Home » » Εθνονταβατζήδες

Εθνονταβατζήδες

Από giorgis , Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008 | 5:58 μ.μ.


Όταν τον περασμένο Ιούλη έφεραν ένα νομοσχέδιο στην βουλή που έδινε αύξηση και μέχρι 80% στους δικαστικούς η κυβέρνηση δήλωνε ότι «αυτή θα αφορά τους δικαστικούς και μόνο»
Φυσικά έλεγε παραμύθια.

Και αυτό γιατί, με βάση το Ζ΄ ψήφισμα της πρώτης αναθεωρητικής Βουλής, ο μηνιαίος μισθός του βουλευτή είναι πάντοτε ανάλογος αυτού του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Το κόλπο γνωστό και έχει γίνει και στο παρελθόν. Ενας πρώην βουλευτής προσφεύγει στα δικαστήρια ζητώντας εξίσωση της βουλευτικής του σύνταξης με το μισθό των δικαστικών. Τα δικαστήρια, ακολουθώντας τις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος, οφείλουν να τον δικαιώσουν.
Και άπαξ και δικαιωθεί ένας, τότε δημιουργείται δεδικασμένο και όλοι παίρνουν τα αντίστοιχα χρήματα, τόσο οι πρώην βουλευτές όσο και οι εν ενεργεία.

Αυτό έκανε και ο πρώην βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Αγγελος Αγγελούσης. Το Σ.τ.Ε. έκρινε ότι θα πρέπει να καταβληθούν αναδρομικές αυξήσεις στη σύνταξή του, ενώ επιδίκασε υπέρ του και αποζημίωση ύψους 6.000 ευρώ, λόγω της ηθικής βλάβης που του προκάλεσε το Δημόσιο με την παράνομη συμπεριφορά του να μη δέχεται να του χορηγήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις αυξήσεις που δικαιούταν.

Ετσι, και με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας από τώρα ο μισθός του βουλευτή θα φτάνει στα 10.260 απ’ τα 5.700 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ ανάλογες αυξήσεις θα έχουν και οι συνταξιούχοι εθνοπατέρες μας.
Μιλάμε για τα λεφτά που παίρνουν στα φανερά γιατί το τι γίνετε ..κάτω απ’ το τραπέζι καταλαβαίνετε… (Για να μην μιλήσουμε για τα άλλα προνόμια που έχουν..)

Είπαμε ότι έχουμε λιτότητα και δεν «αντέχει η εθνική οικονομία να δώσει αυξήσεις’ αλλά αυτό ισχύει μόνο για την πλέμπα και όχι για τους εθνονταβατζήδες μας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger