Home » » Να μην περάσει η ξενοδουλεία της κυβέρνησης

Να μην περάσει η ξενοδουλεία της κυβέρνησης

Από giorgis , Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009 | 12:24 μ.μ.

Σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα το «Βήμα», στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ. στην οδό Πέτρου Ράλλη κρατείτε ένα άτομο «ιρακινής καταγωγής, ηλικίας 46 ετών που καταζητείται από τις αμερικανικές υπηρεσίες, αλλά και τις αρχές Ασφαλείας του Ιράκ για την οργάνωση δεκάδων ένοπλων επιθέσεων εναντίον κυρίως αμερικανικών στόχων στη Βαγδάτη και σε άλλες ιρακινές πόλεις. Οπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές, ο ύποπτος ήταν αρχηγός ομάδας ιρακινών ανταρτών που προχωρούσαν σε αιματηρές επιθέσεις».

Είναι δηλαδή ένας Ιρακινός που έχει αντισταθεί ένοπλα στις δυνάμεις κατοχής που βρίσκονται στην χώρα του (σύμφωνα με το δημοσίευμα), έχει συλληφθεί και βρίσκετε φυλακισμένος στην Ελλάδα.

Και το δημοσίευμα της εφημερίδας καταλήγει:

Στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών επεσήμανε χθες στο «Βήμα»: « Η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή. Εμείς θα ακολουθήσουμε τις νόμιμες διαδικασίες για κάθε άτομο που μπορεί να καταζητείται από μια ξένη χώρα. Εχουμε ήδη ζητήσει να μας προσκομιστούν στοιχεία που να αποδεικνύουν την εμπλοκή του σε αξιόποινες πράξεις και τότε θα αποφασιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες η έκδοσή του ή μη στο Ιράκ».

Είναι η πρώτη φορά που καλείτε να εφαρμοστεί το «Πρωτόκολλο περί αμοιβαίας εκδόσεως εγκληματιών μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ» που έχει υπογράψει η Ελλάδα με τους Αμερικάνους δηλώνοντας την ξενοδουλεία της ντόπιας κυβέρνησης.

Τι περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία εμείς έχουμε γράψει αναλυτικά.
(Εφημερίδες αλλά και μπλογκς το θεώρησαν ασήμαντο το θέμα και δεν ασχοληθήκαν καθόλου).

Σύμφωνα λοιπόν με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να παραδώσει στους Αμερικάνους αυτόν τον Ιρακινό αγωνιστή που πολέμησε τους ξένους εισβολής στην χώρα του.
Κι αυτά που λέει το στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών στο «Βήμα» ότι δηλαδή «Εχουμε ήδη ζητήσει να μας προσκομιστούν στοιχεία που να αποδεικνύουν την εμπλοκή του σε αξιόποινες πράξεις και τότε θα αποφασιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες η έκδοσή του ή μη στο Ιράκ» είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Το «Πρωτόκολλο περί αμοιβαίας εκδόσεως εγκληματιών μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ» το διατυπώνει καθαρά ότι είναι στην διακριτική ευχέρεια στους Αμερικανούς να μην δίνουν στην ελληνική κυβέρνηση αποδεικτικά στοιχεία που να στοιχειοθετούν το αίτημα για την έκδοση πολιτών.

Αν τυχόν επιτρέψουμε στην ελληνική κυβέρνηση να παραδώσει στους Αμερικάνους αυτόν τον Ιρακινό αγωνιστή θα είναι σαν να συντελούμε ώστε να οδηγηθεί σε θάνατο αφού η συμφωνία που αναφέραμε μιλάει για «Εκδοση προσώπων και για αδικήματα που στην Αμερική τιμωρούνται με θανατική ποινή».


ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΚΔΟΣΗ.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger