Home » , » Προκαλούν οι καπιταλιστές

Προκαλούν οι καπιταλιστές

Από giorgis , Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009 | 5:06 μ.μ.

Δόθηκε στην δημοσιότητα η Eτήσια Έκθεση Οικονομικών και Κοινωνικών Δεικτών για τα Ελληνικά Νοικοκυριά – 2008 που κάνει η εταιρία VPRC.

Με δυο λόγια η έκθεση αποτυπώνει αυτό που βιώνει όλος ο εργαζόμενος λαός, Την άθλια κατάσταση της εργατικής τάξης, των ανέρων και των συνταξιούχων, και την τη σοβαρή επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης τους σε σχέση με το 2007 (Την έκθεση μπορείτε να την διαβάσετε ολόκληρη εδώ).

Κι ενώ αυτή είναι η πραγματικότητα, όπως την περιγράφει η έκθεση, που βιώνει η συντριπτική μερίδα του πληθυσμού μας οι καπιταλιστές εντελώς αποθρασυνόμενοι από την «κατανόηση» που τους δείχνει η νεοδημοκρατική κυβέρνηση πιέζουν για ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση του ελληνικού λαού.

Με επιστολή που έστειλε χτες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλο;, προς τον υπουργό Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, ζητάει «βαθιές τομές» στο πλαίσιο ενός προγράμματος «μακράς πνοής». Και πώς τις εννοεί τις «βαθιές τομές»; Με την εφαρμογή μιας σειράς μέτρων που θα εντείνουν την εκμετάλλευσή των εργατών απ’ τους εργοδότες τους. Αυτό εννοεί ο καπιταλιστής ζητώντας «πραγματική εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος».

Το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αυτά που έχουν απομείνει, το συνοδεύουν από σειρά αντεργατικών προτάσεων που ήδη προωθούνται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο: Προγράμματα κατάρτισης σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς, ανεξάρτητα εάν αυτές οι ανάγκες είναι αρκούντως «ελαστικές». Ειδικές επιδοτήσεις με χρήματα των εργαζομένων από τον ΟΑΕΔ για καταρτίσεις από επιχειρήσεις. Ανάληψη από το κράτος μέρους των ασφαλιστικών εισφορών για νεοπροσλαμβανόμενους. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για νέες προσλήψεις εντός του 2009 σε μικρές επιχειρήσεις.

Οι πλουτοκράτες δηλαδή απαιτούν απ’ την κυβέρνηση να εντείνει το ξεζούμισμα του ελληνικού λαού για να αυγατίζουν συνεχώς τα κέρδη των καπιταλιστών.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger