Home » , » Δικαιώνετε ο αγώνας των κρατουμένων

Δικαιώνετε ο αγώνας των κρατουμένων

Από giorgis , Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008 | 3:40 μ.μ.


Τελείωσε η συνεδρίαση του ΚΕΣΦ (Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο Φυλακών) αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρξε καμιά ανακοίνωση απ’ το υπουργείο δικαιοσύνης.
Πάντως συνεχίζεται η απεργία πείνας και η αποχή συσσιτίου από χιλιάδες κρατουμένους σε όλες τις φυλακές της χώρας.

Στα αιτήματα των κρατουμένων περιλαμβάνονται - μεταξύ άλλων - η βελτίωση των συνθηκών κράτησης με ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση, η κατάργηση φυλακών ανηλίκων, η εφαρμογή του μέτρου της προσωρινής κράτησης και η τιμωρία εκείνων των σωφρωνιστικών υπαλλήλων που ασκούν σωματική βία στους έγκλειστους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σημερινών εφημερίδων φαίνετε ότι το υπουργείο μπροστά στις δυναμικές κινητοποιήσεις των κρατουμένων αναγκάζεται να τους ικανοποιήσει κάποια αιτήματα.

«Σε νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση του ανώτατου ορίου προφυλάκισης στους 12 μήνες αντί για 18 που ισχύει σήμερα, με εξαίρεση τους δράστες στυγερών εγκλημάτων όπως οι ανθρωποκτονίες, προχωρεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ έχει ήδη αποφασίσει τη λήψη μέτρων για την αύξηση του χρόνου των τακτικών αδειών, τη δικαιότερη κατανομή των ευεργετικών ημερομισθίων, την επαρκή αιτιολόγηση των πειθαρχικών ποινών, με παράλληλη θέσπιση ευνοϊκών ρυθμίσεων για τις πειθαρχικές ποινές που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα», γράφει η Ελευθεροτυπία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η «Καθημερινή»: . «Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο προσανατολίζεται να μειώσει τον χρόνο προφυλάκισης από 18 σε 12 μήνες, να δώσει τη δυνατότητα αποφυλάκισης μετά την έκτιση των 3/5 της ποινής, αλλά και να θεσπίσει κανόνες στις πειθαρχικές ποινές, που επιβάλλονται τις περισσότερες φορές αναιτιολόγητα. Για τον λόγο αυτό συνεδριάζει σήμερα το κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο Φυλακών, το οποίο και θα αποκρυσταλλώσει τη δέσμη των μέτρων, που θα ληφθούν για τον εξανθρωπισμό των φυλακών».

Φαίνετε ότι αυτός ο αγώνας των κρατουμένων θα φέρει αποτελέσματα. Στριμωγμένη άλλωστε η κυβέρνηση με ένα σωρό άλλα προβλήματα δεν μπορεί να κρατάει ανοιχτό ένα μέτωπο που δεν ξέρει τι διαστάσεις μπορεί να πάρει.

Σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των φυλακισμένων έγινε επίθεση από νεαρούς με πέτρες και μπογιές στα καινούργια γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στο πολιτικό γραφείο του Βουλγαράκη, ενώ καταστράφηκαν μερικώς ασφαλίτικά αυτοκίνητα και μηχανές..
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger