Home » , » Αποθρασυμένοι εντελώς οι καπιταλιστές

Αποθρασυμένοι εντελώς οι καπιταλιστές

Από giorgis , Τρίτη 16 Μαρτίου 2010 | 4:16 μ.μ.

«Στο σύγχρονο ευρωπαϊκό πλαίσιο κοινωνικής προστασίας, οι ευέλικτες μορφές εργασίας - όπως η μερική, η εκ περιτροπής και προσωρινή απασχόληση - ισχύουν εδώ και δεκαετίες (και ειδικά στο πλαίσιο της σημερινής κρίσης υιοθετούνται ακόμα περισσότερο στην ΕΕ) γιατί έχει αποδειχτεί ότι καθιστούν εφικτή την άνθιση οικονομικών δραστηριοτήτων».

Σ.Ε.Β

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε επιστολή του ΣΕΒ προς την κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο για τις εργατικές σχέσεις που κατατέθηκε πρόσφατα στην βουλή.

Εχουν δίκιο οι μεγαλοκαπιταλιστές να στηρίζουν με κάθε τρόπο την κυβερνητική πολιτική και παράλληλα να ζητούν περισσότερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις ξέροντας ότι θα δικαιωθούν.
(Κρατήστε μια εκτίμηση που κάναμε ότι ο Καρατζαφέρης λειτουργεί σαν «λαγός» της κυβέρνησης όταν ήδη προανήγγειλε ότι θα εφαρμοστούν αυτά που ζητούν σήμερα οι καπιταλιστές).

Οι καπιταλιστές θέλουν να βρεθούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας εργατικές κατακτήσεις που αποκτήθηκαν με πολύχρονους αγώνες όπως είναι το 8ωρο, οι συλλογικές συμβάσεις κ.λ.π.
Και σίγουρα ισχύει η διαπίστωση τους ότι «η μερική, η εκ περιτροπής και προσωρινή απασχόληση». «καθιστούν εφικτή την άνθιση οικονομικών δραστηριοτήτων».
Μόνο που μιλούν για άνθηση των κερδών της πλουτοκρατίας από την περεταίρω εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger