Home » » Οι "καλές υπηρεσίες" ανταμοίβονται

Οι "καλές υπηρεσίες" ανταμοίβονται

Από giorgis , Σάββατο 7 Μαρτίου 2009 | 5:01 μ.μ.

Την άνοιξη του 1974 είχε διοριστεί από τη δικτατορία Ιωαννίδη πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας-Τηλεοράσεως (ΕΙΡΤ), του κεντρικού δηλαδή προπαγανδιστικού μηχανισμού της χούντας! Τα κατάφερε μια χαρά στο πόστο του.

Σήμερα και στα πλαίσια της νεοδημοκρατικής επανίδρυσης του κράτους» τις υπηρεσίες του προσφέρει σαν επικεφαλής –μετά τον διορισμό του από τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευριπίδη Στυλιανίδη,- της νέας Εφορείας των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ).

Αφού τα κατάφερε τόσο καλά να «εκλαϊκεύει» την θέση της χούντας μέσω της ΕΙΡΤ δεν έπρεπε να αξιοποιηθεί ο άνθρωπος;

Και είναι μικρότητα το ερώτημα που θέτει σήμερα ο «Ιος» της «Ελευθεροτυπίας: «Τριάντα πέντε ολόκληρα χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, είναι δυνατόν τα επίσημα κρατικά αρχεία -η θεσμική δηλαδή αποτύπωση της συλλογικής εθνικής μνήμης- να υπαχθούν στον έλεγχο ενός ανθρώπου που ταυτίστηκε με την πιο σκοτεινή κι ανελεύθερη περίοδο της πρόσφατης ιστορίας της χώρας»;

Δηλαδή, τι θα ήθελε ο «Ιός»; Να πετάξει στα αζήτητα η Δεξιά στελέχη της με τόσο πλούσιο βιογραφικό που έδειξαν διαχρονικά αφοσίωση στο μετερίζι των «πατριωτικών αγώνων»; Μα τότε δεν θα ήταν … Δεξιά!!!

Ο λόγος γίνετε για τον επίτιμο καθηγητή Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κων/νο Μανάφη.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger