Home » » Πόλεμος, θεωρία των σταδίων, αντικαπιταλιστική πρόταση

Πόλεμος, θεωρία των σταδίων, αντικαπιταλιστική πρόταση

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 26 Απριλίου 2015 | 7:25 μ.μ.

Πηγή: Δημήτρης Γρηγορόπουλος – «Πριν»

Πόλεμος και τάξεις

Τα γράμματα του Νίκου Ζαχαριάδη

Διεξάγεται ενδιαφέρουσα συζήτηση τελευταία για τα περίφημα γράμματα του Νίκου Ζαχαριάδη, το χαρακτήρα του πολέμου, της επανάστασης, το ζήτημα των συμμαχιών, των σταδίων κ.ά. Τα ζητήματα αυτά πέρα από την αυτόνομη ιστορική σημασία και αξιολόγησή τους, τίθενται και στη σύγχρονη περίοδο, αφού αποτελούν δομικά στοιχεία της ταξικής πάλης, σε διαφορετικές βέβαια ιστορικές συνθήκες. Η δημοσιοποίηση του Β' και του Γ' γράμματος του Ν. Ζαχαριάδη επιτρέπει τη σφαιρική αξιολόγηση της στάσης του ίδιου και του ΚΚΕ απέναντι στον πόλεμο αλλά και την εκτίμηση της αξιολόγησης της αστικής ιστοριογραφίας και ιδεολογίας.

Στο A' γράμμα του Ν. Ζαχαριάδη συνυπήρχε η ταξική σκοπιά του αγώνα με την εθνικοενωτική, που τελούσε μάλιστα υπό την ηγεμονία του μεταξικού φασιστικού καθεστώτος. Απ’ τη μία, ο Ν. Ζαχαριάδης τόνιζε το στόχο «για μια καινούργια Ελλάδα της δουλειάς της λευτεριάς λυτρωμένη από κάθε ιμπεριαλιστική εξάρτηση και από κάθε εκμετάλλευση, μ’ ένα πραγματικό παλλαϊκό πολιτισμό».

Θεωρούσε, δηλαδή, τον πόλεμο αντιφασιστικό, αντιιμπεριαλιστικό, αλλά και αντικαπιταλιστικό («από κάθε εκμετάλλευση»). Αυτή όμως η διατύπωση συνυπάρχει με τη διατύπωση που καλεί τους κομμουνιστές να διεξαγάγουν εθνικό αγώνα υπό  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 87 σχόλια

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2015 στις 7:56 μ.μ.

Καλως τα κολλητάρια του Σύριζα. Μέσα στην Κ.Δ υπήρχε έντονη ιδεολογική διαπάλη με τον Οπορτουνισμό. Η Σωστή θέση για τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο άλλαξε με την θέση για τα Λαικά Μέτωπα. Η ΕΣΣΔ το έβλεπε σαν Ελιγμό για να διασπάσει το ενιαίο Καπιταλιστικό Μπλοκ. Το κατάφερε μόνο χάρη στο Μολότοφ Ρίμπεντροπ. Τα γράμματα του Ζαχαριάδη μιλούσανε για Ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Το ΕΑΜ από την στιγμη που φτιάχτηκε σαν πολιτικό Μέτωπο είχε τον εχθρό μέσα στις γραμμές του και σίγουρα θα πήγαινε στην ήττα Σβώλος Κυρκος Τσιριμώκος Πασαλίδης και Σιάντος Παρτσαλίδης. Διαστρεβλέθηκε λοιπον ο Ελιγμος και αντι τον Οκτωβρη του 1944 να πάρει την Εξουσία μετατρέποντας τον πόλεμο σε ταξικό οδηγήθηκε στον Δεκέμβρη σε χρόνο που διάλεξε η Αστική Τάξη και έδωσε την μάχη μονο με το Εφεδρικό ΕΛΑΣ με στόχο την ηττα Εχοντας έτοιμο των Ευρωκομμουνιστικο δρόμο. Τους χάλασε τα σχέδια η Εποποιια του ΔΣΕ με τον Ζαχαριαδη που θα είχε κερδισει αν το 1948 η προδοτική κλίκα του ΤΙΤΟ δεν έκλεινε τα Σύνορα. Μόνο στην Αν.Ευρώπη δοθηκε η δυνατότητα στους λαούς να οικοδομήσουνε Σοσιαλισμό χαρη στην παρουσία του Κοκκινου στρατού που απέτρεψε την Οπορτουνιστικη αντεπανασταση. Στην Γιάλτα δεν έγινε καμμία μοιρασιά. Το ΚΚΕ Στην διακύρηξη για τα 70 χρόνια απο την λήξη του 2 Π. Ιμπεριαλιστικού πολέμου το λέει ξεκάθαρα. Σε περιπτωση Πολεμου το ΚΚΕ θα ηγηθεί της Εργατικής Τάξης και των Συμμάχων της ώστε να αντιμετωπίσει την ξένη και ντόπια Αστική τάξη σαν εισβολέα για έξοδο απο τον πόλεμο με νίκη της Εργατικής Λαικής Εξουσίας. Οποιαδήποτε συνεργασία με τον Οπορτουνισμό οδηγεί 100% στην καταστροφή.

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2015 στις 8:33 μ.μ.

Ανάμεσα στον Καπιταλισμό και στον Σοσιαλισμο δεν υπάρχει κανενα ενδιάμεσο Στάδιο όποιο όνομα και αν έχει. Το έχει δείξει ξεκάθαρα η εμπειρία του 20ου αιώνα. Απαιτείται Ταξική ενότητα και ενίσχυση Της Λαικής Συμμαχίας για να αποτραπούν τα χειρότερα με προοπτική τα μέσα παραγωγής να περάσουνε στην Εργατική τάξη με Δικτακτορία του Προλεταριάτου. Με βασική προυπόθεση την Συντριβεί του Οπορτουνισμού οπως μας δίδαξε ο ΛΕΝΙΝ που δεν μπήκε στην Αριστερή Κυβέρνηση Κερένσκι και την ανέτρεψε. Ο Οπορτουνισμός είναι η 5η φάλαγγα του Καπιταλισμού ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ.

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2015 στις 9:10 μ.μ.

Στην 3η Συνδιάσκεψη του 1950 με τον απολογισμό της Δεκαετίας φαίνεται ξεκάθαρα τη συνέβη. Το προγραμμα της 6ης ολομέλειας το 1934 που μιλούσε για Σοσιαλιστική Επανάσταση Διαστρεβλώθηκε το 1937 απο τους Σιάντο Παρτσαλίδη Νεφελούδη Θεωριτικοποιοντας τον ΕΛΙΓΜΟ των Λαικών Μετώπων. Το ίδιο συνέβη και με τα γράμματα του Ζαχαριαδη που είχανε γραφτεί απο την φυλακή και γράφανε για ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Ετσι λοιπον το ΕΑΜ σαν πολιτικο μέτωπο είχε μέσα του την ήττα. Αυτοδιαλυση ΟΚΝΕ και ΣΜΑ το 1943 Λιβανος Καζερτα το 1944 Καταδίκη της ΑΣΟ ως Τυχοδιώκτες Δεκέμβρης 1944 μόνο με το Εφεδρικό ΕΛΑΣ τον ΑΡΗ στην Ηπειρο και τον ΕΛΑΣ Πελοποννησου στην Κόρινθο να πέρνει διαταγή να φύγει απο την Αθηνα. Υπάρχουνε επίσης οι μαρτυρίες των Συγκρατούμενων του στο Νταχάου που λένε οτι διαφωνούσε μαζί τους για τον χαρακτήρα του πολέμου και έλεγε οτι στην Ελλάδα δεν χρειαζότανε Αντιφασιστικό μέτωπο για να πάρει ο λαος την εξουσία.

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2015 στις 9:21 μ.μ.

Η Συμφωνία στην Γιάλτα τον Φλεβάρη του 1945 ήτανε η μεγαλύτερη νίκη του Σοσιαλισμού μέχρι τότε. Αναγνωρίστηκε ο Συσχετισμός που είχε δημιουργηθεί σε κάθε χώρα και ο καπιταλισμος παραδέχτηκε οτι έχασε ις συγκεκριμένες χώρες αδυνατώντας να χρησιμοποιηση την 5η Φάλαγγα του Οπορτουνισμού για να πνίξει τις Επαναστάσεις στο Αίμα οπως είχε κάνει το 1918. Στις υπόλοιπες χώρες ήτανε ευθύνη των ΚΚ να μετατρέψουνε τον Πόλεμο σε Ταξικό. Αλλωστε για αυτον το λόγο είχανε ζητήσει την διάλυση της Κ.Δ το 1943 λόγο λέει ΕΘΝΙΚΩΝ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΩΝ. Που στην πράξη έγινε για να συνθηκολογηση ο Προδοτικός Οπορτουνισμός με την Αστική Τάξη.

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2015 στις 12:18 π.μ.

Πάλι βρε ΠΑΝ γράφεις ποτάμια και σεντόνια για να πεις σαχλαμάρες;

Μια χαρά είναι το άρθρο στο ΠΡΙΝ.

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2015 στις 12:21 π.μ.

To 1941 η Αστική Τάξη χωρίστηκε σε Αγγλόφιλη που έφυγε στην Αίγυπτο και Γερμανόφιλη. Η Κυβέρνηση Ραλλη πρότεινε στους Γερμανούς να φτιάξει Τάγματα το 1942 το αρνηθήκανε γιατί φοβηθήκανε οτι αν γίνει Αγγλική επέμβαση θα πάνε με αυτούς. Το δεχτήκανε το 1943 μετά την Ηττα στο Στάλινγκραντ. Συμφωνούσανε και η Αγγλοι βλέποντας καθαρά σε Ταξική βάση. Και ενω ήδη είχε ξεκινήσει ο Εμφύλιος η ηγεσία του ΕΑΜ το χαβάτης με τις αυταπάτες μέχρι τέλος. Τα ιδια στην ΙΤΑΛΙΑ με το Σαλερνο τα ιδια και στην Γαλλία.

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2015 στις 10:27 π.μ.

Επειδη ακριβως "Μια χαρά" είναι το άρθρο στο ΠΡΙΝ, εκει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ πατε ντουγρου κατα πανω στο ΣΥΡΙΖομαντρι....

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2015 στις 12:04 μ.μ.

κνιτες μια ερωτηση
Ας υποθέσουμε ότι το τουρκικό κεφάλαιο και η τουρκική στρατοκρατία αποφάσιζε να εισβάλει στην Ελλάδα και να διεκδικήσει τη Θράκη, τη Μυτιλήνη και όποια άλλα ελληνικά εδάφη. Τι ακριβώς θα πρότεινε η ηγεσία του ΚΚΕ; Την αποχή των κομματικών μελών από τον πόλεμο; Την καταγγελία του πολέμου ως ιμπεριαλιστικού και από τις δυο πλευρές;
Για απαντηστε κνιτακια με μυαλο Μαιλη; Τι θα κανετε;

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2015 στις 4:05 μ.μ.

12.14 Αντιμετώπισει της Ξένης και ντόπιας Αστικής Τάξης σαν εισβολέα και εξοδος απο τον Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο με Εργατική Λαική Εξουσία. ΟΙ Αστικές τάξεις των δύο χωρών είναι Σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ.

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2015 στις 4:11 μ.μ.

Oταν στο συνεδριο του το ΚΚΕ λεει οτι "θα ηγηθει στην αυτοτελη οργανωση της εργατικης ταξης και του λαου για την ηττα της αστικης ταξης εγχωριας και ξενης ως εισβολεα" εσυ καταλαβαινεις αποχη?
Τωρα για απαντησε συριζακο οταν ο Λενιν ελεγε οτι σε εναν πολεμο οι κομμουνιστες και η εργατικη ταξη πρεπει οχι μονο να ευχονται αλλα και να επιδιωκουν την ηττα της αστικης τους ταξης και οτι αυτο ειναι μαλιστα αξιωμα, ειχε αδικο? Εσυ τι καταλαβαινεις απο αυτο?
Ξερω πληγωνεσαι που δε θελουμε να πολεμησουμε για τη Γιαννα Αγγελοπουλου και τους Γιαννακοπουλαιους αλλα τα χει αυτα η ζωη. Ειμαστε παλιο κομμουνιστες αγυριστα κεφαλια...

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2015 στις 4:27 μ.μ.

4:11 για βάλε το απόσπασμα από το Λένιν να δούμε που το βρήκες. Γιατί μέχρι να το βάλεις εγώ θα λέω ότι είσαι γελοίος και φυσικά άσχετος. κανονικά σήμερα θα έπρεπε να βγει ένα βιβλίο με τίτλο "Κρετινισμός, το ανώτατο στάδιο του κνιτισμού"

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2015 στις 4:35 μ.μ.

12.04 Εσύ να πολεμήσεις για τα Παράσιτα της Αστικής Τάξης για να μεγαλώνουνε τις περιουσίες του και εμείς να πεινάμε για πάντα.

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2015 στις 5:11 μ.μ.

4.27 Για τον ΛΕΝΙΝ σου λέει οχι για τον Καούτσκι Κερένσκι. Γιατί είχε βγει διαταγή να συληφθεί ο Λενιν ΑΠΟ ΤΗΝ αριστερη κυβέρνηση Κερένσκι

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2015 στις 5:16 μ.μ.

4.27 ΟΙ Θέσεις του Απρίλη του ΛΕΝΙΝ. Καλό διάβασμα.

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2015 στις 6:27 μ.μ.

Ρε σύντροφε ρωτάς τους κνιτοφασίστες τι θα κανουν σε ενδεχόμενη επίθεση της ιμπεριαλιστικής Τουρκίας?Πάς καλά ρε σύντροφε που περιμένεις απαντήσεις απο τύπους σαν τον ΠΑΝιβλακα?.
Σήμερα που δεν υπάρχει το μητροπολιτικό κέντρο ''του διεθνισμού''η ΕΣΣΔ δηλαδή,για να πολεμήσουμε προς χάριν της και να την υπερασπιστούμε,δεν υπαρχει κανείς λόγος να μπλέκουμε σε ενδοιμπεριαλιστικές διαφορές.Να αφήσουμε τους ιμπεριαλιστές να βγάλουν τα μάτια τους και να φαγωθούν μεταξύ τους.Αυτή είναι η θέση του ΚΚΕ και ο νοών νοείτο.
Ετσι τους λέει ο Μαίλης,έτσι λένε και αυτοί,μήπως τους κόβει για περισσότερα?Ο Μαίλης τους λέει πως το ΕΑΜ δεν ήταν αρκετά ''ταξικό μέτωπο''και έτσι κακώς δημιουργήθηκε και κακώς αντιστάθηκε στους κατακτητές αφού δεν είχε σκοπό την ''λαική εξουσία''του σταλινισμού.
Αυτοί έχουν μείνει ακόμα ''στην αυτοτελή οργάνωση της εργατικής τάξης για την ήττα της αστικής τάξης''και άλλα τέτοια παραμύθια που τους αραδιάζουν στον Περισσό.Λές και δεν ζήσαμε τον σταλινικό τρόπο οργάνωσης όπως τον καταλαβαίνει το ΚΚΕ,και την παταγώδη αποτυχία του να νικήσει την αστική τάξη καταρρέοντας κάτω απο τα εγκλήματα και τις ανομίες του.
Παράτα τους λοιπόν δεν αξίζει να κουβεντιάζεις με δαύτους.

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2015 στις 7:07 μ.μ.

6.27 Μη χάνεις την ψυχραιμία σου.Ο Σοσιαλισμός δεν κατέρρευσε. Με την Επικράτηση του Οπορτουνισμού το 1956 ξεκίνησε η εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού Σταδιακά με αποτέλεσμα το 1991 την ολοκλήρωση των ανατροπών το 1991. Η Υπαρξη Κορεας Κούβας μετά το 1991 δείχνει ξεκάθαρα αυτό που λέω. Το 1935 η Απόφαση για Λαικά Μέτωπα ήτανε ΕΛΙΓΜΟΣ για τους Κομμουνιστές. Σε ενδοιμπεριαλιστικές διαφορές μπλέξανε οι Οπορτουνιστές. Η Ηγεσία του ΕΑΜ ΣΒΩΛΟΣ ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ΚΥΡΚΟΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ και του ΚΚΕ Σιαντος Παρτσαλίδης είναι υπεύθυνοι για το οτι ο ΕΛΙΓΜΟΣ εγινε ΘΕΩΡΙΑ και συνειδητά ήρθε η ήττα. Ο Λαος σε ποσοστό 80% καλά έκανε και αντιστάθηκε και το έκανε μετά το ΣΤΑΛΙΓΚΡΑΝΤ ΚΟΥΡΣΚ και έχασε την εξουσία τον Οκτώβρη του 1944 απο την ηγεσία του ΕΑΜ και του ΚΚΕ 1941 1944. Αυτά στο μέλλον όσο και να πονάς δεν θα γίνουνε ξανά ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ.

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2015 στις 8:25 μ.μ.

5.27 Πρέπει να έχεις τρομερό πρόβλημα ανίληψης ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ. Δεν υπάρχει ντοκουμέντο του ΚΚΕ που να λέει οτι ο λαός κακός πολέμησε τους Γερμανούς. Το Πρόβλημα είναι γιατί δεν πήραμε την εξουσία. Τα Γράμματα του Ζαχαριάδη μιλούσανε για Ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Διαστρεβλωθηκαν απο τους ΣΙΑΝΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗ. Με Συμμαχία Εργατών Αγροτών θα είχαμε πάρει την εξουσία τον Οκτωβρη του 1944 μετατρέποντας τον πόλεμο σε Ταξικό. Πως να γίνει ομως αυτό οταν π.χ ο Πασαλίδης υπουργος το 1921 στην Γεωργία πολέμησε ενάντια στους Μπολσεβίκους. Είναι δυνατον με τέτοια ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ να πάρεις την εξουσία ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2015 στις 8:47 μ.μ.

5.27 Αν νομίζεις οτι με το να βρίζεις κάνεις καλό στην Αριστερά είσαι λάθος Σύντροφε.Και εγώ διαφωνώ μαζί τους αλλά αυτοί δεν βρίζουνε. Εκτός αν είσαι βαλτός πράγμα που δεν θέλω να πιστεύω. Για αυτό ηρέμησε Σύντροφε.

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2015 στις 10:20 μ.μ.

5.11 -5.16 Καλέ μου φίλε ΠΑΝίβλακα είχες λίγο καιρό που είχες ξεχάσει τον Κερένσκι τους Εσσέρους και τους Μενσεβίκους.Είχαμε ησυχάσει λίγο καιρό απο τις παπαριές σου καλέ μου φίλε.
Τώρα τι μύγα σε τσίμπησε και τους θυμήθηκες καλέ μου φίλε;
Καλέ μου φίλε ο λαός έχει χεσμένους τον Κερένσκι,εσένα και το κώμα σου εγω το λέω για καλό σου γιατί σε συμπάθησα χαιρετώ.

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2015 στις 11:07 μ.μ.

10.20 Προσπάθησε να το ξεπεράσεις αυτό το να αλλάζεις τα ονόματα.

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2015 στις 11:21 μ.μ.

10.20 Επιτέλους δεν καταλαβαίνεις οτι κάνεις ζημιά στην Αριστερά με αυτόν τον παραλογισμό σου. Σου έχει γίνει έμμονη ιδέα.

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2015 στις 11:31 μ.μ.

10.20 Παιδιά μαζέψτε αυτόν τον βλάκα που συνέχεια βλέπει κάποιον παν. μπροστά του και δεν αφήνει να γίνει καμμία συζήτηση. Είναι κρίμα για το μπλογκ.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2015 στις 10:13 π.μ.

Α καλά, άμα είναι έτσι σε παραπέμπω κι εγώ στο "Για τους δίκαιους και άδικους πολέμους" και σου εύχομαι καλό διάβασμα. Ο Λένιν βάζει κάποιους όρους, δεν μιλά γενικά για τους πολέμους με...αξιώματα! Αυτές οι βλακείες που λες δείχνουν απλά ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Ξαναέλα με το κηδεμόνα σου που θα μας πουλήσεις και άποψη.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2015 στις 10:53 π.μ.

«Σ’ έναν αντιδραστικό πόλεμο μια επαναστατική τάξη δεν μπορεί παρά να εύχεται την ήττα της κυβέρνησής της. Αυτό είναι αξίωμα. Και το αξίωμα αυτό αμφισβητούν μόνο οι συνειδητοί οπαδοί ή οι ανίκανοι υπηρέτες των σοσιαλσωβινιστών»
Λένιν για την ήττα της κυβέρνησης στης χώρας σου στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Τόμος 30 από τα άπαντα.
Τα περι κρετινισμου στα επιστρεφω φασιστα. Δεν θα εμπαινα καν στον κοπο να σου απαντησω διοτι πιο κατω που χυδαιολογεις για το αιμα των κομμουνιστων και των εργατων που εριξαν υπερασπιζομενοι την ΕΣΣΔ αποκαλυφθηκες πληρως. Αλλα περα απο το να σε ξεφτιλισω ηθελα να σε ρωτησω, ποσα σου δινει ο Κλασιδιαρης να μπαινεις σε μπλογκ παιζοντας το και καλα "αριστερος"?

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2015 στις 12:56 μ.μ.

11.31 Τον έχουνε για κωμικό για να γελάμε. Χρειάζονται και αυτά τα Νούμερα.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2015 στις 2:12 μ.μ.

11.31
Ποιόν εννοείς τάχα;
Τον 8.25 που απαντά στον 5.27 ως ΚΚΕς ή τον ......εαυτό του που ως 8.47 (Συριζαίος τώρα...) απαντά πάλι στον 5.27;
Τόσο ο 8.25, όσο και οι 8.47, 11.07, 11.21 και ...εσύ (11.31) είστε το ίδιο γελοίο πρόσωπο.
Ο αγαπημένος μας ΠΑΝ από τη μπακαουκία!

Τέτοιους κατιμάδες έχει μαζέψει το σημερινό ΚΚΕ.
Μη σταματάς να γελοιοποιείς το Κώμα σου Παναγιώτη!

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2015 στις 4:14 μ.μ.

2.12 Τα έχεις χαμένα και απο την ζαλάδα σου χαλάς την συζήτηση. Και πραγματικά είναι κρίμα για την Αριστερά.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2015 στις 4:21 μ.μ.

10.53 Εχουμέ Καπιταλισμο στο Ιμπεριαλιστικο Στάδιο και όχι Φεουδαρχία. Το ΚΚΕ σε Περίπτωση Ιμπεριαλιστικου Πολέμου θα ηγηθεί Αυτοτελός της Εργατικής Τάξης και του λαού για την ήττα της Ξένης και ντόπιας αστικής τάξης σαν εισβολέα με έξοδο απο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με Εργατικη Λαικη Εξουσία. Αυτή είναι η θέση του Λένιν για τον Καπιταλισμό και όχι για την Φεουδαρχία. Αντε καλό διάβασμα και το βιβλίο που λες.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2015 στις 4:29 μ.μ.

2.12 Σύντροφε πρέπει να καταλάβεις οτι ξεφτιλήστηκες. Πρέπει να σταματήσεις αυτό το Παραλήρημά. Δεν βγαίνει κανένα νόημα απο αυτά που λες.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2015 στις 5:14 μ.μ.

Πρέπει να είναι απόλυτα ξεκάθαρο για τις Επαναστατικες δυναμεις. Οποιαδήποτε υποχώρηση απο την θέση του Λένιν για τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο είναι καταστροφή για το Προλεταριάτο. Γιατί έτσι βάζεις στο Παιχνίδι το Οπορτουνισμό ο οποίος είναι γνήσιο παιδί του Καπιταλισμού όπως και ο Φασισμός.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2015 στις 5:42 μ.μ.

2.12 O 8.47 είμαι. Συριζαίος είμαι γιατί με λες κκε τη ακριβώς σου συμβαίνει και λες όλες αυτές τις Βλακείες.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2015 στις 5:56 μ.μ.

4.29 Tη να καταλάβει ο Μπετόβλακας. Τον έχουνε για Κλόουν.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2015 στις 6:02 μ.μ.

"Σ’ έναν αντιδραστικό πόλεμο", όχι σ' ένα πόλεμο γενικά όπως γράφεις εσύ κι όχι ο Λένιν.
Ο πόλεμος για εθνική ανεξαρτησία ενάντια στις επιδιώξεις του ιμπεριαλισμού δεν είναι αντιδραστικός.
"Η «υπεράσπιση της πατρίδας» από μέρους της εθνικά καταπιεζόμενης χώρας ενάντια στην εθνικά καταπιέζουσα δεν είναι απάτη, και οι σοσιαλιστές δεν είναι διόλου ενάντια στην «υπεράσπιση της πατρίδας» σ’ έναν τέτοιο πόλεμο."

Το θέμα δεν είναι να διαβάζεις, το θέμα είναι να δουλεύει και το μυαλό λίγο. Διάβασμα χωρίς μυαλό κάνει και το σκάνερ.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2015 στις 6:45 μ.μ.

6.29 Δεν έχουμε Φεουδαρχία Καπιταλισμό έχουμε στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο. Ασε λοιπόν τον ΛΕΝΙΝ Σοσιαλσωβινιστή και πες μας για τον Καοτσκι.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2015 στις 9:16 μ.μ.

Τι φεουδαρχία ρε σούργελο, για την φεουδαρχία μιλούσε ο Λένιν;
Θες και κουβέντα σαχλοκούδουνο.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2015 στις 9:24 μ.μ.

Γεια σου ρε ΠΑΝ 5.42 που μου 'γινες και Συριζαίος! Αχαχαχα

Πάλι καλά που στα μηνύματά σου 4.14, 4.21, 4.29, 5.14, 5.56, 6.45 .....ξανάγινες ΚΚΕ!

Διπολική διαταραχή ή απλά ηλιθιότητα; Διάλεξε ΠΑΝαγιωτάκι μπακαούκα!

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2015 στις 9:56 μ.μ.

9.16 Αλλη Στρατηγική είχε με την Φεουδαρχία Αλλη με τον Καπιταλισμό.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2015 στις 9:57 μ.μ.

9.24 Σύντροφε Γελιοποιήσε και κάνεις ζημια στην Αριστερά Σοβαρέψου.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2015 στις 10:29 μ.μ.

9.57 ΠΑΝίβλακα ως τι μιλάς τώρα; Ως ΚΚΕ, ως ΣΥΡΙΖΑ, ή απλά σαν αυτό που είσαι......μ@λ@κ@ς;

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2015 στις 10:44 μ.μ.

9.24 Εχεις πάθει μεγάλη ζημιά πρέπει να προσέξεις

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2015 στις 10:54 μ.μ.

@9.57

Δεν υπάρχει αριστερά μάστορα και μη σπέρνεις αυταπάτες στο πόπολο. Υπάρχει μόνο το ΚΚΕ και όλοι οι άλλοι να πάνε να.......

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2015 στις 12:03 π.μ.

10.29 Συνέχισε προσφέρεις πού γέλιο.

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2015 στις 12:37 π.μ.

@ 10.54 ΠΑΝιβλακα βλάπτεις το κώμα σου όταν παρουσιάζεσαι σαν συριζαίος.Ασε που μπερδεύεις τους άλλους κνιτόβλακες και δεν ξέρουν ποιόν να βρίσουν.Εχεις μπερδευτεί ρε άμοιρε ΠΑΝιβλακα και έχασες την μπάλα.
Σύνελθε ΠΑΝιβλαξ

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2015 στις 10:28 π.μ.

12.37 Εχεις πολύ γέλιο.

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2015 στις 12:50 μ.μ.

Την εποχη του ιμπεριαλισμου οι πολεμοι που διεξαγει η αστικη ταξη ειναι ολοι αντιδραστικοι γιατι γινονται για το μοιρασμα των αγορων, των πρωτων υλων, την ενεργεια και τους δρομους μεταφορας της. Τα εθνη κρατη εχουν διαμορφωθει εδω και δεκαετιες, η αστικη ταξη ειναι αντιδραστικη εδω και εναν αιωνα. Αν η Ελλαδα εμπλακει σε πολεμο εστω και αμυνομενη θα ειναι λογω της συμμετοχης της στο ΝΑΤΟ , στην ΕΕ και λογω των αντιθεσεων του ελληνικου κεφαλαιου στον ανταγωνισμο του με το τουρκικο ή καποιο αλλο κεφαλαιο. Θα ειναι ενας αδικος πολεμος και απο τις 2 μεριες και καθηκον των κομμουνιστων και της εργατικης ταξης θα ειναι η μετατροπη του σε εμφυλιο ταξικο για την ηττα και της ντοπιας και της ξενης αστικης ταξης ως εισβολεα. Οταν ταυτιζεις τον αδικο ή δικαιο πολεμο με το ποιος επιτιθεται ή αμυνεται φαινομενικα δειχνεις οτι δεν εχεις ιδεα απο πολιτικη οικονομια και φυσικα απο το εργο του Λενιν για τον ιμπεριαλισμο και τον πολεμο.

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2015 στις 3:33 μ.μ.

Οι μπετόβλακες του ΚΚΕ, θεωρούν τον Ζαχαριάδη μεγάλο ηγέτη... Τραγέλαφος....

α. Ο Ζαχαριάδης συνέβαλε τα μέγιστα στην εμπέδωση ενός αρρωστημένου κλίματος στο ΚΚΕ: Η χαφιεδολογία, το συντροφικό κάρφωμα και η αλληλοεξόντωση, το ψέμμα εναντίον του συντρόφου που διαφωνεί, έγιναν καθεστώς επί Ζαχαριάδη (και φυσικά γύρισε εναντίον του στο τέλος).

β. Ο Ζαχαριάδης ήταν κάκιστος στρατιωτικός ηγέτης και ευθύνεται -μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία του ΚΚΕ- για την ήττα του '49.

γ. Μα και ως πολιτικός ηγέτης ο Ζαχαριάδης ήταν κακός: Υποτάχθηκε στην ΕΣΣΔ και ΔΕΝ είδε ποτέ της γραφειοκρατικοποίησή της επί Στάλιν. δεν είδε ποτε (μα και αρνήθηκε να δει), αυτό που είδαν άλλοι κομμουνιστές ηγέτες ανεξάρτητα από την κατάρρευση και αυτών των χωρών (πχ Γιουγκοσλαβία): Οτι ο Στάλιν και η ΕΣΣΔ έκαναν πολιτική με βάση τα κρατικά συμφέροντα της ΕΣΣΔ, συνεπώς εάν ένα ανάρτικο δεν τους ευνοούσε, δεν το στήριζαν. Οπως και έγινε με το ελληνικό αντάρτικο.

Πολύ σωστό το άρθρο στο ΠΡΙΝ, σε ένα θέμα έχει αδυναμία: Μπορείς κάλλιστα να διεξάγεις εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και να πάρεις ΚΑΙ την εξουσία (βλ. Γιουγκοσλαβία, Κίνα, Αφρική, Λ. Αμερική κλπ). Η άρνηση του ΚΚΕ και του ΕΑΜ να πάρει την εξουσία το '44, δεν έχει σχέση τόσο με την εθνικοαπελευθερωτικήλογική του, όσο με την υποταγή του στα κρατικά συμφέροντα της ΕΣΣΔ ΠΟΥΔΕΝ ήθελε να πάρουν την εξουσία οι κομμουνιστές στην Δυτική Ευρώπη.

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2015 στις 6:35 μ.μ.

3.33 Για την Χαφιεδολογία θα ρωτήσεις την ΠΑΠΠΑ που ενημέρωνε απο την Αθήνα για Πράκτορες. Για την ήττα το 1949 φταιει η Συμμορία ΤΙΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΒΑΦΕΙΑΔΗ που το 1948 έκλεισε τα Συνορα στον ΔΣΕ. Τον Οκτώβρη του 1944 το ΕΑΜ μπορούσε να πάρει την εξουσία αν μετετρεπε τον πολεμο σε Ταξικο. Δεν εγινε γιατι η ηγεσία του ΕΑΜ ΣΒΩΛΟΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ΚΥΡΚΟΣ και του ΚΚΕ ΣΙΑΝΤΟΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ ήθελαν την ήττα έχοντας έτοιμο τον Ευρωκομμουνιστικό δρόμο. Ο Ζαχαριάδης γύρισε 30 Μαη 1945.

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2015 στις 6:53 μ.μ.

3.33 Απο την Γιουγκοσλαβία πέρασε ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ. Στην Κίνα Κουβα ήτανε Κοινωνική Συμμαχία και όχι πολιτικό Μέτωπο.

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2015 στις 6:57 μ.μ.

Και όλος ο λαός να μας πει πάρτε την εξουσία και κάντε Σοσιαλισμό δεν γίνεται. Πρέπει πρώτα να μεσολαβήσει ένα ΑΣΤΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ Λύσης των Εσωτερικων ζητημάτων και μετά με ομαλές δημοκρατικές διαδικασίες να πάμε στον Σοσιαλισμό. Γ. ΣΙΑΝΤΟΣ 44η Συνδιάσκεψη ΠΕΕΑ λίγο πριν το Αίσχος της Καζέρτας

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2015 στις 7:01 μ.μ.

ΟΙ Συμφωνίες του Λιβάνου και της Καζέρτας δεν ήτανε λάθος. Ητανε μέσα στην Πολιτική μας της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Το ίδιο ισχύει και για την Βάρκιζα. Γ.ΣΙΑΝΤΟΣ Εισηγηση σαν Γ.Γ 7ο Συνέδριο Οκτώβρης 1945.

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2015 στις 7:03 μ.μ.

H Κ.Δ Διαλύθηκε το 1943 λόγο λέει ΕΘΝΙΚΩΝ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΩΝ ώστε κάθε Κ.Κ να το δει σε ΕΘΝΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ.............

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2015 στις 7:26 μ.μ.

3.33 Τραγέλαφε το Σκονάκι που σου δώσανε είναι όλο λάθος.καλό διάβασμα.

Λέσχη Φίλων ΠΑΝ
29 Απριλίου 2015 στις 8:55 μ.μ.

Μετά από έκτακτη σύγκλιση του Πολιτικού Γραφείου της Λέσχης μας,
εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση προς το Ελληνικό προλεταριάτο:

"Χαιρετίζουμε την επιστροφή του Μεγάλου Δασκάλου ΠΑΝ στα μηνύματά του 6.35, 6.53, 6.57, 7.01, 7.03, 7.26 όπου καθώς φαίνεται ξεπέρασε τα πρόσφατα νευρολογικά του προβλήματα και απαντά πια σαν γνήσιος ΚΚΕς καταγγέλλοντας τους ΠΑΠΠΑ ΤΙΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΒΑΦΕΙΑΔΗ ΕΑΜ ΣΒΩΛΟΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ΣΙΑΝΤΟΣ ΚΥΡΚΟΣ και τα πάντα όλα.

Ο Δάσκαλος είναι πλέον θεραπευμένος από την πάθηση που τον βασάνιζε και τον ανάγκαζε παρά τη θέλησή του να γράφει μηνύματα ως Συριζαίος και επιστρέφει ξανά στον ανελέητο αγώνα κατά του μοναδικού εχθρού της εργατικής τάξης που είναι ο ΟΠΟΡ ΤΟΥΝΙΣΜΟΣ!

Ζήτω ο Σύντροφος ΠΑΝ!"


Ανώνυμος
29 Απριλίου 2015 στις 11:57 μ.μ.

Καλά ΚΚΕδες λέτε ό,τι να ναι χωρίς καμμία ουσιαστική ιστορική τεκμηρίωση: Ο Ζαχαριάδης σε όλα τα κρίσμια ζητήματα από το '45 και μετά πήρε τις λάθος αποφάσεις:

α. ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ τη συμφωνία της Βάρκιζας και βάσει αυτής και της τήρησής της (που ΕΠΕΜΕΝΕ με φανατισμό στην τήρηση της συμφωνίας) διέγραψε τον Αρη και όσους διαφωνούσαν με την υποταγή του ΚΚΕ στην εθνική ενότητα και στην ΕΣΣΔ.

β. Ως ηγεσία του ΚΚΕ ΕΣΤΕΙΛΕ τους ΕΑΜίτς των κλάσεων '41-'44 να παρουσιαστο΄'υν στον ΕΘΝΙΚΟ στρατό ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ τους να ανέβουν στο βουνό ή έστω ΝΑ μην παρουσιαστούν! Εστι στέρησε το κίνημα απο πάρα πολλούς αγωνιστές την πιο κρίσιμη στιγμή: Φυσικά οι αστοί τους έστειλαν στην Μακρόνησο! Αυτοί οι αγωνιστές ήταν οι πρώτοι που κλείστηκαν στην Μακρόνησο!

γ. Επέβαλλε την αποχή στις εκλογές του '46 και ταυτόχρονα ξεκίνησε κακήν κακώς το 2ο αντάρτικο χωρίς καμμία ουσιαστική προετοιμασία, ενώ πολλοί αγωνιστές παρουσιάζονταν ΥΠΟΧΕΩΤΙΚΑ ύστερα από την απόφαση του ΚΚΕ, στον ....Εθνικό στρατό....

δ. Η ηγεσία του ΚΚΕ και πρώτος ο Ζαχαριάδης επέβαλλε την μετατροπή του ΔΣΕ από αντάρτικο σε....τακτικό στρατό κόντρα σε όλους αυτούς που με σώας τας φρένας, βλέπανε τι σόϊ σουρεαλιστική και τσαρλατάνικη απόφαση ήτανε αυτή....

ΗΔΗ, ανέφερα πολλά κρίσιμα και εγκληματικά λάθη του Ζαχαριάδη και του ΚΚΕ, που αποδεικνύουν πόσο κάκιστος στρατιωτικός και πολιτικός ηγέτης ήτανε ο Ζαχαριάδης και φυσικά η μεγάλη πλειθοψηφία της ηγεσίας του ΚΚΕ.

Οπότε, μια χαρά άρθρο είναι το άρθρο στο ΠΡΙΝ.

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2015 στις 12:44 π.μ.

11.57 Ο ΑΡΗΣ διαγράφηκε στην 11η ολομέλεια τον Απρίλη του 1945. Αυτή η απόφαση διμοσιεύθηκε στον Ριζοσπάστη 12 Ιουνη 1945. Ο Ζαχαριάδης γύρισε 30 ΜΑΗ και ανέλαβε Γ.Γ στο 7ο Συνέδριο οκτώβρη του 1945 Στην 3η Συνδιάσκεψη του 1950 με τον απολογισμό της Δεκαετίας φαίνεται ξεκάθαρα τη κατάσταση βρήκε κι ποιοι Σαμποτάρισαν τον ΔΣΕ. Η Ευθύνη μέχρι το 1948 ανήκει στον Βαφειάδη που παραβίασε της Αποφάσεις που λέγανε για Τακτικο Στρατο σε ΓΡΑΜΜΟ ΒΙΤΣΙ και Αντάρτικο στην υπόλοιποι χώρα. Οποτε μια χαρά Χαλια έχει το Αρθρο του Πριν

Λέσχη Φίλων ΠΑΝ (ρεφορμιστές-οπορτουνιστές)
30 Απριλίου 2015 στις 12:56 π.μ.

Ως Λέσχη Φίλων ΠΑΝ - οπορτουνιστές ρεφορμιστές δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον οπορτουνιστικό - ρεφορμιστικό δεύτερο εαυτό του Δάσκαλου και καταγγέλλουμε τον πρώτο του εαυτό ως ντενεκέ ξεγάνωτο,

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2015 στις 1:29 π.μ.

Βρε ντενεκέδες ξεγάνωτοι ΚΚΕδες, τα θέλετε που τα λέτε αυτά ή σας ξεφεύγουν; Λέει ο παραπάνω ΚΚΕς: "...11.57 Ο ΑΡΗΣ διαγράφηκε στην 11η ολομέλεια τον Απρίλη του 1945. Αυτή η απόφαση διμοσιεύθηκε στον Ριζοσπάστη 12 Ιουνη 1945. Ο Ζαχαριάδης γύρισε 30 ΜΑΗ και ανέλαβε Γ.Γ στο 7ο Συνέδριο οκτώβρη του 1945...".

Δλδ μιλάμε για υπαρκτό σουρεαλισμό από το ΚΚΕ: Ο φουκαράς ο Ζαχαριάδης τι να κάνει ο έρμος; Τον Αρη τον διέγραψε το ΚΚΕ λίγες μέρες πριν επιστρέψει ο πανμέγιστος Ζαχαριάδης στην Ελλάδα, οπότε -συμφωνα με το ΚΚΕ- ΔΕΝ έχει ευθύνη!!! Και μετά συνεχίζει ο ...φωστήρας μας, λέγοντας πως τι να κάνει ο Ζαχαριάδης αφού ανέλαβε ξανά ΓΓ τον Οκτώβριο του '45!!!!!!!!

Δλδ φίλε ΚΚΕ, ΔΕΝ μπορούσε ο Ζαχαριάδης να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ -αν ήθελε- να πραγματοποιηθεί νέα συγκλιση της ΚΕ με αίτημα, την ακύρωση της διαγραφής του Αρη και των υπόλοιπων;;; Και μάλιστα αν συνυπολογίσουμε το -δυσανάλογο με την πραγματικότητα- κύρος που ο Ζαχαριάδης απολάμβανε μεταξύ των κομμουνιστών;

Γραφειοκρατική μπακαλική είναι η σκέψη του ΚΚΕ. Το άρθρο στο ΠΡΙΝ μια χαρά τα λέει συνολικά.

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2015 στις 9:57 π.μ.

1.29 Ο Αρης διαγράφηκε στην 11η ολομέλεια τον Απρίλη του 1945. Αυτή η απόφαση δημοσιεύθηκε στις 12 Ιούνη στον Ριζοσπάστη. Ο Ζαχαριάδης γύρισε 30 Μαη και ανελαβε Γ.Γ στο 7ο Συνέδριο Οκτώβρης του 1945. Στην 3η Συνδιάσκεψη του 1950 υπάρχει ο Απολογισμός της Δεκαετιας που εξηγεί σε τη κατάσταση βρήκε το Κόμμα π.χ 400000 μέλη που το 95% τους μαζέψαμε χτυποντας τις καμπάνες στα χωριά. Ετσι λοιπόν καμμία γραφειοκρατία και το άρθρο στο πριν ΧΑΛΙΑ.

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2015 στις 10:10 π.μ.

Πράγματι ΠΑΝ 12.44 όπως τα λες είναι.
Ο Ήρωας Ζαχαριάδης κατάφερε να οδηγήσει το ΕΑΜ και το λαϊκό κίνημα στην ολοκληρωτική ήττα,
και ο Αποστάτης Τίτο κατάφερε όχι μόνο να ανδρώσει το αντάρτικο κίνημα κατά των Φασιστών αλλά και να ανατρέψει τον Καπιταλισμό και να ακολουθήσει ανεξάρτητη πολιτικη για τη χώρα του μακριά από Μπλοκ παγκόσμιας εξουσίας.
Μιλάμε τεράστιος ηγέτης ο Νίκος............

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2015 στις 11:14 π.μ.

1.29 Σου απαντάει με συγκεκριμένα ντοκουμέντα και εσύ επειδή σου χαλάει τα ψέμματα αρχίζεις να βρίζεις. Μπράβο Σύντροφε.

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2015 στις 11:47 π.μ.

1.29 Ο Σιάντος με τον Παρτσαλίδη διαγράψανε τον ΑΡΗ και εσύ ζητάς ευθύνες απο τον Ζαχαριάδη που είχε 10 μέρες στην Ελλάδα μετα απο απουσία 8.5 χρόνων και χωρίς ακόμα να είναι Γ.Γ. Σε καταλαβαίνω απόλυτα τη ψάχνεις αλλά δυστηχώς για εσένα δεν σου βγαίνει.

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2015 στις 12:12 μ.μ.

11.57 Η Απόφαση για Αποχή πάρθηκε απο το ΕΑΜ. Η Θέση του ΚΚΕ ήτανε Τυπική συμμετοχή με ενα υποψήφιο σε κάθε περιοχή και προετοιμασία ΔΣΕ. Αυτην την θέση δεν μπορέσανε να την περάσουνε στο ΕΑΜ οι αντιπροσωποι του ΚΚΕ Σιάντος Παρτσαλίδης.

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2015 στις 4:53 μ.μ.

1.29. Το Ερώτημα είναι ένα και μοναδικο. Γιατί τον Οκτώβρη του 1944 την ώρα που φύγανε οι Γερανοί η ηγεσία του ΕΑΜ και του ΚΚΕ δεν μετέτρψε τον πόλεμο σε ταξικό και να πάρει την εξουσία. Την στιγμη μάλιστα που το 1943 είχε διαλυθεί η Κ.Δ για αυτόν ακριβώς τον λόγο Επειδή λέει υπήρχανε ΕΘΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΕΣ και κάθε ΚΚ έπρεπε να προχωρήσει μόνο του. Τα ίδια στην Ιταλία με το Σαλέρνο το ίδιο και στην Γαλλία. Ολα τα άλλα ειναι δικαιολογίες για να καλύψουνε το οπορτουνιστικό έγκλημα.

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2015 στις 6:36 μ.μ.

10.10 Κάνεις λάθος Σύντροφε. Το κλείσιμο των συνόρων το 1948 ητανε ανοιχτά προδοσία απο την Συμμορία του Τίτο όταν πέρασε με τους Αγγλοαμερικάνους.

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2015 στις 7:22 μ.μ.

Το ΚΚΕ έχει πάθει παράκρουση: α. Μιλάμε με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ντοκουμεντα και γεγονότα και το ΚΚΕ λέει παρλαπίπες:

α. Με από φαση τίνος οι κλάσεις '41-'44 των ΕΑΜιτών, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ παρουσιαστηκαν στον εθνικό στρατό και τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ να βγουν στο βουνό για να γλιτώσουν από τις δεξιές συμμορίες; Με από φαση του ΚΚΕ.

β. ΠΟΙΟΙ ήταν οι πρώτοι αγωνιστές που εξορίστηκαν στην Μακρόνησο και γιατί; Ηταν αυτοί -ανάμεσα στους άλλους- που τους υποχρέωσε το ΚΚΕ να παρουσιαστούν στον Εθνικό στρατό και οι αστοί φυσικά τους έστειλαν να κάνουν την θητεία τους στα ειδικά τάγματα Μακρονήσου για να "γίνουν εθνικοφρονες" με ξύλο, βασανιστήρια, εκτελέσεις κλπ.

γ. ΓΙΑΤΙ ο Ζαχαριάδης όταν γύρισε δεν έθεσε θέμα ακύρωσης της συμφωνίας της Βάρκιζας και των διαγραφών του Αρη και των υπόλοιπων; Γιατί ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ και με την υπογραφή/τήρηση της συμφωνίας και με τις διαγραφές των διαφωνούντων κομμουνιστών.

Κοκοκο το ΚΚΕ για αυτά. Πετάει την μπάλα στην εξέδρα γιατί έτσι έχει αποφασίσει: Θεολογικού τύπου κόμμα που έχει αντικαταστήσει την διαλεκτική με την θρησκοληψία. Εξ' ου και οι τραγέλαφοι γκαζοντενεκέδες ΚΚΕδες εδώ μέσα.

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2015 στις 7:34 μ.μ.

Η απόφαση για την αποχή το '46 πάρθηκε με ΓΓ τον φωστήρα Ζαχαριάδη. Ούτε και εκεί φταίει. Μόνο οι Σιάντος/Παρτσαλίδης φταίνε για το ΚΚΕ.

Μάλλον πρέπει να ήταν ή φυτό, ή γλάστρα ο Ζαχαριάδης -και σίγουρα γκαντέμης- , αλλιώς δεν εξηγείται: Λείπει γίνεται η εποποιία του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ. Ερχεται και γίνονται όλα σκατά: Είναι που είναι άχρηστοι και δεξιούρες οι της ηγεσίας του ΚΚΕ (Σιάντος, Παρτσαλίδης, Πορφυρογένης κλπ), και δίνουν την εξουσία στη νντόπια αστική τάξη και τους Αγγλους, έρχεται και ο φουκαρόπουλος ο Ζαχαριάδης και κλείνει το καρέ:

Ο Νικολάκης, απλώς προεδρεύει σύμφωνα με το ΚΚΕ (για αυτό και δεν έχει ευθύνη τρομάρα τους): ΔΕΝ ακυρώνει την συμφωνία, αντίθετα ρίχνει όλες του τις δυνάμεις υπέρ της συνεπούς εφαρμογής της. ΔΕΝ ακυρώνει τις διαγραφές του Αρη και των υπολοιπων, αλλά ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ το σύνθημα "ούτε φαϊ, ούτε νερό στον Μιζέρια".

Ο ΝικολοΖαχαριάδης συνεχίζει ακάθεκτος: Στέλενε ιμαζί με την υπόλοιπη ηγεσία του ΚΚΕ τους αγωνιστές να παρουσιαστούν στον εθνικό στρατό ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, και ταυτόχρονα, αποφασίζει την αποχή απο τις εκλογές του '46, ενώ η λευκή τρομοκρατία οργιάζει!

το 47-48 ο νικολοζαχαριάδης ξαναχτυπά: Κηρύσσει ΤΑΚΤΙΚΟ τον ΔΣΕ χωρίς να υπάρχει καμία δυνατότητα για αυτό: Ετσι, συμβάλλει στην περαιτέρω ήττα του ΔΣΕ.

Εάν ΑΥΤΟΣ ήταν ικανός ηγέτης, δόξα να χουν οι ανίκανοι!

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2015 στις 9:34 μ.μ.

7.34 Η θέση του ΚΚΕ ήτανε ένας υποψήφιος σε κάθε περιοχή και προετοιμασία ΔΣΕ. Η Θέση για αποχή πάρθηκε απο το ΕΑΜ. Η Εποποιια 1941 1944 του λαού μας έγινε σκατά γιατί τον Οκτώβρη του 1944 ο πόλεμος δεν μετατράπηκε σε Ταξικό. Στην 3η Συνδιάσκεψη το 1950 εξηγεί τη κατάσταση βρήκε στο Κόμμα. Δεν είναι μόνο η Βάρκιζα είναι και ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ. Στην Ελλάδα γύρισε μετά απο 8΄5 χρόνια στις 30 Μαη και ανέλαβε Γ.Γ στο 7ο συνέδριο τον Οκτώβρη. Η αποφάσεις λέγανε για Τακτικό Στρατό σε ΓΡΑΜΜΟ ΒΙΤΣΙ κι αντάρτικο στην υπόλοιπη χώρα.Αρχηγός του ΔΣΕ μέχρι το 1948 ήτανε ο ΜΑΡΚΟΣ. Οχι απλά ικανός ηγέτης αλλά ΗΡΩΑΣ χωρίς αυτόν ΔΣΕ δεν θα υπήρχε. Είχανε τον Ευρωκομμουνιστικό δρόμο έτοιμο απο το 1944.

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2015 στις 10:00 μ.μ.

Και βέβαια για την Ηττα της ΕΠΟΠΟΙΙΑΣ ΤΟΥ ΔΣΕ ο κύριος υπεύθυνος είναι η Προδοτική Κλίκα ΤΙΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΒΑΦΕΙΑΔΗ με το κλείσιμο των Συνόρων και τον Γιουγκοσλαβικό Στρατό να συμμετεχει σε πισώπλατα χτυπήματα ενιυσχιοντας τους Μοναρχοφασιστες.

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2015 στις 11:05 μ.μ.

Όταν ανοίξουν τα αρχεία του Νταχάου, να δούμε τι θα λέει ο πανίβλακας που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να βάζει ονόματα και τοπωνύμια στη σειρά

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2015 στις 12:11 π.μ.

11.05 Και υπάρχει και η μαρτυρία του Τσεχοσλοβάκου σ. ΖΟΥΠΑΚ μέλος του Π.Γ που μιλάει για την αλύγιστη σταση του Ητανε ένας ήρωας ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2015 στις 11:23 π.μ.

xaxaxaxa!!!!!!! Ο Ζαχαριάδης ικανός ηγέτης!!!!!!!!!!!! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε βλακέντιοι του ΚΚΕ;;

Το΄άρθρο στο ΠΡΙΝ μια χαρά τα λέει!

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2015 στις 11:24 π.μ.

Αν ο Ζαχαριάδης ήτο ικανός ηγέτης, ΤΥΦΛΑ να'χουν οι ανίκανοι..

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2015 στις 1:53 μ.μ.

@11.05
Δεν ξέρεις τι θα λέει?
Ότι τα πλαστογράφησαν οι οπορτουνιστές.
Ό,τι ακριβώς λέει για τα αρχεία της Σταλινικής περιόδου που άνοιξε το 20ο Συνέδριο, ό,τι ακριβώς λέει για τη "Διαθήκη του Λένιν", κλπ, κλπ.

Η βλακεία φίλε μου είναι ανίκητη.

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2015 στις 6:06 μ.μ.

11.05 Οταν καθαιρέθηκε και διαγράφηκε Πραξικοπηματικά με το 20ο Συνέδριο το 1956 απο την Συμμορία Χρουτσοφ Παρτσαλίδη το ψάξανε αυτά τα Σκυλιά και δεν βρήκανε τίποτα.

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2015 στις 6:43 μ.μ.

11.23 ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΔΣΕ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΗΡΩΑΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ Το άρθρο του Πριν είναι για τα Σκουπίδια.

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2015 στις 9:20 μ.μ.

Καλά ΚΚΕδες. Εδώ μιλάμε με στοιχεία, και σεις μιλάτε με τρίχες. Αν ήταν ικανός ηγέτης ο νικολοζαχαριάδης, τύφλα να 'χουν οι κακοί και οι ανίκανοι..

Μια χαρά σας τα λέει το άρθρο στο ΠΡΙΝ

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2015 στις 10:43 μ.μ.

9.20 Κανένα στοιχείο. Να σου δώσω εγώ ένα. 3η συνδιάσκεψη 1950. Καλό διάβασμα. Το πριν στα σκουπίδια γρήγορα.

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2015 στις 10:52 μ.μ.

Κουϊζ: ΠΟΙΟΣ ηγέτης ελληνικού κόμματος είπε τα κατωθι, αναφερόμενος στον Σάββα Ξηρό: "...«Έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και η Πολιτεία πρέπει να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή τους. Μιλάμε, όμως, για κάποιον που έχει δολοφονήσει ανθρώπους. Είναι σχεδόν τυφλός, αλλά διαθέτει πλήρη πνευματική διαύγεια. Συνεπώς μπορεί να καθοδηγήσει άλλους υποψήφιους δολοφόνους»...".

Απάντηση: Ο Δημήτρης; Κουτσούμπας ΓΓ του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

http://www.aixmi.gr/index.php/egine-filoamerikanos-o-igetis-tou-kke-dimitris-koutsoubas/

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2015 στις 11:03 μ.μ.

10.52 Και λίγα είπε για τέτοιους προβοκάτορες των Μυστικών υπηρεσιών.

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2015 στις 12:08 π.μ.

10:43, Η 3η Συνδιάσκεψη έχει τόση αξία όσον αφορά την αλήθεια, όσο και οι προφητείες του Νοστράδαμου που σου αρέσουν. Ο Βοθρολάσπης στα Σκουπίδια για ανακύκλωση ΑΜΕΣΑ

Λέσχη Φίλων ΠΑΝ
2 Μαΐου 2015 στις 12:08 π.μ.

Σύντροφοι, ένθεν κακείθεν, ορθόδοξοι και αιρετικοί, πραγματικοί κομμουνιστές και οπορτουνιστές, νομίζω ότι έχετε χάσει την ουσία και σπαταλάτε άδικα φαιά ουσία και τον πολύτιμο χρόνο μας. Προσπαθεί ο ένας να βγάλει ήρωα το Ζαχαριάδη και ο άλλος να αποδείξει ότι ήταν σκάρτος. Σύντροφοι, η οπτική γωνία του καθενός δε μετράει ούτε στο ελάχιστο. Δε μας ενδιαφέρει καθόλου. Δεν έχει απολύτως καμία σημασία να ακούσουμε το τι πιστεύει ο καθένας για το Ζαχαριάδη και το τι λένε τα τάδε ή τα δείνα αρχεία. Χεστήκαμε σύντροφοι. Σημασία έχει το τι πιστεύει το Κόμμα. Και εφόσον το Κόμμα αποφαίνεται αυτή τη στιγμή τουλάχιστον ότι ο Ζαχαριάδης ήταν ήρωας, τελείωσε. Είναι ήρωας. Αν αργότερα το Κόμμα αποφασίσει ότι ήταν προδότης, γίνεται προδότης. Τι δεν καταλαβαίνετε; Δείτε πόσο απλό και βολικό είναι και ηρεμήστε. Επιτέλους, έχουμε και άλλες δουλειές να κάνουμε και καθόμαστε και ασχολούμαστε με του καθενός την αποψάρα.

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2015 στις 12:36 π.μ.

12.08 Ο Ζαχαριάδης ειναι ήρωας. Καθαιρέθηκε και διαγράφηκε οταν επικράτησε η 5η Φαλαγγα του Καπιταλισμού ο Οπορτουνισμός που δεν είμαστε σύντροφοι. Αν περιμένεις να παρεις ξανά την πλειοψηφια να αλλάξεις πλυρό γιατί μούδιασες,

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2015 στις 2:59 μ.μ.

12.08 Πρέπει να σε πονάνε πολύ τα ντοκουμέντα οποτε προτιμάς την Βοθρολάσπη του Πριν. Περαστικά

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2015 στις 4:13 μ.μ.

2:59, μάλλον χρειάζεσαι εκμάθηση διαλεκτικής: Το ΠΡΙΝ μιλά με ντοκουμέντα, εσύ όχι και λές ό,τι να ναι!!

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2015 στις 8:38 μ.μ.

4.13 Κάνεις λάθος. Κανένα ντολουμ΄εντο το Πριν. Εγώ σου μίλησα με ντοκουμέντα. 3η Συνδιασκεψη 1950. Μαλλον χρειάζεται να μάθεις διαλεκτική.

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2015 στις 9:56 μ.μ.

Τι είναι το ΝΤΟΛΟΥΜΕΝΤΟ ρε ΠΑΝ;
Δεν μπορούμε να σε παρακολουθήσουμε βρε σύντροφε!

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2015 στις 11:43 μ.μ.

@4.13

Τώρα πρόκοψες. Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει , αλλά έχεις πιάσει συζήτηση με το διαβόητο ΠΑΝίβλακα. Καλά ξεμπερδέματα με τη βλακεία

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger