Home » » Η καλύτερη επένδυση

Η καλύτερη επένδυση

Από giorgis , Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008 | 4:42 μ.μ.


Το φιλοσοφήσαμε καρντάσια το ζήτημα. Για να ξελασπώσεις οικονομικά την σήμερον ημέραν πρέπει να φτιάξεις ένα μαγαζί να πουλάει θρησκευτικό συναίσθημα. Αέρα κοπανιστό δηλαδή. Οι πελάτες σίγουροι και τα κέρδη μεγάλα.

Όπως το έκανε ας πούμε ο Λαφαγιέτ Ροναλντ Χάμπαρντ. Για χρόνια ολόκληρα έγραφε παραμύθια με εξωγήινους και τέρατα αλλά πάντα στον άσο ήταν από μπακίρια ήταν ο τύπος. Του ‘κοψε φλασιά και έγραψε ένα παραμύθι με πρωταγωνιστές θεούς και δαίμονες. Το ονόμασε θρησκεία –Σαϊεντολογία την είπε- και σε λίγο καιρό βρέθηκε με δισεκατομμύρια δολάρια.
Ιδια εξέλιξη είχε και ο Eντίρ Mακέντο που έκανε την «Παγκόσμια Εκκλησία της Βασιλείας του Θεού», ενώ ο Mαχαρίσι Mαχές που έκανε ένα παρόμοιο μαγαζί με την ταμπέλα «Yπερβατικός Διαλογισμός» βρέθηκε με περιουσία που ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια.

Παρόμοιοι επιχειρηματίες - τσαρλατάνοι που έγιναν δισεκατομμυριούχοι ένα σωρό. Ο Σαν Mιούνγκ Mουν, ο Mπένι Xιν ο Kρέφλο Nτόλαρ… Αν σκεφτούμε ότι υπάρχουν περισσότερες από 4.300 θρησκείες, αιρέσεις, σχίσματα και εκκλησίες που πουλάν .. πίστη, καταλαβαίνουμε πόση κονόμα έχει αυτό το νταλαβέρι.

Αλλά και δική μας επιχείρηση να μην μπορούμε να φτιάξουμε ας πάρουμε την αντιπροσωπία από καμιά ήδη υπάρχουσα. Όπως έκαναν κάποια γατόνια στην Κύπρο. «Mε τη βοήθεια του Τριαδικού Θεού, τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και τις ευχές των Γερόντων της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου», όπως γράφουν στα έντυπα τους, έκαναν ένα μαγαζί και πουλούν «εκδόσεις, κασέτες, ψηφιακοί δίσκοι, εικόνες, αντίγραφα εικόνων, και αντιγράφων ιερών κειμηλίων της Ιερά Μονής Βατοπεδίου». «Οι πόροι του Ιδρύματος (σημ. έτσι ονομάζουν το μαγαζί τους) προέρχονται από την πώληση των πιο πάνω, από συνδρομές και δωρεές», γράφει το καταστατικό της επιχείρησης και αν κρίνουμε απ’ τα περιουσιακά στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» οι μπίζνες κι αυτού του μαγαζιού πηγαίνουν πρίμα.

Με δυο λόγια την καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις την στιγμή που όλα τα Χρηματιστήρια καταρρέουν είναι να τζογάρεις στην θρησκοληψία του «ποιμνίου». Τους πουλάς προσδοκία για μεταθανάτιους παραδείσους και αποκτάς εσύ επίγειες απολαύσεις.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger