Home » » Οι Αμερικάνοι έριξαν ατομική βόμβα στο Ιράκ

Οι Αμερικάνοι έριξαν ατομική βόμβα στο Ιράκ

Από giorgis , Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008 | 12:22 π.μ.


Αμερικανός βετεράνος πολέμου που συμμετείχε στην επιχείρηση «Θύελλα της ερήμου» καταγγέλλει την αμερικανική διοίκηση ότι έκανε χρήση ατομικής βόμβας διάτρησης, 5 κιλοτόνων στην περιοχή μεταξύ της ιρακινής πόλης Βασόρα και τα σύνορα με το Ιράν.

Για να ελέγξει την βασιμότητα της καταγγελίας μία ομάδα δημοσιογράφων του ταλικού κρατικού τηλεοπτικού καναλιού Rainews24 υπό τον Μαουρίτσιο Τορεάλτα προσπάθησε να επαληθεύσει αν στη διάρκεια του πρώτου πολέμου του Κόλπου είχε σημειωθεί κάποια σεισμική δόνηση στην περιοχή όμοια με αυτήν που προκαλεί μία έκρηξη βόμβας 5 κιλοτόνων. Αφού συμβουλεύτηκε το ηλεκτρονικό αρχείο του «Διεθνούς Σεισμολογικού Κέντρου (Sismological International Center) ανακάλυψε ότι στην περιοχή ακριβώς που περιέγραφε ο βετεράνος πολέμου είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, την τελευταία μέρα του πολέμου και σε χρόνο που αντιστοιχούσε μ’ αυτή που ανέφερε ο βετεράνος αμερικανός στρατιωτικός.

Αν και αυτό δεν αποτελεί πλήρη και οριστική απόδειξη το κρατικό ιταλικό δορυφορικό κανάλι αποφάσισε να μεταδώσει τη συνέντευξη επειδή οι υγειονομικές συνθήκες στη Βασόρα τα τελευταία χρόνια έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα από πλευράς επικινδυνότητας. Οι θάνατοι από καρκίνο, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ογκολογικού ινστιτούτου του νοσοκομείου της Βασόρας, δόκτορα Τζαβάντ Αλ Αλί, από 32 το έτος 1989 (πριν τον πόλεμο του Κόλπου), ξεπέρασαν τους 600 το 2002, ακολουθώντας μία σταθερά αυξητική πορεία. Το Υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ απαντώντας στις καταγγελίες ανέφερε ότι στην επιχείρηση «Θύελλα της ερήμου» χρησιμοποιήθηκαν μόνο συμβατικά όπλα. Η εκπομπή θα μεταδοθεί σήμερα Πέμπτη στις 20.03 από το Rainews 24, την Παρασκευή το πρωί γύρω στις 5.30 από το κανάλι Raitre και στη συνέχεια το βίντεο της εκπομπής θα αναρτηθεί (στα ιταλικά και αγγλικά) στο σάιτ του σταθμού


http://www.peacereporter.net/dettaglio_articolo.php?idc=0&idart=12380

http://www.rainews24.it/ran24/rainews24_2007/inchieste/08102008_bomba/video_ITA.asp
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger