Home » » Δυο κόσμοι ...

Δυο κόσμοι ...

Από giorgis , Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009 | 1:41 μ.μ.

Την ίδια ώρα που οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» έγραφαν για «ορόσημο που δείχνει την ανάκαμψη της αγοράς από τα βάθη της οικονομικής κρίσης», την ίδια ώρα που μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, η JΡ Μorgan Chase, ανακοίνωνε κέρδη 3,6 δισ. δολαρίων, την ίδια ώρα που η Γουόλ Στριτ κατέγραφε κέρδη 50% μέσα σε μόλις επτά εβδομάδες- τα περισσότερα από το 1987-, ο αριθμός των εξώσεων στις ΗΠΑ σημείωνε νέο υψηλό ρεκόρ, η επίσημη ανεργία άγγιζε το 10% και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού βούλιαζε πιο βαθιά στην ανέχεια και την κρίση.

Για να επιβεβαιωθεί, για άλλη μια φορά, αυτό που είναι από καιρό γνωστό: πως οι τύχες των χρηματιστηρίων και του λαού ακολουθούν πάντα διαφορετικούς δρόμους.

Πόσες φορές, σε βιβλικές καταστροφές ύστερα από φονικούς σεισμούς και θεομηνίες, δεν βρεθήκαμε μπροστά σε αυτό το θλιβερό και μακάβριο φαινόμενο: την άλλη κιόλας μέρα να ανεβαίνουν στα χρηματιστήρια οι μετοχές των εργολάβων που αναλάμβαναν να ανοικοδομήσουν τα ερείπια και των τραπεζών που ετοιμάζονταν να δανείσουν τα θύματα;

Στην οικονομική θεομηνία που ζούμε, τα χρηματιστήρια βγάζουν πάλι το ψωμί τους από τη δυστυχία των λαών.


Ρ. Βρανάς - "ΝΕΑ"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger