Home » , , » Το ένοπλο αποτελεί κομμάτι του κινήματος

Το ένοπλο αποτελεί κομμάτι του κινήματος

Από giorgis , Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009 | 7:11 μ.μ.

Όπως ακούμε απ’ τα αστικά ΜΜΕ στάλθηκε προκήρυξη σε εφημερίδα, που την υπογράφει η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» και αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού.

Δεν θα μπούμε, φυσικά, σε αστυνομικά σενάρια αν αυτή είναι μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση ή αποτελεί παρακλάδι του Επαναστατικού Αγώνα.

Θα τοποθετηθούμε επαναλαμβάνοντας πάγιες θέσεις μας.
Δεν μας εκφράζουν οι οργανώσεις ένοπλης μειοψηφικής βίας.
Απ’ την άλλη όμως, όπως μας δείχνει η ντόπια και διεθνής εμπειρία οι οργανώσεις μειοψηφικής επαναστατικής βίας, οι οργανώσεις "ατομικής τρομοκρατίας", όπως τις αποκαλούσε ο Λένιν, είναι σάρκα απ' την σάρκα του αντικαπιταλιστικού κινήματος της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Από κει και πέρα μπαίνει ένα άλλο ουσιαστικό ζήτημα. Το πότε και πώς ασκείται η βία, αν είναι επαναστατικά σκόπιμη στη μια ή την άλλη ιστορική συγκυρία, στο ένα ή το άλλο επεισόδιο της αέναης πάλης των τάξεων.
Και πάνω σ’ αυτά τα ζητήματα τακτικής πρέπει να τοποθετηθούμε μέσα στο αντικαπιταλιστικό κίνημα, μακριά από προβοκατορολογίες και ανιστόρητες απόψεις όπως αυτές που εκφράζονται από το ΚΚΕ αλλά και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Γιατί είτε το θέλουν είτε όχι μερικοί το ένοπλο αποτελεί κομμάτι του κινήματος.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger