Home » » Την Τετάρτη η δίκη «Περίανδρου»

Την Τετάρτη η δίκη «Περίανδρου»

Από giorgis , Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009 | 6:54 μ.μ.

Mεθαύριο Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009, 9 π.μ. στο Εφετείο, Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας στον 6ο όροφο στην αίθουσα ΜΟΕ (Μεικτού Ορκωτού Εφετείου) εκδικάζεται η έφεση του «Περίανδρου» Ανδρουτσόπουλου. Θα είμαστε όλοι/όλες στο Εφετείο για να μην προσπαθήσουν οι μηχανισμοί του κράτους να μειώσουν την ποινή του «Περίανδρου» ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής, για την απόπειρα δολοφονίας του Δημήτρη Κουσουρή, του Γιάννη Καραμπατσόλη και του Ηλία Φωτιάδη, στις 16 Ιούνη του 1998, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Ο «Περίανδρος», ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, μετά από χρόνια φυγοδικίας, καταδικάστηκε πριν από ενάμιση χρόνο σε ποινή φυλάκισης 21 χρόνων για την απόπειρα δολοφονίας του Δημήτρη Κουσουρή, του Γιάννη Καραμπατσόλη και του Ηλία Φωτιάδη, στις 16 Ιούνη του 1998, έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Οι τρεις αγωνιστές είχαν βρεθεί έξω από τα δικαστήρια λίγο νωρίτερα μαζί με εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και φοιτητές σε συγκέντρωση συμπαράστασης σε διαδηλωτές που είχαν συλληφθεί για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις κατά του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Εκείνες τις μέρες οι μαζικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία και τη μόρφωση, έξω από τα εξεταστικά κέντρα, διοργανώνονταν από τις γενικές συνελεύσεις των φοιτητών, των αδιόριστων εκπαιδευτικών και καθηγητών και το συντονισμό τους. Η καταστολή από τη μεριά της κυβέρνησης, του κράτους και των μηχανισμών τους ήταν τεράστια. Εντύπωση είχαν προκαλέσει τα δημοσιεύματα στην εφημερίδα τα Νέα πριν τέσσερα χρόνια, για διασυνδέσεις της Χρυσής Αυγής με την ελληνική αστυνομία, και με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Σύσσωμος ο Τύπος της εποχής είχε διαπιστώσει σκανδαλώδη ολιγωρία των αστυνομικών οργάνων τις κρίσιμες ώρες και μέρες μετά το συμβάν, παρά το γεγονός ότι η κοινή γνώμη είχε σοκαριστεί και το κίνημα ήταν στους δρόμους και στα αμφιθέατρα.

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την επίθεση και τις μάχες στα εξεταστικά, αλλά ούτε ξεχνάμε, ούτε και συγχωρούμε τους φυσικούς, ηθικούς και πολιτικούς αυτουργούς αυτής της δολοφονικής επίθεσης. Δεν συγχωρούμε κανέναν ειδικά αυτήν την περίοδο, μετά τα Δεκεμβριανά, τη δολοφονία του 15χρονου από τον αστυνομικό, την εργοδοτική δολοφονική επίθεση στη Κούνεβα, τα χτυπήματα και τους συλληφθέντες στις πορείες του διμήνου, την καθημερινή και χρόνια επίθεση στα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Δεν ξεχνάμε, γιατί μάθαμε ότι με αλληλεγγύη και αγώνα κατακτούνται όλα.

Μεθαύριο Τετάρτη θα είμαστε όλοι/όλες στο Εφετείο για να μην προσπαθήσουν οι μηχανισμοί του κράτους να μειώσουν την ποινή του «Περίανδρου».

Εφημερίδα "ΠΡΙΝ"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger