Home » , » Αναμενόμενη η κατάληξη

Αναμενόμενη η κατάληξη

Από giorgis , Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010 | 3:55 μ.μ.

Εχουν περάσει δυο χρόνια από τότε που συνέβη η δολοφονική επίθεση στην συνδικαλίστρια εργάτρια Κωνσταντίνα Κούνεβα και όπως διαβάζομαι «ο 13ος τακτικός ανακριτής περάτωσε την ανάκριση θεωρώντας ότι έχει εξαντλήσει τις ενέργειές του». Μπήκε δηλαδή ταφόπλακα και σ’ αυτή την υπόθεση.
Οι επίδοξοι δολοφόνοι της Κωνσταντίνας εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι σχεδιάζοντας πιθανόν την επόμενη δολοφονική επίθεση.
(Αυτά βλέπει και η αντιπρόεδρος του σωματείου καθαριστριών Αττικής, Τσούνη, που αναγκάστηκε να ανασκευάσει τις καταγγελίες της για τους εθνοπατέρες που απασχολούν ανασφάλιστες καθαρίστριες).

«Η παύση των ερευνών προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα και διαψεύδει τις μεγαλόστομες κυβερνητικές εξαγγελίες. Για πολλοστή φορά, είμαστε υποχρεωμένοι να διαμαρτυρηθούμε για την αδιαφορία, ολιγωρία και προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε από την αρχή αυτή η υπόθεση προς όφελος των υποψηφίων δολοφόνων της Κ. Κούνεβα και των ηθικών αυτουργών της», τονίζουν σε δήλωση τους οι δικηγόροι της Κ. Κούνεβα, Κώστας Παπαδάκης και Δάφνη Βαγιανού.

Ηταν προδιαγεγραμμένη μια τέτοια εξέλιξη αφού απ’ την αρχή οι μπάτσοι έδειξαν εγκληματική στάση στη διερεύνηση της υπόθεσης.

♦ Δεν έγινε ποτέ επιτόπια έρευνα και αναζήτηση αυτόπτων μαρτύρων. Ακόμα όσοι προσφέρθηκαν να δώσουν στοιχεία στο περιπολικό που έφτασε στη συνέχεια, τους είπαν «όχι» γιατί - λέει - δεν ήταν αυτόπτες!

«Δεν κλήθηκε για να καταθέσει ως μάρτυρας ούτε αυτός που βγήκε τρέχοντας από γειτονικό Ιντερνετ καφέ ακούγοντας τα ουρλιαχτά της. Τρία παιδιά που ήταν σε γειτονικό μπαράκι και έτρεξαν για να βοηθήσουν την Κωνσταντίνα αμέσως μετά την επίθεση, προσφέρθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους στο περιπολικό που έφθασε, αλλά οι αστυνομικοί δεν τα ήθελαν γιατί, όπως τους είπαν, δεν ήταν αυτόπτες μάρτυρες. Θα έκαναν τα ίδια αν το θύμα ήταν ο αστυνομικός Διαμαντής; Θα είχαν οργώσει την περιοχή. Θα είχαν πάρει βιολογικό υλικό από τον τόπο του συμβάντος», όπως είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης.

♦ Δεν μάζεψαν βιολογικό υλικό από τον τόπο του εγκλήματος. Μέρες αργότερα και μετά την επιμονή της δικηγόρου της οι αστυνομικοί πήγαν στο νοσοκομείο να πάρουν τα κατεστραμμένα ρούχα της.

♦ Οι μπάτσοι είχαν κολλήσει στην εκδοχή ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν οι προσωπικές διαφορές, αν και η ίδια σε συνέντευξη της λίγες εβδομάδες πριν σε Βέλγο δημοσιογράφο έλεγε ευθέως ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή της.

♦ Οι καταθέσεις μαρτύρων –όσων τελικά κατέθεσαν μετά την επιμονή των δικηγόρων- ελήφθησαν με υπηρεσιακή απροθυμία, γεγονός που «έκαψε» κρίσιμα στοιχεία.

Μετά απ’ όλα αυτά ήταν αναμενόμενη η κατάληξη που θα είχε αυτή η ιστορία.
Οι δράστες να αναζητούνται στο …χρονοντούλαπο του αρχείου …
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger