Home » » Ιερά ακίνητα ΑΕ

Ιερά ακίνητα ΑΕ

Από giorgis , Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008 | 4:31 μ.μ.



Του Χριστόδουλου Ξηρού

Οταν πριν από μερικά χρόνια ο ηγούμενος Εφραίμ ξεκινούσε την επιχειρηματική του δραστηριότητα περιφέροντας ανά την Ελλάδα την «Αγία Ζώνη», συλλέγοντας απ' το υστέρημα του πτωχού διόλου ευκαταφρόνητα ποσά, κανείς δεν φανταζόταν ότι αυτό θα ήταν ένα απλό προπέτασμα καπνού μπροστά σε αυτό που θα ακολουθούσε.
Κάποιοι δύσπιστοι μάλιστα - μεταξύ των οποίων και ένας μητροπολίτης - είχαν μιλήσει τότε για κατασκευή και εμπόριο θαυμάτων!
Ασφαλώς επλανήθησαν. Διότι σήμερα γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας πλέον, ότι ο εν λόγω άγιος ηγούμενος, συνεπικουρούμενος όχι από ιερά κειμήλια και εικόνες, ούτε από άλλες τυχόν πνευματικές επικλήσεις - δεήσεις κ.τ.λ. αλλά από εντελώς υλική (και επώνυμη) ανώτατη πολιτική ηγεσία, κατόρθωσε να κάνει όχι ένα αλλά περισσότερα θαύματα.

Συγκεκριμένα:

Θαύμα 1ο: Ευρέσεις «τίτλων» για 27.000 στρέμματα στη λίμνη Βιστωνίδα από διάφορα «αυτοκρατορικά χρυσόβουλα», «ηγουμενικά παραχωρητήρια» και σουλτανικά φιρμάνια!!!

Θαύμα 2ο: Αναγνώριση των εν λόγω «τίτλων» με διάφορες (επείγουσες) υπουργικές αποφάσεις και με την σκανδαλώδη παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου απ' την έκδοση δικαστικής απόφασης. Εδώ να σημειώσω το συμπληρωματικό θαύμα της παράβλεψης του γεγονότος ότι η ως άνω περιοχή τυγχάνει προστατευόμενος υγροβιότοπος!

Θαύμα 3ο: Ο ακαριαίος αποχαρακτηρισμός δασών που εποφθαλμιά η Ιερά Μονή και η βάπτισή τους εις αγροτεμάχια και οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα!

Θαύμα 4ο: Η τεράστια υποτίμηση των ανωτέρω εκτάσεων από εντεταλμένους της πολιτείας (!) ορκωτούς εκτιμητές με ταυτόχρονη - τεράστια επίσης - υπερτίμηση από τους ίδιους (!!!) των νεοαποκτηθέντων από προηγούμενο θαύμα (βλέπε Θ1-Θ2) εκτάσεων της Ιεράς Μονής.

Θαύμα 5ο: Η αμοιβαία (και ταχύτατη) ανταλλαγή των ισάξιων πλέον εκτάσεων μεταξύ Ιεράς Μόνής και Ελληνικού Δημοσίου .

Θα παρατηρήσει ο αναγνώστης ότι για να πάρει τα πανάκριβα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου ο Εφραίμ στην πραγματικότητα έδωσε αέρα κοπανιστό (αέρας, αρχαϊστί πνεύμα). Αν και ομολογουμένως θαυμαστά τα κατορθώματα του αγίου ηγούμενου, δεν αποτελούν φυσικά θαύματα, ούτε κανενός είδους πνευματικά επιτεύγματα. Πρόκειται για εντελώς υλικές «μπίζνες» που απέφεραν εις το βαλάντιον του μοναχού -αλλά και των άλλων εμπλεκομένων- μυθώδη ποσά.

Για την ευόδωσιν των θεάρεστων σκοπών του ο ηγούμενος Εφραίμ όσον και οι συνένοχοί του, «παραπλανήθεντες» και μη, διέπραξαν σωρεία από τρομακτικές απάτες (κακουργηματικές πράξεις τις ονομάζει ο κ. Σανιδάς) που εζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο.
Με απλά λόγια, εξαπάτησαν και ελήστεψαν τον ελληνικό λαό (το Δημόσιο δεν είναι κάτι ιδεατό) και ετσέπωσαν, σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς εγκρίτων εφημερίδων (Νέα, Καθημερινή κ.α) πάνω από 1,8 δισ. ευρώ. Και όλη αυτή η τεράστια ρεμούλα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, τη στιγμή που ο λαός στενάζει απ' την ανέχεια.
Φαντασθείτε ότι αυτό το ποσόν θα έφτανε να χρηματοδοτήσει το περιβόητο «ταμείο κατά τους φτώχειας» για 18 χρόνια! Να θυμίσω επίσης ότι το σκάνδαλο του (περασμένου) αιώνα, όπως είχε χαρακτηρισθεί το σκάνδαλο Κοσκωτά, αφορούσε το ποσό των 90 εκ. ευρώ. Εχουμε να κάνουμε δηλαδή με 20 σκάνδαλα Κοσκωτά μαζί!!!

Οι τέσσερις βασικοί άξονες που διεπράχθη αυτή η κακουργηματική απάτη είναι οι εξής:

1) αναγνώριση ανύπαρκτων τίτλων και παραχώρηση της κυριότητας της λίμνης στη μονή.

2) υπερτίμηση της αξίας της λίμνης με ταυτόχρονη - σκανδαλώδη - υποτίμηση της αξίας των προς ανταλλαγή εκτάσεων (π.χ έδωσαν έκταση 8.500 στρέμματα στην Ουρανούπολη με 123 ευρώ/στρέμμα!).
Εδώ και διάφορες βοηθητικές απάτες όπως: αποχαρακτηρίστηκε (εν μιά νυκτί!) δάσος κ.τ.λ.

3) ανταλλαγή - χάρισμα στον πένητα Εφραίμ και

4) πώληση από τον άγιο ηγούμενο, σε πραγματικές τιμές φυσικά, των ως άνω αρπαγεισών εκτάσεων και ακινήτων σε διάφορους ημετέρους.

Και αρχίζουμε με την μητέρα απάτη, την πρώτη πράξη του δράματος, διότι για τον ελληνικό λαό είναι δράμα, την παραχώρηση-χάρισμα μιας ολόκληρης λίμνης και των πέριξ εκτάσεων στην Ιερά Μονή. Γι’ αυτήν τη διεκδίκηση η αγιότης του στηρίχθηκε σε βυζαντινά «χρυσόβουλα». Το πρώτο που πρέπει να πει κανείς είναι ότι η τεράστια χρονική απομάκρυνση αλλά και οι πάρα πολλές μεταβολές του status quo τα καθιστούν όχι απλώς ανίσχυρα αλλά με μηδενική νομικά υπόσταση. Μπορεί δηλαδή να είναι ανεκτίμητα ιστορικά ντοκουμέντα αλλά δεν αποτελούν νομικά έγγραφα εν ισχύ.

Οποιος διατείνεται το αντίθετο μου θυμίζει τους ισχυρισμούς των Σιωνιστών ότι τους «παραχωρήθηκαν» τα παλαιστινιακά εδάφη από το Θεό με νομοθετική πράξη (Παλαιά Διαθήκη!). Για τα σουλτανικά φιρμάνια τα πράγματα είναι ακόμα πιο τραγικά (συγνώμη πάτερ ). Δεν θα κάνω το λάθος να εμπλακώ σε συζήτηση για το αν και κατά πόσο είναι ισχυρά νομικά έγγραφα του κατακτητή σουλτάνου σ' ένα έθνος που η ελευθερία του δεν χαρίστηκε από κανέναν αλλά πληρώθηκε με ποταμούς αίματος.

Η απαίτηση είναι μία και είναι πολιτική απάντηση. Θα αφήσω να την δώσει ένας γνωστός νομικός, ο Μιχαήλ Δεκλερής, επ. αντιπρόεδρος του ΣτΕ, σε ομιλία του στις 25-2-03: «Ειδικότερα το νεοσύστατο Ελληνικό κράτος απέσπασε τα δάση μας από τον μέχρι τότε ιδιοκτήτη τους Οθωμανό Σουλτάνο πρώτα μεν "δικαιώματι πολέμου και δημευτικής" δλδ διά της στρατιωτικής κατοχής και ύστερα νομικώς με το πρωτόκολλο του Λονδίνου το 1830. Ο τότε κυβερνήτης μας Ιωάννης Καποδίστριας αρνήθηκε να καταβάλει την ζητηθείσα από τον Σουλτάνο αποζημίωση και επεκαλέσθη ρητώς το κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδος ως νικήτριας κατά την εθνεγερσίαν του 1821». Συμφωνώ απόλυτα, κ. δικαστά. Τα εδάφη αυτά ανήκουν σ' αυτούς που τα απελευθέρωσαν με το αίμα τους και καμία νομική περικοκλάδα δεν μπορεί να τους τα στερήσει και όχι σε κάθε προσκυνημένο, πουλημένο διεκδικητή, με ή χωρίς φιρμάνια, χρυσόβουλα και κάθε λογής κουρελόχαρτα!

Αλλά εδώ φυσικά δεν έχουμε να κάνουμε με ηγέτες αλλά με πουλημένους Γραικύλους. Είναι δε τόση η ξεφτίλα τους που επικαλούνται το γεγονός ότι η Μονή δεν είναι δορυάλωτη για να ισχυροποιήσουν τον «τίτλο». Μας λένε δηλαδή:εμείς προσκυνήσαμε το Σουλτάνο (και τον Χίλτερ επικουρικά και όποιον τυχόν άλλον) και μας τα χάρισε, άρα είναι δικά μας!!! Και έρχεται ο Καεραμάν Αλή-πασάς και τους τα αναγνωρίζει! Πλήρης επιβράβευση της προδοσίας.

Το ζητούμενο εδώ δεν είναι τι ισχυρίστηκε ο ηγούμενος (και κάθε ηγούμενος) αλλά τι έκαναν οι θεματοφύλακες της περιουσίας του Ελληνικού λαού. Μας πούλησαν, μας πρόδωσαν, μας εξαπάτησαν και μας λήστεψαν. Διασπαθίζουν την περιουσία του λαού, χαρίζουν (και τσεπώνουν) δισεκατομμύρια και την ίδια στιγμή ετοιμάζονται να χαρατσώσουν ακόμα και τις καθαρίστριες (πάταξη της φοροδιαφυγής!). Αυτό ακριβώς έκαναν και οι ευθύνες βαραίνουν όλους. Γιατί ο καθένας γνωρίζει ότι όσο και να προσπαθεί (και να προσεύχεται) ο άγιος ηγούμενος, όσο και να είναι πρόθυμος (με το αζημίωτο), ας είναι καλά η Παναγία η Ελαιοβρύτρια, ετέρα θαυματουργή ιερά εικών, ήτις ειδικεύεται εις το να γεμίζει τους πίθους των μοναχών με έλαιον, λίαν χρήσιμον εν προκειμένου. Ανήκει επίσης εις την συλλογήν Εφραίμ! (Εδώ θα ήθελα να διαψεύσω τα συκοφαντικά δημοσιεύματα που φέρουν τον όσιο Εφραίμ μετά την λίμνη Βιστωνίδα να διεκδικεί και τον ποταμό Λάδωνα (μαζί με το φράγμα).

Η αυλαία της 1ης πράξης έπεσε με την παραίτηση (με υπουργική εντολή προφανώς) του Ελληνικού Δημοσίου από την έκδοση δικαστικής απόφασης, τη στιγμή που όπως έχει αποκαλυφθεί θα έχανε πανηγυρικά η Ιερά Μονή, και με την άμεση παράδοση-χάρισμα της λίμνης, επίσης με υπουργική απόφαση. Ακολούθησαν οι ανταλλαγές και οι υπόλοιπες κομπίνες. Από 'κει και πέρα έχει στηθεί μια τεράστια επιχείρηση συγκαλύψεως της απάτης από τη Δικαιοσύνη (επλανήθησαν οι υπουργοί) που φυσικά δεν πείθει κανέναν. Πεπλανημένοι ή όχι δεν παραμένουν συμμέτοχοι-συνένοχοι (με υπογραφές ή μη) της τεράστιας απάτης;

Τι περιμένει άραγε η Δικαιοσύνη απ' τη στιγμή που διαπιστώνει την ύπαρξη κακουργηματικών πράξεων; Οι πράξεις αυτές δεν φέρουν τις υπογραφές και τα ονόματα (και διευθύνσεις και τηλέφωνα!!!!) των διαπραξάντων; Τι περιμένει και δεν τους συλλαμβάνει και δεν τους προφυλακίζει; Και προς τι η πρεμούρα στο Μαξίμου να κάνουν λέει νόμο, να τα επιστρέψει η Μονή και ούτε γάτα ούτε ζημιά;

Για άλλη μια φορά ξεσκεπάζεται και ο ρόλος της ταξικής Δικαιοσύνης που είναι αμείλικτη σε κάθε μικροπαραβάτη φτωχοδιάβολο, ενώ στους αρχιληστές, αρχικλέφτες μεγαλόσχημους διαπιστώνει το πολύ παραπλάνηση! Αν δε πρόκειται για πολιτικούς αντιπάλους, εκεί πρώτα τους φυλακίζει με τυμπανοκρουσίες και μετά προσπαθεί να κατασκευάσει στοιχεία για να τους καταδικάσει (κάτι ξέρω και εγώ!).

Να σημειωθεί εδώ, ότι η επίσημη Εκκλησία, που δεν χάνει ευκαιρία να κατακεραυνώνει τους κάθε λογής (φτωχούς κυρίους) «αμαρτωλούς», ποιεί επιμελώς την νήσσαν (πλην ελαχίστων -χλιαρών- αντιδράσεων).
Επλανήθησαν άραγε κι αυτοί;
Ας μας πουν όλοι αυτοί οι χρυσοφόροι πατέρες που βαυκαλίζονται ότι είναι συνεχιστές του ακτήμονος και πένητος Ναζωραίου, πώς βοηθάει στην πνευματική εξύψωση όλος αυτός ο τρομακτικός πλούτος που έχουν συσσωρεύσει και συνεχίζουν να συσσωρεύουν;
Τι τα χρειάζονται άραγε τα διάφορα περιβόλια της Παναγίας, τις στάνες του Χριστού, τα δάση, τις λίμνες, τις ακρογιαλιές, τα οικόπεδα, τις τεράστιες καταθέσεις, τις off shore εταιρίες;
Φαίνεται πως η πνευματική έξαρσις συντελείται μόνο σε επίγειους παράδεισους, ενώ για την εργατική τάξη και το φτωχό λαό επιφυλάσσουν για διαλογισμό τη Μακρόνησο, τη Γιάρο, τον Αι-Στράτη και άλλα ξερονήσια.

Ο πολυπράγμων Εφραίμ έκανε πρόσφατα δημόσια εμφάνιση συνοδευόμενος μάλιστα από αρκετούς σωματοφύλακες!
Τι (και ποιους) να φοβάται άραγε ο άγιος πατήρ; Σ' αυτήν του την εμφάνιση ο Εφράιμ με θράσος χιλίων ηγουμένων (δεν έχω τίποτα με τους πιθήκους) δήλωσε ότι «διώκεται ο μοναχισμός».
Αγιε πατέρα, τι άλλο έπρεπε να σου χαρίσουν για να μην θεωρηθεί δίωξη; ‘Η μήπως ονειρεύεσαι την επάνοδο στη χρυσή εποχή του Βυζαντίου όπου τα μοναστήρια σας είχαν στην κατοχή τους χιλιάδες δούλους (res); Αγιόδουλους τους ονόμαζαν οι αθεόφοβοι. Πάντως, τέτοια δίωξη μακάρι να είχα υποστεί και 'γω!

Θέλω να πω σε όλους αυτούς τους «πνευματικούς ηγέτες», ότι αυτό το τρελό φαγοπότι, αυτή την τρελή διαρπαγή ο λαός, που είναι και ο πραγματικός ιδιοκτήτης (με τίτλους), δεν θα την ανέχεται έπ' αόριστον. Εχω τη γνώμη ότι ήρθε ο καιρός να πάρει το φραγγέλιο και να πετάξει έξω απ' το κτήμα του όλους αυτούς τους θεομπαίχτες-λαομπαίχτες.
Είναι νομίζω ώρα να μπουκάρουμε και να πάρουμε στα χέρια μας όλα αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν, γιατί εμείς τα έχουμε απελευθερώσει και μάλιστα πάνω από μια φορά. Αυτή είναι η πραγματική δήμευση (δήμος – λαός).

Α, μια που το θυμήθηκα, τι απέγινε εκείνο το περιβόητο DVD (που δεν είδε κανείς σας!);
Εσείς δεν μας λέγατε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο Ζαχόπουλος σαλτάρισε από τον 4ο όχι γιατί ήτανε λαμόγιο (προς θεού), όχι για τις αρπαχτές και τις λοβιτούρες, αλλά γιατί ήταν μουρντάρης;
Α, να μην το ξεχάσω, αλήθεια, ποιος τον διόρισε στο υπουργείο;
Και τώρα που συμμαζεύτηκε πάλι με τη νόμιμη σύζυγο, μήπως να ξαναπάει στο υπουργείο; Αρκεί να του βρείτε, καλού-κακού, κανένα ισόγειο διαμέρισμα. Ελεος!

Οσο και να προσπαθείτε -με το αζημίωτο φυσικά- οι «επί χρήμασι μάγκες» (σε αντίθεση με κάποιους «τσάμπα μάγκες»), όσο και να θέλετε να μας ταΐσετε κουτόχορτο, δεν το χάφτουμε.
Δεν τα έκανε μόνος του ο Αγιος Εφραίμ, ούτε φυσικά τα τσέπωσε μόνος του, και ο λαός το ξέρει!
Το μόνο που αποδεικνύει όλη αυτή η άθλια προσπάθειά σας είναι το μέγεθος και η έκταση της διαπλοκής.
Κυβέρνηση - Εκκλησία - Δικαιοσύνη – ΜΜΕ, μια μεγάλη αγκαλιά και μια επίσης μεγάλη (και αχόρταγη) τσέπη ή για να ακριβολογούμε μια εγκληματική συμμορία.

Πηγή: Εφημερίδα "ΚΟΝΤΡΑ"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger