Home » » Σε θυγατρική των πολυεθνικών εταιρειών εξελίσσεται η ΕΛΑΣ λογοκρίνοντας το Ιντερνέτ.

Σε θυγατρική των πολυεθνικών εταιρειών εξελίσσεται η ΕΛΑΣ λογοκρίνοντας το Ιντερνέτ.

Από giorgis , Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010 | 2:48 μ.μ.

Για την σύλληψη των έξι ατόμων του gamato.info που κατηγορούνται ότι διευκόλυναν την ανταλλαγή ψηφιακών αρχείων μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου θέλω να γράψω δυο λόγια.

Οι συλλήψεις στερούνται νομικής βάσης καθώς η συγκεκριμένη σελίδα δεν μπορεί να διωχθεί ποινικά καθώς δεν προσφέρει άμεσο «κατέβασμα» αρχείων που προστατεύονται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά απλά περιείχε παραπομπές που διευκολύνουν την ελεύθερη ανταλλαγή αρχείων μεταξύ των χρηστών. Σε ανάλογες περιπτώσεις στο εξωτερικό ακόμα και μετά από μηνύσεις των εταιρειών σε ανάλογες ιστοσελίδες συνέχισαν κανονικά την λειτουργία τους, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις οι δικαστικές αποφάσεις ήταν αθωωτικές ή επήλθε εξωδικαστικός συμβιβασμός. Στο επίπεδο της Ε.Ε δεν υπάρχουν καν οδηγίες και κατευθύνσεις που να επιτρέπουν συλλήψεις τέτοιου είδους.

Οσα έγιναν με τους συντελεστές του gamato.info πρόκειται για μια επιχείρηση τρομοκράτησης και μια επικίνδυνη εξέλιξη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του διαδικτύου.
Ο νόμος περί πνευματικών δικαιωμάτων είναι εντελώς αναχρονιστικός και ενάντια στην φύση των νέων μέσων.

Αναγνώστης νομικός
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger