Home » » Οι Ταλιμπάν προ των πυλών της Καμπούλ

Οι Ταλιμπάν προ των πυλών της Καμπούλ

Από giorgis , Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008 | 3:08 μ.μ.


"Το ερώτημα που προκύπτει από τη σημερινή κατάσταση στο Αφγανιστάν δεν είναι αν οι Ταλιμπάν επιστρέψουν στην Καμπούλ, αλλά πότε θα γίνει αυτό και με ποια μορφή. Ο δηλωμένος πολλές φορές στόχος τους να φτάσουν στην Καμπούλ μέσα στο 2008 φαίνεται περισσότερο εφαρμόσιμος από ποτέ. Γι’ αυτό και είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμόσει η διεθνής κοινότητα μια νέα στρατηγική για το Αφγανιστάν πριν να είναι πολύ αργά».

Αποσπάσματα από την ενότητα της έκθεσης του Senlis Council, με τίτλο: «Η σημερινή κατάσταση: Οι Ταλιμπάν επεκτείνουν και διατηρούν τον έλεγχο» (σελ. 30 – 33). Σεπτέμβρης του 2006

Και οι εκτιμήσεις αυτές φαίνετε ότι επιβεβαιώνονται, Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής»: «Οι Ταλιμπάν είναι προ των πυλών της Καμπούλ» και ανάμεσα στα άλλα το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι: «Δέκα Γάλλοι αλεξιπτωτιστές νεκροί σε σκληρή μάχη 50 χλμ. από την πρωτεύουσα».

Σήμερα στο Αφγανιστάν υπάρχουν περίπου 150 Ελληνες στρατιώτες. Μάλιστα τον Απρίλη τους επισκέφτηκαν 11 Ελληνες βουλευτές και ανάμεσα σ’ αυτούς και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης που είχε δηλώσει ότι «ο Ελληνικός Στρατός έχει μια έντονη παρουσία στο Αφγανιστάν, συμβάλλει στην ανοικοδόμηση του κράτους, την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και πάνω από όλα στην επίτευξη της διεθνούς ειρήνης».
Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις του διοικητή των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων εκεί, αντισυνταγματάρχη Κώστας Κολοκούρη, που μίλησε «για την αποστολή και το έργο του Τάγματος Ειδικής Σύνθεσης (ΤΕΣΑΦ) με βασικό χώρο επιχειρήσεων την Καμπούλ και την ευρύτερη περιοχή, στα πλαίσια της ISAF, της Διεθνούς Δύναμης Ασφάλειας και Σταθεροποίησης υπό το ΝΑΤΟ».

Αν αρχίσουν να έρχονται φέρετρα Ελλήνων στρατιωτών από το Αφγανιστάν να δούμε τι θα μας πουν καραρανάδες και πολικάντηδες.

Κάποια στιγμή θα κάνουμε έναν αναλυτικό απολογισμό για το τι έχει συμβεί από τότε που οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοι αποκατέστησαν τη… «δημοκρατία» βομβαρδίζοντας και εισβάλοντας στο Αφγανιστάν. Προς το παρόν να αναφέρουμε μόνο ένα στοιχείο. Τον Φεβρουάριο του 2008, μια έκθεση της UNICEF διαπιστώνει ότι κάθε χρόνο μετά την εισβολή πεθαίνουν 370,000 νήπια κάτω των 5 ετών. Συνολικά μέχρι σήμερα 2,3 εκατομμύρια παιδιά πέθαναν. (2.1 εκ οι «αδικαιολόγητοι» θάνατοι).


Και να μην παραλείψουμε να πούμε ότι μετά την εισβολή των «συμμάχων» το μόνο που πάει καλά στο Αφγανιστάν είναι η παραγωγή οπίου. Παρουσίασε αύξηση 1.400% από τότε που διοικεί το Αφγανιστάν η κατοχική κυβέρνηση.
Μιλάμε για ποσότητα – ρεκόρ των 8.200 τόνων που έφτασε το 2007 η παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν και καλύπτει ούτε λίγο ούτε πολύ, το… 93% της παγκόσμιας αγοράς οπιούχων ναρκωτικών! (επίσημη έκθεση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελέγχου Ναρκωτικών του ΟΗΕ). Αμύθητα κέρδη δηλαδή του παγκόσμιου καρτέλ ηρωίνης αν αναλογιστούμε ότι στην μαύρη αγορά της Καμπούλ, ένα κιλό ηρωίνη κοστίζει 800 δολάρια., ενώ στη Δυτική Ευρώπη, ο «νόμος της αγοράς» την έχει εκτοξεύσει στα 300.000 δολάρια!

Γ αυτό το θέμα θα επανέλθουμε αναλυτικά
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger