Home » , » Υπόθεση Παυλίδη: Το δέντρο και το δάσος

Υπόθεση Παυλίδη: Το δέντρο και το δάσος

Από giorgis , Τρίτη 14 Απριλίου 2009 | 4:12 μ.μ.

Τίγκα στο ρεπορτάζ για την υπόθεση Παυλίδη όλες οι σημερινές εφημερίδες. Διαβάσαμε τα πάντα. Τι κατέθεσε η κόρη του, τι λέει ο αδελφός του, εκτιμήσεις κτηματομεσιτών πόσο κοστίζει το διαμέρισμα που αγόρασε …..

Από κοντά και δηλώσεις πολιτικάντηδων για ποια στάση πρέπει να κρατήσει ο πρώην υπουργός ναυτιλίας, όπως και αναλύσεις αν θα οδηγηθούμε σε πρώωρες εκλογές αν θα υπάρξουν ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό …

Εχουν καταντήσει την ιστορία ένα ανόητο σίριαλ με ένα τέλος του όλοι γνωρίζουμε.

Για την ταμπακιέρα όμως δεν μιλάει κανένας. Μας έχουν ζαλίσει τα ούμπαλα με ανούσιες λεπτομέρειες αλλά την «καρδιά» του θέματος την αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι.

Και ποια είναι αυτή; Προσπερνούμε το αυτονόητο για μας, ότι δηλαδή πολιτικάντηδες και καπιταλιστές είναι σε ένα μόνιμο αλισβερίσι «κάτω απ’ το τραπέζι» και στεκόμαστε σ’ αυτά που μάθαμε το τελευταίο διάστημα.

Ένα απλό δρομολόγιο που κάνει ένα σαπάκι σε μια «άγονη γραμμή» πληρώνει το δημόσιο –σαν επιδότηση- 15.000 ευρώ στον εφοπλιστή του.
Τα τελευταία 7 χρόνια ακουμπήσαμε στους εφοπλιστές που κάνουν δρομολόγια στο Αιγαίο 250.000.000 ευρώ!!! Και εκτός αυτού εισπράττουν πανάκριβα εισιτήρια - κατά 367% έχουν αυξηθεί από το 2001.

Μιλάμε για τεράστια ποσά που καρπώνονται οι εφοπλιστές με τα οποία –λέμε τώρα- ένας δημόσιος φορέας θα μπορούσε να αγοράσει δεκάδες καράβια και να κάνει δρομολόγια με γνώμονα το τι χρειάζονται οι νησιώτες.

Φυσικά αν υπήρχε μια τέτοια εξέλιξη δεν θα διαβάζαμε σε Κυριακάτικη εφημερίδα δημοσίευμα το οποίο αναφέρει ότι: "Τα ιλιγγιώδη ποσά που επενδύουν οι Ελληνες εφοπλιστές σε ναυπηγήσεις πλοίων έχουν αφήσει άναυδους τους ανταγωνιστές τους. Μόνο για τον χρόνο που μας πέρασε υπεγράφησαν συμβόλαια για τη ναυπήγηση συνολικά 556 πλοίων, αξίας 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συνολικής χωρητικότητας 42,8 εκατομμυρίων τόνων. Πρόκειται για ρεκόρ όλων των εποχών".

Μια κυβέρνηση όμως που έχει στόχο να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πλουτοκρατών η συγκεκριμένη πολιτική –και σ’ αυτόν τον τομέα- είναι μονόδρομος.

Γράφουμε αυτή την ανάρτηση για να δείξουμε ότι και πάλι οι αστικές φυλλάδες βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger