Home » » Καρκινογόνα τα χημικά που ρίχνουν οι μπάτσοι

Καρκινογόνα τα χημικά που ρίχνουν οι μπάτσοι

Από giorgis , Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008 | 8:38 μ.μ.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΧΗΜΕΙΑΣ ΑΠΘ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΘ
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ν.Π.Δ.Δ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις 6/12/2008 στις 21.15 στο κέντρο της Αθήνας,αστυνομικός δολοφονεί εν ψυχρώ τον Ι6χρονο μαθητή, Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, προκαλώντας χιλιάδες κόσμου να βγει στο δρόμο για να εκφράσει την οργή του για το ίδιο το γεγονός αλλά και για τη συνολικότερη καταστολή και καταπίεση που έχει δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια.

Σχεδόν σε κάθε πορεία φοιτητών, μαθητών, εργαζομένων, συνταξιούχων οι Κυβερνήσεις και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί τους επιλέγουν να χτυπήσουν το σώμα της με τη χρήση χημικών.

4 τόνοι δακρυγόνων ρίχτηκαν κατά τη διάρκεια των πορειών τις τελευταίες 10 μέρες σε όλη την Ελλάδα καταστέλλοντας, τρομοκρατώντας και προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα τόσο στους διαδηλωτές όσο και στο σύνολο των πολιτών.

Ωστόσο οι μακροπρόθεσμες επιδράσεις των χημικών είναι και οι περισσότερο επικίνδυνες: καρκινογενέσεις (κυρίως καρκίνος των πνευμόνων), τερατογενέσεις, γενετικές μεταλλάξεις, προβλήματα κληρονομικότητας και αναπαραγωγής, αναπνευστικές ασθένειες, σχηματισμός όγκων.

Δίπλα στις μακροπρόθεσμες συνέπειες πρέπει να αναφέρουμε ότι έχουν προκληθεί πολυάριθμοι άμεσοι θάνατοι από τη χρήση χημικών καθώς και τραυματισμοί από ευθείες βολές και τους εκρηκτικούς μηχανισμούς των δακρυγόνων.

Ακόμη έρευνες έχουν δείξει ότι οποιοσδήποτε υφίσταται τον ψεκασμό αυτομάτως
μπαίνει σε κίνδυνο αντίστοιχο με το οποιοδήποτε πειραματόζωο.


Ενδεικτικά, η χρήση αυτών έχει απαγορευτεί από διεθνείς συνθήκες και ευρωπαϊκούς οργανισμούς λόγω της επιβλαβούς δράσης στην υγεία του ανθρώπου.

Δεν υπάρχει καμία βάση στον ισχυρισμό ότι αυτό το χημικό όπλο που απαγορεύεται μεταξύ εμπόλεμων κρατών είναι δυνατόν να επιτρέπεται σε συγκρούσεις (διαδηλώσεις, εξεγέρσεις) στο εσωτερικό ενός κράτους.


Ο σύλλογος φοιτητών Χημείας ΑΠΘ, ο σύλλογος φοιτητών Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ και το
Π.Τ.Κ.Δ.Μ. της Ένωσης Ελλήνων Χημικών καταδικάζει τη χρήση των χημικών όπλων ως μέτρο
επιβολής της τάξης και ως μέσον καταστολής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ.

Σ.Φ. ΧΗΜΕΙΑΣ Σ.Φ. ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger