Home » , » ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ… ΟΙ ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ…

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ… ΟΙ ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ…

Από giorgis , Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008 | 6:31 π.μ.

*Ο ΕΝΓΚΙΝ ΤΖΕΜΠΕΡ, συνελήφθη επειδή διένειμε το περιοδικό “YURUYUS” (ΠΟΡΕΙΑ) και κατόπιν δολοφονήθηκε στις φυλακές.

*Η Τουρκία, είναι η χώρα στην οποία πυροβολούνται στη μέση του δρόμου όσοι διανέμουν περιοδικά και δολοφονούνται στις φυλακές.

*Ό,τι άφησε μισό η αστυνομία το ολοκλήρωσαν οι φυλακές ΜΕΤΡΙΣ.

*Κατέσχεσαν, έκλεισαν, έκλεισαν την ιστοσελίδα στο ιντερνέτ, του νόμιμου περιοδικού, “YURUYUS” (ΠΟΡΕΙΑ), οι διανομείς του πυροβολήθηκαν στη μέση του δρόμου και τραυματίστηκαν και τελευταία σκότωσαν άλλον έναν διανομέα του.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, στην Ιστανμπούλ, ο Ενγκίν Τζεμπέρ, συνελήφθη μαζί με άλλους τρεις συντρόφους του, γιατί διένειμαν το περιοδικό, οδηγήθηκαν στην Διεύθυνση Ασφαλείας του Σαρίγερ, εκεί υπέστη βασανιστήρια και κατόπιν οδηγήθηκαν στις φυλακές Μέτρις όπου συνεχίστηκαν τα βασανιστήρια τους.

Ο Ενγκίν Τζεμπέρ, στις φυλακές Μετρίς αρχικά τοποθετήθηκε σε ένα κελί ενός μόνο ατόμου, και τον περιέβρεχαν νυχθημερόν με κρύο νερό. Δάρθηκε με τα κλομπ. Αυτά τα βασανιστήρια συνεχίστηκαν για πολλές μέρες. Και τελικά, λόγω των βασανιστηρίων έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο και στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε άφησε την τελευταία του πνοή στις 8 Οκτώβρη 2008.

Να δοθεί τέλος στην υποκρισία σχετικά με την ελευθερία του Τύπου
Σύμφωνα με τους νόμους της Τουρκίας υπάρχει δήθεν ελευθερία του τύπου, όμως απέναντι στον επαναστατικό Τύπο, υπάρχει ένα συνεχές μάζεμα, κατάσχεση των εντύπων, απαγόρευση της έκδοσης των εντύπων και κλείσιμό τους.

Στην Τουρκία, στα λόγια ο Τύπος είναι ελεύθερος, όμως οι απασχολούμενοι στον επαναστατικό Τύπο πυροβολούνται καταμεσής του δρόμου.

Και πέρυσι ο δεκαεπτάχρονος Φερχάτ Γκερτσέκ που διένειμε το περιοδικό “YURUYUS” (ΠΟΡΕΙΑ), χτυπήθηκε στη μέση του δρόμου στην σπονδυλική στήλη και έμεινε ανάπηρος. Εκτός από αυτόν είναι πολλοί εκείνοι που έμειναν ανάπηροι και δολοφονήθηκαν.
Ο επαναστατικός Τύπος, παρά τις επιθέσεις που δέχεται, είναι αποφασισμένος να γράφει την αλήθεια, να ενημερώνει τον λαό, να είναι η φωνή του λαού και του αγώνα. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αντέξει η εξουσία και η αστυνομία.
Η δολοφονία του Ενγκίν Τζεμπέρ, είναι μια επίθεση τρομοκράτησης ενάντια σε όλο το λαό.

Ο ΕΝΓΚΙΝ ΤΖΕΜΠΕΡ

Γεννήθηκε το 1979 στην Ιστανμπούλ, όταν δολοφονήθηκε ήταν 29 χρονών. Η μητρική του γλώσσα ήταν η Κουρδική, ήταν απόφοιτος Γυμνασίου, ήταν εργάτης. Πρώτη φορά συνελήφθη και φυλακίστηκε μετά από συνωμοσία των αστυνομικών δυνάμεων το 2004. Έμεινε κρατούμενος τρεις μήνες. Στις 7 Δεκεμβρίου 2006, ξανασυνελήφθη μετά από επίθεση των αρχών ενάντια στους δημοκρατικούς φορείς επειδή έκαναν εκστρατεία για διάφορα οξυμμένα κοινωνικά ζητήματα (συγκρότηση συμμοριών, διάδοση ναρκωτικών, διαφθορά κ.λπ.). Μετά την σύλληψή του οδηγήθηκε στα λευκά κελιά και αποφυλακίστηκε στις 2 Σεπτέμβρη, ενάμιση μήνα πριν δολοφονηθεί.

*Να συλληφθούν επειγόντως οι φονιάδες του Ενγκίν Τζεμπέρ!

*Να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που βασάνισαν τον Ενγκίν Τζεμπέρ, ο Διευθυντής και οι φύλακες των φυλακών Μέτρις!

*Να παυθούν ο Διευθυντής Ασφάλειας και ο Νομάρχης της Ιστάνμπουλ



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

06/11/2008 (ΠΕΜΠΤΗ) – ΩΡΑ 18:00
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger