Home » , » «Να απελάσουμε λαθρομετανάστες»

«Να απελάσουμε λαθρομετανάστες»

Από giorgis , Δευτέρα 6 Απριλίου 2009 | 3:06 μ.μ.

…προτείνει στη συνέντευξη του στην «Κυριακάτικη ελευθεροτυπία» ο Θ. Πάγκαλος:

«- Δεν υπάρχει άλλη μέθοδος από την επαναπροώθησή τους στη χώρα εκκίνησής τους. Η συντήρηση του φαινομένου νοθεύει όλες τις πλευρές της κοινωνίας. Ευθυγραμμίζονται οι μισθοί με αυτούς που παίρνουν οι λαθρομετανάστες, γυρνάνε από δω κι από κει, πολιτιστικά αποτελούν ένα βάρος και αρχίζει να περνάει το εμπόριο ναρκωτικών. Δεν πρέπει να γίνει μαζική επαναπροώθηση, αλλά συμβολική, ώστε να ανακοπεί το ρεύμα.»

Συμπυκνωμένα - αν και ασύντακτα… - μαθήματα ρατσισμού από το ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που δεν κρατά ούτε τα προσχήματα της πολυπολιτισμικότητας: οι απελάσεις ως μοναδική λύση, οι «λαθρομετανάστες» ως υπεύθυνοι για τους χαμηλούς μισθούς, για την εγκληματικότητα, το εμπόριο ναρκωτικών και, φυσικά, οι «λαθρομετανάστες» ως πολιτιστικά κατώτεροι.

Προγραμματικές δηλώσεις που έρχονται να συμπληρώσουν το «Δικαίωμα σε μια Ανθρώπινη Κοινωνία» του προέδρου του κόμματος για «Ένα κράτος, που ξέρει να διεκδικεί παντού και να διαφυλάττει τα δικαιώματά μας, τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, αλλά και τα δικαιώματα όσων μένουν σ’ αυτή τη χώρα, των μεταναστών, των προσφύγων. Έχουν κι αυτοί δικαιώματα.» για να μας υπενθυμίσουν ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο και προθέσεις των διαχειριστών των ζωών μας.

Η ορθολογική και δημοκρατική διαχείριση του «προβλήματος» της μετανάστευσης χτίζεται όλο και πιο πολύ πάνω σε ρατσιστικά και ξενοφοβικά επιχειρήματα, περιέχει όλο και πιο πολύ αποκλεισμό, επιχειρεί όλο και πιο πολύ να μολύνει το κοινωνικό σύνολο με την αυταπάτη περί εθνικής καθαρότητας.

Αλλά η αυξημένη, πραγματική (πώς θα μπορούσαν οι απελάσεις να είναι συμβολικές;) επιθετικότητά της θα βρει απέναντί της τις δυναμωμένες αντιστάσεις μας…

Πρωτοβουλία Προσφύγων Μεταναστών/τριών
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger