Home » , , , » Οταν οι πλουτοκράτες τσακώνονται μεταξύ τους

Οταν οι πλουτοκράτες τσακώνονται μεταξύ τους

Από giorgis , Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008 | 7:29 π.μ.


Ο κάθε τραπεζίτης προωθώντας από την πλευρά του τα συμφέροντα της τράπεζας που ηγείται προσπαθεί να οδηγήσει τα πράγματα προς την πλευρά που τον συμφέρει με απώτερο σκοπό να ενισχύσει τη θέση του στην τραπεζική αγορά.
Και τώρα που ο Αλογοσκούφης μοιράζει στους τραπεζίτες το «πακέτο» των 28 δισ. ευρώ «για τη στήριξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», όπως λέει (Βλέπετε η κυβέρνηση του Καραμανλή αφού «στήριξε» τους εργάτες, τους συνταξιούχους και τους ανέργους έπρεπε να στηρίξει και τους ταλαίπωρους τραπεζίτες) βγήκαν τα μαχαίρια ανάμεσα σε κάποιους τραπεζίτες.

Σ’ αυτή την αντιπαράθεση δεν ήταν δυνατόν να μην πάρουν μέρος και τα καλοταϊσμένα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια. Μάλιστα ένα απ’ αυτά, ο Γιάννης Παπαγιάννης του Extra3, έφτασε σε τέτοιο σημείο γελοιότητας ώστε να χαρακτηρίζει έναν πλουτοκράτη, τον Ανδρέα Βγενόπουλο «Τραπεζίτη του λαού»!!!!

Αυτός ο καπιταλιστής υπέθετε ότι λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών θα έπαιρναν την κατηφόρα εντελώς και αυτός σαν πρόεδρος της MARFIN με τα κεφάλαια απ’ τους εμίρηδες μου διαθέτει θα είχε πλήρη επικράτηση του ομίλου του στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Ουσιαστικά δηλαδή θα ήταν ο βασικός νόμιμος τοκογλύφος του τραπεζικού μας συστήματος.

Ο Αλογοσκούφης όμως δεν του έκανε την χάρη, αφού ο καπιταλισμός έχει τους δικούς του νόμους και δεν τον απασχολεί τόσο το συμφέρον του κάθε Βγενόπουλου αλλά τα συλλογικά συμφέροντα της μεγαλοαστικής τάξης και επέλεξε να χαρίσει στους τραπεζίτες το 11% του ΑΕΠ της χώρας για να μην βουλιάξουν.

Εκνευρισμένος λοιπόν ο πρόεδρος της MARFIN είπε σε συνέντευξη του μερικές .. ωραίες παπαριές.

Κάποιες απ’ αυτές: «Δεν θα πήγαινα στο κράτος να του πω "για χρόνια καλά περνάγαμε, βγάζαμε υπερκέρδη,- κέρδη να δουν τα μάτια σας!- εκατοντάδες εκατομμυρίων, αλλά τώρα μήπως θα μπορούσε ο ελληνικός λαός να με βοηθήσει;". Αυτό δεν θα το έκανα….. Γιατί δεν πηγαίνει μια τράπεζα στην Εθνική, όπως πήγε η Merrill Lynch στην Bank of America; Γιατί δεν γίνεται πρώτα αυτό και μετά να υπάρξει παρέμβαση του κράτους; Είναι πρωτοφανές εκεί όπου υπάρχουν μεγαλομέτοχοι να ζητούμε από τους πολίτες να σώσουν τους μεγαλομετόχους. Σαν το αστείο που λέμε: φτωχοί βοηθήστε μας να μη γίνουμε φτωχοί σαν κι εσάς».

Πλάκα έχουνε όταν οι πλουτοκράτες τσακώνονται μεταξύ τους
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger