Home » » Ας μην προκαλούν

Ας μην προκαλούν

Από giorgis , Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008 | 8:12 μ.μ.


Πήραμε ένα e-mail (ανυπόγραφο) που μας αποδίδει ότι το ερέθισμα για να γράψουμε το νήμα για τους μπλόγκερ που πηγαίνουν καλεσμένοι των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ στις Βρυξέλες ήταν η …ζήλεια .

Εμείς το ποιόν αυτών που κάνουν το ταξιδάκι –με χρήματα του ελληνικού λαού αφού τα έξοδα τους θα πληρωθούν απ’ την κρατική επιχορήγηση του ΠΑΣΟΚ- το είχαμε προσπεράσει.

Αφού όμως προκαλούν, χωρίς να έχουν καν την αξιοπρέπεια να υπογράψουν το μήνυμα τους να πούμε τηλεγραφικά κάποια πράγματα.

Υποτίθεται ότι οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ την κίνηση αυτή την κάνουν ενόψει της ψήφισης απ’ το Ευρωκοινοβούλιο του e-privacy. Θεωρούν εμπειρογνώμονες τους μπλόγκερ που κάλεσαν και ότι αυτοί με τα επιχειρήματα που διαθέτουν, σαν έμπειροι ταξιδιώτες του κυβερνοχώρου θα καταρρίψουν τα επιχειρήματα που εισηγούνται δεξιοί και νεοφιλελλεύθεροι Ευρωβουλευτές για την αναγκαιότητα να υπάρχει και νομοθετική κάλυψη του «μεγάλου αδελφού» στο διαδίκτυο.

Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ έχει προγραμματίσει συναντήσεις των μπλόγκερ με τεχνοκράτες των Βρυξελών που ασχολούνται με την τεχνολογία και ειδικά με την μπλογκόσφαιρα.

Ε, λοιπόν, είμαστε σίγουροι ότι απ’ τα 50 άτομα που κάνουν το ταξιδάκι τα 51 ούτε καν έχουν ακούσει για την έκθεση που αφορά το e-privacy
Τι προβλέπει και ποιες θα είναι οι συνέπειες, αν ψηφιστεί, για τους χρήστες του διαδικτύου.


Ναι μεν είμαστε καλόπιστοι αλλά δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας πεοβασανιστές.
Καλύτερα να μην προκαλούν
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

9 Σεπτεμβρίου 2008 στις 7:44 π.μ.

Είναι αστείο πόσο εύκολα κρίνουν οι απέξω. Καταρχήν τα έξοδα από όσο κατάλαβα τα πληρώνει το Ευρωκοινοβούλιο. Άρα μάλλον τα πληρώνει ο Γερμανός φορολογούμενος και ο άγγλος και ο Γάλλος.
Κατά 2ον αν θα σε έβαζα να διαλέξεις 50 μπλογκερ ποιους θα διάλεγες και με ποια κριτήρια;
Θεωρώ και γω πως έγιναν λάθη στην επιλογή των ατόμων όμως γιατί δεν υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια. Όμως έτσι είναι. Θες να πεις πως 50 άτομα είναι όλοι ΠαΣοΚοι;
Ο elawyer είναι αυτός που έχει αναδείξει πολύ καιρό πριν κάθε τι νομικό που κινείται και πολλοί από εμάς τον παρακολουθούμε. Δεν καλέστηκα και μάλλον αν με καλούσαν πριν 10 μέρες θα τους έλεγα όχι. (έγινε και διόρθωση για την πρόσκληση) όμως να λες πως είσαι σίγουρος από τα 50 άτομα ούτε τα 51 δεν γνωρίζουν φαίνεται πόσο ελαφρός είσαι και δεν έκανες ούτε τον κόπο να δεις ποιους κάλεσαν. Αυτό δεν δείχνει διάθεση ερευνητική και κριτική αλλά παιδική γιατί αυτός και όχι εγώ. Κρίμα που έχεις κρεμάσει τον Ένγκελς κάτω από το βαθύ κόκκινο.
Η διαλεκτική απαιτεί πρώτα από όλα έρευνα...

10 Σεπτεμβρίου 2008 στις 12:43 μ.μ.

Ναι βρε παιδιά. Το ΕΚ πληρώνει. Μην πιάσουμε και συνομωσιολογίες πρωί πρωί. Η επιλογή που έκανε όμως ο vrypan ήταν πολύ υποκειμενική και καπωσούτσικο εκδικητική για μερικούς που δεν πήγανε κάποτε με τα νερά του και τα νερά του αρχηγού του. Έκοψε πολλούς αξιόλογους...ή απλά μπορεί αυτοί να μην πήγαν, πού να ξέρω. Ιστολόγιο, We are not alone, Άνεμος, Καλύβα ...είναι παλιά ονόματα στο μπλογκιγκ κι ας ακούνε ΠΑΣΟΚ και ζητάνε σακούλα. Θυμάστε πως ο Βρυώνης φώναζε που δεν τον κάλεσε η Μπακογιάννη; Αυτός πόσους διαφωνούντες προσκάλεσε αλήθεια; Πέντε έξι ανεξάρτητοι μονάχα πήγανε, όλοι ο άλλοι ήταν ή ΠΑΣΟΚάκια βαμένα ή ΦΙΣιτάκια και Σία που το θεωρούνε όπως ξέρουμε ιδιοκτησία τους το ιντερνέτ.

Γενικά νομίζω πως όταν πρόκειται για δημόσιο χρήμα καλό είναι να υπάρχουν και κάποια αντικειμενικά κριτήρια. Όχι να αποφασίζει το κάθε παιδάκι, ανάλογα με το πώς ξύπνησε, πώς θα πεταχτούν τα λεφτά μας. Πόσα ποστ έγραψες κύριε για ψηφιακά διακαιώματα; Πού είναι; Πόσο συχνά μπλογκάρεις; Από πότε; Τι διάλογο κάνεις στο μπλογκ σου; Και αν υπάρχουνε περισσότεροι που πληρούν τα κριτήρια, τότε κλήρωση. Τι σχέση βρε παιδιά έχει όμως ο Αθήναιος με ψηφιακά δικαιώματα. Καλή κοπέλα, έξυπνη, όμορφη και με ευφράδεια δεν λέω. Αλλά το έπαιζε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου των μπλόγκερ. Ξανθιά με ποσόστωση για να φαίνονται πολιτικά ορθές οι φωτό. Μαγειρική και ολίγον σεξ μας χωρίζουν από το Εξ... όπως θα έλεγε ο Αναγνωστάκης.

11 Σεπτεμβρίου 2008 στις 9:59 π.μ.

Από τί προκύπτει ότι εγώ επέλεξα τους bloggers;

Και για να μην κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, η αλήθεια είναι ότι ναι, πρότεινα ονόματα. Αλλά πρώτον, δεν κλήθηκαν όλοι όσοι πρότεινα και δεύτερον δεν κλήθηκαν μόνο όσοι πρότεινα. (Και υπάρχουν και κάποιοι που κλήθηκαν και δεν μπόρεσαν να έρθουν).

Αν ασχολείσαι με το θέμα του e-privacy, μου κάνει εντύπωση που δεν γνωρίζεις μερικά από αυτά τα blogs, όπως τον e-lawyer, τον amarko και τον oneiros.

Τέλος, προφανώς δεν πήγαμε ως "έμπειροι ταξιδιώτες του κυβερνοχώρου θα καταρρίψουν τα επιχειρήματα που εισηγούνται δεξιοί και νεοφιλελλεύθεροι Ευρωβουλευτές για την αναγκαιότητα να υπάρχει και νομοθετική κάλυψη του «μεγάλου αδελφού» στο διαδίκτυο". Πόσο γελοίο θα ήταν αυτό;

Πήγαμε με σκοπό να ενημερωθούμε για αυτά τα θέματα, να συζητήσουμε και να μεταφέρουμε την συζήτηση στην Ελλάδα.

@aristotelis: Ο κόσμος που έστειλαν φέτος όλα τα άλλα κόμματα στις Βρυξέλλες, με τι κριτήρια επιλέχθηκε; Τί έκανε εκεί;

11 Σεπτεμβρίου 2008 στις 5:38 μ.μ.

Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με το θέμα του e-privacy
Απλώς παρακολουθώ την πολιτική επικαιρότητα.

Πιθανόν να με έπιασες αδιάβαστο και κάποιοι μπλόγκερς που πήγαν στις Βρυξέλλες να έχουν άποψη για το θέμα.

Από κει και πέρα αυτά που γράφω για «συναντήσεις με τους τεχνοκράτες των Βρυξελών» και τις σκοπούμενες επιδιώξεις που θα είχαν αυτοί οι μπλόγκερς αναφέρονται σε δελτίο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Δυστυχώς δεν το κράτησα να στο παραθέσω. Αν επιμένεις όμως μπορώ να το βρω.

12 Σεπτεμβρίου 2008 στις 1:41 π.μ.

@giorgis:

Αν σε δελτίο τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται (έστω και με άλλα λόγια) ότι "θα καταρρίψουν τα επιχειρήματα που εισηγούνται δεξιοί και νεοφιλελεύθεροι Ευρωβουλευτές", έχεις δίκιο να φωνάζεις και σε παρακαλώ να μου το βρεις για να φωνάξω και εγώ.

Αν απλά αναφέρεται η συνάντηση, είναι άλλο πράγμα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger