Home » » Πανικόβλητη άμυνα Σουφλιά

Πανικόβλητη άμυνα Σουφλιά

Από giorgis , Τετάρτη 23 Απριλίου 2008 | 4:19 μ.μ.




Είναι πραγματικά εκπληκτικός ο τρόπος με τον οποίο ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ Δ. Κατσιγιάννης προσπαθεί να υπερασπιστεί τον πολιτικό του προϊστάμενο και πολιτικό του προστάτη Γ. Σουφλιά.
Δεν αναφερόμαστε τόσο στα του εξοχικού με τις αυθαιρεσίες (για να μην πούμε παρανομίες) όσο στο ζήτημα των απευθείας αναθέσεων έργων του υπουργείου στο μηχανικό του εξοχικού του Σουφλιά. Τις αναθέσεις -λέει ο Κατσιγιάννης- τις έκανα εγώ και όχι ο υπουργός. Παράξενη αντίληψη για την πολιτική ευθύνη έχει ο Γ. Σουφλιάς. Από τη στιγμή που οι αναθέσεις έγιναν με υπουργικές αποφάσεις, πολιτικά υπεύθυνος είναι ο υπουργός. Τελεία και παύλα.

Εκεί, όμως, που πάει να το σώσει ο Κατσιγιάννης, το κάνει χειρότερο. Διότι ο υπουργός, που υποτίθεται ότι δεν έκανε τις αναθέσεις, εμφανίζεται να παρεμβαίνει εκ των υστέρων για να ρίξει την αμοιβή του μηχανικού στο μισό! Μάλιστα, στην πρώτη περίπτωση ο μηχανικός, μολονότι έκανε μια άριστη μελέτη, όπως διαβεβαιώνει ο Κατσιγιάννης, δεν πήρε δραχμή! Γιατί άραγε επενέβη ο υπουργός; Είχαν τίποτα το μεμπτό οι απευθείας αναθέσεις; Θεωρήθηκε εξωφρενική η αμοιβή που πρόβλεπαν; Αν ήταν έτσι, τότε έπρεπε να φύγει ο Κατσιγιάννης. Αλλά δεν έφυγε. Εμεινε. Υστερα, πώς είναι δυνατόν ένας επαγγελματίας να δέχεται να κάνει μια δουλειά του δημοσίου και να μην εισπράττει την αμοιβή του, που ήταν συμβατικά κατοχυρωμένη; Τι τον έπιασε τον μηχανικό Μυλωνά και χάρισε τόσα λεφτά στο δημόσιο;

Οπως καταλαβαίνετε, αυτά δεν είναι επιχειρήματα. Αυτά είναι εκδηλώσεις μιας πανικόβλητης άμυνας, που αντί να βελτιώσουν τα πράγματα για τον Γ. Σουφλιά, τα κάνουν χειρότερα. Ισως γι' αυτό έχει ζητήσει από όσα κυβερνητικά στελέχη αναφέρονται στ' όνομα του να κάνουν λόγο για το πολιτικό του ήθος και τη μακρά διαδρομή του στην πολιτική. Το είπε ο ίδιος (οποία μετριοφροσύνη!), το επανέλαβε σαν ηχώ ο Κατσιγιάννης, το επανέλαβε κι ο Αντώναρος, δηλαδή ο Καραμανλής.

Είναι βέβαιο ότι τον Σουφλιά τον πολεμούν δυο συγκροτήματα: Αλαφούζου και Τεγόπουλου. Σημασία, όμως, έχει πως δε μπορεί να πει τίποτα επί της ουσίας, γιατί τον έχουν πιάσει στα πράσα. Σε άλλη περίπτωση θα το βούλωναν (χρόνια τώρα, ο Σουφλιάς είχε καταφέρει να εξασφαλίσει μια καθολική ασυλία στον αστικό Τύπο), τώρα όμως τον έχουν κάνει βούκινο.

Από την εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger