚΕ απ' ό,τι με το δικό τους χώρο ή μου φαίνεται;

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:42 μ.μ.

ανταρσυιοι αντι να ασχολειστε με το κκε δεν ασχολειστε καλυτερα με σαγια, ρωμανια, ρουμπατη, σπυροπουλο και λοιπα στελεχη της κυβερνησης της αριστερας ;

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:43 μ.μ.

Πάντως εγώ σήμερα διαβάζω:"Οι διαπραγματεύσεις δεν αλλάζουν τις δεσμεύσεις σε ΕΕ και κεφάλαιο". (πιο μέσα δεν θα διαβάσω με συγχωρείτε...). Αν το κκε έχασε τα ταξικά του γυαλιά ποιός τα βρήκε; Το Πριν μήπως; Δυστυχώς το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ είναι οτι πιο αποτελεσματικό και αξιόμαχο διαθέτουμε...

8 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:03 μ.μ.

Την, περισσότερο ή λιγότερο κριτική, στήριξη τους στην (συγ)κυβέρνηση ή και τον πρωθυπουργό προσωπικά, έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής οι:


Στέφανος Μάνος (νεοφιλελεύθερος γκουρού)
Ανδρέας Ανδριανόπουλος (νεοφιλελεύθερος γκουρού)
Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη (η γυναίκα του Αγγελόπουλου)
Μαριάννα Λάτση (η κόρη του Λάτση)
Τάκης Μπαλτάκος (σύμβουλος του Α.Σαμαρά και σύνδεσμος μεταξύ ΝΔ και ΧΑ)
Χρυσή Αυγή
Μαρί Λεπέν
Δ.Γιαννακόπουλος (πρόεδρος ΚΑΕ ΠΑΟ, Βιομήχανος)
Μπιλ Κλίντον (Βομβαρδιστής)
Μάσιμο Ντ’Αλέμα (Βομβαρδιστής)
Κωσταντίνος Γλύξμπουργκ-"Κοκός" (έκπτωτος Μονάρχης)
Ο.Λ.Α.(ένοπλη «αντιεξουσιαστική» ομάδα)
Χριστόδουλος Ξηρός (μέλος της Ε.Ο.17Ν.)[1]
Διάφοροι «αντιεξουσιαστές» [2]
Φαήλος Κρανιδιώτης (φασίστας-"τουρκοφάγος")
Επιφανή στελέχη του ΝΑΡ (που παραμένουν σε αυτό)[3]
Διάφοροι «αγανακτισμένοι πολίτες»
Βύρων Πολύδωρας (Υπουργός μπάτσων επί ΝΔ)
Το «κίνημα» «Τώρα Πληρώνω»
ΔΟΛ (Δημοσιογραφικός Όμιλος Λαμπράκη)
ΝΥΤ (New York Times)
Κουρτ Μπάγιερ (πρώην διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας)
Αμβρόσιος (Μητροπολίτης Καλαβρύτων)
Άκης Τσοχατζόπουλος (μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ, καταδικασμένος ως καταχραστής δημόσιου χρήματος και για μίζες)
Σχεδόν διακομματική συναίνεση στην εκλογή της Ζωής Κωσταντοπούλου (υπερψήφισαν και ΝΔ,Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ)

(Ο κατάλογος παραμένει ανοιχτός για προσθήκες αναγνωστών. Εμείς βάλαμε ότι είχαμε πρόχειρο και μπορούσαμε να τεκμηριώσουμε μέσω ηλεκτρονικής παραπομπής)

Την, περισσότερο ή λιγότερο κριτική, στήριξη τους στην (συγ)κυβέρνηση ή και τον πρωθυπουργό προσωπικά, ΔΕΝ έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής οι:

Δημήτρης Κουτσούμπας (ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ)
ΚΚΕ
Π.Α.ΜΕ.
(ο κατάλογος -ελπίζουμε να- παραμένει επίσης ανοιχτός)


Δεν ξέρω γιατί μου περνάει από το μυαλό, αλλά τόσο μεγάλη «εθνική συναίνεση» μόνο σε προπολεμικές περιόδους συναντάει κανείς...
-Τι μας ετοιμάζουν άραγε;
__________
*Από την αξέχαστη ατάκα του Λεωνίδα Κύρκου για την μη-συμμετοχή του ΚΚΕ στο εθνικιστικό ντελίριο των αρχών της δεκαετίας του ‘90
__________
[1]Βλέπε από το 2:00” του video
[2]Με δεδομένο πως ο διάλογος για το σκόπιμο ή μη, της στήριξης της συγκυβέρνησης στο indymedia εξακολουθεί να υφίσταται, δεν θα παραθέσουμε περισσότερες συζητήσεις επάνω στο ζήτημα και θα αφήσουμε μόνο το ενδεικτικό προεκλογικό λινκ.
[3]Ενδεικτικά μόνο, καθώς η πληθώρα του υλικού κυριολεκτικά ζαλίζει:

Γ.Ρούσσης: Δεν κόβουμε ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, από το ΚΚΕ κόβουμε!
Ανακοίνωση Οργανώσεων της Αριστεράς
Ευτύχης Μπιτσάκης: Ψήφο στην Αριστερά, ούτε αποχή, ούτε άκυρο!
Γ. Δελαστίκ για την επόμενη μέρα των εκλογών
Ο Πέτρος Πακακωνσταντίνου (ΝΑΡ) συνδέει το ΚΚΕ με "Πέμπτη φάλαγγα των Γερμανών", απειλεί για ενδεχόμενες διαδηλώσεις

http://fadomduck2.blogspot.se/2015/02/blog-post_94.html#more

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:50 μ.μ.

Συντροφοι του ΠΡΙΝ. Μαζεψτε πρωτα τον αρχισυντακτη σας Δελαστικ. που καθε μερα σας εκθετει . Αναλογιστειτε για το χαλι του ´´δικου ´´ σας Γκοτζια, Βαλαβανη κλπ και αφηστε το ´´σεχταριστικο, φοβιμό ΚΚΕ ´´ να....σβησει!!!!!
Στοιχειωδης ηθικη υποχρεωση . Στοιχειωδες επαναστατικό καθηκον.
ΑΛΛΑ ποιος εχασε την τσιπα......για να την βρει το Ναρ, το Πριν , η Ανταρσυα?

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:59 μ.μ.

Περίεργο!!! Είναι δυνατόν όληκληρο ΠΡΙΝ, να μη διάβασε όλο το άρθρο του Μπογιόπουλου? Γιατί ο τύπος που έγραψε τα παραπάνω έχει κάνει την κοπτοραπτική επιστήμη. Ρε μεγάλε μπες στον ΕΝΙΚΟ και διάβασε ολόκληρο το άρθρο του Μπογιόπουλου, να δείς τι σέρνει στον σύριζα!! Η δεν ξέρεις ανάγνωση? Η μας περνάς για λοβωτομημένους? Η το πριν έχει τέτοιο αναγνωστικό κοινό? Μανώλης

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:45 μ.μ.

Προς βαθύ κόκκινο

για άλλη μια φορά δεν βλέπω σχόλιο που σας έστειλα.
Λογοκρισία έπεσε πάλι;

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:50 π.μ.

Μια που μιλάμε για ταξικά γυαλιά, να μην ξεχάσουμε μέρες που είναι να αγοράσουμε τα ταξικά γυαλιά - μουτσούνα Πελετίδη. Ο άνθρωπος θρύλος στο κομμουνιστικό κίνημα που μετά τη δωρεάν στάθμευση των αυτοκινήτων και την παραχώρηση ελιών και νεραντζιών, κατέβασε λέει τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το μπαλκόνι του Δήμου. Ούτε ο Μανώλης Γλέζος δεν το είχε τολμήσει κάτι τέτοιο και είχε περιοριστεί στη ναζιστική σημαία. Δόξα και τιμή στον αγωνιστή Πελετίδη. Όλοι τις Απόκριες φοράμε μουτσούνα Πελετίδη

οπορτουνιστικό απόβρασμα
9 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:04 π.μ.

Η dream team του κκε σε μια ανάρτηση. Και trash και antonss και κολοκοτρώνης και μανώλης. Ο Κολοκοτρώνης καταγγέλει λογοκρισία, του antonss έχει βουλώσει η μύτη και δεν μυρίζει τους βρωμερούς σοσιαλδημοκράτες, ο Μανώλης ισχυρίζεται ότι δεν είναι λοβοτομημένος ( από τα ορθογραφικά λάθη πάντως δείχνει ότι είναι ακόμη υπό την επήρεια του εκλογικού σοκ) και ο trash βλέπει τη νέα κυβέρνηση ως σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ με την εθνικιστική άκρα δεξιά. Σκέψου να μπει και ο ΠΑΝ τι έχει να γίνει. Του κουτρούλη ο γάμος

ΥΓ. Εν τω μεταξύ, ο σύντροφος Κουτσούμπας συνεχίζει να τρώει σουβλάκια προσπαθώντας να καταλάβει τι συμβαίνει

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:43 π.μ.

Μια χαρά σας τα σούρνει από εργατική ταξική σκοπιά το ΠΡΙΝ βρε ΚΚΕδες.

1. Πάρτε το άρθρο του Μπογιό και μη λέτε χαζομαρες:

Πολύ καλά έκανε ο κ.Τσίπρας που στην συνάντηση με τον Ντάισελμπλουμ του είπε ότι μέχρι τώρα οι «εταίροι» μας είχαν συνηθίσει στις κωλοτούμπες από την ελληνική πλευρά και ότι ο ίδιος θα πρωτοτυπήσει. Αλλά: Καλά έκανε ο κ.Τσίπρας που αμέσως μετά, στη δήλωσή του στο «Bloomberg», δεσμεύτηκε για «εκπλήρωση των δανειακών μας υποχρεώσεων απέναντι στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ»; Η’ έκανε καλά ο υπουργός Οικονομικών όταν δήλωσε χτες στο Παρίσι την προθυμία της κυβέρνησης «να πληρώσει τα δάνεια με τόκο»;

Πολύ καλά έκανε ο κ.Βαρουφάκης και δήλωσε ενώπιον του Ντάισελμπλουμ ότι στα σούρτα φέρτα της τρόικας και στις συζητήσεις με τους χαρτογιακάδες της μπαίνει «τέλος». Κάνει καλά, όμως, ο κ.Βαρουφάκης να εμφανίζει την τρόικα σαν κάτι διαφορετικό από το ΔΝΤ, την Κομισιόν και την ΕΚΤ που την συνθέτουν; Η’ μήπως έκανε καλά που όταν ρωτήθηκε από το «BBC» για τις ιδιωτικοποιήσεις και συγκεκριμένα για το λιμάνι του Πειραιά απάντησε ότι «προσωπικά σας διαβεβαιώνω ότι η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση (σ.σ. Cosco) έχει την πλήρη στήριξη μου»;

Καλά έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης που φρόντισε στην προχτεσινή αντιφασιστική συγκέντρωση στην Αθήνα οι αστυνομικοί να είναι άοπλοι. Καλά έκανε ο κ.Πανούσης που ερωτηθείς για την αντιτρομοκρατική (την υπηρεσία που από τα πιο «χαριτωμένα» της ήταν να δίνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του Νίκου Ρωμανού και των υπόλοιπων συλληφθέντων στο Βελβεντό με αλλοιωμένα τα πρόσωπα από το λιντζάρισμα) την χαρακτήρισε μια θαυμάσια υπηρεσία;

Πολύ καλά έκανε ο κ.Λαφαζάνης και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ και της ΔΕΗ. Καλά έκανε ο κ.Λαφαζάνης που για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΣΦΑ είπε ότι η κυβέρνηση θα περιμένει τις θέσεις της ΕΕ ενώ στο θέμα της ΔΕΗ ουδεμία αναφορά έκανε για επιστροφή της υπό πλήρη δημόσιο έλεγχο;

Καλά έκανε ο κ.Στρατούλης που έσπευσε να ανακόψει κάθε συζήτηση που θα μπορούσε να αμφισβητήσει κατ’ ελάχιστο τη διασφάλιση της καταβολής των συντάξεων των γερόντων. Καλά κάνει η κυβέρνηση που σκέφτεται (όπως λένε οι πληροφορίες) τη διατήρηση του «σεσημασμένου» ΠΑΣΟΚου κ.Ροβέρτου Σπυρόπουλου στην διοίκηση του ΙΚΑ;

Καλά έκανε η κυβέρνηση και κινήθηκε εξ αρχής με συμβολισμούς όπως η επίσκεψη στην Καισαριανή, η αφαίρεση των κιγκλιδωμάτων στον Άγνωστο Στρατιώτη, το βγάλσιμο στο σφυρί των υπερπολυτελών κρατικών αυτοκινήτων, οι εξαγγελίες για τις καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες κλπ. Καλά έκανε η κυβέρνηση με κινήσεις που εξ αντικειμένου εμπεριέχουν συμβολισμό, όπως η τοποθέτηση του κ.Ρουμπάτη, του κυβερνητικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα την περίοδο Κοσκωτά, στην διοίκηση της ΕΥΠ;

Καλά έκανε ο υπουργός Εξωτερικών κ.Κοτζιάς που εξέφρασε την διαφωνία της κυβέρνησης με την τακτική που επιχείρησε να ακολουθήσει η ΕΕ όσον αφορά την επέκταση των υφιστάμενων κυρώσεων ενάντια στη Ρωσία για το θέμα της Ουκρανίας. Καλά έκανε η κυβέρνηση που έβαλε την υπογραφή της κάτω από την απόφαση της ΕΕ με την οποία επαναβεβαιώνονται οι υφιστάμενες κυρώσεις, εκείνες οι κυρώσεις με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε τη διαφωνία του όσο ήταν στην αντιπολίτευση;

***

συνεχεια...

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:44 π.μ.

...Παρατήρηση 1η: Δεδομένου ότι ο ίδιος ο κ.Τσίπρας έλεγε (στις 12/5/2014 από τη Μόσχα) ότι «είναι πισωγύρισμα να βλέπουμε το φασισμό και τους νεοναζί να μπαίνουν ξανά σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και αυτό να γίνεται αποδεκτό από την ΕΕ», το γεγονός ότι τώρα κάτω από την τακτική των κυρώσεων της ΕΕ υπάρχει και η υπογραφή της δικής του κυβέρνησης, μήπως δείχνει κι αυτό: Ότι είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο επιλέγεις να βρίσκεσαι (εν προκειμένω το ευρωενωσιακό) που τελικά – και πέρα από προθέσεις – καθορίζει και το εύρος των κινήσεών σου; Μήπως δείχνει κι αυτό: Ότι όσοι τονίζουν αυτήν ακριβώς τη διάσταση, το περιοριστικό και προσδιοριστικό του πλαισίου δηλαδή, μπορεί να μην είναι, τελικά, και τόσο εμμονικοί, μονόχνοτοι, κολλημένοι, αλλά απλώς ρεαλιστές;

Παρατήρηση 2η: Θα ήταν απολύτως βλακώδες να προβεί κανείς σε αποτίμηση (!) της πολιτικής μιας κυβέρνησης με ζωή… μιας μόλις εβδομάδας. Αλλά θα ήταν και ασύγγνωστο να μη βλέπει ότι και μόνο με την αποχώρηση των προηγούμενων έχει φυσήξει ένας άλλος αέρας. Ότι αν δεν είχαν αλλάξει πράγματα, τότε ήδη από την επομένη των εκλογών, θα μετράγαμε κιόλας νέες περικοπές στις συντάξεις, νέα αύξηση του ΦΠΑ, νέες απολύσεις. Είναι πολιτική αχρωματοψία να λες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ίδιος» με τη ΝΔ, ότι οι νέοι υπουργοί είναι «ίδιοι» με τους προηγούμενους (σσ: λες και θα μπορούσε να είναι κανείς «ίδιος» με τον Γεωργιάδη, τον Βορίδη και τον κ.Κυριάκο Μητσοτάκη…).

Παρατήρηση 3η: Άλλο το προηγούμενο, κι άλλο βέβαια εκείνο που έλεγε ο Βισκόντι στον «Γατόπαρδο»: «Πρέπει να αλλάξουν όλα για να μείνουν όλα ίδια». Γιατί εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, όσοι θα κάνουν ότι δε το βλέπουν, θα είναι «υπόλογοι» βαρύτερης ασθένειας από την πολιτική αχρωματοψία. Τότε θα μιλάμε για πολιτική μυωπία.

Παρατήρηση 4η: Εδώ θα πει κανείς «μα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποσχέθηκε επανάσταση, δεν υποσχέθηκε κομμουνισμό, μια πιο ανθρώπινη ζωή υποσχέθηκε». Σωστά. Και τώρα θα κριθεί για το αν μπορεί, τελικά, να υπάρξει αυτή η πιο ανθρώπινη ζωή στο σύστημα της απανθρωπιάς χωρίς την αντίθεση και την ολική ρήξη με τα αίτια που γεννούν την απανθρωπιά. Για την ακρίβεια θα κριθούμε όλοι για το τι εννοούμε όταν λέμε «ανθρώπινη ζωή».

Παρατήρηση 5η: Μια μόλις βδομάδα είναι ελάχιστος χρόνος για να κριθεί μια κυβέρνηση. Είναι, όμως, επαρκέστατος χρόνος για να κριθεί και να αποτιμηθεί εκείνο το είδος της αντιπολίτευσης που στα φέισμπουκ (σσ: εκπρόσωπος του «Ποταμιού» ήταν) και στα τουίτερ (σσ: ο Γεωργιάδης της ΝΔ ήταν), μετά τη συνάντηση Βαρουφάκη - Ντάισελμπλουμ πανηγύριζε (!) υπέρ… του Ντάισελμπλουμ!!! Δεν είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για «δοσιλογισμό και μάλιστα χωρίς κουκούλα» όπως ακούσαμε να περιγράφεται η συμπεριφορά των συγκεκριμένων κολαούζων του Ντάισελμπλουμ. Είμαστε, όμως, απολύτως σίγουροι, ότι θα απολαύσουμε μια εξόχως σοβαρή και ανεπανάληπτα πατριωτική αντιπολίτευση…

2. Ελπίζουμε να σας δούμε ΚΚΕδες στις λαϊκές συγκεντρώσεις της βδομάδας που μπαίνει: Σε αυτές πέρα από χιλιάδες λαού, θα συμμετάσχουν και κομμουνιστές: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ανακοινώσει την ενεργό συμμετοχή της σε αυτές.

3. Διαβάστε και την θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις τρέχουσε εξελίξεις και τη νέα κυβέρνηση και μη λέτε χαζομάρες:

http://www.antarsya.gr/node/2920

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:16 π.μ.

ΝΑΡίτες-ΑΝΤΑΡΣΥοι, από χαβαλέ και πλακίτσα του κ*λου καλά πάμε αλλά από επιχειρήματα λίγα πράματα, ε?
(εντωμεταξύ το ΠΡΙΝ έχει ζηλέψει τη δόξα της ΑΥΓΗανής ή μου φαίνεται? Τέτοιος χυδαίος αντικομμουνισμός, σα να διαβάζεις Καρτερό...)

Από πού προκύπτει ρε αστέρες του "αντικαπιταλισμού" ότι το ΚΚΕ συγκαταλέγεται στα "εκφυλισμένα κομουνιστικά κόμματα" που "έχουν χάσει τα ταξικά γυαλιά τους"? Μήπως από το ότι η πολιτική του πρόταση είναι δομημένη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε ταξική εργατική επαναστατική βάση?- κι εξηγούμαι:
1. Όταν λες Μονομερής Διαγραφή του Χρέους επειδή ΔΕΝ το δημιούργησαν η εργατική ΤΑΞΗ και ο λαος οπότε και δεν πρέπει να το πληρώσουν σημαίνει ότι έχεις χάσει τα ταξικά γυαλιά σου?
2. Όταν λες Αποδέσμευση από την ΕΕ, που είναι λυκοσυμμαχία του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, και μέσα σ' αυτή καμία διαπραγμάτευση δε μπορεί να έχει φιλεργατικό -φιλολαϊκό χαρακτήρα σημαίνει ότι έχεις χάσει τα ταξικά γυαλιά σου?
3. Όταν τα παραπάνω τα βάζεις μαζί με την πάλη για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ-λαϊκή ΕΞΟΥΣΙΑ, σημαίνει ότι έχεις χάσει τα ταξικά γυαλιά σου?
4. Όταν κάθε μέρα παλεύεις στους χώρους δουλειάς, για να οργανωθεί η εργατική τάξη στα συνδικάτα, για να διεκδικήσει υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις, για να παρθούν πίσω απολύσεις, για να σηκώσει ο εργαζόμενος κεφάλι και για να παλέψει για ανακούφιση στο ΣΗΜΕΡΑ, αλλά με στόχο τη συνολική ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, μήπως αυτό ΝΑΡίτες σημαίνει ότι έχεις χάσει τα ταξικά γυαλιά σου?
Κι αυτό το λένε οι εκούσιες ουρές του ΣΥΡΙΖΑ, που του κάνουν "αντιπολίτευση" συμμετέχοντας στις "αυθόρμητες" φιλοκυβερνητικές συγκεντρώσεις? Λίγη τσίπα ρε παιδιά δε βλάπτει...
Κώστας Β.

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:15 μ.μ.

Κώστα Β, επειδή έχουμε επιχειρήματα σου λέμε αυτά που σου λέμε:

1. Το ΚΚΕ είναι ένα γραφειοκρατικοποιημένο κομμουνιστικό κόμμα (πιο σωστός ορος από το "εκφυλισμένο") εδώ και δεκαετίες: Αντιλαμβάνεται και παραδέχεται ως μοναδική σωστή κίνηση της τάξης την κίνηση που πάει προς αυτό: Κάθε άλλη αυθόρμητα αγωνιστική, πιο συνειδητά αντικαπιταλιστική, ή επαναστατική την απορρίπτει και την καταγγέλει. Αυτή του η δομική αντίληψη το καθιστά κόμμα που δεν υπάρχει περίπτωση αν συνεχίσει έτσι, να συμβάλλει σε οποιαδήποτε αλλαγή συσχετισμών προς τα αριστερά, να συμβάλλει στην μετατροπή της εργατικής τάξης σε τάξη για τον εαυτό της.

2. Μπορείς κάλλιστα να έχεις χάσει λοιπόν, τα ταξικά γυαλιά σου, ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΚΕ! Μπορείς κάλλιστα να έχεις απλά, κομματικά γυαλιά να λές ταξικά πράγματα και να μην κάνεις ουσιαστικά τίποτα για την οργάνωση και αυτοοργάνωση της εργατικής τάξης και του λαού. Μόνο να καλείς κόσμο στα κομματικά σου μορφώματα (ΠΑΜΕ/ΜΑΣ/ΠΑΣΥ κλπ).

αντάρσυος

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:53 μ.μ.

Τάρα αρχίζετε και γινόσαστε προκλητικοί πέρα από κάθε όριο!. Για ποιά ταξικά γυαλιά μιλάει ο σύριζα? Για αυτά τα "ταξικά γυαλιά" που βλέπουν ταξικό σύμμαχο τον ακροδεξιό Καμμένο, τον Ολάντ που σφάζει την μισή Αφρική ή τον Ομπάμα που σφάζει την υπόλοιπη μαζί με Ευρώπη και Ασία? Σαν δε ντρέπεστε? Πάτε φούλ για φασισμό. Φτάσαμε να μην ξεχωρίζουμε ποιοί είναι οι φασίστες και ποιοί οι "αριστεροί", Ολοι ένα πράγμα γίνατε. Τον λόγο τον έχει το εργατικό κίνημα και η απάντησή του θα είναι εκκωφαντική. Μανώλης

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:47 μ.μ.

12.15 Η Εργατικη ταξη ειναι μια ενα ειναι και το κομμα της το ΚΚΕ. Και βεβαια δεν υπαρχει καμμια αριστερα μη παραμυθιαζεις τον ευατο σου για να το πιστεψεις το ΠΑΜΕ ειναι ταξικο μετωπο και συμμετεχουνε και ανθρωποι που δεν ειναι κομμουνιστες οπως εσυ. Ανετα μπορεις να ερθεις να παλεψουμε μαζι για την ανατροπη του καπιταλισμου.Δεν θα σου ζητησουμε να γινεις κομμουνιστης Φιλικα..........

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:48 μ.μ.

H Λέσχη φίλων ΠΑΝ καταγγέλει με όση δύναμη διαθέτει, το τρολ με το ψευδώνυμο "Μανώλης". Το εν λόγω τρόλ διαπράττει μια προβοκάτσια απέναντι στο τιμημένο και στον προφήτη του τον μέγα Δάσκαλο ΠΑΝ: Ενώ το άρθρο είναι του ΠΡΙΝ και η συζήτηση γίνεται μεταξύ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕδων, αυτό το άθλιο τρολ "Μανώλης", μιλά για τον συριζα! Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε: Αλλά δεν είναι αθώο το Μανωλάκι μας: Αναφέρει τον συριζα, γιατί θέλει να αποφύγει την κριτική μας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει βάλει το Μανωλάκι να μιλά για τον συριζα, για να αποπροσανατολιστεί η κουβέντα και να μην τρώει κριτική η ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Αίσχος!

Οι ΑΝΤΑΡΣαίοι έχουν εισχωρήσει παντού και απειλούν το τιμημένο κόμμα μας. Εχουν καταλάβει αυτοί οι άθλιοι αριστεροί οποστουνισταί ότι το τιμημενο μας κόμμα, εχει φτάσει σε πολύ προχωρημένη ηλικία και ως εκ τούτου έχει προβλήματα υγείας: Είναι μισότυφλο (εξ ου και τα ΓΥΑΛΙΑ), είναι θεόκουφο (για αυτό και ΔΕΝ ακούει παρα μόνο τα πολύ κοντινά του άτομα σαν τον ΠΑΝ), έχει αρθριτικά (για αυτό και δεν πολυπερπατά πια) κλπ.. Ε, δεν είναι και λίγο να είσαι 95 χρονών γέρος, όλο και κάποιοα προβλήματα θα έχεις..

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:37 μ.μ.

7:47, Ως κομμουνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχουμε ΗΔΗ στα πρωτοβάθμια σωματεία μας, ήδη μέσα από τις ταξικές συσπειρώσεις στους χώσους δουλειάς!

Αγωνιζόμαστε για την οργάνωση και αυτοοργάνωση της εργατικής τάξης, για έναν ταξικό συνδικαλισμός βάσης και όχι κομματικοκεντρικό.

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:50 μ.μ.

@αντάρσυος 12:15
Κανονικά δε θα σου απαντούσα αλλά είπα να είμαι ευγενικός:
Απ' αυτά που γράφεις μάλλον είσαι λίγο άπειρος, για να πάρουμε το καλό σενάριο, οπότε λίγη σεμνότητα δε θα έβλαφτε, αν μιλάς για πράματα που δεν ξέρεις. Τώρα, το να λέει ένας αντάρσυος (έστω και άπειρος) ότι το ΚΚΕ δεν κάνει ουσιαστικά τίποτα για την οργάνωση της εργατικής τάξης και του λαού, ξέρεις ξεπερνάει πολύ τα όρια της πρόκλησης. Κάντε πρώτα το 1% της δουλειάς (σε ποσότητα) που κάνει το ΚΚΕ στην εργατική τάξη και έλα μετά να την πεις. Γιατί από πολιτική γραμμή, άστα να πάνε... είστε χρόνια ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, σε βαθμό σύγχυσης προσωπικότητας, με κοινά σχήματα μαζί τους σε ένα σωρό εργασιακούς χώρους, με πολιτική γραμμή (του "μεταβατικού" προγράμματος ντε, μεταβατικού προς την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προφανώς) που σας έχει καταντήσει να κάνετε τις "αντικαπιταλιστικές" τσιρλίντερ στις φιλοκυβερνητικές συγκεντρώσεις των επιτροπών υπεράσπισης του κυβερνητικού έργου...
[Είναι αλήθεια ότι μετά το σχηματισμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (από ΜΕΡΑ και ΕΝΑΝΤΙΑ) ξεκαθάρισα από προσωπική εμπειρία ότι είστε ως χώρος οπορτουνιστές και συγκοινωνούντα δοχεία με το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά, χωρίς πλάκα, τέτοια ξεφτίλα δεν την περίμενα]
Κώστας Β.

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:13 μ.μ.

δεν υπαρχει πλεον με κανενα αλλον να συζητησουν κατι σοβαρο και πετανε ενα αρθρο ετσι στον αερα για να τσιμπεισουν οι του κκε και να ξεκινηση καμια σοβαρη συζητηση, γιατι εδω που τα λεμε αμμα ανοιξεις τα καναλια τωρα, η καλιτεχνικη προπαγανδα υπερ κυβερνησης δεν εχει ορια, και ιδιως σημερα οποιος ειδε σκαι στις 6 το απογευμα, την σκηνη με το βαρουφακη που τον εδειχναν να πηγαινοερχεται πανω κατω επι τρια τεταρτα, (αξιζει να το δειτε αν δεν το οιδατε) και εναι ανθρωπος με λιγο νιονιο θα πρεπει να αρχισει να φτυνει, μιλαμε για πολυ ξεφτιλα, και ειχε και τον τιλο απο κατω δεν θα σχισουμε τα μνειμονια (και μου ρχεται αφθορμητα- θα σχοισετε τη γατα)

μπετατζής
9 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:38 μ.μ.

Το άρθρο του fadomduck που παραθέτει ο antonxx είναι ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ. Πολλαπλά χρήσιμο για κάθε κομμουνιστή και ιδιαίτερα για κάθε κνίτη που είναι πάνω στα ντουζένιά του και βράζει το αίμα του. Για να καταλάβετε, μέχρι τώρα τον έχω παίξει δέκα φορές για πάρτη του άρθρου αυτού.

Και ο Μάσιμο ΝτΆλέμα; Ναιιιιιιιιιιι.
Και ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ; Ναιιιιιιιιιιιιιι
Και ο Φαήλος Κρανιδιώτης; Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
Και ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων; Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
Και ο Χριστόδουλος Ξηρός; Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
Και ο Τάκης Μπαλτάκος; Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
Και η Γιάννα Αγγελοπούλου; Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
Και ο Βύρωνας Πολύδωρας; Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
Και ο Στέφανος Μάνος; Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
Και ο Άκης Τσοχατζόπουλος; Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

Κάθε όνομα και εκσπερμάτωση. Τέτοια ηδονή νιώθω μόνο όταν παρακολουθώ το εργατικό δελτίο του ΠΑΜΕ. Πάντα τέτοια σύντροφοι, γιατί πια μόνο η αυτοϊκανοποίηση μας έχει μείνει

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:55 μ.μ.

10.37 Κομμουνιστες χωρις κομμα νεου τυπου με δημοκρατικο συγκεντρωτισμο δεν υπαρχουνε. Και βεβαια οταν μιλανε για καταρρευση και οχι ανατροπη στην ΕΣΣΔ. Αυτο ομως δεν σε εμποδιζει να συμμετεχεις στο ΠΑΜΕ που ειναι ταξικο μετωπο που συμμετεχουνε και αλλοι ανθρωποι που δεν ειναι κομμουνιστες οπως εσυ. οποτε θελεις εισαι καλοδεχουμενος

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:23 π.μ.

Κώστα Β., μην ανησυχείς boy. και σχετικός είμαι και πείρα έχω ως συνδικαλισμένος εργάτης και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είσαι μόνο αφορισμοί και τπτ άλλο. Διάβασε τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί boy δεν τις έχεις καν διαβάσει!

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:52 π.μ.

@μπετατζή

Τι θυμήθηκε το άτομο! Το εργατικό δελτίο του ΠΑΜΕ! Ό,τι πιο cult κυκλοφορεί στη διαδικτυακή ενημέρωση. Σε αισθητική, συναγωνίζεται το δελτίο ειδήσεων που έφτιαχνε ο Καρατζαφέρης τη δεκαετία του '80 και το κυκλοφορούσε σε βιντεοκασέτες. Δείτε το και δε θα χάσετε. Εκτός από το γέλιο που θα ρίξετε, θα αντιληφθείτε γιατί ο κόσμος όποτε ακούει κουκουέδες γελάει, ακόμη κι αν καμιά φορά τυχαίνει να λένε σωστά πράγματα

σοφατζής
10 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:22 μ.μ.

@ μπετατζή .Μετά το άρθρο του Antonss τον παίζουμε όλοι.Πέφτει πολύ παίξιμο.Ολη η χώρα τον παίζει.
Ας τον έχει πάντα καλά το κώμα και η Λιάνα.
Τύφλα να έχει η Βάνα Μπάρμπα και η Ε.Μενεγάκη.

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:31 μ.μ.

5.53 μανωλάκι έχεις να φάς πολύ πόνο ακόμα.Θα σου δώσει μεγάλο πόνο ο λαός.
Αυριο ο λαός θα δώσει πράγματι εκκωφαντική απάντηση σε όλους τους προδότες.Μαζί και τους σταλινικούς δεινόσαυρους του ΚΚΕ και δεκανίκι της αστικής τάξης.
Εσύ μανωλάκι θα είσαι αύριο στην εκκωφαντική απάντηση του λαού;Μην έρθεις γιατί σε περιμένει ο λαός να σε πλακώσει με τις ντομάτες.

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:12 μ.μ.

Αλλο ένα κατόρθωμα του ανεκδιήγητου σταλινικού Πελετίδη που παριστάνει τον Δήμαρχο της Πάτρας.
Αφησε χωρίς δουλειά 21 ανθρώπους και τινάζει στον αέρα όλες τις κοινωνικές δομές για την αντιμετώπιση της φτώχιας,αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους πολίτες που έβρισκαν έστω ενα πιάτο φαί.
Δομές όπως η Τράπεζα τροφίμων,το συσσίτιο της Αγίας Σοφίας,στο οποίο γινόταν διανομή φαγητού σε 250 άτομα,το Κοινωνικό Παντοπωλείο,η Τράπεζα Χρόνου κ.α,διαγράφονται με μια μονοκονδυλιά,επειδή η δημοτική αρχή εκτιμά οτι η ΑΜΚΕ η οποία κάλυπτε και την μισθοδοσία των εργαζομένων και κάποια απο τα λειτουργικά έξοδα,δεν είναι ιδεολογικώς αποδεκτή,και το κράτος είναι αυτό που πρέπει να καλύπτει τις κοινωνικές δομές.
Και μέχρι το κράτος να τις καλύψει,ο Πελετίδης με την απομάκρυνση των 21 εργαζομένων αφήνει χωρίς προστασία τις αδύναμες ομάδες και χωρίς εργασία 21 ανθρώπους που δούλευαν στις κοινωνικές δομές του Δήμου.
Φυσικά ο Πελετίδης δεν διανοήθηκε να προχωρήσει στην κατάργηση των κοινωνικών δομών επι προηγούμενης κυβέρνησης.Το έκανε τώρα,και τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα για τον λόγο που το έκανε σήμερα.

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:28 μ.μ.

Τι μαθαίνει κανείς σε αυτό το blog απο τους σχολιαστές , ότι η ΕΕ είναι η σοσιαλιστική νησίδα που θέλει η αστική τάξη να μετατρέψει σε όργανό της , γι' αυτό θα κληθεί αύριο αυθορμήτως ο λαός (κατα παραγγελία των ανταρσυοσυριζαίων) να υπερασπιστεί τα ιερά και τα όσια της ΕΕ!
Αύριο θα δείξει ο λαός στα σταλινικά απομεινάρια και απολιθώματα ότι δεν μπορεί χωρίς ΕΕ και ευρώ και ότι η αριστερή κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την αριστερή ΕΕ την διεύρυνση των λαικών κατακτήσεων απο το 70% του μνημονίου στο 85%.
Έτσι είναι οι διαπραγματεύσεις βάζεις τον μέγιστο στόχο πχ 70% και πάς στη μέση περίπου 85% αφού οι άλλοι θέτουν το 100%.
Λεβέντες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ , έτρεφα μια΄ψευδαίσθηση για σας αλλά την πάτησα για άλλη μιά φορά.
ΔΕΣΤΕ την ομιλία του ΠΑΦΙΛΗ είναι όλα τα λεφτά.
https://www.youtube.com/watch?v=2yQ0aZSj9WQ#t=939

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:24 μ.μ.

6.12 Πρεπεινα εισαι εκπροσωπος Μ.Κ.Ο και εχασες την κονομα σε νιωθω φιλε μου κανε κουραγιο θα σου περασει Ξυδακι

Απολυμένος απο τον Πελετίδη
10 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:47 μ.μ.

@ 7.24 Δεν είμαι εκπρόσωπος Μ.Κ.Ο βρέ φασισταριό.Απολυμένος απο τον Πελετίδη είμαι επειδή ''ξέχασε''να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων μας μέχρι 17-12-2014 όπως επιβάλλονταν για να συνεχίσει η χρηματοδότηση.
Στην συνάντηση που είχαμε μαζί του μας χόρτασε υποσχέσεις,κοροιδία και παχιά λόγια για τις ευθύνες του καπιταλισμού.
Το ξύδι να το βάλεις εκεί που ξέρεις.

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:37 μ.μ.

Εγώ το είπα. Η μάσκα που θα φορεθεί πιο πολύ απ όλες στην Πάτρα, θα είναι η μουτσούνα-γυαλιά-μουστάκι Πελετίδη. Επιπλέον, ο Πελετίδης θα είναι ο βασιλιάς καρνάβαλος πάνω σε ένα άρμα που θα γράφει Ε.Ε, θα είναι δεμένος πάνω σε ένα κατάρτι και θα κάνει πως θέλει να φύγει αλλά δεν μπορεί γιατί δεν τον λύνουν οι συνάνθρωποί του. Ό,τι καλό κάνει ο Πελετίδης (που κατά μέσο όρο δεν έχει διαφορά από ένα μέσο συριζαίο δήμαρχο, για να μην πω ότι είναι χειρότερος καθώς κουβαλάει τα βαρίδια του συντηρητισμού του Κόμματός του) θα το χρεώνεται το Κόμμα και ο ίδιος, ενώ ό,τι κακό κάνει δε θα φταίει αυτός, αλλά το καπιταλιστικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται. Μια χαρά θα πολιτεύεται με αυτό τον τρόπο, θα παίρνει αυτός και οι συνεργάτες του τους μισθούς τους, το Κόμμα θα έχει ένα μηχανισμό φιλικό για την προώθηση και διαφήμιση των δράσεών του και οι οπαδοί-ταλιμπάν θα αυτοϊκανοποιούνται ακούγοντας για τις ελιές και τη δωρεάν στάθμευση

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:38 μ.μ.

7.47 Ασφαλως και οι ευθυνες ειναι του καπιταλισμου. Δεν υπαρχουνε σοσιαλιστικες νησιδες αυτα ειναι ξεκαθαρα απο πριν τις εκλογες. ΟΙ Δημαρχοι του ΚΚΕ ειναι επικεφαλης στις περιοχες τους της Εργατικης Λαικης Αντιπολιτευσης ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. Εμεις ποτε δεν ειπαμε οτι θα τον κανουμε ανθρωπινο οπως ο Τσυριζα με τον Καημμενο. Αλλου αυτα λοιπον στο αστικο κρατος

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:42 π.μ.

11.38 Oι δήμαρχοι του κκε απολύουν εργαζόμενους.Αυτό δεν μπορείς να το διαψεύσεις ΠΑΝίβλακα.
Και πούσαι ΠΑΝ.Οταν κοντεύεις να ανατρέψεις τον καπιταλισμό,πάρε μας ενα τηλέφωνο να προσέξουμε μην σπάσουμε τα τζάμια.

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:51 π.μ.

@11.38 Ασε τις νησίδες και τα νησάκια ρε.Κατέβα στον δρόμο να διαδηλώσεις.
Δεν έχεις τα ούμπαλα ρε να κατέβεις.Φοβάσαι,τρέμεις χέζεσαι πάνω σου μην τυχόν και νικήσει ο λαός.
Ο λαός θα νικήσει και θάναι μέρα μεσημέρι κνίτη.

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:57 μ.μ.

7.47 αν παντως εισαι εργατης και οχι εκπροσωπος Μ.Κ.Ο σε περιμενουμε στο ΠΑΜΕ να παλεψουμε ενωμενοι εναντια στα χειροτερα που ερχονται με στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου Για εμας η ενοτητα ειναι πανω απο ολα. Πρεπει να απομωνοσουμε τους διασπαστες τις ταξεις μας που υποσχονται ανθρωπινο καπιταλισμο

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:35 μ.μ.

9.42 Εργαζομενους απολυει το αστικο κρατος που ειναι εδω. οι δημαρχοι του ΚΚΕ ειναι επικεφαλεις στις περιοχες τους της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ για την ανατροπη του καπιταλισμου. 9.51 Στους δρομους θα ειμαστε σιγουρα. Οχι ομως για να στηριξουμε τμηματα της αστικης ταξης εναντια στο Γερμανικο και υπερ του Αμερικανικου κεφαλαιου. η εργατικη ταξη με τους συμμαχους της θα ερθει η ωρα που θα νικησουνε να εισαι σιγουρος

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:04 μ.μ.

1 Φεβρουαρίου 2015 - 9:51 π.μ.
Η μπαρούφες μπαρουφακη τέλος όλοι στους δρόμους..... Θες δε θες ότι και να λες την αριστερά την εκφράζουν η κομμουνιστες .....

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:45 μ.μ.

@μπετατζήςΑς την έκοβες κι ας ψήφιζες ΚΚΕ!
Τώρα καλά πας με το άθλημα που εξασκούσες ανέκαθεν!Συνέχισε για το παγκόσμιο ρεκόρ!

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:47 μ.μ.

@ΑνώνυμοςΤο ότι θα νικήσει ο λαός είναι νομοτέλεια,βλάκα!Και θα πάτε εκεί που σας πρέπει!!!

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:41 μ.μ.

5.04 δηλαδή θα είσαι αύριο στους δρόμους ΠΑΝιβλακα;
Θα σε αφήσει η καθοδήγηση;
Να είσαι μασκαραμένος ΠΑΝιβλακα για να μην σε γνωρίσουν οι σπιούνοι της καθοδήγησης.αλλοιώς δεν την γλυτώνεις τη διαγραφή

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:49 μ.μ.

@6.47 Oταν ο λαός είναι στον δρόμο έχει νικήσει κνίτη.Ο λαός είναι ο νικητής και το ΚΚΕ ο χαμένος.
Η δημοσκόπηση έδειξε πως το ΚΚΕ έχασε μέσα σε δυό εβδομάδες το 25% απο οτι είχε πάρει στις τελευταίες εκλογές.
Εδειξε και κάτι άλλο η δημοσκόπηση κνιτόβλακα.Το 81% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ,σήμερα στηρίζει συριζα!!.
Σε δυό εβδομάδες δεν έχετε ούτε το 3%.Αυτά παθαίνεις κνιτόβλακα όταν τα βάζεις με το λαό.

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:18 μ.μ.

9.41 ποτε οι κομμουνιστες δεν κανουνε συγκεντρωσεις για να στηριξουνε τους καπιταλιστες. 9.48 Και τον Χιτλερ ο λαος τον εβγαλε με αστικες εκλογες. Για να νικησει ο λαος πρεπει να παρει τα μεσα παραγωγης. Υπομονη να εχεις το νεο μνημονιο ερχεται εδω θα ειμαστε και θα τα δεις ολα. Ο εφιαλτης σου πλησιαζει. Σας πουλησανε βλακα φυγε να σωθεις εσενα θα ξεσκισει ο λαος βλακα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger