Home » , » Λαϊκισμός και υποκρισία

Λαϊκισμός και υποκρισία

Από giorgis , Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010 | 10:51 π.μ.

«Το μόνο που μπορεί να κάνει ένας πολίτης μπροστά στην κατ’ εξακολούθηση αδιαντροπιά της συντεχνίας των τριακοσίων είναι να κραυγάσει "Ντροπή!".

Τα γεγονότα: Από τη Βουλή ζητήθηκε η άρση της βουλευτικής ασυλίας για τον βουλευτή κ. Θ. Καράογλου προκειμένου να προχωρήσει η δίωξη για παράνομη είσοδό του σε γήπεδο κατά τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα. Για τον βουλευτή κ. Αρ. Ντινόπουλο ζητήθηκε η άρση της ασυλίας του για αδικήματα που φέρεται να διέπραξε πριν ακόμη γίνει βουλευτής, όταν ήταν δήμαρχος Βριλησίων. 193 βουλευτές επί 241 παρόντων ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας του πρώτου και 237 επί 241 κατά της άρσης ασυλίας του δεύτερου!».

Τα παραπάνω, ανάμεσα σε άλλα γράφει στο σημερινό του άρθρο ο Π. Μανδραβέλης στην «Καθημερινή».

Καλά, πλάκα μας κάνει ο δημοσιοκάφρος του Αλαφούζου;
Τώρα ανακάλυψε την βουλευτική ασυλία-ασυδοσία και κραυγάζει «ντροπή»;
Δεν ξέρει ότι τα τελευταία χρόνια οι εθνονταβατζήδες έχουν κάνει τα όργια από καταχρήσεις και απάτες, μέχρι φόνους (Σε πέντε περιπτώσεις, απ ότι βλέπουμε στο αρχείο μας, -η τελευταία ήταν του Φ. Χατζημιχάλη- βουλευτές σκοτώνουν ανθρώπους καθώς οδηγούν και κανείς δεν κάθεται στο σκαμνί του κατηγορουμένου), βγαίνοντας λάδι με την «βουλευτική ασυλία»;

Δεν γνωρίζει ο δημοσιοκάφρος της «Καθημερινής» το άρθρο 62 του συντάγματος τους που λέει ότι: "Οσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος";.
(Με απλά λόγια δηλαδή ότι το συνονθύλευμα των εθνονταβατζήδων μπορεί να καλύπτει όποια λαμογιά εθνοπατέρα βγει στον αφρό.

Το γεγονός ότι από το 1974 μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί πάνω από 900 εισαγγελικές αιτήσεις για άρση της βουλευτικής ασυλίας και έγιναν δεκτές από τη Βουλή μόνο τρεις -και αυτές για πολιτικές σκοπιμότητες- τα λέει όλα.

Και στην τελική τι είναι πέρα από λαϊκισμός η πρόταση που κάνει ο Μανδραβέλης «να καθιερωθεί μια ειδική στήλη στις εφημερίδες με τις φωτογραφίες όσων κρύβονται πίσω από την ασυλία και με σημείωση του αδικήματος για το οποίο χρωστούν να λογοδοτήσουν»;

Ζήτα με μάγκα αν σου πάει να καταργηθεί εντελώς η βουλευτική ασυλία, να σου πούμε μπράβο.
Αλλωστε και το αστικό σας σύνταγμα δεν λέει στο άρθρο 4 ότι: "οι Ελληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου";
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger