Home » , » Η Δικαιοσύνη θεραπαινίδα της σάπιας νεοφιλελεύθερης ελίτ

Η Δικαιοσύνη θεραπαινίδα της σάπιας νεοφιλελεύθερης ελίτ

Από giorgis , Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010 | 11:35 μ.μ.

"Μακριά η «υπαρκτή Δικαιοσύνη» από την κοινωνία και τις νομοθετικές ελίξεις που φαίνονται να την αφήνουν παγερά αδιάφορη, προφυλάκισε σήμερα ένα νέο παιδί, με βάση μια μόνη κατάθεση αστυνομικού, που διαψεύδεται κραυγαλέα από σειρά από φωτογραφίες που καταθέσαμε στην ανάκριση και από δεκάδες μαρτυρίες παρόντων στη σύλληψη πολιτών, που ήρθαν αυθόρμητα και ζήτησαν να καταθέσουν…

Πώς να παρηγορήσουμε ένα νέο άνθρωπο που θα πάει φυλακή , γιατί είχε τα μαλλιά του τάστα και κουβάλαγε στο σάκο του τα ρούχα της δουλείας του;"

Γιάννα Κούρτοβικ

Αυτά που λέει η δικηγόρος αφορούν τον εντολέα της Μάριο.
Ο Μάριος, καθηγητής κολύμβησης, είναι ο μοναδικός από τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν στις τελευταίες διαδηλώσεις και κρίθηκε προφυλακιστέος κατηγορούμενος για μια σειρά κακουργήματα μεταξύ των οποίων κατοχής και ρίψης μολότοφ, και βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Μια και μοναδική κατάθεση μπάτσου αρκούσε για εισαγγελέα και ανακριτή για να στείλουν ένα νέο άνθρωπο φυλακή, επιτρέποντας μόνο σε ένα αυτόπτη μάρτυρα να καταθέσει –που διέψευσε φυσικά τα όσα ισχυριζόταν ο μπάτσος αλλά ως γνωστό οι ένστολοι για τους δικαστικούς λειτουργούς θεωρούνται πιο αξιόπιστοι απ’ τους πολίτες ενώ αδιαφόρησαν για τις δεκάδες φωτογραφίες που έδειχναν την αβασιμότητα της μπατσικής κατάθεσης.

Είναι φανερό ότι οι κατηγορίες που τον βαραίνουν τον 28χρονο Μάριο ούτε σε στρατοδικείο χούντας δεν μπορούν να σταθούν και θα καταρρεύσουν παταγώδικα όταν φτάσουν στην δικαστική αίθουσα.

Μέχρι τότε όμως ο νεολαίος θα έχει ταλαιπωρηθεί ποιος ξέρει πόσες μέρες στο μπουντρούμι της φυλακής.
Παράλληλα ξαναβλέπουμε πώς μπορεί να τσουβαλιάσουν στα «χαμένα» οι μπάτσοι έναν απλό διαδηλωτή και να τον τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί φορτώνοντας τον μισό ποινικό κώδικα.
Και το έχουν κάνει επανειλημμένα χωρίς ποτέ να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Θυμάται, ας πούμε κανένας σήμερα την περιπέτεια που πέρασε ο Παναγιώτης Κετίκης; (Μιλάμε για τον φοιτητή που έγινε γνωστός «με τα πράσινα παπούτσια»).
Ο φοιτητής αυτός προφυλακίστηκε του για 46 ολόκληρες ημέρες στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα. Στερήθηκε την ελευθερία του και βίωσε σε άθλιες συνθήκες γιατί έτσι καύλωσε σε κάποιους μπάτσους και τον τύλιξαν σε μια κόλα χαρτί.
Τελικά όταν η περίπτωση του έφτασε στο δικαστήριο της Κατερίνης αθωώθηκε ομόφωνα.

Κάτι ανάλογο θα συμβεί και με τον Μάριο.

Ασύδοτοι οι μπάτσοι, «η Δικαιοσύνη θεραπαινίδα της σάπιας νεοφιλελεύθερης ελίτ», που έλεγε και ο πρόωρα χαμένος σύντροφος μας δικηγόρος Γ. Γκουντούνας, και σ’ αυτή την περίπτωση θα έχουμε μια απ’ τα ίδια.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger