Home » , » Ένα συνεχιζόμενο έγκλημα

Ένα συνεχιζόμενο έγκλημα

Από giorgis , Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010 | 1:32 μ.μ.


Το ίδιο σκηνικό που είδαμε στα τέλη του Δεκέμβρη, όταν στα παγωμένα νερά του Εβρου πνίγηκαν 21 μετανάστες επαναλαμβάνετε σήμερα στο Αιγαίο.
Η τραγωδία, η μάλλον το έγκλημα που συμβαίνει αυτή την στιγμή στα ανοιχτά της Σάμου, μετράει μέχρι τώρα 8 νεκρούς μετανάστες ενώ άγνωστο είναι που θα φτάσει ο αριθμός των θυμάτων.

Η παραπάνω είδηση ακούστηκε εντελώς επιγραμματικά τώρα απ’ τα ραδιόφωνα.
Λίγες λέξεις «ξερές», «άχρωμες» που φάνηκε ότι ακούστηκαν απλώς και μόνο ώστε τα «ενημερωτικά» ραδιόφωνα να είναι «μέσα στην επικαιρότητα».

Κι όμως αυτοί οι δολοφονημένοι –γιατί ναι, υπάρχει θύτης σ’ αυτούς τους θανάτους και είναι ο καπιταλισμός- ήταν ανθρώπινες υπάρξεις με όνειρα για την ζωή, είχαν ελπίδες ότι θα μπορούσαν να ξεφύγουν απ’ την αφόρητη αθλιότητα που βίωναν στις πατρίδες τους.
Ψιλά γράμματα όμως αυτά για τους «λειτουργούς» των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης. Γ’ αυτούς δεν ήταν παρά «λαθρομετανάστες», μια λέξη που κατόρθωσαν να την κάνουν τόσο αρνητικά φορτισμένη ώστε να είναι συνώνυμο του εγκληματία.

Οι μετανάστες δεν πνίγηκαν αλλά τους έπνιξαν.
Και υπάρχουν ένοχοι και εγκληματίες.
Είναι η πλανητική οικονομική ολιγαρχία που οδηγεί να πεθαίνει ένα παιδί κάθε 3 δευτερόλεπτα.
Είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που δημιουργούν εκατόμβες νεκρών, ατέλειωτα καραβάνια εξαθλιωμένων ανθρώπων που παίρνουν τα μάτια τους για να αναζητήσουν καλύτερη τύχη.

Είναι ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός που δημιουργεί εκατοντάδες νεκρούς στα ναρκοπέδια και στα παγωμένα νερά του Εβρου και του Αιγαίου.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger