Home » , » Να χαίρεται ο «καταλληλότερος» και αυτό το στέλεχος του

Να χαίρεται ο «καταλληλότερος» και αυτό το στέλεχος του

Από giorgis , Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009 | 3:35 μ.μ.


Απερίγραπτη η προκλητικότητα του προέδρου της ΔΕΗ Τάκη Αθανασόπουλου.
Το παρελθόν αυτού του τύπου είναι γνωστό. Εδώ και καιρό με κυβερνητική κάλυψη μεθοδεύει την χρεωκοπία της ΔΕΗ, την διάλυσή της με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση της.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Μέχρι που ανέλαβε την ΔΕΗ ο Τ. Αθανασόπουλος η επιχείρηση ήταν απολύτως κερδοφόρα με πολλές επενδύσεις στα Βαλκάνια.

Ανέλαβε να την «εκσυγχρονίσει» και το αποτέλεσμα:

Δεν έκανε τίποτα για την συντήρηση και την δημιουργία νέων μονάδων παραγωγής ρεύματος.

Ανάθεσε σε καπιταλιστές να παράγουν ρεύμα το οποίο αγόραζε ακριβότερα απ’ όσο το πουλούσε η ΔΕΗ (καλά τι μίζες θα έπεσαν εδώ δεν το συζητάμε!) και παράλληλα επέβαλε αλλεπάλληλες αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια.

Απαξίωσε έμπειρα στελέχη της ΔΕΗ ενώ προσέλαβε δεκάδες Συμβούλους με αστρονομικούς μισθούς και επιδόματα φτιάχνοντας τον δικό του «μισθοφορικό» στρατό.

Ο ίδιος τσεπώνει 400.000 ευρώ τον χρόνο και μαζί με τα άλλα «golden boys»,που έχει προσλάβει στην ΔΕΗ προσπαθούν να βάλουν ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης και να την ξεπουλήσουν στους ιδιώτες.

Εχει και απύθμενο θράσος ο Αθανασόπουλος. Με επιστολή που έστειλε προς όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ τους προαναγγέλλει λιτότητα, και σφιχτή οικονομική πολιτική για το 2009.
«Η εξέλιξη των οικονομικών συνθηκών λειτουργίας της επιχείρησης στη διάρκεια του 2008 υπήρξε ιδιαίτερα δυσμενής και είχε ως τελικό αποτέλεσμα να καταγραφούν σημαντικά αρνητικά αποτελέσματα», γράφει στην επιστολή και τους γνωστοποιεί ότι: «για φέτος θα υπάρξουν περικοπές σε υπερωρίες και βάρδιες».
(Αποτελεσματικός τρόπος για να δώσει και άλλες εργασίες της ΔΕΗ στους ιδιώτες).

Δεν κάνει καμιά αυτοκριτική στο φιρμάνι του για το ότι κατόρθωσε να βουλιάξει οικονομικά την επιχείρηση ούτε αναφέρεται για περικοπές στους μισθούς και στα επιδόματα των αργόμισθων στελεχών που έχει διορίσει αλλά βάζει στο στόχαστρο του το εισόδημα των απλών εργαζομένων στην ΔΕΗ.

Να χαίρετε ο «καταλληλότερος» και αυτό το στέλεχος του.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger