Home » , » Τους χάλασε την φιέστα

Τους χάλασε την φιέστα

Από giorgis , Τετάρτη 23 Απριλίου 2008 | 4:09 μ.μ.



Μάλλον δεν περίμενε ο Καραμανλής, ότι ο Τατούλης 8α του χάλαγε την τελευταία στη σειρά φιέστα που του είχε ετοιμάσει το επικοινωνιακό του επιτελείο, προκειμένου να εισπράξει τα οφέλη του βέτο και να το γιορτάσει.
Πριν μερικές εβδομάδες, οι αντιπολιτευτικοί φακοί είχαν εστιαστεί στο βιβλίο του Πολύδωρα. Αυτός, όμως, διέπραξε το λάθος να βάλει την παρουσίαση του βιβλίου του τις μέρες της προετοιμασίας της «μάχης του Βουκουρεστίου», οπότε πέρασε εντελώς στο χαλαρό. Τόσο χαλαρά που ο Καραμανλής του 'κανε και πλάκα, ζητώντας να του στείλει το βιβλίο του με αφιέρωση!

Ο Τατούλης, όμως, χτύπησε στο σωστό τάιμινγκ. Την ώρα που ο Καραμανλής και οι επιτελείς του είχαν χαλαρώσει και απολάμβαναν αλαζονικά και χαιρέκακα τα οφέλη του Βουκουρεστίου. Ετσι, αντί να γίνουν πρώτη είδηση οι παπαριές που για πολλοστή φορά επανέλαβε ο Καραμανλής στην ΚΕ της ΝΔ (απέξω το έχει μάθει το ποίημα), έγινε ο εξάψαλμος του Τατούλη.
Να τον διαγράψει αυτή τη στιγμή αποκλείεται. Ηρωα θα τον έκανε, ενώ το ΠΑΣΟΚ περιμένει με ανοιχτές αγκάλες, όπως αγκάλιασε και άλλα στελέχη της ΝΔ στο παρελθόν (Μπούτο, Λιβανό, Κοντογιαννόπουλο). Ετσι, αναγκαστικά ο Καραμανλής κατάπιε τη χοντρή προσβολή και θα περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τον Τατούλη. Ποια θα είναι η μεγάλη πλάκα; Να τα ξαναβρούν, να κάνει ο Καραμανλής τον Τατούλη και πάλι υφυπουργό και ο τελευταίος να κάνει γαργάρα τα όσα λέει τώρα πικραμένος από τον παραμερισμό του.

Αυτά σε σχέση με την παραπολιτική πλευρά του πράγματος. Γιατί σε σχέση με την πολιτική δυο παρατηρήσεις πρέπει να γίνουν.
Η πρώτη: ο Τατούλης λέει ό,τι λέει, διότι ο Καραμανλής τον άφησε στην απέξω ελέω Ζαχόπουλου. Το χεράκι του, όμως, το σηκώνει και ψηφίζει όλα τα αντιλαϊκά-αντεργατικά νομοθετήματα της κυβέρνησης. Μια χαρά τα είπε ο Τραγάκης: «Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο κ. Τατούλης προσέρχεται και ψηφίζει όλες τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης».
Η δεύτερη παρατήρηση έχει να κάνει με τη γενική συστημική προπαγάνδα, που μετατρέπει σε πολιτική την παραπολιτική και μετατρέπει τους εργαζόμενους σε παθητικούς θεατές που από τον καναπέ τους παρακολουθούν τις εξουσιαστικές καντρίλιες των αστών πολιτικών.

Από την εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger