Home » » Επιλεκτικές ευαισθησίες

Επιλεκτικές ευαισθησίες

Από giorgis , Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009 | 4:06 μ.μ.

Ο σύντροφος δικηγόρος Γιώργος Γκουντούνας –τον χάσαμε πρόσφατα- συνήθιζε να λέει ότι «Η Δικαιοσύνη αποδεικνύεται μόνιμα θεραπαινίδα της σάπιας νεοφιλελεύθερης ελίτ».

Κι επειδή για τον ρόλο και την αποστολή της αστικής «δικαιοσύνης» έχουμε αναφερθεί πάρα πολλές φορές σ’ αυτή την ανάρτηση θα σταθούμε μόνο στηλιτεύοντας την υποκρισία και των φαρισαϊσμό ορισμένων πολιτικών και «θεσμικών» παραγόντων σχετικά με τις αντιδράσεις που εκδήλωσαν στις δικαστικές μεθοδεύσεις σχετικά με τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της «Ζήμενς».

«Ιερή» αγανάκτηση τους κατέλαβε και οι «πύρινες» δηλώσεις διαδέχονται η μια την άλλη.

«Οι συλλήψεις και οι προφυλακίσεις συζύγων και θυγατέρων κατηγορουμένων συνιστούν ακραίες δικονομικές ενέργειες, που εγκυμονούν κινδύνους για τη λειτουργία του κράτους δικαίου, για το κύρος της δικαιοσύνης και για τη διασφάλιση των ατομικών δικαιωμάτων», μας είπε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντ. Ρόβλιας.

«...παράσταση επιθεώρησης θυμίζει η δικαιοσύνη...», δήλωσε ο Δ. Βερβεσός, αντιπρόεδρος του ΔΣΑ.

«Εχουμε μια σπασμωδική προσφυγή σε ακραία και εκδικητικά μέτρα εναντίον δικαίων και αδίκων που προκαλούν φόβο και καταρρακώνουν το κύρος του κράτους», τονίζει σε ανακοίνωση του η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Και καλά όλα αυτά ρε τζιμάνια. Οντος πανικόβλητη η κυβέρνηση και η «θεραπαινίδα» έχει χάσει τα αυγά και τα καλάθια με την τροπή που πήρε το σκάνδαλο της «Ζήμενς» και αντιδράει σπασμωδικά τσαλαπατώντας ακόμα και το «δικό της» αστικό δίκαιο.

Που στο διάολο όμως είναι η ευαισθησία σας όταν σήμερα πέντε μήνες μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη εξακολουθούν να βρίσκονται στα μπουντρούμια των φυλακών έξι νεολαίοι που τύλιξαν οι μπάτσοι σε μια κόλα χαρτί με κατηγορίες ότι συμμετείχαν σε «βέβηλες πράξεις εναντίον της έννομης τάξης»;
Και το εξωφρενικό είναι ότι παραπέμπονται να δικαστούν για «σύσταση συμμορίας» με τις διατάξεις του τρομονόμου (!!!!) που προβλέπει εξοντωτικές ποινές.

Εντάξει, είναι απαράδεκτη η περιπέτεια που περνάν τα παιδιά του Καράβελα.
Από κει και πέρα όμως δεν μπορείτε να βλέπετε το δέντρο –που είναι οι πολιτικές σας σκοπιμότητες- και να χάνετε το δάσος που είναι το γεγονός ότι η «δικαιοσύνη» δεν είναι παρά ένας κατασταλτικός μηχανισμός που κύριο στόχο έχει το μαχητικό κίνημα. Και εκεί να κάνετε την πάπια ενώ τις «δικονομικές παραβάσεις» να τις εντοπίζεται μόνο όταν θίγονται «επώνυμα» πρόσωπα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger