Home » , » ΚΚΕ: Μια λαϊκή εξουσία που δεν λέει μα ‘ρθει

ΚΚΕ: Μια λαϊκή εξουσία που δεν λέει μα ‘ρθει

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 | 8:07 μ.μ.

Πηγή: Βασίλης Τζώρτζης – «Πριν»

Οι προηγούμενες μέρες βρίθουν ιστορικών επετείων και ιδεολογικών αναφορών. Με αφετηρία την 28η Οκτωβρίου, την επέτειο της μεγάλης Οκτωβριανής επανάστασης, το Πολυτεχνείο κ.α., ανοίγει διάπλατα η δυνατότητα για μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για κορυφαία ζητήματα όπως: η στάση των κομμουνιστών στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, η μετωπική πολιτική, οι νομοτέλειες της επανάστασης κλπ. Σε τελική ανάλυση συζητάμε για την Αριστερά όπως τη θέλουμε να είναι. Η συζήτηση αυτή δεν αφήνει απ’ έξω τον ιστορικό γίγαντα της αριστερός αυτής της χώρας. Πως θα μπορούσε άλλωστε; Οι σκέψεις και ο προβληματισμός γύρω από τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ εκκινούν από το εκλογικό αποτέλεσμα, τις εκτιμήσεις της Κ.Ε. για την εκλογική μάχη, καθώς και την πρόσφατη ανακοίνωση της Κ.Ε. για τον προγραμματισμό δράσης. Στο κείμενο ακολουθούν αιτιάσεις πάνω στην πολιτική γραμμή του ΚΚΕ, όσο και στα μεθοδολογικά εργαλεία διάφορων κριτικών απέναντι του.

Η κριτική απέναντι στο ΚΚΕ μπορεί να είναι δημιουργική, να εκκινεί από επαναστατικές θέσεις, να διακατέχεται από ιδεολογική συνοχή κλπ. Αντίθετα μπορεί να αναπαράγει ιστορικά συμπλέγματα, να αγνοεί τα σημερινά ντοκουμέντα του κόμματος, να προβαίνει σε δίκες προθέσεων κ.α. Σε κάθε περίπτωση αν θέλουμε να είμαστε τίμιοι με τα καθήκοντα της περιόδου, όσο και με τους εαυτούς μας, η κριτική απέναντι στο ΚΚΕ δεν μπορεί να κραδαίνει ως ισχυρότερο της επιχείρημα το εκλογικό αποτέλεσμα.

Φυσικά μια αντανάκλαση της πολιτικής του ΚΚΕ βλέπουμε και στο εκλογικό αποτέλεσμα. Η κύρια προβληματική των επιλογών του ΚΚΕ βρίσκεται στην απόσπαση της τακτικής από τη στρατηγική, στην αντιμετώπιση της κίνησης κοινωνικών δυνάμεων με όρους στρατηγικής καθαρότητας, στη βαθιά και ενεργό εγγραφή της ήττας του κομμουνιστικού κινήματος σε όλη την έκταση της φυσιογνωμίας του.

Το ΚΚΕ θα μπορούσε να καταγράψει ένα εκλογικό αποτέλεσμα λίγο ή και αρκετά καλύτερο με αυτή την πολιτική γραμμή και δράση, ένα αποτέλεσμα το οποίο θα έδινε πάλι την ευκαιρία στην ηγεσία του να μιλήσει για «τάση επανασυσπείρωσης». Οι κριτικές αυτές τότε θα έμοιαζαν ανίσχυρες, ενώ σωστά εντοπίζουν πως η σημερινή δράση του κόμματος δεν οξύνει την πάλη απέναντι στα κορυφαία ερωτήματα της ελληνικής κοινωνίας, δεν γεννά αγωνιστικούς «σπινθήρες», δεν σωρεύει πραγματικά όρους για την ανασυγκρότηση και αντεπίθεση του κινήματος.

Ο βασικός δρόμος αντιπαράθεσης με το ΚΚΕ περνάει από τη θέση του για τη «λαϊκή εξουσία». Για τον τρόπο με τον οποίο υποτάσσει την τρέχουσα δραστηριότητα (τακτική) στο γενικό του οραματικό σχέδιο (στρατηγική). Η σποραδική όσο και συνηθισμένη διαφωνία πάνω σε ζητήματα που μοιάζουν ασύνδετα δεν παράγει «πολιτικό προϊόν», αναπαράγει συνδικαλισμούς και υπεκφυγές π.χ. μια ψηφοφορία σε ένα τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο.

Η διαφορά μεταξύ ενός κοινωνικού οράματος και μιας ουτοπίας, ενώ και τα δύο είναι τοποθετημένα στο μέλλον, είναι πως το μεν πρώτο μπορείς να το προσεγγίσεις, μέσα από μια πορεία, ενώ το δεύτερο ΟΧΙ. Έτσι η εγκατάλειψη της τακτικής στο όνομα της στρατηγικής καθαρότητας, οδηγεί σε εγκατάλειψη της στρατηγικής! Η προβολή της μελλοντικής «λαϊκής εξουσίας» με όρους εμμονής, μια εκφορά λόγου σε δεύτερο ενικό «αν δεν κοινωνικοποιήσεις τα μέσα παραγωγής δεν μπορείς να κάνεις τίποτα», χωρίς καμία αναφορά στο δρόμο όχι μόνο δεν ωριμάζει την πολιτική συνείδηση της εργατικής τάξης, αλλά αποτελεί διακωμώδηση της επανάστασης.

Για παράδειγμα: η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής στη λαϊκή εξουσία. Ποια είναι η υλική βάση στην οποία ερείδεται η συνείδηση, ώστε να ωριμάσει η ιδέα της κοινωνικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής; Ασφαλώς είναι η μεγάλη κοινωνική παραγωγή και ακόμη καλύτερα η Δημόσια ιδιοκτησία σης πρώην ΔΕΚΟ. Αν μπορούμε σήμερα να ρωτήσουμε «Τί είναι το νερό; Είναι εμπόρευμα;» και με βάση την απάντηση να «χτίσουμε» την προοπτική της κοινωνικοποιημένης παραγωγής, τότε καλά θα κάνουμε να σκεφτούμε πως η συνείδηση ΔΕΝ κρέμεται από τους ουρανούς, αλλά στηρίζεται σε κάποια υλική βάση. Τώρα γιατί το αίτημα για άμεση κρατικοποίηση, χωρίς αποζημιώσεις και με εργατικό έλεγχο είναι οπορτουνιστικό και ενσωματώσιμο μένει ως μυστήριο.

Το αντικειμενικό πρόβλημα αυτής της προσέγγισης του ζητήματος είναι πως η κοινωνικοποίηση έπεται της επανάστασης, αποτελεί προϊόν της! Πολύ περισσότερο αφού για τη μαζική συνείδηση όσο δημόσιο αγαθό είναι το νερό και το ρεύμα, άλλο τόσο είναι η αστική δικαιοσύνη και η ασφάλεια (αστυνομία, ΜΑΤ). Η κλίση της κοινωνικοποίησης σε όλες τις πτώσεις σε καμία περίπτωση ΔΕΝ αποτελεί προετοιμασία για μεγάλες αγωνιστικές εξάρσεις. Πόσο δε μάλλον όταν η τοποθέτηση του κόμματος για τα μεγαλύτερα ερωτήματα όπως για την έξοδο από την ΕΕ και την ευρωζώνη, αποκτά καθαρότητα μόνο με όρους (χρονικούς) μιας απόμακρης προοπτικής, ΚΑΙ ΟΧΙ για το φλέγον σήμερα.

Για τις σχέσεις παραγωγής εντός αυτών των κοινωνικοποιημένων μέσων παραγωγής, για τις ιδεολογικές σχέσεις και πρακτικές, για το διαχωρισμό πνευματικής/χειρωνακτικής εργασίας, διευθυντικών και εκτελεστικών λειτουργιών ΟΥΤΕ λόγος! Μάλλον στη λαϊκή εξουσία το ΚΚΕ έχει υπερνικήσει αυτά τα καπιταλιστικά κατάλοιπα και όσοι τα αναφέρουμε αναπολούμε το καπιταλιστικό χθες. Λογικά συνεπάγεται πως είμαστε εχθροί του σοσιαλισμού και αντεπαναστάτες.

Οι αντιφάσεις της γραμμής του ΚΚΕ πρέπει να αναλυθούν και να ανοιχτούν δημόσια. Έτσι και αλλιώς η ίδια η ζωή θα φέρνει στην ημερήσια διάταξη με καινοφανέρωτο τρόπο διλλήματα ιστορικού βεληνεκούς. Η περίπτωση του δημοψηφίσματος ήταν η πιο χαρακτηριστική. Οι εξελίξεις ίσως μας ξαφνιάσουν με την ταχύτητα που μπορεί να αποκτήσουν. Η κριτική απέναντι στο ΚΚΕ μπορεί και πρέπει να σκιαγραφεί την αναγκαιότητα όσο και τα χαρακτηριστικά του Κομμουνιστικού φορέα της εποχής μας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 158 σχόλια

Ανώνυμος
29 Νοεμβρίου 2015 στις 8:54 μ.μ.

Το ΚΚΕ μετά την ολοκλήρωση των αναροπών του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ το 1991 μελέτησε την ιστορία του και έβγαλε πολύτιμα συμπεράσματα που τα χρησιμοποιεί στην δράση του. Πρέπει σε κάθε περίπτωση να διατηρεί την Αυτοτέλεια του. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να κάνει Πολιτικά Μέτωπα με τον οπορτουνισμό ό οποίος είναι ο καπιταλισμός με προβιά φίλου. Και ποτέ δεν πρέπει να συμμετέχει σε κυβέρνηση ότι όνομα και να έχει όσο οι Καπιταλιστές είναι στην Εξουσία. Στις αστικές κάλπες συμμετέχει μόνο για την προβολή των θέσεων και τα οικονομικά για την προπαγάνδα. Ταυτόχρονα παλεύουμε μέσα απο την λαική συμμαχία μαζί και με ανθρώπους που δεν είναι Κομμουνιστές για την έξοδο απο την Ε.Εμε Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Και απο αυτό τον δρόμο που μας δίδαξε ο ΛΕΝΙΝ δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Ανώνυμος
29 Νοεμβρίου 2015 στις 9:13 μ.μ.

Οσο και να ασχολειστε με το κκε ο εργαζομενος λαος και τα 2 μυρια των ανεργων το αγνοουν αυτό το κομμα. Αφορά γραφειοκρατες και βολεμενους φαντασιοπληκτους.

Ανώνυμος
29 Νοεμβρίου 2015 στις 9:50 μ.μ.

Η Ταξική πάλη κατά τη οικοδόμηση του Σοσιαλισμού συνεχίζεται αλλάζοντας μορφές. Η Αστική Τάξη που συνεχίζει να υπάρχει σαν μεμονομένα άτομα προσπαθούνε να επανέλθουνε χρησιμοποιόντας την προβιά του Οπορτουνισμού. Η Δικτακτορία του προλεταριάτου πρέπει να είναι εκεί για να την τσακίσει.

Ανώνυμος
29 Νοεμβρίου 2015 στις 9:58 μ.μ.

9.13 Αρα αφού είναι όπως τα λες γιατί στεναχωρείς τον ευατό σου μη σε νοάζει. Κάτσε στον καπιταλισμό εσύ να τον κάνεις ανθρώπινο στην 2α παρουσία

29 Νοεμβρίου 2015 στις 10:25 μ.μ.

Η ηγετική ομάδα ως γραφειοκρατική επαγγελματική κάστα έχει θέσει ως προτεραιότητα τη διατήρηση και την αναπαραγωγή της πάνω στο όνομα και την ιστορία του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα η εικόνα του Κομμουνιστή ως ανεπάγγελτου γραφικού τύπου που πιστεύει σε μια αόριστη ουτοπία δένει γάντι με την αστική προπαγάνδα...

Ανώνυμος
29 Νοεμβρίου 2015 στις 10:36 μ.μ.

8.54
Το ΚΚΕ μετά την ολοκλήρωση των αναροπών του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ το 1991 μελέτησε την ιστορία του και έβγαλε πολύτιμα συμπεράσματα που τα χρησιμοποιεί στην δράση του!!! Eλα ρε κκεδακι το βγαλατε;ποτε; και πως εξηγησατε το γεγονος οτι οι γοντικοιμαιληδες υμνουσαν απο το πρωι μρχρι το βραδυ την μπρεζνιεφικη εποχη; πληρωσαν , απολογηθηκαν ποτε; ανοιγες το ριζοσπαστη 70-80 και νομιζες οτι ο μπρεζνιεφ ήταν ο τσε!! ουστ παραμυθαδες πολιτικοι απαρεωνες

Ανώνυμος
29 Νοεμβρίου 2015 στις 11:17 μ.μ.

10.25 Αόριστη ουτοπία να έχει ο λαός τα μέσα παραγωγής στα χέρια του. Ενώ ορατή να τα έχουνε οι Καπιταλιστές. Εχεις δίκιο απο την στιγμή που είσαι Εφοπλιστής.

Ανώνυμος
29 Νοεμβρίου 2015 στις 11:33 μ.μ.

10.36 Ψιτ Οπορτουνάκο μην εκτίθεσαι. Ο ΤΣΕ ήτανε με τους Μπολσεβίκους Παίξε με κάτι άλλο.......................................................

Ανώνυμος
29 Νοεμβρίου 2015 στις 11:57 μ.μ.

10.25 Τιμούνε τους πεθαμένους για να θάψουνε τους ζωντανούς που και αυτούς τους βρίζανε όσο ζούσανε. Τίποτα Παράξενο............

Ανώνυμος
30 Νοεμβρίου 2015 στις 1:32 π.μ.

Πόσοι τσαρλατάνοι απο εσάς , έχετε πολιτικό στίγμα για να μπορείτε να κριθειτε; Άραγε το 85 , το 91 ή το 2000, τι λέγατε για την περεστρόικα, για τις ανατροπές και το τέλος της ιστορίας ,ή για τον πασιφισμο και το τέλος της ταξικής παλης? πόσοι απο εσάς άναρχο ,αριστεριστικο , Συριζαίοι έχετε σχέσεις νυχι/ κρέας με την ηγεσία σε επίπεδο προσώπων ( λαφαζανης, Αλαβάνος , ελαφρός , κλπ ναυάγια ) του ΚΚΕ του 80;;;; Προς τι λοιπόν η ειρωνία;
Σημερα το ΚΚΕ έχει το θάρρος και την πολιτική ωριμότητα να κάνει βήμα μπροστα. Εσεις?????

30 Νοεμβρίου 2015 στις 6:34 π.μ.

11.17 Αόριστη ουτοπία θέλει να το παρουσιάσει η αστική προπαγάνδα και η ηγεσία του ΚΚΕ βοηθάει στη δημιουργία αυτής της εικόνας, πηγαίνοντας κατευθείαν στο στρατηγικό στόχο παρακάμπτοντας την τακτική, όπως πολύ σωστά επισημαίνει το άρθρο. Μια χαρά είναι ο Εφοπλιστής έτσι...μη φοβάσαι

Ανώνυμος
30 Νοεμβρίου 2015 στις 9:51 π.μ.

1.32. Αυτών η δουλειά είναι διαχρονικά η ίδια Να φτιάχνουνε μαζί με Ταξικά ναυάγια που ανέφερες τα Οπορτουνιστικά αναχώματα ωστε ο λαός να είναι πάντα εγκλωβισμένος στον καπιταλισμό. Τσιράκια του είναι

Ανώνυμος
30 Νοεμβρίου 2015 στις 12:11 μ.μ.

φραππες//εχει παρατηρησει κανεις οτι ο τροπος που τσουβαλιαζουν οι του κκε οσους διαφωνουν μαζυ του απο "συγγενεις" χωρους,μοιαζει-απελπιστικα-με το τροπο που τσουβαλιαζει η ακροδεξια τα "αναρχοκουμμουνια"?και κατι αλλο,γιατι με πρηξατε../ο ρεφορμισμος του συριζα δεν συνιστα το λογο,αλλα το τροπο της προδοσιας του.η διασπαση του κινηματος,η αρνηση συνεργασιων στη βαση,συνιστουν εναν αλλο τροπο προδοσιας.

Ανώνυμος
30 Νοεμβρίου 2015 στις 12:42 μ.μ.

1.32 Ακριβώς για αυτό αλλάζουνε κάθε 5 με 6 χρόνια ονόματα. Αυτός είναι ο Οπορτουνισμός. Τυχοδιώκτες....

Ανώνυμος
30 Νοεμβρίου 2015 στις 3:19 μ.μ.

1. 10.36 Ψιτ Οπορτουνάκο μην εκτίθεσαι. Ο ΤΣΕ ήτανε με τους Μπολσεβίκους Παίξε με κάτι άλλο.......................................................
2. Σημερα το ΚΚΕ έχει το θάρρος και την πολιτική ωριμότητα να κάνει βήμα μπροστα. Εσεις?????

κνιτακια εχετε ξεκουτιανει απο την πολλη παρεα με τους γοντικομαιληδες!! απολογηθειτε γιατι προσκυναγατε και γλειγατε καθε μπρεζνιεφ και γκορμπατσωφ (η παπαρηγα τι γονατιζε μπροστα του!) και μετα μιλατε. αιντε τερμα το παραμυθι. εκει στο 5% μονιμα!

Ανώνυμος
30 Νοεμβρίου 2015 στις 4:27 μ.μ.

29 Νοεμβρίου 2015 - 9:13 μ.μ.
Λαος και τα 2 μυρια των ανεργων το αγνοουν αυτό το κομμα ειδες ομος τη παθενουν
στηρίζοντας καπιταλιστικα και οπορτουνιστικα κώματα της δήθεν αριστεράς
πόλεμοι ανεργία φτωχιά προσφυγιά αυτοκτονίες
Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες!!! Αϊνστάιν...
Υ.Σ. Ρε μπας και ηταν ΚΚΕ;

Ανώνυμος
30 Νοεμβρίου 2015 στις 7:21 μ.μ.

6.34. Κάνεις λάθος. Δεν πάμε καθόλου κατευθείαν στον Στρατηγικό στόχο. Σε μη Επαναστατικές συνθήκες το ΚΚΕ σύμφωνα με τις Θέσεις του Απρίλη του Λένιν παλεύει μέσα απο το ΠΑΜΕ και την Λαική Συμμαχία μαζί και με ανθρώπους που δεν είναι Κομμουνιστές για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Οσο θα δυναμώνει αυτός ο αγώνας θα αποσπά προσωρινά μέτρα ανακούφισης στην πορεία που σου περιέγραψα. Αυτά μας δίδαξε ο Λένιν και η εμπειρία του Δ.Κ.Κ και του ΚΚΕ. Ποτέ και πουθενά ο λαός δεν πήρε την εξουσία μέσα απο Πολιτικά Μέτωπα με τον Οπορτουνισμό και απο κυβερνήσεις μέσα στον Καπιταλισμό. Πες ένα παραδειγμα χώρας και θα έρθω μαζί σου.......................................

Ανώνυμος
30 Νοεμβρίου 2015 στις 7:55 μ.μ.

12.11 Δεν υπάρχουνε συγγενείς πολιτικοί χώροι. Υπάρχει ΚΚΕ και Οπορτουνισμός βασκό εργαλείο του Καπιταλισμού για τον Εγκλωβισμό του λαού. Η Ιστορία είναι Καταπέλτης για τα εγκλήματα του Οπορτουνισμού.

Ανώνυμος
30 Νοεμβρίου 2015 στις 8:01 μ.μ.

3.19 Ποτέ δεν είναι κριτηριο για τα Κ.Κ τα αποτελέσματα Αστικών εκλογών .Συμμετέχουνε για την προβολή των θέσεων και τα χρήματα για την Προπαγάνδα. Αυτά που ήξερες πεθάνανε το 1991..........

Ανώνυμος
30 Νοεμβρίου 2015 στις 8:54 μ.μ.

Ολοι στην Απεργία 3 Δεκέμβρη με τα μπλοκ του ΠΑΜΕ και της Λαικής Συμμαχίας. Παλεύουμε ενάντια στην νεα τραγωδία που έρχεται με το 3ο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Μονομερής διαγραφή του χρέους Εξοδος απο την Ε.Ε Κοινωνικοποίηση των Μέσων παραγωγής Κεντρικός σχεδιασμός εργατικός έλεγχος. Στην πορεία αυτού του αγώνα όσο θα δυναμώνει η Λαική Συμμαχία θα αποσπά προσωρινά μέτρα ανακούφισης μέχρι την τελική νίκη. Απομονώνουμε παντου τα τσιράκια του καπιταλισμού διοασπαστές της τάξης μας. Ταξική ενότητα πάνω απο όλα.

30 Νοεμβρίου 2015 στις 11:16 μ.μ.

7.21. Τι σχέση έχουν οι Θέσεις του Απρίλη του Λένιν με ότι κάνει το ΚΚΕ σήμερα; Και γιατί μπορεί το ΚΚΕ να συνεργαστεί, να κάνει μέτωπα, με άτομα που δεν είναι κομμουνιστές αλλά όχι με άλλες πολιτικές δυνάμεις, βάζοντας σαν κοινό στόχο έστω αυτά τα "προσωρινά μέτρα ανακούφισης"; Αφού έτσι κι αλλιώς είμαστε σε "μη επαναστατικές" συνθήκες; Σε όλες τις χώρες (και στην Ελλάδα) τα ΚΚ έγιναν ισχυρά και απέκτησαν απήχηση στο λαό μέσα από τα μέτωπα. Αλλιώς θα έμεναν περιθωριακά γκρουπούσκουλα που δεν θα τα ήξερε κανένας. Δεν αμφισβητώ την πρόθεση και την αγωνιστικότητα του κόσμου, αλλά το αφήγημα κάμπου μπάζει και εμπεριέχει τον κίνδυνο του απομονωτισμού με φόβο τη "μόλυνση" του οπορτουνισμού... Χρειάζεται περισσότερη τόλμη στην ηγεσία αντάξια της βάσης.

Ανώνυμος
1 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:26 π.μ.

11.16 Κ.ανεις τραγικό λάθος. Οποτε το ΚΚΕ και το Δ.Κ.Κ μπήκε σε αυτήν την λογική η σαν Ελιγμός για την Προστασία της ΕΣΣΔ η σαν επίσημη θεωρία το 1956 έγινε καταστροφή. Πουθενά δεν πανε την εξουσία με πολιτικά μέτωπα. Μόνο με λαική συμμαχία. Χωρια οτι τα Κ.Κ καταστραφήκανε. ΕΑΜ. Λιβανος Καζέρτα Βαρκιζα. ΕΔΑ κατέστρεψε το ΚΚΕ συναπισμος τα ίδια το 1991. Με διαφορετικούς ανθρώπους μο σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ.

Ανώνυμος
1 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:28 π.μ.

Τα Προσωρινά μέτρα ανακούφισης θα τα αποσπάσουμε όσο δυναμώνει η Λαική Συμμαχία με βάση τον στόχο που σου είπα. Και όχι σαν διαχειρηστές του καπιταλισμού

Ανώνυμος
1 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:44 π.μ.

11.16 Οτι δικαιώματα κέρδισε η εργατική τάξη στον Καπιταλισμό ήτανε αντανάκλαση της υπάρξης της ΕΣΣΔ και του Σοσιαλιστικού Στρατοπέδου όπου οι Καπιταλιστές ήτανε υποχρεωμένοι να δίνουνε κάτι για να μην ανατραπούνε και να ενσωματώσουνε τον λαό. Μετά την ολοκλήρωση των Ανατροπών το 1991 ο Καπιταλισμός χωρίς αντίπαλο και στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο απο δεκαετίες πέρνει πίσω τα πάντα και μόνο αν τους ανατρέψουμε υπάρχει λύση. Και βέβαια για την ανατροπή του Σοσιαλισμού η Ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον Οπορτουνισμό που όταν επικράτησε στην ΕΣΣΔ το 1956 συνειδητά εφάρμοσε νόμους του καπιταλισμού σταδιακά.Με αποτέλεσμα την συκοφάντηση του Σοσιαλισμού και την μετατροπή των Κ.Κ σε οχήματα της Αντεπανάστασης. Μετά απο τέτοια εμπειρία να ζητάς απο το ΚΚΕ πολιτική συνεργασία με τον οπορτουνισμό είναι αυτοκτονία, ΟΙ Εχθροι ήρθανε ντυμένοι φίλοι..............................................................................................................................

Ανώνυμος
1 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:26 μ.μ.

Λέει ο κνίτης Π.Μπαλτσαβιάς.Το ΚΚΕ εκπροσωπεί την εργατική τάξη.
Σώπα ρε τριμέγιστε!! Μωρ'τι μουλές?Την εργατική τάξη την ρώτησες ρε αν γουστάρει να την εκπροσωπεί το ξεφτιλισμένο κώμα?
Για κάντε μια προσπάθεια να βγείτε στην εργατική τάξη να τα πείτε αυτά.Θα φάτε φτύσιμο που θα πάει σύννεφο μαζί με το ξύλο της αρκούδας.

Ανώνυμος
1 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:47 μ.μ.

Το ΚΚΕ εκπροσωπεί την Εργατική Τάξη!!! ο μαιλης, γοντικας και αλλοι γνωστοι τεμπεληδες εκπροσωπουν την εργατικη ταξη!! χαχαχα! η παπαρηγα που εχει να κανει μεροκαματο 200 χρονια εκπροσωπεί την Εργατική Τάξη!! χαχα! αυτη που πηγαινε το 89 γονυπετης λουλουδια στον γκορμπατσωφ!! χαχαχα!

Ανώνυμος
1 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:54 μ.μ.

Μη χάνεις την ψυχραιμία σου Το ΚΚΕ Εκπροσωπεί την Εργατική Τάξη. Ολα τα άλλα κόμματα είναι με την Αστική Τάξη. Οτι είπε το ΚΚΕ δικαιώθηκε 100%. ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έχουμε που υπόγραψε 3ο χειρότερο μνημόνιο. Λύση μέσα στον Καπιταλισμό δεν ύπάρχει. Μόνο με Λαική Συμμαχία μπορούμε να φύγουμε απο την Ε.Ε με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος

Ανώνυμος
1 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:24 μ.μ.

10.47 Το Κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία. Λάθος Ραβασάκι σου δώσανε......................................................................................

1 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:57 μ.μ.

1.26, 11.44, Π. Μπαλτσαβιά: Αν το ΚΚΕ δεν είχε κάνει συμμαχίες και άνοιγμα στην κοινωνία και στο λαό μέσα από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα δε θα το ήξερε κανένας. Ούτε η Σ.Ένωση θα είχε επιβιώσει από τους πολέμους (Α και Β) χωρίς ελιγμούς και συμμαχίες. Η εκτροπή τους από το στόχο του σοσιαλισμού είναι άλλο ζήτημα και είχε ξεκινήσει πολύ πριν το 1956. Ο ανταγωνισμός ΗΠΑ-ΕΣΣΔ ήταν επί της ουσίας μεταξύ ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (μετά από κάποιο σημείο που είχε εδραιωθεί ο κρατικομονωπολιακός καπιταλισμός στο "σοσιαλιστικό" στρατόπεδο) και οι λαοί κέρδισαν ότι μπορούσαν με τους αγώνες τους και μια μικρή ίσως επιρροή της ΕΣΣΔ σε συμβολικό επίπεδο. Τώρα η επινόηση της "Λαϊκής Συμμαχίας", όπου όμως ένα κόμμα θα κυριαρχεί (αφού θα απαγορεύονται τα υπόλοιπα) έχει κάποια θεωρητικά κενά. Πως μπορείς να συνεργάζεσαι με μεμονωμένα άτομα με αστικές αντιλήψεις (αφού δεν είναι κομμουνιστές) αλλά όχι όταν τα άτομα αυτά είναι οργανωμένα σε (αστικά) κόμματα; Πως περιμένεις οι (μη κομμουνιστές) "σύμμαχοι" να σε αναγνωρίσουν ως μοναδικό προνομιούχο στη συμμαχία κόμμα της εργατικής τάξης, ιδιαίτερα με το "επαγγελματικό υπόβαθρο" της ηγεσίας σου; [όπως επισημαίνουν πολλοί εδώ μέσα]. Και το βασικότερο: τι είδους "δράση" προτείνεις τέλος πάντων; Οι απαντήσεις σε όλα αυτά για όλο τον υπόλοιπο κόσμο δεν είναι καθόλου αυτονόητες...

Ανώνυμος
2 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:33 π.μ.

11.57 Κάνεις λάθος, Το ΚΚΕ το ξέρανε οι πάντες μέσα απο τους αγώνες τις θυσίες μεχρι το 1940. Το ΕΑΜ ήτανε η καταστροφή του λαού και του ΚΚΕ. Λίβανος Κζέρτα Βάρκιζα ήτανε στην λογική της Εθνοικής Ενητας και του Σοσιαλισμού με Στάδφια. Με αυτή τη λογική δεν πήραμε την εξουσία τον οκτώβρη του 1944 όπως και στην Δ.Ευρώπη. Γιατί θεωριτικοποιήθηκε ο Ελιγμός. Η Ανατροπή του Σοσιαλισμού ξεκίνησε το 1956 με την επικράτηση του Οπορτουνισμού που μετέτρεψε σταδιακά τα Κ.Κ σε όχημα της Αντεπανάστασης.. Η ΕΣΣΔ σώθηκε μόνο χάρη στο Μολότοφ Ρίμπεντροπ. Η Λύση είναι η Ταξική Ενότητα μέσα απο το ΠΑΜΕ και την Λαική Συμμαχία μακριά απο Πολιτιακά μέτωπα και κυβερνήσης μέσα στον Καπιταλισμό. ΔΕν υπάρχει άλλος δρόμος

Ανώνυμος
2 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:42 π.μ.

11.57 Η Ηγεσία του ΚΚΕ τα τελευταία 25 χρόνια είναι εξαιρετριη. Τράβηξε την διαχωριστηκή γραμμή με τον Οπορτουνισμό και ξεκαθάρισε απόλυτα τα πράγματα αποκαθιστώντας τα Επαναστατικά χαρακτηριστικά που είχανε γίνει σμπαράλια μέσα στα πολιτικά μέτωπα ΕΑΜ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ που μας καταστρέψανε.

Ανώνυμος
2 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:04 π.μ.

11.57 Η Δράση υπάρχει απο το ΠΑΜΕ και την Λαική Συμμαχία. Αγώνας για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής που όσο θα δυναμώνει θα αποσπά Προσωρινά μέτρα ανακούφισης μακριά απο οποιαδήποτε κυβέρνηση όσο οι καπιταλιστές έχουνε την εξουσία.

Ανώνυμος
2 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:54 π.μ.

11.57 Και με όλα αυτά τα Αντικομμουνιστικά ενάντια στους Μπολσεβίκους θέλεις το ΚΚΕ να κάνει πολιτικό μέτωπο με τον οπορτουνισμο. Προφανώς για να πάρετε Ρεβάνς....................................χοχοχοχοχοχοχο

Ανώνυμος
2 Δεκεμβρίου 2015 στις 2:58 μ.μ.

Ολι αύριο στην Πανελλαδική απεργία με τα Μπλοκ του ΠΑΜΕ καιο της Λαικής συμμαχίας. Το 3ο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ είναι εδω με νεα μέτρα σφαγής του λαού. Ενισχύουμε παντου την λαική συμμαχία που όσο θα δυναμώνει θα αποσπάμε προσωρινά μέτρα ανακούφισης με στόχο Μονομερής διαγραφή του Χρέους Εξοδος απο την Ε.Ε Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής Κεντρικό σχεδιασμό εργατικό έλεγχο. Δεν υπάρχει άλλη λύση για τον λαό. Επιστροφή στον Εθνικό Καπιταλισμό αποτελεί την απόλυτη καταστροφή για τον λαό. Το επιδιώκουνε Τμήματα της Αστικής Τάξης και οι Φασίστες.

Ανώνυμος
2 Δεκεμβρίου 2015 στις 7:28 μ.μ.

Ποιο μνημόνιο οπορτουνιστάκο 2.58; Δεν υπάρχουν μνημόνια. Μόνο καπιταλισμός υπάρχει και σε τρέφει (μέσω του κράτους του) για να συνεχίσεις να είσαι ανάχωμα του αγώνα της εργατικής τάξης

2 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:51 μ.μ.

12.33 - 12.42: Το ΚΚΕ το 1940-41 είχε ελάχιστα μέλη και είχε διαλυθεί εντελώς. Μέσω της εθνικής αντίστασης αναγεννήθηκε και απέκτησε απήχηση στην κοινωνία. Από 2.000 μέλη το 41 πήγε πάνω από 400.000 το '44 και αυτό τα λέει όλα. Ειδικά με την καταδίκη του ΕΑΜ και τον εκθειασμό του Ρίμπερντροπ-Μολότωφ το τερματίσατε. Ούτε οι χειρότεροι τροτσκιστές αριστεριστές δεν τα λέγανε αυτά. Η ΕΣΣΔ δεν πήρε "ξαφνικά" στροφή το '56, οι βάσεις του κρατικομονοπωλιακού καπιταλισμού είχαν τεθεί πολύ νωρίτερα. Η ηγεσία αυτονομήθηκε και έγινε προνομιούχος κάστα που ενδιαφέρεται μόνο για τη διατήρηση και αναπαραγωγή της, όπως έγινε και με το ΚΚΕ. Γι' αυτό η ρητορική της περιορίζεται σε διάφορα ακατανόητα για τον πολύ κόσμο συνθήματα όπως "κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής". Δεν θέλουν επαφή με το λαό αλλά μια μικρή ομάδα πιστών για να τους στηρίζει. Τέτοια "διαχωριστική γραμμή" χάραξε η ηγεσία.
10.54 Τα έχεις μπλέξει. Ο Κουτσούμπας και η Παπαρήγα δεν είναι οι απόλυτοι εκφραστές του κομμουνισμού. Άλλο αντικομμουνισμός και άλλο αντικουτσουμπισμός.

Ανώνυμος
3 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:03 π.μ.

10.51 To KKE to 1936 1940 είχε δεχθεί τις διώξεις της Δικτακτορίας του Μεταξά. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες το 1937 θεωριτικοποιήθηκε ο Ελιγμός των Λαικών μετώπων το 1937 απο τους Σιάντο Παρτσαλίδη κάνοντας κουρελόχαρτο το πρόγραμμα τις 6ης Ολομέλειας του 1934. Ετσι τον οκτώβρη του 1944 δεν μετατράπηκε ο πόλεμος σς ταξικό όπως και σε όλη την Δ.Ευρώπη λόγο των λαικών Μετώπων. Αν ΕΣΣΔ δεν είχε κάνει το Μολότοφ Ρίμπεντροπ θα είχε δεχθεί την ενιαία επίθεση των Καπιταλιστικώμ χωρών. Ο σοσιαλισμός ανατράπηκε σταδιακά σε μια πορεία εφαρμόζοντας νόμους του Καπιταλισμού απο το 1956. Η Διαχωριστική γραμμή το 1991 είναι με τον οπορτουνισμό και μόνο Στην λαική συμμαχία συμμετέχει όποιος θέλει σε ταξική βάση. Το επιχείρημα ότι η Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής είναι ακαταλαβίστική είναι για πολλά γέλια. ΟΙ Κομμουνιστές είναι μόνο στο ΚΚΕ.

Ανώνυμος
3 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:14 π.μ.

10.51 Αυτά που λες εσύ για την ΕΣΣΔ είναι Τροτσκιστικά και όχι το ΚΚΕ που βλέπει πίσω τη μας κατέστρεψε για να μή το κάνουμε ξανά. Και αυτά είναι ΕΑΜ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ. ο καλύτερος τρόπος για να αυτοκτονήσης

Ανώνυμος
3 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:52 π.μ.

Το 1936 στην Ισπανία ανέλαβε κυβέρνηση Λαικού μετώπου. Εδωσε 6 μήνες χρόνο αντι να τσακίσει το Αστικό κράτος οργανωθήκανε και τους Χτυπήσανε με τον Φράνκο. Το Λαικό μέτωπο στην Γαλλία το 1936 έκλεισε τα σύνορα στην Ισπανία βοηθώντας τον Φράνκο. Το 1938 στο Μόναχο Αμερική Αγγλία Ιταλία του Μουσολίνι και Γαλλία του Λαικού Μετώπου παραδώσανε στον Χίτλερ την Τσεχοσλοβακία για να χτυπήση την ΕΣΣΔ. Το 1939 όταν η Φιλανδία χτύπησε την ΕΣΣΔ η Γαλλία του Λαικού Μετώπου βοηθούσε την Φιλανδία. Το 1943 το ΕΑΜ έβαλε τον ΕΛΑΣ στο ΣΜΑ. Το 1944 υπόγραψε Λίβανος Καζέρτα. Ταυτόχρονα καταδίκασε το ΕΑΜ την ΑΣΟ για Τυχοδιώκτες έτσι χάθηκε η ευκαιρία τον Οκτώβρη του 1944 εδώ και σε ολη την Δ.Ευρώπη έχοντας έτοιμο τον Ευρωκομμουνιστικό δρόμο. Μόνο στην ΑΝ.Ευρώπη ο Κόκκινος Στρατός έδωσε την δυνατότητα στους λαούς να οικοδομήσουνε Σοσιαλισμό αποτρέποντας την Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση απο το να πνίξει τα πάντα στο αίμα όπως το 1918.

Ανώνυμος
3 Δεκεμβρίου 2015 στις 7:42 π.μ.

Φιλε 3 Δεκεμβρίου 2015 - 12:52 π.μ. “Tο 1939 όταν η Φιλανδία χτύπησε την ΕΣΣΔ” μάλλον θες να πεις ότι
«Το 1939 όταν η ΕΣΣΔ εισέβαλε με προβοκάτσια και τελείως απρόκλητα την Φιλανδία με περίπου 1 εκ στρατό 5000 τανκς και 4000 αεροπλάνα και οι περίπου 300χιλ Φιλανδοί με 32 τανκς και 120 αεροπλάνα τους άλλαξαν τα φώτα»
Ε λοιπόν καλά έκανε η Γαλλία και όλος ο υπόλοιπος κόσμος και τους βοηθούσε…

Ανώνυμος
3 Δεκεμβρίου 2015 στις 2:15 μ.μ.

10.51 Στην ΕΣΣΔ το 1956 επικράτησε η Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση λόγο των Τεράστιων απωλειών του πολέμου με αποτέλεσμα το κόμμα να μείνει χωρίς Μπολσεβίκικα Στελέχη. Το ότι πήγανε σταδιακά δείχνει ότι μέσα στον λαό δεν είχανε κανένα έρεισμα. Επίσης η ύπαρξη της Λ.Δ Κορέας και Κούβας μετά το 1991 δείχνει οτι ο Σοσιαλισμός πέτυχε. Και ότι ο μοναδικός τρόπος για να πέσει είναι η ανατροπή με όχημα την Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση.

Ανώνυμος
3 Δεκεμβρίου 2015 στις 9:02 μ.μ.

7.42 Δεν στα μαθανε καλα. Η Φιλανδια χτυπησε την ΕΣΣΔ το 1939 βοηθουμενη απο τους Δυτικους και την Γαλλια με Λαικο Μετωπο και ετοιμαζανε και στρατο μονο που δεν προλαβανε γιατι νικησε η ΕΣΣΔ. Οσο για το Αντικομμουνιστικο σου μισος τα λεει ολα.

Ανώνυμος
3 Δεκεμβρίου 2015 στις 9:06 μ.μ.

7.42 Και μια συμβουλή. Να αποφεύγεις την Ιστορία που σερβίρουνε οι Μυστικές υπηρεσίες του Καπιταλισμού και τα Τσιράκια τους...................

4 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:15 π.μ.

12.03 Ωραία το ποιηματάκι αλλά με το Ρίμπετροπ Μολότωφ το μόνο που "κέρδισε" ήταν να δώσει λαβή για τα αντικομμουνιστικά στερεότυπα περί ταύτισης ναζισμού-κομμουνισμού. Οι Γερμανοί απλώς όταν ήταν έτοιμοι επιτέθηκαν, ανεξαρτήτως του Συμφώνου. Για βγες στο δρόμο και ρώτα κάποιον στην τύχη τι θα πει "κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής" να δεις τι γέλιο έχει να πέσει. Και τι μας λες; Το ΚΚΕ εκδίδει "πιστοποιητικά κομμουνιστικών φρονημάτων"; Το τερμάτισες τώρα...
12.14 Διάβασε το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ του ¨Άγη Στίνα δεις ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά που λέτε εσείς εδώ για το ΕΑΜ τώρα. Ούτε copy paste να είχατε κάνει.
2.15 Αυτή είναι νέα θεωρία; Μόνο το κόμμα είχε τεράστιες απώλειες στον πόλεμο; Και η Βόρεια Κορέα είναι δείγμα επιτυχίας του σοσιαλισμού; Μάλλον εδώ προβοκάρεις, δεν μπορεί. Μόνο ο Άδωνις λέει "θέλετε να μας κάνετε Β. Κορέα" και εσύ τον επιβεβαιώνεις...

Ανώνυμος
4 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:37 π.μ.

7.42. Απίστευτο............. Καλά έκανε η Γαλλία του Λαικού Μετώπου και ο υπόλοιπος καπιταλιστικός κόσμος που βοηθούσε την Καπιταλιστική Φιλανδία όταν χτύπησε την ΕΣΣΔ.....................ΜΑΛΙΣΤΑ............................................................................................

Ανώνυμος
4 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:23 π.μ.

12.15 Με τον ΕΛΙΓΜΟ Μολοτοφ Ριμπεντροπ κέρδισε 22 πολύτιμους μήνες για την άμυνα μετά την Συνομωσία στον Κόκκινο Στρατό σε συνεργασία με τον Χίτλερ για την ανατροπή των Μπολσεβίκων. Και όταν δέχτηκε την επίθεση ο Χίτλερ είχε ήδη μπει σε πόλεμο με τους Δυτικούς Καπιταλιστές. Αντίθετα ο Ελιγμός των Λαικών μετώπων ήτανε καταστροφή παντού. Ο Κόσμος καταλαβαίνει απόλυτα τη είναι η Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής άσχετα αν δεν είναι έτοιμος να κάνει το βήμα. Ο Τρότσκι μίλαγε για πολιτικα μέτωπα και ενδιάμεσα Στάδια. Αυτό κάνουνε και οι σημερινοί ΤΡοτσκιστές σε συριζα λαε και ανταρσυα. Το Κόμμα των μπολσεβίκων είχε τεράστιες απώλειες σε στελχη και μπόρεσε να αναρριχηθεί η Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση. Στον λαό κανένα έρεισμα δεν είχανε για αυτό και πήγανε Σταδιακά. Η Λ.Δ ΚΟΡΕΑΣ και ΚΟΥΒΑΣ ασφαλως και εχουνε Σοσιαλισμό και το ότι διαφωνει ο Καπιταλισμός εμας δικαιώνει.

Ανώνυμος
4 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:30 π.μ.

12.15 ΟΙ Κομμουνιστές είναι μέλη Στελέχη και οπαδοί του ΚΚΕ. Δεν υπάρχει κατι άλλο.

Ανώνυμος
4 Δεκεμβρίου 2015 στις 8:03 μ.μ.

Η και ΚΟΥΒΑΣ ασφαλως και εχουνε Σοσιαλισμό και το ότι διαφωνει ο Καπιταλισμός εμας δικαιώνει!!
πολιτικο κνιτοβλητο γιατι δε ζητας πολιτικο ασυλο στην ΚΟΡΕΑΣ ; ναι εκει που η γραμματεια του κομματος πηγαινει απο γιο σε πατερα!

Ανώνυμος
4 Δεκεμβρίου 2015 στις 8:55 μ.μ.

8.03. Στην Λ.Δ Κορέας έχει Σοσιαλισμό με τα μέσα παραγωγής Κοινωνικοποιημένα. Το ότι εσένα σου αρέσει ο Καπιταλισμός είναι δικό σου πρόβλημα.

5 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:05 π.μ.

1.23 Δεν κέρδισε τίποτα, καθόσον τον πόλεμο τον ξεκινάει ο επιτιθέμενος όταν είναι έτοιμος. Ο Χίτλερ πολύ απλά έκανε ελιγμό και κέρδισε χρόνο απέναντι στους δυτικούς, ενώ η ΕΣΣΔ ήταν ο σίγουρος τελικός στόχος. Τα Λαϊκά Μέτωπα ήταν η μόνη ρεαλιστική συμμαχία και έδιναν και τη δυνατότητα άσκησης πίεσης στις δυτικές κυβερνήσεις, κάτι που δεν γινόταν με το Ρίμπερτροπ - Μολότωφ. Ο κόσμος φυσικά έχει μεγαλώσει με άλλες παραστάσεις αστικές/καπιταλιστικές και δεν καταλαβαίνει κάτι αντίθετο αυτονόητα, σαν σύνθημα. Ο Τρότσκι μίλαγε για "διαρκή επανάσταση" και ήταν αντίθετος με τη θεωρία των σταδίων, αυτά που ΚΑΙ το ΚΚΕ κατηγορεί σήμερα. Η θεωρία περί "απωλειών στον πόλεμο" προφανώς είναι κάποια επινόηση που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Σοσιαλισμός είναι η απόλυτη εξουσία ενός κληρονομικού μονάρχη; Πλάκα κάνεις προφανώς.
1.30 Στο μυαλό σου δεν υπάρχει κάτι άλλο προφανώς...

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2015 στις 7:19 μ.μ.

11.06 Κέρδισε 22 πολύτιμους μήνες για την άμυνα. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχε δεχθεί την Ενιαία επίθεση όλων των Καπιταλιστικών χωρών πριν μπλέξουνε σε πολεμο μεταξύ τους 1 Σεπτέμβρη του 1939. Είχε αποκαλυφθεί η Συνομωσία στον Κόκκινο Στρατό για την ανατροπή των Μπολσεβίκων σε συνεργασία με τον Χίτλερ. Ο Τρότσκι μίλαγε για πολιτικά Μέτωπα όπως κάνουνε και σήμερα οι Τροτσκιστές. Τα Λαικά Μέτωπα ήτανε ΕΛΙΓΜΟΣ που ΘΕΩΡΙΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ όπως ανέφερα και στην Ισπανία του 1936 στην Γαλλία και παντού. Ταυτόχρονα πουθενά η Εργατική τάξη δεν πήρε την Εξουσία με αυτόν τον τρόπο. Τπο ίδιο ισχύει και για τα Πολιτικά Μέτωπα του Χρουτσοφ το 1956Το Κόμμα των Μπολσεβίκων έμεινε απο Στελέχη στον πόλεμο με αποτέλεσμα να επικρατήση η Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση. Σοσιαλισμός είναι τα μέσα παραγωγής ΚΟινωνικοποιημένα κα αυτό ισχύει σε ΚΟΡΕΑ ΚΟΥΒΑ μετά το 1991. ΟΙ Κομμουνιστές είναι Στελέχη μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ. Αν ενοείς για Οπορτουνιστές έχεις δίκιο.

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2015 στις 7:37 μ.μ.

11.05 Παρακολουθώ τον διάλογο σας και έχω μια απορία. Γιατί το Κουράζεις το πράγμα και δεν λες στα ίσια οτι είσαι Αντικομμουνιστής και σου αρέσει ο καπιταλιμός. Θα σου βγάλω το Καπέλο.

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2015 στις 9:46 μ.μ.

7.37
Φίλε ειμαι αντι κκε γιατι το κκε δεν εχει καμια σχεση με τον κομμουνισμο.τραβας ζορι;

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:29 μ.μ.

11.05 Ο Καπιταλισμός είναι κληρονομικός και με το παραμυθι των πολλών κομμάτων έχει τον κοσμο σε βαθύ υπνο οτι έχουμε δημοκρατία τάχα μου. Το τη έχουμε φαίνεται μέσα στα Εργοστάσια και στα Καραβια. Φαίνεται απο τους άνεργους τους Αστεγους και τους Εξαθλιωμένους. Αυτά τα έχει λύση ο Σοσιαλισμός στην Κορέα. Ολα τα υπόλοιπα που λες είναι για να έχουμε καπιταλισμό για πάντα.

Ανώνυμος
6 Δεκεμβρίου 2015 στις 8:35 π.μ.

9.46. Εσύ τραβάς ζόρι και λες παραμύθια. Σου απάντησε οτι οι Κομμουνιστές είναι στο ΚΚΕ. Δεν ειναι κακό να παραδεχτείς οτι είσαι Οπορτουνιστής. Δικαίωμα σου είναι μη ντρέπεσαι.

Ανώνυμος
6 Δεκεμβρίου 2015 στις 3:29 μ.μ.

8.35
ποσο πολιτικα βλακας εισαι; ο ραφαηλιδης που ηταν εκτος κκε ήταν αντικομμουνιστης; ελα ντε!

Ανώνυμος
6 Δεκεμβρίου 2015 στις 8:25 μ.μ.

3.29. Τα είπαμε. ΟΙ Κομμουνιστές είναι στο ΚΚΕ. Μη τα μπερδεύεις με τους Οπορτουνιστές.

Ανώνυμος
6 Δεκεμβρίου 2015 στις 9:44 μ.μ.

3.29 Σε όλα πήρες απάντηση και συνεχίζεις. Πόσο Πολιτικός Βλάκας είσαι...............

6 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:34 μ.μ.

7.19 Ξανά το παραμυθάκι. Δεν θα επιτίθεντο όλες μαζί γιατί οι δυτικοί ήθελαν να ρίξουν στη Γερμανία το βάρος αποκλειστικά. Έχεις αντιστρέψει την ιστορία σε όλα. Και που διαφωνούσε ρε φίλε με την ΕΣΣΔ ο Τρότσκι αν υποστήριζε τα μέτωπα; Πλησίασε πουθενά η εργατική τάξη την εξουσία ως περιθωριακό γκρουπούσκουλο που την παρουσιάζεις εσύ; Τι έκαναν οι τροτσκιστές στο Β' ΠΠ που έλεγαν αυτά που λέτε εσείς σήμερα; Έμειναν στο περιθώριο. Από που προκύπτει ότι ειδικά το κόμμα των μπολσεβίκων έμεινε από στελέχη στον πόλεμο; Η Β. Κορέα, μία απόλυτη μοναρχία είναι σοσιαλισμός; Όλα αυτά που λες δεν στηρίζονται πουθενά και είναι κατασκευάσματα της κομματικής γραφειοκρατίας για να δικαιολογήσει τον απομονωτισμό που επιβάλλει από την υπόλοιπη κοινωνία. Κομμουνιστές σίγουρα δεν είναι τα ημιμαθή κομματόσκυλα που πιστεύουν αυτά που λες. Έχεις κάνει το άσπρο μαύρο και βάζεις την κασέτα από την αρχή... Μην κουράζεσαι.
7.37 Ίσα μωρή που θα ταυτίσεις τον κομμουνισμό με τον Κουτσούμπα, την Παπαρήγα, το Μαΐλη και άλλους ανεπάγγελτους. Πήγαινε στη γωνία να δεις αν έρχομαι, που θα ονομάσεις την κριτική αντικομμουνισμό. Βάλε το σώβρακό σου καλύτερα, αντί να βγάζεις καπέλα... Το μόνο κομμουνιστικό στο ΚΚΕ είναι το όνομά του, άντε και μερικά χαμηλόβαθμα στελέχη...
10.29 Όλοι εσείς που λέτε για σοσιαλισμό στην Κορέα σίγουρα τρολάρετε. Δεν μπορεί να δίνει τόσο ηλίθια γραμμή το ΚΚΕ.

Ανώνυμος
7 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:17 π.μ.

11.34 Μην παραμυθιάζεις αδικα τον ευατό σου. Χωρίς το Μολότοφ Ριμπεντροπ που κερδισε 22 μήνες για την άμυνα θα είχε δεχθεί την ενιαία επίθεση των Καπιταλιστών. Ο Τρότσκι διαφώνησε με τον Λένιν επι φεουδαρχίας και οταν άλλαξε Στρατηγιή με τις Θέσεις του ΑΠΡΙΛΗ διαφώνησε πάλι. Ετσι και μετά με τα Πολιτικά μέτωπα ήτανε. Διαφωνούσε με τον ΕΛΙΓΜΟ των λαιών μετώπων για να μην ξεβρακωθεί. Καθόλου δεν μείνανε στο περιθώριο. Το ότι πνιγήκανε οι Επαναστάσεις στο Αίμα απο την ΟΠορτουνιστική Αντεπανάσταση τα λέει όλα. ΟΙ Κομμουνιστές είναι μόνο στο ΚΚΕ εσύ μιλάς για ΟΠορτουνιστές και μπερδευτηκες. Την κριτική πάντα την δεχόμαστε απο τον λαό. Οχι τον Αντικομμουνισμό. Σοσιαλισμό έχει στην Κορέα με τα μέσα παραγωγής Κοινωνικοποιημένα. Απλά εσένα σου αρέσει ο Καπιταλισμός. ΔΕν είναι κακό πέστο και θα σου βγάλω το καπέλο.

Ανώνυμος
7 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:16 μ.μ.

11.17 Εφοπλιστής θα είναι ο άνθρωπος και του αρέσει ο Καπιταλισμός. Τη τον νοιάζει αυτόν αν υπάρχουνε 1.500.000 ανεργοι ανθρωποι χωρις ρεύμα και στην εξαθλίωση.

Ανώνυμος
7 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:25 μ.μ.

11.34 Δεν υπάρχει κανένας απομονωτισμός απο την Κοινωνία μη τα μπερδεύεις. Στο ΠΑΜΕ και συνολικά στην Λαική Συμμαχία συμμετέχουνε και άνθρωποι που δεν είναι Κομμουνιστές σε Ταξική βάση όχι με αφηρημένους Γεωγραφικούς όρους. Μέσα απο εκεί θα αποσπάσουμε προσωρινά μέτρα ανακούφισης με στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Αυτό σημαίνει ενότητα απομονωνοντας παντού τα τσιράκια του καπιταλιοσμού τους ΟΠορτουνιστές.

Ανώνυμος
7 Δεκεμβρίου 2015 στις 7:18 μ.μ.

11.34 Το κόμμα των Μπολσεβίκων έμεινε απο Στελέχη μετά τον πόλεμο με αποτέλεσμα στο 20ο συνέδριο το 1956 την επικράτησει της Οπορτουνιστικής Αντεπανάστασης που εφαρμόζοντας Σταδιακά νόμους του Καπιταλισμού ανέτρεψε τον Σοσιαλισμό μετατρέποντας τα Κ.Κ σε όχημα της αντεπανάστασης.

8 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:32 μ.μ.

11.17 Σε όλα αυτά που λες δεν έχεις παρουσιάσει ούτε ένα στοιχείο, ούτε μια πηγή. Είναι η πλήρης αντιστροφή της ιστορικής πραγματικότητας. Ποια "φεουδαρχία" υπήρχε επί Λένιν και Τρότσκι; Τα έχεις χαμένα τελείως. Ποια οπορτουνιστική αντεπανάσταση και ποιες επαναστάσεις; Εσύ θα κρίνεις ποιος είναι ο λαός και ποιος ο αντικομμουνισμός; Δεν πας στη γωνία να δεις αν έρχομαι; Επειδή εδώ δεν είναι όπως τα εγκάθετα site που σβήνετε τα μηνύματα όσων ενοχλούν, καλύτερα να το βουλώσεις γιατί δε σε παίρνει. Δεν τολμάς να απαντήσεις σε τίποτα από αυτά που ρωτάω. Είπαμε, αντί για καπέλο βγάλε σώβρακο...
12.25 Αυτό με τους "αφηρημένους γεωγραφικούς όρους..." το έχεις μπερδέψει με άλλο σημείο της γραμμής του κόμματος, και δεν κολλάει εδώ. Κάνε μια επανάληψη. Όσο για τη "Λαϊκή Συμμαχία" του ενός κόμματος, αυτό κι αν είναι απομονωτισμός...
7.18 Είπαμε αυτά που λέτε δεν προκύπτουν από πουθενά... Και πριν τον πόλεμο τα ηγετικά στελέχη του κόμματος ήταν τα ίδια...με αυτούς που πήραν την ηγεσία το '56.

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2015 στις 2:22 π.μ.

11.32 Σε όλα έχεις πάρει απαντήσεις απλά είσαι σε αδιέξοδο.Είναι η πραγματικότητα άσχετα αν δεν σε βολεύει.Φεουδαρχία είχανε στην Ρψσία μέχρι που έπεσε ο Τσάρος και μετά καπιταλισμός μέχρι που ανατρέψανε την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ. Το 1956 στην ΕΣΣΔ επικράτησε η Οπορτουνιστική αντεπανάσταση. Η Ιδια που το 1918 έπνιξε τις Επαναστάσεις στο Αίμα Γερμανία Ουγγαρί κ.α Ασφαλώς και κάνεις Αντικομμουνισμό. Δεν είναι κακό να πεις οτι είσαι με τον Καπιταλισμό θα σου βγάλω το καπέλο. Εσένα δεν σε παίρνει να κάνεις Αντικομμουνισμό αποκαλ'υφθηκες. Η Λαική Συμμαχία δεν είναι απομονωτισμός. ΔΕν μιλάμε για Κόμματα αυτά είναι τις Αστικής τάξης. Μιλάμε για ταξική ενότητα του λαού. Δεν ήτανε καθόλου τα ίδια στελέχη το 1956.

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:00 π.μ.

11.32 Αντε μάζεψε το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία. Εδω ξεφτιλήστηκες τελείως με τις Αρλούμπες που λες. Αντε να πάρεις γραμμή απο τους Καπιταλιστές τα αφεντικά σου.

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:36 π.μ.

11.32 Οταν λες εγκάθετα μιλάς για τα Οπορτουνιστικά μπλοκ που πραγματικά έχουνε λογοκρισία. Συμφώνω μαζί σου. Απο το λαο την κριτική την δεχόμαστε ευχαρίστως. Το αντικομμουνισμό απο τα Χαλκεία του Καπιταλισμου όχι. Συνέχισε λοιπόν το προβοκατόρικο παιχνίδι σου τσιράκι του Καπιταλισμού.

Ανώνυμος
9 Δεκεμβρίου 2015 στις 4:32 μ.μ.

10.00 Που να πάει εδω τον έχουνε βάλει να κάνει αντικομμουνισμό. Ετοιμα του τα δίνουνε τα ραβασάκια και απλά τα γράφει. Για αυτό και έχει γίνει ξεφτίλα. Πιτσιρίκος είναι θα μάθει.

11 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:07 π.μ.

2.22 Το τερμάτισες τελείως. Η Ρωσία είχε φεουδαρχία μέχρι το 1917, μετά απέκτησε καπιταλισμό για κάτι μήνες ο οποίος ανατράπηκε από την οκτωβριανή επανάσταση; Το βλακόμετρο έσπασε από τη μπουρδολογία σου. Είπαμε να βγάλεις το σώβρακό σου, αντί για καπέλο, γιατί σου έχω σκίσει τα ράμματα και δεν ξέρεις από που να φύγεις. Τα κόμματα δεν είναι ομάδες ατόμων; Πως τα άτομα (που δεν είναι κομμουνιστές) μπαίνουν στη λαϊκή συμμαχία ενώ αν (τα ίδια) άτομα σχηματίσουν κόμμα δεν μπορούν; Ληγμένα παίρνεις; Ο Χρουτσώφ δεν ήταν σταλινικός όσο ο Στάλιν ήταν στην εξουσία; Αδιάβαστο σε πιάνω...
10.00 Αυτά με τα κουβαδάκια να τα πεις στα site τύπου "Σφυροδρέπανο" που μου σβήνανε τα μηνύματα επειδή δεν μπορούσαν να απαντήσουν στην κριτική μου. Εδώ το βουλώνεις γιατί δε σε παίρνει. Το καταλαβαίνεις ή να στο πω σε άλλη γλώσσα;
10.36 Ο λαός έχει κάνει την κριτική του και σας έχει χεσμένους, άλλο αν εσείς δεν σαν βολεύει να το πάρετε χαμπάρι όσο τρέχει ο κομματικός μισθός.
Προς όλους: για να μην κουράζεστε, εγώ θα έχω τον τελευταίο λόγο σ'αυτό το "διάλογο", οπότε όσο πιο γρήγορα το βουλώσετε τόσο καλύτερα...

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:34 π.μ.

1.07 Καταλαβαίνω απόλυτα τον πανικό σου απο την ξεφτίλα που έχεις πάθει. Και συνέβη αυτό γιατί δεν έχεις το θάρος να παραδεχτείς οτι είσαι με τον Καπιταλισμό. Πραγματικά θα σου βγάλω το καπέλο. Σε όλα πήρε απαντάσεις χωρίς να έχεις να πεις τίποτα. Σιγα Σιγά θα μάθεις. Στην Ρωσία είχε Φεουδαρχία. Με τις θέσεις του ΑΠΡΙΛΗ ο ΛΕΝΙΝ είπε τελειώσαμε τώρα έχουμε Καπιταλισμό δεν μπήκε ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κερένσκι και την ανέτρεψε. Αν διαφψνείς με τον Λένιν δικαίωμα σου. Μη συνεχίζεις το Βλακόμετρο με τις Μπουρδολογίες σου. Το έσπασες......Το ξέρω οτι σου έχουνε σκιστεί τα ράμματα και δεν ξέρεις πως να φύγεις..... Στην Λαική Συμμαχία συμμετέχουνε και άνθρωποι που δεν είναι Κομμουνιστές μόνο σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ και οχι με ψεύτικους Γεωγραφικούς ορους δεξια αριστερά..... Καλό θα είναι να πάρεις το Κουβαδάκι σου και να πας σε άλλη παραλία. Για τα Οπορτουνιστικά μπλοκ οτι κόβουνε σχόλια το γνωρίζουμε. Ο Χρουτσώφ όχι δεν ήτανε ΜπολσεβίκοςΠοτέ δεν είναι κριτήριο για τα Κ.Κ η Αστική κάλπη. Μην Κουράζεις τον ευατό σου αδικα. Οπότε όσο πιο γρήγορα το βουλώσεις τόσο καλύτερα. Πιτσιρίκος είσαι θα μάθεις....

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:58 π.μ.

1.07 Σε έχουνε κάνει και παραμιλάς και απο την ζαλάδα σου νομίζεις οτι βρέχει. Αντε κάνε καμμιά βολτα και μετά πάλι. Νούμερο έγινες..........................................

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:16 μ.μ.

1.07 Σίγουρα παίρνεις ληγμένα. Στο εξηγήσανε 100 φορές για την Λαική Συμμαχία και κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Τα κόμματα τα φτιάχνει ο Καπιταλισμός για να μπορεί να ελέγχει τον λαό. Η Εργατική Τάξη είναι μια και το κόμμα της είναι ενα. Το ΚΚΕ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι δεν συνεργαζόμαστε με κανένα.Για αυτό άλλωστε φτιάχτηκε η Λαική Συμμαχία που δεν θα γίνει πολιτικό μέτωπο δεν θα συμμετέχει σε κυβερνηση με τους Καπιταλιστές στην εξουσία. Γιατί οπου έγινε αυτό που θενά ο λαός δεν πήρε τα μέσα παραγωγής στα χέρια του.

Ανώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:51 μ.μ.

1.07 Αντε πάρε το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία. Σιγά Σιγά θα μάθεις. Πιτσιρικάς είσαι ακόμα.......................

12 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:42 π.μ.

10.34 Πανικό έχουν πάθει τα οπίσθιά σου. Σε αυτά που θέτω δεν τολμάς να απαντήσεις σε τίποτα και μαζί με την κασέτα επαναλαμβάνεις αυτά που είπε βλακέντιε. Ο Λένιν στις θέσεις του Απρίλη λέει ότι μέχρι το 1917 η Ρωσία είχε Φεουδαρχία; Και οι εργάτες στα εργοστάσια τι ήταν, που συμμετείχαν και στην επανάσταση και σχημάτισαν τα Σοβιέτ; Δουλοπάροικοι; Ο Χρουστσόφ δεν ήταν μέλος του κόμματος; Μήπως ήταν "συνεργαζόμενος" σαν την Κανέλη; Ήταν από τους πιο φανατικούς σταλινικούς. Είσαι εντελώς άσχετος και ηλίθιος. Εγκάθετο site που μου σβήνει τα μηνύματα εννοείς το Σφυροδρέπανο; Γιατί τα ίδια με σένα λένε και εκεί. Και εκεί για κουβαδάκια που λέγανε και μου σβήσανε τα σχόλια, αφού δεν μπορούσαν να απαντήσουν, όπως κι εσύ. Έλα που εδώ δε γίνεται έτσι. Ξυδάκι λοιπόν. Το έβγαλες το μεροκάματο με μένα, αλλά αν συνεχίσεις βλέπω να σου βγαίνει απ' τη μύτη γιατί εκτίθεσαι συνέχεια μ' αυτά που λες. Καιρός να το βουλώνεις λοιπόν.
11.58 Ζαλάδα έχει πάθει όλο σου το σόι από τις σφαλιάρες που σας έχω ρίξει εδώ μέσα. Πήγαινε λοιπόν στη γωνία να δεις αν έρχομαι και βούλωσέ το.
12.16 Ληγμένα σε ταΐζανε από μικρό και η βλάμη είναι μη αναστρέψιμη. Τα κόμματα τα φτιάχνουν ομάδες ανθρώπων για να προωθούν τα πολιτικά τους αιτήματα. Η εργατική τάξη ούτε ανήκει, ούτε έδωσε σε κανένα κόμμα εξουσιοδότηση αποκλειστικής εκπροσώπησης. Τέτοια "συνεργασία" ενός μοναδικού κόμματος, που κατέχει την "αποκλειστικότητα", με μεμονωμένα άτομα βλέπουμε που θα καταλήξει. Σίγουρα όχι στην ανάληψη των μέσων παραγωγής από το λαό.

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:04 μ.μ.

11.42 Καταλαβαίνω τον πανικό και την απόγνωση που βρίσκεσαι χωρίς να μπορείς να απαντήσης σε τίποτα φουκαριάρη. Ο Λενιν με τις θέσεις του ΑΠΡΙΛΗ είπε τελειώσαμε με την φεουδαρχία έχουμε καπιταλισμό δεν μπήκε στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ έφυγε απο τα Σοβιέτ και την ανέτρεψε. Ο Χρουτσόφ ασφαλώς και δεν ήτανε κομμουνιστής όπως και εσύ. Εγκάθετα βσίγουρα λες τα Οπορτουνιστικά μπλοκ και οτι δεν μπορείς να μου απαντήσης σε τίποτα. Συμφωνώ μαζί σου. Ξυδάκι λοιπόν και με το ΚΟυβαδάκι σου σε άλλη παραλία. Πιτσιρίκος είσαι θα μάθεις.Και επειδή συνέχεια εκτίθεσαι αντε το έβγαλες το μεροκάματο βουλωσε το.Κάνε ένα κόπο κοίτα στην γωνία να δεις αν ερχομαι γιατί απο τις Σφαλιάρες ζαλίστηκες. Σίγουρα παίρνεις ληγμένα απο μικρός. Η Εργατική τάξη είναι μια και το κόμμα της ένα το ΚΚΕ.Τα υπόλοιπα κόμματα τα έφτιαξε ο καπιταλισμός για να κρατάει τον λαό εγκλωβισμένο. Ο Λαός μόνο με Λαική Συμμαχία θα πάρει τα μέσα παραγωγής. Μέχρι τ'οτε θα έχουμε καπιταλισμό Σιγά σιγά θα μάθεις Πιτσιρίκο. Ξεζαλί σου τώρα λίγο απο τις ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:24 μ.μ.

11.42 Θα σου δώσω μια συμβουλή. Σε έχουνε κάνει και παραμιλάς απο τον πονοκέφαλο που έχεις. Οτι σε ρωτάνε δεν απαντάς πουθενα. Αντε κάνε καμμιά άλλη δουλειά δεν είναι ντροπή να παραδεχτείς οτι σου αρέσει ο Καπιταλισμός.Ολοι θα σου βγάλουνε το Καπέλο.

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:04 π.μ.

11.42 Μια φιλική συμβουλή.Βγάλε την κασέτα που σου έχουνε δώσει γιατί έχις γίνει νούμερο και διάβασε λίγο τις Θέσεις του Απρίλη του Λένιν. Αντε καλό διάβασμα φιλαράκο.

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:10 μ.μ.

11.42 Με όλες αυτές τις ασυναρτησίες που γράφεις και δεν απαντάς σε τίποτα απο αυτά που σε ρωτάνε δεν βλέπεις οτι έγινες τσίρκο. Εντάξει να βγάλεις το μεροκάματο αλλά σε κάνανε ξεφτίλα. Σοβαρέψου.

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2015 στις 4:18 μ.μ.

11.42 Μη σε χάσουμε τώρα που σε βρήκαμε προσφέρεις άφθονο γέλιο. Δεν είναι τίποτα. Απλά βρέχει.

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2015 στις 8:32 μ.μ.

11.42 Γιατί δεν λες οτι σου αρέσει ο καπιταλισμός ωστε να γλιτώσεις αυτήν την ξεφτίλα που έχεις παθει με τόσες Σφαλιάρες που έφαγες.

13 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:03 μ.μ.

Εντάξει παιδιά, το έπιασα. Είστε κανονικοί προβοκάτορες, ότι ήταν ο μηχανισμός που είχε φτιάξει ο Μανιαδάκης επί Μεταξά που έβγαζε ακόμα και Ριζοσπάστη. Μόνο που δε σας τα μαθαίνουν καλά εκεί στην Ασφάλεια, ή όπου αλλού κάνετε μεροκάματο. Επίσης τα έχετε μπερδέψει γιατί εγώ ρωτάω και εσείς δεν απαντάτε, όπως μπορεί να δει ο καθένας. Τις σφαλιάρες, τα ληγμένα, τα κουβαδάκια, και τις βόλτες "στη γωνία να δεις αν έρχομαι" τα είπα εγώ πρώτος και εσείς ακολουθείτε ασθμαίνοντας και έχοντας φάει τη σκόνη μου. Κανένας από τους θεωρητικούς του μαρξισμού, ούτε ο Λένιν φυσικά στις "θέσεις του Απρίλη", δε λέει ότι η Ρωσία το 1917 είχε φεουδαρχία. Εκτός αν κανένα γελοίο υποκείμενο από εσάς έχει να με παραπέμψει σε συγκεκριμένο σημείο συγκεκριμένου έργου (τι ζητάω τώρα θα μου πείτε). Και φυσικά κανείς δεν έφυγε από τα Σοβιέτ (κάθε φορά λέτε και μεγαλύτερη μπαρούφα, να δω που θα φτάσετε). Ο Χρουστσόφ ήταν στέλεχος του κόμματος από νέος και εκλεκτός της ηγεσίας επί Στάλιν. Ποιος τον έβγαλε μη κομμουνιστή; Από ποια στοιχεία προκύπτει αυτό; Φυσικά πάω στοίχημα ότι δεν θα τολμήσεις να απαντήσεις σε τίποτα πάλι, και θα βάλεις τη γνωστή κασέτα. Όσες φορές και να επαναλαμβάνετε το ποίημα στο τέλος θα το βουλώσετε και εγώ θα έχω τον τελευταίο λόγο. Βουλώστε το λοιπόν από τώρα, ο προϊστάμενος θα καταλάβει ότι είναι υπεράνω των δυνάμεών σας, τέτοια μπάζα που είστε. Μούγκα λοιπόν και γρήγορα!

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:25 μ.μ.

11.42 Αυτό με το ποιός φτιάχνει τα κόμματα μη το λες ξανα γιατί γελάνε όλοι μαζί σου. Η Εργατική τάξη είναι μια και το κόμμα της είναι το ΚΚΕ. Ολα τα υπόλοιπα κόμματα τα φτιάχνει ο καπιταλισμός για να εγκλωβίζει τον λαό.Αυτό το ξέρουνε οι πάντες μη γίνεσαι τσίρκο........

Ανώνυμος
14 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:50 μ.μ.

11.03 Τα έχεις πραγματικά χαμένα και παραμιλάς απο τα Χαστούκια που έφαγες. Παρατησε τα γιατί ξεβρακώθηκες τελείως Φουκαριάρη................................................

Ανώνυμος
14 Δεκεμβρίου 2015 στις 5:34 μ.μ.

11.03 Σε έχουνε κάνει και παραπατάς πιτσιρίκο. Ας πρόσεχες................................

Ανώνυμος
14 Δεκεμβρίου 2015 στις 7:16 μ.μ.

11.03 Τέτοια ξεφτίλα που έπαθες δεν έχει ξανα γίνει. Αντε κάνε καμμιά βόλτα γιατί με τόσες Σφαλιάρες δεν θα αντέξεις.

14 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:46 μ.μ.

Τουλάχιστον σας το σφυρίξανε πόσο μεγάλες μπαρούφες λέγατε για Τρότσκι, Χρουστσόφ, Λένιν κλπ και σταματήσατε την κασέτα. Για χαστούκια και σφαλιάρες ρωτήστε στους στάβλους σας (στα "σπίτια" σας ήθελα να πω), κάτι ξέρουν. Βουλώστε το εντελώς τώρα φασιστάκια να τελειώνουμε...ξεφτιλισμένες θρασύδειλες κότες.

Ανώνυμος
15 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:28 π.μ.

10.46 Μόνο μη σε χάσουμε τώρα που σε βρήκαμε.Είσαι ιδανικός για Κλόουν προσφέρεις άφθονο γέλιο. Δεν είναι τίποτα Φουκαριάρη. Απλά βρέχει............

Ανώνυμος
15 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:59 π.μ.

Γιαννάκη μη πηγαίνεις στα βαθιά θα πέσεις και θα σκιστείς................................

15 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:11 μ.μ.

Είδατε βρωμεροί προβοκάτορες ότι δε σας παίρνει με τον τσαμπουκά και τη διαστροφή των ιστορικών γεγονότων και το γυρίσατε στη βλακώδη ειρωνεία, όσοι απομείνατε. Είσαστε αξιοθρήνητοι και ώρα να το βουλώσετε...

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:44 π.μ.

10.11. Πραγματικά είσαι βρωμερός Προβοκάτορας και δεν σε παίρνει με την διαστρέβλωση της ιστορίας και των τσαμπουκά για αυτό και απο τις σφαλιάρες που έφαγες παραμιλάς μόνος σου φουκαριάρη. Είσαι αξιοθρήνητος Μούγκα λοιπόν.

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:55 π.μ.

10.11 Ελα Γιαννάκη τώρα που σου φύγανε τα βρακιά πες οτι είσαι με τον καπιταλισμό και θα σου βγάλουμε το καπέλο. Και άλλη φορά να αλλάξεις κασέτα γιατί έγινες νούμερο Γιαννάκη.................................................................................

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2015 στις 9:30 π.μ.

10.11 Γιαννάκη μη σε χάσουμε. Προσφέρεις άφθονο γέλιο. Είσαι ιδανικός για Κλόουν.

17 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:16 μ.μ.

Το επίπεδό σας φτάνει μέχρι την αντιγραφή όσων έχω πει εγώ ΠΡΩΤΟΣ, πέρα από την κασέτα, βρωμερά θρασύδειλα σκουλήκια. Δυστυχώς ή ευτυχώς το Β.Κ. προσπαθεί να διατηρήσει ένα επίπεδο και δεν επιτρέπει να πάρετε την απάντηση που σας αξίζει. Θα έρθει όμως η ώρα σας, που θα πάει....

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:02 μ.μ.

11.16 Το ότι βρίζεις δείχνει οτι δεν αντέχεις τον διάλογο.

20 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:39 μ.μ.

1.02 Φοβερός "διάλογος": Η κασέτα χωρίς ΚΑΝΕΝΑ αποδεικτικό στοιχείο και αντιγραφή όσων γράφω εγώ ΠΡΩΤΟΣ. Το γυρίσαμε τώρα στην "αξία του διαλόγου" όταν δεν πιάνουν τα υπόλοιπα, ε;

Ανώνυμος
21 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:14 π.μ.

10.39 Τα είπαμε τα αποδεικτικά στοιχεία απλά απο τον πανικό σου χωρίς επιχειρήματα βριζεις για να χαλάσεις τον διάλογο. Τίποτα παράξενο.

21 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:26 μ.μ.

12.14 "Ο Λένιν είπε για φεουδαρχία στη Ρωσία στις ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ, έφυγε από τα σοβιέτ, ο Χρουστσόφ δεν ήταν μέλος του ΚΚ και δεξί χέρι του Στάλιν, κλπ κλπ κλπ". Έχω μπουχτίσει από τα "αποδεικτικά στοιχεία" γι' αυτές και άλλες τόσες μπούρδες που έχουν γράψει οι "σύντροφοι" που μου επιτίθενται εδώ μέσα. Σε τίποτα από όλα αυτά ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ή να παραθέσετε συγκεκριμένη πηγή και εσύ προφανώς, που το γυρίζεις στο μάθημα "επιπέδου διαλόγου", είσαι η τελευταία γραμμή άμυνας. Άστο, δε σε παίρνει και μην το συνεχίζεις...

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:57 π.μ.

11.26 Ο Λένιν με τις Θέσεις του ΑΠΡΙΛΗ είπε τελειώσαμε με την Φεουδαρχία έχουμε καπιταλισμό δεν μπήκε ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ κερενσκι ΄εφυγε απο τα σοβιέτ και την ανέτρεψε. Το 1956 στο 20ο Συνέδριο λόγο των τεράστιων απωλειών σε Μπολσεβίκικα στελέχη αναρριχήθηκε η Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση που Σταδιακά εφαρμόζοντας νόμοπυς του καπιταλισμού ανέτρεψε τον σοσιαλισμό μετατρέποντας τα Κ.Κ σε όχημα της Αντεπανάστασης. Κουβα ΚΟρεα μετά το 1991 εμας δικαιώνουνε. Δεν έχεις απαντήσης σε τίποτα.Το να προσπαθείς να χαλάσεις τον διάλογο δεν σε τιμάει καθόλου.

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:18 μ.μ.

11.26 Οσο συνεχίζεις να γράφεις χωρίς επιχειρήματα εκτίθεσαι. Και μέσα στο Παραμιλητό σου βρίζεις για να χαλάσεις τον διάλογο. Καλύτερα για εσένα είναι να κάνεις καμμιά άλλη δουλειά δεν είναι κακό......

22 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:45 μ.μ.

Σ'αυτά για τα οποία δεν έχετε αναφέρει κανένα στοιχείο είναι και οι "υπερβολικές απώλειες του κόμματος στον πόλεμο". Επίσης στην κασέτα προσθέσατε το "χαλάω το διάλογο". Είναι η νέα γραμμή που πήρατε, προφανώς. Ποιο διάλογο ρε κακομοίρηδες που δεν αναφέρετε ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, ούτε καν παραπομπή, για τα εξωφρενικά που λέτε, κι ας ρωτάω από την αρχή. Α, και μη χαίρεστε: θα απαντάω μέχρι να το βουλώσετε, εγώ θα έχω τον τελευταίο λόγο... Μπορεί εσείς να είσαστε μισθοφόροι, αλλά το μεροκάματο με μένα θα σας βγει ξινό... Δε θα σας περάσει...

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2015 στις 6:13 μ.μ.

11.45 Κατανοητός ο πανικός σου. Δεν έχεις επιχειρήματα και με βρισιές προσπαθείς να χαλάσεις τον διάλογο. Λόγο των απωλειών του 2Π.Π Το Μπολσεβίκικο κόμμα έμεινε απο στελέχη. Ετσι μπόρεσε και αναρριχήθηκε η οπορτουνιστική Αντεπανάσταση που εφαρμόζοντας σταδιακά νόμους του Καπιταλισμού ανέτρεψε τα πάντα σε μια πορεία μετατρέποντας τα Κ.Κ σε όχημα της αντεπανάστασης. Αντι να βρίζεις για να χαλάσεις τον διάλογο καλύτερα για εσένα να παραδεχτείς οτι είσαι με τον καπιταλισμό. Δενείναι κακό θα σου βγάλουμε το καπέλο.

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2015 στις 6:34 μ.μ.

11.45 Οσο συνεχίζεις προσπαθώντας να χαλάσεις τον διάλογο γίνεσαι Νούμερο προσφέροντας άφθονο γέλιο. Σε συμβουλεύω να παίξεις με κάτι άλλο.

24 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:37 π.μ.

Αφού συνεχίζετε την κασέτα, να συνεχίσω κι εγώ: από πουθενά δεν προκύπτουν οι υπερβολικές απώλειες του κόμματος (ειδικά) στον πόλεμο. Αντεπανάσταση υπάρχει από τη δεκαετία του '30 και νόμοι του καπιταλισμού από τη ΝΕΠ, που μετά τροποποιήθηκαν. Διάλογος σημαίνει να απαντάει κανείς με στοιχεία σε αυτό που λέει ο άλλος, κάτι που προφανώς αγνοείτε. Αντί για καπέλο βγάλτε τα σώβρακα καλύτερα. Δεν είστε σε θέση να κάνετε διάλογο και σας έχουμε πάρει χαμπάρι. Βουλώστε το, λοιπόν... Εγώ θα έχω τον τελευταίο λόγο...

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:15 π.μ.

1.37 Αφου δεν χόρτασες Σφαλιάρες δεν πειράζει. Οσο στην εξουσία ήτανε οι Μπολσεβίκοι οικοδομήσανε Σοσιαλισμό με εκπληκτικά αποτελέσματα. Λόγο των Απωλειών του πολέμου το Μπολσεβίκικο κόμμα έμεινε απο Στελέχη. Με αποτέλεσμα την επικράτηση του Οπορτουνισμού στο 20ο Συνέδριο το 1956 που εφαρμόζοντας σταδιακά νόμους του καπιταλισμού ανατρέψανε τον Σοσιαλισμό σε μια πορεία μετατρέποντας τα Κ.Κ σε όχημα της Αντεπανάστασης Κορεα Κούβα μετα το 1991 μας δικαιώνει. Περιμένω απαντήσεις.....Πιτσιρίκος είσαι θα μάθεις όσο και να χαλάς τον διάλογο.

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:27 μ.μ.

1.37 Η ΝΕΠ του ΛΕΝΙΝ ήτανε ΕΛΙΓΜΟΣ με το τέλος της Ξένης Επέμβασης. Αρα λοιπόν Αντεπαναστάτης κατα την γνώμη σου Ο ΛΕΝΙΝ και οι Μπολσεβίκοι. Συνέχισε να γράφεις τα χρειάζομαι αυτά που γράφεις.

25 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:42 π.μ.

10.15 Το κόκκινο χρώμα που έχουν πάρει τα οπίσθια σου από τις σφαλιάρες είναι η μόνη ομοιότητα που έχεις με το ΚΚΕ. Από ποια συγκεκριμένα στοιχεία προκύπτουν οι απώλειες του πολέμου στο κόμμα και η αντικατάσταση των χαμένων στελεχών από οπορτουνιστικά στοιχεία; Πως μια απόλυτη κληρονομική μοναρχία,η Β. Κορέα, είναι σοσιαλισμός; Απάντησε εσύ σε αυτά τα απλά να σε δούμε και πάμε στα υπόλοιπα. Για να σε δω άντρα μου τι "διάλογο" κάνεις...
12.27 Ο Λένιν ήταν ο ηγέτης της Επανάστασης. Βέβαια δυστυχώς η καπιταλιστική στροφή έχει ρίζες ΚΑΙ σε δικούς του πειραματισμούς, όπως η ΝΕΠ. Φυσικά πέθανε νωρίς αλλά το στίγμα του το άφησε. Αυτό δεν μειώνει την προσφορά και το έργο του. Εκτός αν θεωρείς ότι είχε το αλάθητο και η μόνη του αξία είναι να προσκυνάς το σκήνωμα του σαν να είναι ιδρυτής θρησκείας, και ότι είναι στο απυρόβλητο της κριτικής. Εγώ να δεις πως χρειάζομαι αυτά που γράφεις.

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2015 στις 8:47 μ.μ.

1.42 Αυτό το Σχόλιο σου είναι όλα τα λέφτα. Αξιζε πραγματικά η προσπάθεια όλων των Συντρόφων που σε ξεβρακώσανε. Να βρίζεις σαν γνήσιος Αντικομμουνιστής ακόμα και τον μεγάλο Δάσκαλο τον ΛΕΝΙΝ όπως ακριβώς κάνουνε οι Καπιταλιστές. Μιλάμε για κατάντημα. Αρα τέτοια σχόλια θα σου κόψανε στο Σφυροδρέπανο αντιμετωπίζοντας αυτό το αίσχος απέναντι στον μεγάλο δάσκαλο. Κρατάω τα σχολιά σου είναι πολύ χρήσιμα για το που μπορεί να καταντήσει κάποιος. Σε ευχαριστω πολύ.

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2015 στις 9:23 μ.μ.

Προς βαθύ Κόκκινο. Παιδιά αυτό το αίσχος με αυτό το Φασιστοειδή που έφτασε να βρίζει με τέτοια Αισχρότητα και τον ΛΕΝΙΝ μήπως είναι η ώρα να του κοπούνε τα Σχόλια. Μέσα σε Αριστερό μπλοκ να βρίζει κατα αυτόν τον τρόπο τον μεγάλο δάσκαλο ο ΑΘΛΙΟΣ.

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:27 μ.μ.

Δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω το αίσθημα αηδίας που νιώθω για την αντικομμουνιστική χολή που έριξε αύτος ο άθλιος συκοφάντης στο πρόσωπου του μεγάλου Λενιν. Απορω πως γίνεται σε αριστερό μπλοκ να συμβαίνει αυτό το αίσχος. Λίγο τσίπα κύριοι.

26 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:09 π.μ.

Έτσι μπράβο παιδιά. Ομολογήσατε κατ' αρχήν ότι είσαστε οι ίδιοι με το Σφυροδρέπανο που έσβησαν τα σχόλια μου όταν δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στην κριτική στο ΚΚΕ. Σας έχω κατεβάσει τα σώβρακα όλων "σύντροφοι" και το φυσάτε και δεν κρυώνει. Σας έπιασε πανικός και ζητάτε ενισχύσεις της διαχείρισης. Τι κρίμα να μην είναι όλα τα site και τα blog σαν το μικρόκοσμό σας που διαγράφετε τον άλλο και καθαρίσατε. Προσγειωθήκατε στην οδυνηρή πραγματικότητα που λέγεται ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ και δεν μπορείτε να το χωνέψετε. Ξυδάκι!!!
Ο Λένιν δεν ήταν θεός ούτε ιδρυτής θρησκείας. Ήταν άνθρωπος και επομένως όχι αλάθητος. Δε θα αγιοποιούσε τον εαυτό του, ούτε θα επιθυμούσε να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Σε αντίθεση με εσάς, αντέκρουε τις θέσεις των άλλων με τα κείμενά του και τις ομιλίες του παραθέτοντας στοιχεία και επιχειρήματα, μια διαδικασία άγνωστοι σε εσάς. Η παρότρυνσή σας να μου σβήσουν τα σχόλια επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μου και αποτελεί τη μέγιστη προσβολή της μνήμης του Λένιν. Εγώ σας ευχαριστώ...που αποκαλυφθήκατε άθλιοι προβοκάτορες.

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:53 π.μ.

12.09 Βρε Αθλιε συνεχίζεις να πετάς λάσπη στον μεγάλο δάσκαλο ΛΕΝΙΝ. Τ'έτοιο κατάντημα ΑΘΛΙΕ Και είχες την απαίτηση αυτά τα βοθρυληματα σου να μπούνε στο Σφυροδρέπανο ξεφτιλησμένε. Εισαι χειρότερος και απο ΦΑΣΙΣΤΑ ρε ΑΛΗΤΗ πουθα μιλήσεις έτσι για τον ΛΕΝΙΝ. Ροχάλες σου αξίζουνε ΤΡΙΣΑΘΛΙΕ.

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:56 π.μ.

ΠΡΟΣ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ. Θα συνεχίσει για πολύ αυτό το Αθλιο Φασιστοειδες να προσβάλει τον μεγάλο ΛΕΝΙΝ. ξεφτιλα ο ΑΛΗΤΗΣ

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:08 π.μ.

Παιδιά ντροπή σας. Σταματήστε αυτόν τον Αθλιο ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ που βρίζει τον ΛΕΝΙΝ είσαστε ΑΡΙΣΤΕΡΟ μπλόκ. Μη χαλάτε την φήμη σας για αυτό το Τρισάλθιο Χρυσαυγιτικο Σκυλί.

27 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:35 π.μ.

Θρασύδειλα καθάρματα, άθλιοι προβοκάτορες τσούζει η κριτική και η ελευθερία της έκφρασης, ε; Το αστείο είναι ότι εκεί στο Σφυροδρέπανο με παροτρύνατε να πάω στο Βαθύ Κόκκινο όταν μου σβήνατε τα σχόλια, σαν γνήσιοι φασίστες. Τώρα προσπαθείτε να με διώξετε κι από δω; Πολύ πλεονέκτες είσαστε. Επειδή λοιπόν ούτε ο Λένιν ούτε το blog σας ανήκει υπάρχει ένας τρόπος να με κάνετε να σταματήσω: ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ...και πιείτε και λίγο ξίδι...

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:27 π.μ.

12.35 Γιαννάκη πραγματικά τα έχεις χαμένα Ασφαλώς και ανήκει στο ΚΚΕ ο ΛΕΝΙΝ και οι Μπολσεβίκοι. Εμεις τον υποστηρίζουμε ενώ εσύ τους ρίχνεις Αντικομμουνιστική χολή. Και χάνοντας την ψυχραιμία σου βρίζεις κιόλας. Μιλάμε για πολύ ήθος........

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:54 π.μ.

12.35 Μιλάμε για τρομερό ήθος. Πετάς βοθρολύματα στον μεγάλο δάσκαλο ΛΕΝΙΝ βρίζεις τους συνομιλητές σου προκειμένου να χαλάσεις τον διάλογο επειδή ξεβρακώθηκς. ΕΥΓΕ.........

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:36 μ.μ.

12.35. Εχω κρατήσει όλα τα σχολιά σου που δείχνουνε ξεκάθαρα τα βοθρολύματα του οπορτουνισμού που ρίχνεις στον Λένιν. Μιλάμε για κατάντημα.

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2015 στις 2:29 μ.μ.

12.35 Μη τα μπερδεύεις τα πράγματα. Αλλο πράγμα η ελευθερία εκφρασης και άλλο τα Αντικομμουνιστικά σου Βοθρολύματα που προσπαθείς μάταια να ρίξεις στον μεγάλο δάσκαλο ΛΕΝΙΝ. Τα οποία βέβαια σου γυρνάνε στο πρόσωπο. Οσο και αν σε ΤΣΟΥΖΕΙ...............

28 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:00 π.μ.

Βλέπω είδατε ότι οι συστάσεις στο Βαθύ Κόκκινο να "συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις" δεν έπιασαν τόπο και γυρίσατε την κασέτα από την άλλη: μαθήματα ήθους, χαλάω το διάλογο, σεβασμός στο συνομιλητή και άλλες τέτοιες θρασύδειλες μπούρδες. Αφού δεν το βουλώνετε πείτε μερικές ακόμα παπαριές, όπως ότι ο Λένιν ανήκει στο ΚΚΕ. Ότι μου κάνετε φάκελο για τη Σιβηρία και τα Γκούλαγκ και άλλα τέτοια. Δυστυχώς για σας ο Λένιν δεν ήταν μόνο μούμια, ούτε αγάλματα. Υπάρχουν και τα γραπτά του που περιγράφουν τον κίνδυνο το κόμμα να διαβρωθεί από άτομα του είδους σας, και επιβεβαιώθηκε... Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή της μνήμης του από την "υποστήριξη" που του παρέχετε... Συνεχίστε, ζώα...

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:23 π.μ.

1.00 Οσο και να βρίζεις για να χαλάσεις τον διάλογο απλά δείχνεις το ήθος σου και τον σεβασμό στον συνομιλητή σοπυ. Ο Μεγάλος δάσκα λος ΛΕΝΙΝ έχει προβλέψει τη θα συμβεί αν επικρατήσει η Οπορτουνιστική πανούκλα. Συνέχισε να γράφεις οτι λες μας δικαιώνει απόλυτα.

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2015 στις 5:10 μ.μ.

10.23 Δεν του έχει μείνει και τίποτα άλλο να κάνει μετά απο τόσες Σφαλιάρες που έφαγε. Βρίζει τον μεγάλο δάσκαλο και τους συνομιλητές του κάνοντας αντικομμουνισμό. Αυτό είναι το κατάντημα του Οπορτουνιστή. Ξεφτιλήστηκε.

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2015 στις 7:28 μ.μ.

1.00 Αυτό Γιαννάκη πιτσιρίκο είναι σωστό. Ο Μεγάλος Δάσκαλος είχε προβλέψει οτι αν το Κομμα διαβρωθεί απο Οπορτουνιστές όπως και εσυ τότε θα γίνει καταστροφή. Και επιβαιβεώθηκε ο Μεγάλος δάσκαλός με την τραγωδία που συνέβη στο 20ο συνέδριο με την επικράτηση του οπορτουνισμού στο 20ο συνέδριο το 1956 λόγο των τεράστιων απωλειών του πολέμου σε Μπολσεβίκικα στελέχη. Θα μάθεις σιγά σιγά Πιτσιρίκο.

28 Δεκεμβρίου 2015 στις 8:45 μ.μ.

Μόνο που ο Μεγάλος Δάσκαλος (ταινία Κούνγκ Φου μου θυμίζει αυτό, βρείτε κάτι καλύτερο) δεν είχε προβλέψει τις απώλειες λόγω του πολέμου. Έβλεπε αυτό που γινόταν ήδη λίγο πριν το θάνατό του με τα οπορτουνιστικά στοιχεία να προσεγγίζουν το κόμμα. Ακολούθησε σταδιακά η στροφή σε κρατικομονοπωλιακό καπιταλισμό με το συγκεντρωτισμό της απόλυτης εξουσίας στο κόμμα. Δεν άλλαξαν τα πράγματα ξαφνικά το 1956 ούτε λόγω πολέμου. Αποφασίστε λοιπόν: συμφωνείτε με το Λένιν ή θα συνεχίστε να λέτε το ίδιο παραμύθι; Και τα δύο δεν γίνεται...

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:29 μ.μ.

8.45 Ζαλισμένος είσαι Γιαννάκη πιτσιρίκο. Δεν υπχε καμμία στροφή. Σοσιαλισμό οικοδομούσανε με ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ. Ο οπορτουνισμός επικράτησε στο 20ο συνέδριο το 1956 που το κόμμα έμεινε απο στελέχη λόγο τωναπωλειών του πολέμου. Εφαρμόζοντας λοιπόν σταδιακά νόμους του καπιταλισμού ανατρέψανε τον σοσιαλισμό μετατρέποντας τα Κ.Κ σε όχημα της αντεπανάστασης. Η ύπαρξη ΚΟΡΕΑΣ ΚΟΥΒΑΣ μετά το 1991 δικαιώνει αυτα που λέω. Δεν μπορείς να διαστρεβλώσης τον μεγάλο δάσκαλο Γιαννάκη. Πιτσιρίκος είσαι θα μάθεις Φουκαριάρη.

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:23 π.μ.

8.45 Οσο και να προσπαθείς εκτίθεσαι περισσότερο. Η Συμβουλή που σου δίνω είναι να παίξεις με κάτι άλλο πιτσιρίκο..........

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2015 στις 12:03 μ.μ.

8.45 Συνεχίζεις να πετάς την μπάλα στην εξέδρα και να μην απαντάς σε τίποτα απο ότι σε ρωτάνε. Και ταυτόχρονα βρίζεις με τον ποιό χυδαίο τρόπο τον μ,εγάλο Δασκαλο ΛΕΝΙΝ. Συνέχισε να γράφεις ειναι αποκαλυπτικά για το κατάντημα του οπορτουνισμού Πιτσιρίκο.

31 Δεκεμβρίου 2015 στις 7:23 μ.μ.

Οικοδομούσανε σοσιαλισμό αλλά κάπου στην οικοδόμηση δεν μπήκαν καλά τα θεμέλια και κατέρρευσε με πάταγο το οικοδόμημα. Τα υπόλοιπα αστήρικτα της κασέτας τα μάθαμε: 1956, απώλειες πολέμου, Κορέα (όλα τα λεφτά) μπλα μπλα μπλα. Απαντήστε εσείς πρώτα αυτά που σας ρωτάνε και μη ζητάτε από τους άλλους απαντήσεις, αλλιώς βουλώστε το.
12.23 Από τη μάνα το έμαθες το παίξιμο, θρασύδειλο καθικάκι; Εκεί, κάτσε και κρύψου πίσω από την ασφάλεια του πληκτρολογίου φασιστάκο γιατί αυτά live δεν τολμάς να τα πεις..

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2016 στις 6:32 μ.μ.

7.23 Οσο στην εξουσία ήτανε οι Μπολσεβίκοι οικοδομούσανε Σοσιαλισμό με εκπληκτικά αποτελέσματα. Η Αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε το 1956 με την Επικράτηση της Οπορτουνιστικής αντεπανάστασης λόγω των τεράστιων απωλειών του πολέμου σε Στελέχη. Εφαρμόζοντας σταδιακά νόμους του καπιταλισμού ανατρέψανε τον σοσιαλισμό σε μια πορεια μετατρέποντας τα Κ.Κ ΣΕ ΌΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ οι Ιδεολογικοί σου πρόγονοι. Η Υπαρξη της ΚΟΡΕΑΣ ΚΟΥΒΑΣ μετά το 1991 τα λέει όλα. Πιτσιρίκος εισαι σιγά σιγά θα μάθεις να μη τρως Οπορτουνιστικό Κουτόχορτο

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2016 στις 7:11 μ.μ.

7.23 Οσο γράφεις εκτίθεσαι περισσότερο και δικαιώνεις 100% το ΚΚΕ. Η Συμβουλή μου είναι να παίξεις καλύτερα με κάτι άλλο Πιτσιρίκο............

2 Ιανουαρίου 2016 στις 10:47 π.μ.

6.32 Η γνωστή κασέτα: οι Μπολσεβίκοι, ή οι διάδοχοί τους, ήταν πάντα στην εξουσία. Από πουθενά δεν τεκμαίρονται οι "υπερβολικές" απώλειες του πολέμου, αλλά ακόμα κι αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο το κόμμα έπρεπε να είχε μηχανισμούς που δε θα επέτρεπαν την άνοδο του οπορτουνισμού. Άρα η ρίζα της σαπίλας υπήρχε από την αρχή. Τώρα και μόνο ότι θεωρείς τη Β. Κορέα σοσιαλισμό είναι όλα τα λεφτά.
7.11 Φυσικά και το δικαιώνω στη στρατολόγηση διαδικτυακών τραμπούκων σαν κι εσένα. Επειδή όπως δε θα σου περάσει καλύτερα να κρυφτείς στην τρύπα σου και να το βουλώσεις, σκουλήκι...

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2016 στις 4:12 μ.μ.

10.47 Γιατί χάνεις την ψυχραιμία σου Γιαννάκη Πιτσιρίκο. Εγω στο είπα παραδέξου οτι είσαι με τον Καπιταλισμό θα σου βγάλουμε το καπέλο. Εσυ ταλαιπωρείς τον ευατό σου Πιτσιρίκο. Είπαμε λοιπόν οικοδομούσανε Σοσιαλισμό οι Μπολσεβίκοι με ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ. Η Αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε με το 20ο Συνέδριο και την επικράτηση του οπορτουνισμού λόγω των απωλειών του πολέμου το 1956 Εφαρμόζοντας νόμους του Καπιταλισμού Σταδιακά ανατρέψανε σε μια πορεία τον Σοσιαλισμό μετατρέποντας τα Κ.Κ σε όχημα της Ανττεπανάστασης. Η Υπαρξει ΚΟΡΕΑΣ ΚΟΥΒΑΣ μετά το 1991 μας δικαιώνει απόλυτα. Πιτσιρικάς είσαι θα μάθεις.

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2016 στις 4:50 μ.μ.

10.47 Γιαννάκη γιατί βρίζεις. Δώσε καμμιά απάντηση για αυτά που σε ρωτάνε και μη πετάς την μπάλα στην εξέδρα Πιτσιρίκο.

4 Ιανουαρίου 2016 στις 9:40 μ.μ.

Σας βάζω στη θέση σας γιατί μόνο αυτή τη γλώσσα καταλαβαίνετε. Δώστε εσείς πρώτα καμία απάντηση σ'αυτά που ρωτάω και αφήστε την κασέτα, ανώνυμα θρασύδειλα φασιστάκια. Αλλιώς βουλώστε το...

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2016 στις 10:02 μ.μ.

4.50 Δεν έδωσες καμμία απάντηση Γιαννάκη πιτσιρίκο. Πανικόβλητος μόνο βρίζεις. Περιμένω απαντήσεις Πιτσιρίκο. Θα μάθεις...

6 Ιανουαρίου 2016 στις 12:14 π.μ.

Ακόμα δεν έχω δει πως το κόμμα που "οικοδομούσε σοσιαλισμό" επέτρεψε την άνοδο των οπορτουνιστών λόγω απωλειών του πολέμου. Κανένα στοιχείο, καμία εξήγηση. Μόνο η σκατοκασέτα...

Ανώνυμος
10 Ιανουαρίου 2016 στις 10:20 μ.μ.

12.14 Τη Μεροκάματο σου δείνουνε για να είσαι όλη την ημέρα εδώ και να κάνεις Αντικομμουνισμό...................................

10 Ιανουαρίου 2016 στις 11:56 μ.μ.

10.20 Ποια όλη μέρα βρε ζώον; Από την Τετάρτη είναι το σχόλιό μου, αγράμματε. Για μεροκάματο (ή πληρωμή με το κομμάτι) για βρομοδουλειές ρώτα στο σπίτι σου, ξέρουν...

Ανώνυμος
11 Ιανουαρίου 2016 στις 1:21 π.μ.

11.56 Σε πήρανε χαμπάρι και βρίζεις. Σε όλες τις Αναρτήσεις μέσα είσαι όλη την ημέρα. Σε καλή μεριά......

Ανώνυμος
11 Ιανουαρίου 2016 στις 10:25 π.μ.

10.20 1.21. Τον έχω τσεκάρει και εγω. Ολη την ημέρα εδώ κοπροσκυλιάζει και κάνει αντικομμουνισμό. Εγκάθετος είναι σίγουρα για μεροκάματο.

Ανώνυμος
11 Ιανουαρίου 2016 στις 1:41 μ.μ.

11.56 Καλό θα είναι να σκέφτεσαι δικά σου και να μην επαναλαμβάνεις αυτά που σου λένε. Ελα πες μας τώρα πόσα σου δίνουνε για να γράφεις εδώ οσα σου έχουνε έτοιμα στα ραβασάκια. Αλήθεια τη βαθμό έχεις......

Ανώνυμος
11 Ιανουαρίου 2016 στις 9:19 μ.μ.

11.41 Για να σκεφτεί πρέπει να έχει μυαλό. Που να το βρει όμως όταν μέσα στο κεφάλι του έχει τσιμέντο. Το μεροκάματο να βγαίνει και ας σέρνει το αθλιο κουφάρι του.

12 Ιανουαρίου 2016 στις 10:41 μ.μ.

Βλέπω έπεσε νέα "γραμμή" από την "καθοδήγηση". Ποιος κάνει μεροκάματο εδώ μέσα φαίνεται. Βάζω ένα σχόλιο μια στο τόσο με ΟΝΟΜΑ και εμφανίζονται δέκα "ανώνυμα" ούγκανα αμέσως, που υπερασπίζονται το κόμμα με τα "επαγγελματικά στελέχη". Αυτό κι είναι αστείο! Για παροχή υπηρεσιών με πληρωμή έχετε συγγενείς στενούς να ρωτήσετε.
11.41 Το τσιμέντο δε συγκρίνεται με τα σκατά που έχεις στο κεφάλι σου...
11.56 Αγράμματε με το "τη βαθμό", δε σας μαθαίνουν τους βαθμούς στο "κόμμα";

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2016 στις 11:38 μ.μ.

10.41 Θα δώσεις καμμιά απάντηση σε αυτά που σε ρωτάνε η θα πετάς την μπάλα στην εξέδρα σαν επαγγελματικό τρολ που είσαι.

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2016 στις 11:45 μ.μ.

10.41 Σε πήρανε χαμπάρι και απο τον πανικό σου βρίζεις. Καλό σημάδι. Τελικά με την ώρα σε πληρώνουνε

Ανώνυμος
13 Ιανουαρίου 2016 στις 3:43 μ.μ.

11.45 Τον Κράξανε και αλλού οτι είναι Επαγγελματικό Τρολ και τρέχει Ξεβράκωτος ο Φουκαριάρης Ας δείξουμε λίγο έλεος....

14 Ιανουαρίου 2016 στις 12:00 π.μ.

Βλέπω ανέλαβε και η πρωινή και η απογευματινή βάρδια, ε; Εκεί στην οικογένειά σας πως πληρώνονται τις βρομοδουλειές; Με το κομμάτι; 3.43 Σήκωσε τα βρακιά γιατί φαίνονται τα σκισμένα σου ράμματα...

Ανώνυμος
14 Ιανουαρίου 2016 στις 10:01 π.μ.

12.00 Καλό θα είναι να λες δικά σου και να μην επαναλαμβάνεις αυτά που σου λένε Φουκαριάρη. Ο Πανικός και οι βρισιές είναι καλό σημάδι. Τελικά με την ωρα σε έχουνε..........

17 Ιανουαρίου 2016 στις 9:04 π.μ.

Τι έγινε ρε ΒΚ. Οι υποτιθέμενοι "υποστηρικτές του ΚΚΕ" βρίζουν ελεύθερα και σε μας λογοκρισία; Για να καταλάβουμε δηλαδή...
10.01 Έτσι να βρίζω ανώνυμα και πίσω από την ασφάλεια του πληκτρολογίου κάνω κι εγώ το μάγκα. Δεν έχεις τα κότσια να τα πεις live αυτά... και σβήνουν και τις απαντήσεις μου γιατί καταλάβανε ότι είσαι ανάπηρος, πνευματικά, και σε λυπούνται. Περαστικά..

17 Ιανουαρίου 2016 στις 10:38 π.μ.

Γιάννη οι μανάδες δεν έχουν καμιά θέση σε σχολιασμό.Είπαμε. Μια στοιχειώδη ευπρέπεια.

Ανώνυμος
17 Ιανουαρίου 2016 στις 8:17 μ.μ.

9.04 Εσύ βρίζεις και κανένας άλλος. Είναι δείγμα του πανικού σου. Το υποτιθέμενοι μου άρεσεέχεις χάσει το έλεγχο. Συνέχισε να βρίζεις καλά πάμε.

17 Ιανουαρίου 2016 στις 11:35 μ.μ.

Θα συμφωνήσω απόλυτα, αλλά καλό θα ήταν τα μαθήματα ευπρέπειας να αρχίσουν από αυτούς που ξεκινάνε τις προσωπικές επιθέσεις και τους χαρακτηρισμούς επειδή δεν μπορούν να αντιτάξουν στοιχεία και επιχειρήματα. Αλλιώς παίζουμε το παιχνίδι τους στην προσπάθεια να φιμώσουν κάθε διαφορετική άποψη και κριτική. Επίσης, όταν το χυδαίο υβρεολόγιο συνεχίζεται επί μήνες - και γίνεται ανεκτό - ο πλέον ευπρεπής φαίνεται ανόητος και αδύναμος. [Εκτός αν το "πληρωμένο τρολ" και άλλα τέτοια δεν θεωρείται χυδαιολογία και έπρεπε να φτάσουμε στις μανάδες, οπότε πάω πάσο].
Ευχαριστώ πάντως για τη διευκρίνηση...

Ανώνυμος
18 Ιανουαρίου 2016 στις 12:15 π.μ.

11.35 Λογικό να νευριάσεις μεσα στον Πανικό σου χωρίς επιχειρήματα. Σε τίποτα δεν έχεις απαντήση πετώντας συνεχώς την μπάλα στην εξέδρα.

Ανώνυμος
18 Ιανουαρίου 2016 στις 3:09 μ.μ.

11.35 Εγώ εσένα βλέπω να θέλεις να φιμώσεις τους κκεεδες που μιλάνε με επιχειρήματα και απο αδυναμία να πείς το παραμικρό βρίζεις. Ευγε.......

21 Ιανουαρίου 2016 στις 9:48 μ.μ.

Έχετε ονομάσει την κασέτα επιχειρήματα, γιατί δεν μπορείτε να απαντήσετε στις επισημάνσεις μου. Προσπαθήτε να κάνετε το ΒΚ να με αποκλείσει αλλά δε σας περνάει όπως φαίνεται. Ξιδάκι λοιπόν...

Ανώνυμος
21 Ιανουαρίου 2016 στις 11:13 μ.μ.

9.48 Δεν έχεις κάνει καμμία επισήμανση συνεχώς πετάς την μπάλα στην εξέδρα. Μόνο βρισιές μέσα στον πανικό σου και να ζητάς να μας κόψουνε τα Σχόλια. ΕΥΓΕ Καλό μεροκάματο...

30 Ιανουαρίου 2016 στις 10:36 μ.μ.

Οι επισημάνσεις που είναι αδιάσειστες, γι' αυτό δεν μπορείτε να απαντήσετε και βάζετε την κασέτα. Εσείς προσπαθήσατε να μου κόψουν τα σχόλια αλλά δε σας πέρασε και λυσάξατε. Για το μεροκάματο τα έχουμε πει, μια φορά έδωσα την απάντηση που σας αξίζει αλλά δεν την ξαναπατάω, οπότε μην κουράζεστε. Ξιδάκι...
(Το ΕΥΓΕ εκεί στην υπηρεσία σας το μαθαίνουν, ε;)

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2016 στις 3:31 μ.μ.

10.36 Δεν έχεις αναφέρει κανένα επιχείρημα και απλά προσπαθείς να πείσεις τον ευατό σου. Και απο οτι διάβασα στα σχόλια σου ζήτησες να κόψουνε σχόλια που σε Τσούξανε. ΕΥΓΕ.

16 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:46 μ.μ.

3.31 Σας έχω σκίσει με τα επιχειρήματά μου, και προσπαθούσατε λυσσαλέα να μου σβήσουν τα σχόλια - όπως στο Σφυροδρέπανο - αλλά δε σας πέρασε. Χυδαιολογείτε και επαναλαμβάνετε αυτά που λέω μόνο. Ξιδάκι...φασιστάκια.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger