Σενάρια

Από giorgis , Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008 | 2:22 π.μ.


Σενάρια για «μοντέλο μεγάλου συνασπισμού (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.)» που είναι «προτιμώμενο από σεβαστή μερίδα της κοινής γνώμης (29,1%)» διαβάζουμε σήμερα σε κάποιες Κυριακάτικες εφημερίδες.

Απ’ ότι γνωρίζουμε ένα τέτοιο σενάριο δεν έχει καμιά πραγματική βάση.
Ακούσαμε πρόσφατα την σχετική τοποθέτηση που έκανε ο Γ. Παπανδρέου στην βουλή όπως διαβάσαμε και την συνέντευξη που έδωσε σήμερα στην εφημερίδα του Χατζηνικολάου.

Πιθανόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέφυγε τα πειθαρχικά μέτρα σε Πάγκαλο και Βερελή που έδωσαν τροφή σε τέτοια σενάρια για να μην δημιουργηθεί κλίμα εσωστρέφειας στο ΠΑΣΟΚ την στιγμή που οι δημοσκοπήσεις το φέρουν να φλερτάρει με την αυτοδυναμία.

Τυχαία είναι όμως τα δημοσιεύματα που συνεχίζονται γι’ αυτό το θέμα ή εξυπηρετούν σκοπιμότητες που επεξεργάζονται σε κάποια «παρασκηνιακά κέντρα»;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

28 Δεκεμβρίου 2008 στις 3:12 μ.μ.

Μπορεί αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο συνασπισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να φαντάζει μακρινό, ωστόσο αποτελεί τη μοναδική διέξοδο σωτηρίας του δομικού μοντέλου λειτουργίας του δημόσιου χώρου στην Ελλάδα: του μοντέλου της εξω-θεσμικής ρύθμισης των δημόσιων υποθέσεων.
Δεδομένου οτι η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν πρόκειται να λήξει άμεσα και οτι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης, το μοντέλο συγκυβέρνησης του δικομματισμού είναι το τελευταίο καταφύγιο του Πελατειακού Κράτους...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger