Home » , » Η βαρβαρότητα του καπιταλισμού

Η βαρβαρότητα του καπιταλισμού

Από giorgis , Παρασκευή 10 Απριλίου 2009 | 10:48 π.μ.

Λογικό είναι μα πανυγηρίζει η φυλλάδα σήμερα για το «κλίμα ευδαιμονίας» που επικρατεί στο Χρηματιστήριο!
Όταν μόλις προχτές ανακοίνωσαν ότι τα κέρδη των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιρειών ήταν πέρσι 10.000.000.000 ευρώ, είναι να μην πανηγυρίζουν;

Ναι καλά διαβάσατε! Οι 300 περίπου εισηγμένες εταιρίες στο Χρηματιστήριο είχαν πέρσι καθαρά κέρδη 10 δισεκατομμύρια ευρώ! Και τα περασμένα χρόνια είχαν πάει πολύ καλά. Το 2007 είχαν καθαρά κέρδη 11,3 δισ.

Σύνολικά, μέσα σε μια και μόνο τετραετία, οι ντόπιοι πλουτοκράτες είχαν καθαρά κέρδη (πάντα σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία) 38,2 δισεκατομμύρια!


Και γα να καταλάβετε για τι ποσό μιλάμε αρκεί να αναφέρουμε ότι είναι τετραπλάσιο του δημόσιου ελλείμματος.

Αυτό το «δημόσιο έλλειμμα» που για να το περιορίσει η κυβέρνηση "παγώνει" μισθούς και συντάξεις για μια 3ετία υπακούοντας στις εντολές του Αλμούνια!
Μια χούφτα δηλαδή βιομήχανοι και τραπεζίτες έβαλαν στα θησαυροφυλάκια τους την τετραετία που μας πέρασε τετραπλάσιο ποσό απ’ όσο θα κληθούν να πληρώσουν δέκα εκατομμύρια Ελληνες με την περιοριστική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης σε μισθούς και συντάξεις.

Αν το συνειδητοποιήσει αυτό κάποιος θα αντιληφθεί και την βαρβαρότητα του καπιταλισμού.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

12 Απριλίου 2009 στις 7:19 μ.μ.

Το παιχνίδι ειναι στημένο,28δις,προκειμένου ν'ανέβει η μετοχή των Τραπεζών,στον επόμενο χρόνο η καμπάνα θα σημάνει θάνατο.Προσοχή!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger