Home » , » Δημοσιοκαφρικά παιχνίδια σκοπιμοτήτων

Δημοσιοκαφρικά παιχνίδια σκοπιμοτήτων

Από giorgis , Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009 | 7:50 μ.μ.



«Ληστέψαμε μια τράπεζα και τι με νοιάζει εμένα …. Δεν είμαι με κανένα», μας τραγουδούσε πριν χρόνια ο πρίγκιπας Σιδηρόπουλος.

Σε παραλλαγή θα μπορούσαμε να πούμε ότι μας αφήνει εντελώς αδιάφορους η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κάποιους δημοσιοκάφρους.
Ούτε φυσικά θα σχολιάσουμε τα εμέσματα που ξέρασε, σε κάποιον ιστότοπο με στόχο το μπλογκ μας ένας γλοιώδης δημοσιοκάφρος με αφορμή ένα σχολιασμό που κάναμε στο πρόσωπο του, όταν ήρθε στον αφρό η λίστα με τους κρατικοδίαιτους δημοσιογράφους στους οποίους περιλαμβάνετε.

Εμείς ποτέ δεν κρύψαμε την ιδεολογική μας τοποθέτηση, ούτε την «εκτίμηση» που έχουμε στους «διαμορφωτές» της λεγόμενης «κοινής γνώμης» που έχουν καταλήξει τσιράκια των αφεντικών τους. Ούτε φυσικά θα αναμειχθούμε στα παιχνιδάκια σκοπιμοτήτων που προέκυψαν τελευταία με αρένα την μπλοκόσφαιρα.

Ένα απόσπασμα από προκήρυξη της 17 Νοέμβρη, με το οποίο συμφωνούμε απόλυτα μας δείχνει ποιος είναι ο ρόλος των δημοσιογράφων σρις εφημερίδες και φυσικά σε όλα τα υπόλυπα ΜΜΕ.

Το παραθέτουμε:

«Καθένας γνωρίζει τι είναι μια αστική εφημερίδα μέσα στη καπιταλιστική κοινωνία. Γνωρίζει ότι είναι ένας πολιτικο-ιδεολογικός μηχανισμός της που αναπαράγει την άρχουσα ιδεολογία κι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της άρχουσας καπιταλιστικής τάξης με τη συστηματική παραπλάνηση και παραπληροφόρηση των εργαζομένων.

Γνωρίζει ότι η αστική εφημερίδα είναι διαρθρωμένη με μια υπερσυγκεντρωτική, αυταρχική, αν όχι δικτατορική ιεραρχία με τυφλή πειθαρχεία. Γνωρίζει ότι στην κορυφή αυτής της αυταρχικής ιεραρχίας βρίσκεται ο εκδότης, ο διευθυντής, ο αρχισυντάκτης. Γνωρίζει ότι αυτή η κορυφή βρίσκεται σε συνεχές αλυσβερίσι και συναλλαγή με τους εκπροσώπους είτε της οικονομικής εξουσίας είτε της πολιτικής, με αποτέλεσμα να αποτελούν ένα απ' τα κέντρα της καπιταλιστικής εξουσίας, στην πολιτική-ιδεολογική βαθμίδα.

Τίποτα δεν περνάει στην εφημερίδα, αν δεν το θέλει αυτή η κορυφή της, παρ1 ότι μπορεί να το επιθυμούν πολυάριθμοι απλοί δημοσιογράφοι της βάσης της. Κι οποιοσδήποτε απλός δημοσιογράφος κατορθώσει τυχόν να περάσει άρθρο που ξεπερνάει τα ασφυκτικά που επιβάλλει η εξουσία και συγκρούεται με τις επιταγές της, απολύεται πάραυτα απ' τον εκδότη επιχειρηματία, όπως έχει συμβεί σ' όλες τις εφημερίδες».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger