Home » , » Αυριανή και ΚΚΕ

Αυριανή και ΚΚΕ

Από giorgis , Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008 | 12:12 μ.μ.


Ο γελοίος Πρετεντέρης κάνει κριτική στην αστυνομία γιατί δεν μπορεί να «συλλάβει τους 200-300 κουκουλοφόρους για να σταματήσουν να γίνονται επεισόδια». Συγκαταβατικοί στις εκτιμήσεις Πρετεντέρη και οι περισσότεροι τηλεοπτικοί δημοσιοκάφροι.

Πιο προωθημένη η «Αυριανή» του Κουρή αφού διαπιστώνει την ανεπάρκεια της αστυνομίας προτείνει να επιβάλουν «τάξη και ασφάλεια» οι πολίτες ή το ΚΚΕ όπως γράφει.

Για τον Πρετεντέρη θα ήταν πλεονασμός να γράφαμε οτιδήποτε. Γνωστό τσιράκι μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών έχει πάντοτε μια στρατευμένη πένα και φωνή στα συμφέροντα των εργοδοτών του. Όταν ακόμα και η συντηρητική «Καθημερινή» θέλοντας να κρατήσει κάποια ίχνη αξιοπιστίας γράφει ότι: «Οι πρωτοφανείς σε έκταση και διάρκεια ταραχές προήλθαν κυρίως από ένα αδιαμόρφωτο και ακαθοδήγητο πλήθος λυκειόπαιδων», κάθε περαιτέρω σχολιασμός για την στάση του Πρετεντέρη και των ομοίων του περιττεύει.

Πάμε τώρα στον Κουρή και στην φυλλάδα του. Αρχικά να θυμηθούμε το ποιόν αυτού του τύπου μέσα από περασμένα δημοσιεύματα:

"Ελεύθερος Τύπος" 1η Ιούνη του 1985: "Φοροφυγάδες, πλαστογράφοι, πολιτικοί τυχοδιώκτες. Αυτοί είναι οι Κουρήδες της ¨Αυριανής¨".

"Ριζοσπάστης" 29 Μάη 1985: "Οι αδελφοί Κουρή είναι γνωστοί στον τόπο τους. Την Κεφαλλονιά. Εκεί βγάζουν από χρόνια την εφημερίδα ¨Φωνή της Κεφαλλονιάς και Ιθάκης¨. Ήταν εκείνα τα χρόνια της χούντας και της Δεξιάς που οι Κουρήδες ονόμαζαν τον Α. Παπανδρέου ¨Ανδρέσωφ¨. Ήταν τα χρόνια (1961) που έγραφαν άρθρα που υμνούσαν τον Μεταξά. Ηταν τα χρόνια (1965-1967) που έβριζαν χυδαία τον Γ. Παπανδρέου".

Πιο καυστικός απ’ όλους ο Βαγγέλας Γιαννόπουλος όταν ήρθε σε αντιπαράθεση τότε που ήταν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, με τον Κουρή, έκανε δήλωση (26 Αυγούστου 1980) που ανάμεσα στα άλλα χαρακτήριζε τον Κουρή σαν: "ένα πολιτικώς προδότη της Δημοκρατίας, προσκυνημένο της δικτατορίας, στην περίοδο της οποίας θησαύρισε και δημοσιογραφικώς έναν εκβιαστή και υβριστή και εμπορικώς ένα λωποδύτη της ελεεινής μορφής της εμπορικής πιάτσας με ακάλυπτες επιταγές, με εκβιασμούς και με λαθροχειρίες, οφειλέτη του δημοσίου χρήματος και εκμεταλλευτή του ιδρώτα των εργαζομένων στην επιχείρησή του".

Η πατσαβούρα του Κουρή, λοιπόν, πρωτοσέλιδα σήμερα κραυγάζει: «Δεν πάει άλλο, με τόση αναδουλειά και τόση μεγάλη οικονομική κρίση να έχουμε κάθε μέρα διαδηλώσεις, βόμβες μολότοφ, ξύλο, ΜΑΤ και κουκουλοφόροι να τα σπάνε».

Και αφού η φυλλάδα του «εκβιαστή, υβριστή, και εμπορικώς λωποδύτη της ελεεινής μορφής της εμπορικής πιάτσας» κάνει αυτή την διαπίστωση, προχωράει και σε πρόταση: «Εάν η αστυνομία είναι ανίκανη … ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Ή ΤΟ ΚΚΕ την αποκατάσταση της τάξης και την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Δεν μας εξειδικεύει τι εννοεί όταν αναφέρεται γενικά κι αόριστα σε «Πολίτες». Επειδή τα συνδικάτα εργαζομένων έχουν ταχθεί στην πλευρά της εξεγερμένης νεολαίας, να υποθέσουμε ότι αυτή η προτροπή απευθύνεται στο παρακράτος, στα φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής» και σε πάσης φύσεως «αγανακτισμένους πολίτες»;

Τον κατασταλτικό ρόλο που προτείνει η φυλλάδα να αναλάβει το ΚΚΕ τον αιτιολογεί: «Το κόμμα της Αλέκας Παπαρήγας είναι η μοναδική οργανωμένη πολιτική δύναμη στη χώρα που τόλμησε να καταγγείλει δημόσια τους κουκουλοφόρους και να αποκαλύψει τον βρόμικο ρόλο τους».

Μάλιστα. Η φυλλάδα που είχε «ανακαλύψει» τις βίλες και τα κότερα του Χαρίλαου Φλωράκη σήμερα κάνει την αγιογραφία του ΚΚΕ.

Πολύ θα θέλαμε να ξέραμε πώς αισθάνονται τα στελέχη του Περισσού διαβάζοντας τέτοια δημοσιεύματα. Τουλάχιστον όσα απ’ αυτά γνωρίζουν αυτό που έλεγε ο Λένιν: «όταν σε χειροκροτεί ο αντίπαλός σου, πρέπει να δεις τι λάθη έχεις κάνει»!

Εκτός και αν θεωρούν ότι ο κόσμος που εκφράζεται απ’ αυτά τα γραφόμενα της «Αυριανής είναι ταξικός τους σύμμαχος. Οπότε πάμε πάσο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger