Home » » Θα οδηγηθούμε σαν τα πρόβατα για σφαγή;

Θα οδηγηθούμε σαν τα πρόβατα για σφαγή;

Από giorgis , Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010 | 1:39 μ.μ.

Θα παραθέσουμε τρεις εκτιμήσεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας που προέρχονται από τρεις διαμετρικά αντίθετες πηγές και όμως εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι κοινή συνισταμένη είναι ότι σήμερα το μεγάλο πολυεθνικό κεφάλαιο σε συνεργασία με το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης που μας κυβερνά, κατασκεύασε ένα πλασματικό εχθρό –το φάντασμα της «εθνικής χρεοκοπίας»- για να εξαπολύσει μια ολομέτωπη επίθεση στον εργαζόμενο λαό και στα λαϊκά στρώματα ξεθεμελιώνοντας κάθε εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα.

Ξεκινάμε από την έγκυρη καθημερινή Γερμανική εφημερίδα «SUDDEUTSCHE ZEITUNG» που σε άρθρο της με τίτλο «Δεν χρεοκοπεί η Ελλάδα» σημειώνει: «Η Ελλάδα δεν έχει σε καμία περίπτωση χρεοκοπήσει. Διότι καταφέρνει και αναχρηματοδοτεί το χρέος της. Το απέδειξε πριν από λίγες εβδομάδες, όταν δανείστηκε οκτώ δισ. Τα χρέη της Ελλάδας ξεπερνούν στο μεταξύ το 100% των ετήσιων οικονομικών επιδόσεών της, αλλά είναι το ήμισυ του κρατικού χρέους της Ιαπωνίας και η Ιαπωνία, ως γνωστόν, δεν έχει χρεοκοπήσει. Σε αντίθεση με την Καλιφόρνια, που έχει την ίδια οικονομική ευρωστία με τη Γερμανία, και αδυνατεί πρακτικά να αποπληρώσει τα χρέη της. Εάν το ευρώ βρίσκεται σε άμυνα λόγω των δυσκολιών μιας όχι τόσο σημαντικής οικονομίας, τότε το δολάριο θα πρέπει λόγω της Καλιφόρνιας να κινδυνεύει σοβαρά. Ουδείς όμως αναφέρεται στην περίπτωση της Καλιφόρνιας. Βέβαια τα ελληνικά δημοσιονομικά έχουν τα χάλια τους και η ανταγωνιστικότητα της χώρας πλήττεται, όπως και της Ισπανίας ή της Πορτογαλίας. Η Ελλάδα προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση και η Ε. Ε. θα προσφέρει τη βοήθειά της, διότι το μάθημα της Lehman Brothers της έμεινε αλησμόνητο. Γι’ αυτό η όποια αναζωπύρωση της «φωτιάς» είναι αποκλειστικά προς το συμφέρον των κερδοσκόπων».

Συνεχίζουμε με μια «απρόσμενη» «οικονομική ανάλυση». Προέρχεται από τον Τζίμη Πανούση και ακούστηκε σήμερα στην ραδιοφωνική του εκπομπή: «Αγχος μεγάλο και αγωνία για την πρώτη μέρα των ελεγκτών του Μπαρόζο στην πατρίδα μας. Και όλοι εμείς οι παροικούντες συνωμοτικά την ντάγκλα Μαχάν, είμαστε επί ποδός, ακροατή μου, για την υποδοχή των συμμάχων κατακτητών. Ανακάλυψαν οι κουτόφραγκοι μετά από 40 χρόνια ότι τους στέλνουμε, λέει, πλαστά στοιχεία.
Βρήκαν τώρα τον Γιωργάκη πούνε χαζό παιδί μαμά γεμάτο να μαρτυρήσει τα κόλπα που έκανε ο πατέρας του, ο Σημίτης, και ο παχουλός ανηψιός του εθνάρχη για να προσαρμόσουνε τους αριθμούς στην ευημερία των ανθρώπων.
Δεν θα 'χουμε καλό τέλος με τον μπόυ Τζώρτζ που δεν μπορεί να καταλάβει ότι ο μαρτυριάρης, ακόμα και για καλό σκοπό είναι κατάπτυστος, χαφιές. Μια ματιά στην ιστορία να ρίξει, θα διαπιστώσει ότι όλοι οι χαφιέδες και οι προδότες είχαν άσχημο τέλος απ’ αυτούς στους οποίους καρφώσανε τους δικούς τους.

Ολοι οι εταίροι μας, ακροατή μου, πλαστά στοιχεία στέλνουν στην Κομισιόν, αλλά τώρα βρέθηκε το εξιλαστήριο θύμα για να πουλήσει στους ηλίθιους, νομιμοφάνεια η συμμορία των καπιταλιστών.
Η ετοιμοθάνατη Ελλάς θα δανειστεί φέτος με ληστρικά επιτόκια 50 δις ευρώ, ενώ το Βέλγιο που είναι μικρότερο θα δανειστεί 100 δις ευρώ χωρίς να το εξευτελίζει και να το βρίζει κανένας.
Και σαφώς με πολύ μικρότερα επιτόκια.

Ολη η ευρωζώνη θα δανειστεί πολύ περισσότερα από την φορογιώργαινα εδώ την δικιά μας, αλλά δεν κυβερνάν εκεί ούτε ο γιος του Ντε Γκολ, ούτε ο ανιψιός του Τσόρτσιλ να κάθονται σαν τις κοτόπουλες να τους σκυλοβρίζουν και να κερδοσκοπούν σε βάρος μας οι τοκογλύφοι των τραπεζών».

Και καταλήγουμε στο σημερινό πρωτοσέλιδο σημείωμα του «Ριζοσπάστη»:
«Είναι ψέμα της κυβέρνησης, της ΝΔ, των αστικών επιτελείων, των ΜΜΕ ότι η καθολική επίθεση στην εργατική τάξη, στο λαό, με τα μέτρα που ξεθεμελιώνουν τη ζωή τους, έχουν σχέση με την κάλυψη των ελλειμμάτων. Είναι ψέμα ότι ο πόλεμος κατά του λαού επιβλήθηκε στην κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση, χωρίς τη θέλησή της. Είναι πολιτική που συναποφάσισαν στην ΕΕ. Είναι αποπροσανατολισμός το κυνήγι των κερδοσκόπων γιατί τάχα κερδοσκόπησαν με τα ελλείμματα και τα κρατικά δάνεια. Οι κυβερνήσεις συναλλάχθηκαν μαζί τους ενισχύοντας τα κέρδη τους.
Είναι απάτη, ως φιλολαϊκή διέξοδος, η πρόταση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για ισότιμο δανεισμό και «ευρωομόλογα», όπως και για μέτρα ενίσχυσης της ζήτησης για αναθέρμανση της οικονομίας. Είναι μορφή καπιταλιστικής διαχείρισης.

Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενισχύει τα στρατηγικά συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας, που βρίσκονται σε κοινή κατεύθυνση με αυτά του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Η ΕΕ αποτελεί στήριγμα της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της στη λεηλασία του λαού. Η κυβέρνηση, μετά το «Πρόγραμμα Σταθερότητας», έχει δεσμευτεί για νέα αύξηση του ΦΠΑ, κατάργηση κάθε περιορισμού απολύσεων και των αποζημιώσεων, χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων, και σκέφτεται την κατάργηση του 14ου μισθού
. Ολοι στην απεργία. Συνεχής ταξικός αγώνας ως την ανατροπή τους».

Οι οικονομικές κρίσεις είναι σύμφυτες με το καπιταλιστικό σύστημα. («Ο καπιταλισμός χωρίς οικονομικές κρίσεις είναι σαν τον χριστιανισμό χωρίς την κόλαση», έγραφε ένας Αγγλος διανοούμενος). Και τις κρίσεις αυτές οι άρχουσες τάξεις επιδιώκουν να τις πληρώσουν οι λαοί για να μείνουν αλώβητα τα κέρδη των πλουτοκρατών.

Το κεφάλαιο δεν κάνει παρά τη δουλειά του. Τα προγράμματα λιτότητας θα εξαπλωθούν σε ολόκληρη την Ευρώπη, καταπνίγοντας κάθε ελπίδα ανάκαμψης και ανάπτυξης και θυσιάζοντας την πραγματική οικονομία στον βωμό του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Με περικοπές στις δημόσιες δαπάνες. Με αυξήσεις στη φορολογία. Με κατάργηση των κοινωνικών κεκτημένων. Με έκρηξη της ανεργίας.

Και όπως σημειώναμε σε περασμένη ανάρτησή μας το μεγάλο κεφάλαιο τζογάρει, κερδοσκοπεί, απειλεί, περικόβει δικαιώματα. Καιρός είναι και οι εργαζόμενοι να κάνουν τη δική τους… δουλειά. Αντί να ακούν «παγωμένοι» τα παπαγαλάκια της οικονομικής τρομοκρατίας να κινδυνολογούν για «ελληνική πτώχευση» (αβγαταίνοντας τα κέρδη του χρηματιστικού κεφαλαίου), ας βγουν στους δρόμους, όχι για ελεημοσύνη, αλλά για διεκδίκηση. Οπως έκαναν εκείνοι που πριν μερικές δεκαετίες, σε εποχές που το ελληνικό κράτος συνεχώς… «επτώχευε», επέβαλαν το οχτάωρο, την πληρωμένη άδεια, την κοινωνική ασφάλιση (άσχετα αν τώρα όλα αυτά ξεθεμελιώνονται). Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται…

Η αυριανή απεργία πρέπει να έχει τέτοια μαζικότητα και δυναμισμό που να περάσει το μήνυμα ότι δεν έχουμε καμιά διάθεση να οδηγηθούμε σαν πρόβατα για σφαγή.


Αλλιώς θα είμαστε άξιοι της τύχης μας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger